Wedstrijd

Union St-Gilloise 1 - 2 Cercle Brugge
R Union St -Gilloise - Cercle Brugge KSV
Vr 29-09-2017 / 20:30 /

Verslag

Op de 8ste speeldag trok Cercle op bezoek bij Union. Dat het geen makkelijke verplaatsing was, getuigden de statistieken van de thuisploeg die op eigen veld nog niet verloor en zelfs maar 1 doelpunt tegen kreeg. Union kwam verdiend op voorsprong in de 1ste helft via Da Silva. In de 2de helft zette Groen-Zwart de situatie helemaal recht met doelpunten van Buyl op aangeven van De Belde en Mercier die een vrijschop via de paal binnenkrulde.

Cerclecoach José Riga hield logischerwijze vast aan het elftal dat Tubeke versloeg. Het was Union dat het snelst uit de startblokken schoot. Tabekou kon Bertjes net niet bereiken en Nardi moest goed plat gaan op een schuiver van Luvumbu. In de 8ste minuut verloor Lambot een duel met Tabekou die alleen op Nardi af kon stormen, maar de doelman hield zijn netten ongeschonden.

Het bleek uitstel van executie. Hoewel Cercle zich stilaan meer in de wedstrijd knokte, profiteerde Da Silva net voor het half uur van een schot dat via een verdedigend been voor zijn voeten viel. Zijn trap ging onder een kansloze Nardi binnen.

Groen-Zwart kreeg de trein maar niet op de rails. Taravel probeerde het dan maar met een schot uit de tweede lijn. Kudimbana kreeg er nog net zijn vingertoppen bij, maar kon de hoekschop niet meer voorkomen.

Na de rust kreeg Cercle meteen een grote kans. Mercier kon een balletje binnendoor van Buyl meenemen maar stuitte op een attente Kudimbana. Op het uur was het wel raak. De Belder combineerde goed met Buyl die in de verste hoek binnen krulde.

De wedstrijd lag weer helemaal open. Robail kwam Tormin aflossen na 67 minuten. Het ging goed op en af en in minuut 74 trok Mercier zich op gang. Perdichizzi haalde de spelmaker onderuit, ten koste van een gele kaart. Mercier ging zelf achter de vrijschop staan en krulde de bal vanop zo'n 25 meter perfect over de muur en via de paal in doel.

Union probeerde nog iets te forceren in de laatste minuten, maar de Groen-Zwarte organisatie stond pal en liet zich niet meer verrassen. Cercle hijst zich voorlopig naast Beerschot Wilrijk op een gedeelde koppositie.

Man of the match & Tombola

Man of the match

Xavier Mercier

Middenvelders

nationaliteit
geboortedatum 25-07-1989
lengte 174 cm
gewicht 64 kg
contract sinds juli 2017
contract tot medio 2017
vorige ploegen

2009-2010: Lesquin
2010-2012: EA Guingamp
2012-2014: Beauvais
2014-2015: Boulogne
2016-2017: KV Kortrijk

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
2 -Jérémy Taravel
8 -Lloyd Palun
19 -Benjamin Lambot
27 -Emmanuel Imorou
5 -Isaac Kone
15 -Johanna Omolo
30 -Xavier Mercier
10 -Stephen Buyl
11 -Guévin Tormin
28 -Dylan De Belder

Geselecteerd

16 -Miguel Van Damme
32 -Aleksandar Sofranac
22 -Benjamin Delacourt
3 -Wesley Vanbelle
21 -Gaëtan Robail
6 -Christophe Vincent
12 -Queiroz Barcelos Crysan

Geblesseerd

Niemand

Geschorst

Niemand

Perspraatje

Binnenkort meer!

Ons webteam werkt aan deze pagina

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

0' 0 - 0 Cercle Brugge start met dezelfde 11 spelers die tegen Tubeke aan de aftrap kwamen: Nardi, Palun, Lambot, Taravel, Imorou, Kone, Omolo, Mercier, Tormin, Buyl en De Belder.
0' 0 - 0 Bij de thuisploeg starten volgende spelers: Kudimbana, Perdichizzi, Kis, Tabekou, Da Silva, Morren, Luvumbu, Martens, Peyre, Bertjens en Vercauteren.
0' 0 - 0 De bankzitters bij Cercle zijn: Van Damme, Vanbelle, Vincent, Crysan, Robail, Delacourt en Sofranac.
0' 0 - 0 De scheidsrechter vanavond is Jasper Vergoote. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Eerdekens en Pierart. Denis Vanbecelaere is 4de official.
1' 0 - 0 Xavier Mercier heeft de bal voor Cercle in het spel gebracht.
2' 0 - 0 Tabekou trekt meteen naar voor op zijn rechterflank. Hij brengt de bal goed voor, waar Taravel de bal net op tijd in hoekschop kan werken.
4' 0 - 0 Als uitploeg treedt Cercle vanavond aan in de witte uitrusting. Bijgeloof of niet, maar in zwarte uitrusting verloor de Vereniging zowel in Leuven als Roeselare.
6' 0 - 0 Vorige week verloor Union in Lier door twee tegendoelpunten in de slotminuten. Vandaag willen ze duidelijk iets goedmaken en trekken ze meteen ten strijde. Nardi heeft de nodige moeite met een schot van Luvumba, Palun kopt een hoekschop bijna in eigen doe
9' 0 - 0 Met een opzittende Tabekou in de rug verliest Lambot de bal. De Unionspeler komt oog in oog met Nardi, maar die gaat goed plat. Cercle is gewaarschuwd!
11' 0 - 0 Voorlopig kan Cercle nog weinig brengen. Via Imorou komt de bal bij Mercier, die De Belder in een tijd vrijspeelt. Goed gezien van de Fransman, maar de Cerclespits komt een teen te kort om de bal te kunnen controleren.
14' 0 - 0 Het is de thuisploeg die het tempo bepaalt. Da Silva zijn zijn schot afwijken en net naast de paal in hoekschop gaan. Bij Groen-Zwart draait het nog niet. De spelers hebben moeite om de bal in eigen rangen te houden.
16' 0 - 0 Bij een duel is Mercier blijven liggen. De middenvelder kan uiteindelijk verder.
23' 0 - 0 Op zijn rechterflank blijft de snelle Tabekou voor dreiging zorgen. Deze keer is Taravel er als de kippen bij om de bal in hoekschop te duwen als de flankspeler hem probeert te passeren in de zestien.
26' 0 - 0 Daar is Cercle nog eens. Tormin krijgt wat ruimte en speelt De Belder aan. Hij kan richting Kudimbana gaan maar in plaats van de trappen probeert de spits zijn belager uit te kappen. Weg kans, want de verdediger heeft zijn plannetje goed doorzien.
27' 0 - 0 De Cerclesupporters juichen, maar dat is gezichtsbedrog. Een voorzet van Imorou belandt bij Lambot, die de bal meteen richting doel trapt. Het leer doet de netten trillen, maar helaas langs de verkeerde kant van de doelpaal.
28' 0 - 0 Cercle komt steedst beter in de wedstrijd. De Belder komt nu een teen te kort om een voorzet voorbij Kudimbana te deviëren.
29' 1 - 0 Net wanneer Cercle beter in de match komt, brengt Da Silva de thuisploeg met een lage schuiver op voorsprong.
31' 1 - 0 Op basis van het begin van de wedstrijd is de voorsprong van Union niet onverdiend te noemen. Cercle reageert een eerste keer via Mercier. Het vluchtschot van de middenvelder gaat echter ruim naast.
34' 1 - 0 Voorlopig weet Cercle geen raad met Tabekou, die mag oprukken zonder te worden aangevallen. Uiteindelijk kan Luvumba trappen, Nardi gaat opnieuw goed plat.
37' 1 - 0 De Belder laat de bal goed lopen voor de doorspurtende Mercier. Die kan infiltreren in de zestien, maar botst op de vol overgave spelende verdediging van Union.
40' 1 - 0 Het contrast tussen het enthousiasme van Union en het stroeve spel van Cercle is groot in deze eerste helft. Taravel probeert het dan maar van ver en doet dat niet onaardig. Kudimbana duwt de bal evenwel uit de hoek in corner.
45' 1 - 0 Groen-Zwart probeert de bakens nog te verzetten in deze slotfase van de eerste helft en kampeert nu even op de helft van de thuisploeg. Verder dan een hoekschop komt de Vereging echter niet.
46' 1 - 0 Einde van de eerste helft.
46' 1 - 0 We spelen opnieuw. Halfweg werd er niet gewisseld.
47' 1 - 0 Union wil slim en snel opzetten maar verliest meteen de bal en heeft zeeën van ruimte gelaten in de rug. Mercier kan bijna maximaal profiteren, Kudimbana redt de meubelen voor de thuisploeg.
49' 1 - 0 Cercle start gretig aan de tweede helft. Nu kan Mercier de bal voor doel brengen, Kudimbana plukt de bal uit de lucht.
49' 1 - 0 Derde keer Cercle na de pauze: Mercier lanceert Tormin, die het leer naast het doel van Kudimbana schuift.
52' 1 - 0 Buitenspel Omolo. Een hoekschop belandt bij Tormin, die de bal richting doel trapt. Het schot lijkt een eindje naast te gaan, tot Omolo de bal in doel duwt. De middenvelder stond evenwel duidelijk buitenspel.
58' 1 - 0 Tormin verliest de bal en laat zijn voetje hangen. Geel is logischerwijs zijn deel.
61' 1 - 1 GOAAAAAAAAL! Buyl trapt Cercle met een overhoeks schot langszij.
62' 1 - 1 Bij Union loopt het wat minder na de pauze. Tabekou, sterkste man bij de thuisploeg, probeert het met een afstandsschot dat enkele meters naast gaat.
63' 1 - 1 Via een snelle omschakeling kan Cercle in de zestien van Kudimbana komen. Tormin gaat voor eigen succes, maar ziet zijn schot afgeblokt worden.
67' 1 - 1 Zowel Taravel als Kone hebben alle moeite om Tabekou af te stoppen. Uiteindelijk stopt de middenvelder de thuisspeler foutief af, wat hem een gele kaart oplevert.
68' 1 - 1 Na zijn twee doelpunten van vorig weekend kende Tormin vanavond minder geluk in zijn acties. Riga haalt hem naar de kant, Robail vervangt hem.
70' 1 - 1 Ook Union wisselt. Lambrecth komt Bertjens aflossen.
73' 1 - 1 Na balverlies op het middenveld kan de thuisploeg snel omschakelen. Imorou staat echter goed opgesteld en haalt meteen de angel uit de aanval.
73' 1 - 1 Perdichizzi komt veel te laat met zijn tackle op de naar binnen snijdende Mercier. Geel voor de verdediger, Cercle krijgt een vrije trap op 25 meter van het doel.
74' 1 - 2 GOAAAAAAAL! Mercier stelt zich zelf achter de bal en krult het leer via de binnenkant van de paal in doel.
77' 1 - 2 Doelpuntenmaker Mercier mag gaan rusten. Crysan komt in zijn plaats.
79' 1 - 2 Cercle heeft de scheve situatie van voor de pauze rechtgezet, terwijl Union haar frisheid van de eerste helft in de kleedkamer vergeten lijkt te zijn.
83' 1 - 2 We zijn de laatste 10 minuten ingegaan, Union trekt opnieuw ten strijde. Bij Cercle staat de organisatie nog niet volledig op punt. Gelukkig is de afwerking van Union ook niet goed. Kis mikt een vrije trap in de muur, Lambrecth trapt de bal vervolgens hoo
88' 1 - 2 Met Vincent brengt Riga een extr buffer tussen de lijnen. De Belder gaat naar de kant.
89' 1 - 2 Union probeert de bakens te verzetten maar botst keer op keer op de ijzersterke Taravel.
91' 1 - 2 Bijna kan Da Silva door de Cercledefensie breken. Palun kan de middenvelder net op tijd stuiten. Bovendien stond de lijnrechter met haar vlag in de lucht.
91' 1 - 2 We zijn de extra tijd ingegaan.
94' 1 - 2 Einde van de wedstrijd. Cercle zet de scheve situatie recht na de pauze en hield mede dankzij de ijzersterke Taravel stand in de slotfase.
95' 1 - 2 Einde van de wedstrijd. Cercle zet de scheve situatie recht na de pauze en hield mede dankzij de ijzersterke Taravel stand in de slotfase.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×