Wedstrijd

Cercle Brugge 4 - 0 Tubize
Cercle Brugge KSV - A FC Tubize
Za 23-09-2017 / 17:00 / Jan Breydelstadion

Verslag

Met twee doelpunten in elke helft nam Cercle ruim de maat van Tubeke. Buyl en Tormin zorgden elk met een doelpunt voor een uitstekende uitgangspositie halfweg en herhaalden hun kunstje na de pauze. Zo rechtte Cercle haar rug na de recente verliespartijen en kon het vertrouwen tanken voor de toekomst.

Groen-Zwart maakte haar ambities meteen duidelijk en trok van bij de aftrap in de aanval. De wedstrijd was amper op gang gefloten toen Tormin vanuit een scherpe hoek op Defourny mocht gaan. De Fransman plaatste de bal naast. Nauwelijks een minuut later was het wel raak: Tubeke verdedigde opnieuw slordig uit en Buyl strafte dit ongenadig af.

De Vereniging kreeg een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen toen de bal op de stip ging na een foutieve ingreep op Tormin. Doelman Defourny haalde de strafschop van De Belder echter prima uit de hoek. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en vonden de ruimte enkele keren goed op de helft van Cercle. Nardi moest zo goed tussenbeide komen op een schot van Zenke.

Kort voor de rust kreeg Groen-Zwart opnieuw loon naar werken. Na een goede recuperatie belandde de bal via De Belder en Mercier bij Tormin. Deze keer lukte het de flankspeler wel: hij liet de doelman van Tubeke kansloos.

Na de pauze probeerde Cercle gecontroleerd haar momenten te grijpen om de voorsprong verder uit te bouwen. De Vereniging schrok even op toen Videmont de bal tegen de paal duwde, maar toonde zich vervolgens efficiënt in de afwerking. Een lange bal van Lambot ging via Imorou naar Tormin, die Cercle met zijn tweede doelpunt van de middag op rozen bracht. Dan kon Buyl niet achterblijven. De flankspeler kwam oog in oog met de uitgekomen Defourny en plaatste het leer perfect over de doelman van Tubeke.

Mercier en Tormin botsten nog op de goed spelende Defourny, een vrije trap van Crysan ging net naast. Gescoord werd er echter niet meer. Maar met vier gescoorde doelpunten kon Groen-Zwart haar supporters alvast verwennen en zelf vertrouwen tanken.

Man of the match & Tombola

Man of the match

Stephen Buyl

Aanvallers

nationaliteit
geboortedatum 02-09-1992
lengte 0 cm
gewicht 0 kg
contract sinds juni 2017
contract tot medio 2017
vorige ploegen

2011-2015: Cercle Brugge
2015-2017: Zulte Waregem
-> 2016-2017: Antwerp FC

 

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
2 -Jérémy Taravel
8 -Lloyd Palun
19 -Benjamin Lambot
27 -Emmanuel Imorou
5 -Isaac Kone
15 -Johanna Omolo
30 -Xavier Mercier
10 -Stephen Buyl
11 -Guévin Tormin
28 -Dylan De Belder

Geselecteerd

16 -Miguel Van Damme
32 -Aleksandar Sofranac
22 -Benjamin Delacourt
25 -Jordy Gaspar
6 -Christophe Vincent
9 -Gianni Bruno
12 -Queiroz Barcelos Crysan

Geblesseerd

23 -Brian Vandenbussche
3 -Wesley Vanbelle
13 -Héctor Rodas
4 -Tristan Muyumba
24 -Guillaume De Schryver

Geschorst

Niemand

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

0' 0 - 0 Cercle start met deze basiself: Nardi, Palun, Lambot, Taravel, Imorou, Kone, Omolo, Mercier, Tormin, De Belder en Buyl.
0' 0 - 0 De bankzitters bij groen-zwart zijn: Van Damme, Vincent, Bruno, Delacourt, Crysan, Gaspar en Sofranac.
0' 0 - 0 De startende elf van de bezoekers zijn: Defourny, Ryckaert, Laurent, Nirisarike, Gouw, Ba, Hwang, Videmont, Stevance, Weymans en Zenke.
0' 0 - 0 Een Nederlands trio leidt vanmiddag de match in goede banen: scheidsrechter Christian Mulder wordt geassisteerd door lijnrechters Patrick Inia en Erik Koopman. Vierde scheidsrechter is Wesli De Cremer.
2' 0 - 0 De bezoekers trappen de wedstrijd op gang en verliezen meteen de bal. Mercier zet Tormin alleen voor de keeper maar die trapt met zijn mindere voet een paar meter naast.
3' 1 - 0 Cercle neemt een blitzstart. Nirisarike verdedigt slordig uit, Buyl recupereert en trapt knap binnen in de benedenhoek!
9' 1 - 0 Cercle blijft domineren. Lambot recupereert de bal op het middenveld en speelt Mercier aan. Onze spelverdeler kapt zich mooi vrij en krult de bal over.
11' 1 - 0 Vrije trap voor Cercle na handsspel van Nirisarike. Taravel kan de bal vanop zo'n 25 meter niet in het kader krijgen.
14' 1 - 0 De eerste gele kaart van de namiddag is voor de bezoekers. Hwang krijgt ze na een wilde tackle op Omolo rond de middenlijn.
15' 1 - 0 De bezoekers steken voor het eerst de neus aan het venster. De trap van Hwang waait ongevaarlijk naast.
16' 1 - 0 Na balverlies van Omolo dreigt er opnieuw even gevaar. Weymans kapt naar binnen maar trapt naast.
19' 1 - 0 Penalty voor Cercle! Tormin dribbelt de zestien binnen en wordt neergelegd door Laurent.
20' 1 - 0 Defourny haalt de penalty van De Belder uit de benedenhoek!
27' 1 - 0 Achteraan blijven de bezoekers de slordigheden opstapelen. Nirisarike verrast bijna doelman Defourny met een terugspeelbal, maar de bezoekende keeper komt net op tijd om de bal voor de lijn weg te halen.
28' 1 - 0 Na een snelle inworp komt Zenke vrij schuin voor doel. Nardi haalt het schot uit de benedenhoek. Beste kans voor de bezoekers tot dusver!
31' 1 - 0 Derde gele kaart voor de bezoekers. Middenvelder Ba krijgt geel voor te fel inkomen op Koné.
36' 1 - 0 Eindelijk nog eens een kans voor de thuisploeg. Omolo pikt knap de voorzet van Imorou mee, maar trapt dan hard over.
41' 1 - 0 De Belder krijgt geel na een professionele overtreding op Zenke.
44' 2 - 0 Hoge recuperatie van Cercle. De Belder tikt door naar Mercier, die perfect Tormin door de buitenspelval loodst. Onze flankaanvaller duwt de bal rustig binnen!
47' 2 - 0 Met een doelpunt helemaal in het begin en helemaal aan het einde van de eerste helft heeft Cercle deze wedstrijd stevig in handen aan de rust.
46' 2 - 0 Merciert trapt de wedstrijd terug op gang. Bij Cercle geen wissels. Bij de bezoekers komt Lee in de ploeg ten nadele van Nirisarike.
50' 2 - 0 Eerste gevaar van de thuisploeg na de rust. Taravel speelt knap in op Tormin, maar de lage voorzet van Tormin wordt in extremis weggewerkt door een verdediger.
51' 2 - 0 Zenke met een knappe ren, maar het schot van de bezoekende winger wordt zonder problemen gevangen door Nardi.
54' 2 - 0 Even schrikken voor de thuisploeg. Na geharrewar in de zestien trapt Videmont de bal op de binnenkant van de paal.
56' 3 - 0 Lambot met de prachtige opening op Imorou. Die legt knap terug op Tormin, die heel beheerst afwerkt.
58' 3 - 0 Tweede wissel bij de bezoekers: Zenke wordt vervangen door Traore.
60' 3 - 0 Dubbele kans voor Cercle. De doorgebroken De Belder trapt eerst op Defourny. De actie loopt verder via Mercier, die zich vrijdribbelt en dan via een bezoekend been naast knalt.
62' 3 - 0 Bij Cercle komt Crysan De Belder vervangen in de punt van de aanval.
64' 3 - 0 Tubeke schakelt snel om na balverlies van Crysan.Nardi brengt met een knappe voetreflex redding op de inzet van Stevance.
66' 4 - 0 Ook Buyl maakt zijn tweede van de namiddag. Cercle speelt achterin geduldig rond tot Koné Buyl in de ruimte ziet vertrekken. Die werkt knap af met een lob!
68' 4 - 0 Cercle duwt de gaspedaal verder in. Defourny redt twee keer op pogingen van Mercier en Tormin.
72' 4 - 0 Na een mooie actie tussen Tormin en Crysan komt de bal bij Buyl terecht. Die raakt de bal echter slecht, het schot gaat hoog over.
73' 4 - 0 Lambot heeft last aan de hamstrings en wordt vervangen door Sofranac. Taravel neemt de kapiteinsband over.
75' 4 - 0 Stevance trapt een vrije trap een metertje naast het doel van Nardi.
81' 4 - 0 Laatste wissel bij Cercle: Gianni Bruno neemt de plaats in van Xavier Mercier.
82' 4 - 0 Omolo zet een nieuwe aanval in. Voor het echt gevaarlijk kan worden, wordt Crysan neergehaald door Ryckaert, die geel krijgt.
83' 4 - 0 Crysan neemt zelf de vrije trap. Hij krult de bal mooi over de muur, maar de bal gaat een half metertje naast.
85' 4 - 0 Crysan zet een 1-2 op met Omolo. Het schot van onze Braziliaan wordt net afgeblokt en Tubeke verdedigt, met veel moeite, uit.
88' 4 - 0 Nardi mag zich ook nog eens tonen. Videmont trapt vanop zo'n 25 meter naar doel maar kan onze doelman niet verontrusten.
90' 4 - 0 Scheidsrechter Mulder telt geen blessuretijd bij en fluit in de 90ste minuut af. Eenvoudige zege voor Cercle, dat probleemloos de drie punten thuis houdt.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×