Wedstrijd

Cercle Brugge 1 - 1 SV Roeselare
Cercle Brugge KSV - K SV Roeselare
Za 14-10-2017 / 17:00 / Jan Breydelstadion

Verslag

Beide ploegen moesten winnen om een kansje te behouden op de eerste periode. De druk kwam het voetbal niet ten goede in de 1ste helft waarin Cornet kon profiteren van een foutje en Roeselare op voorsprong zette. Na de rust was het al Cercle dat de klok sloeg. Mercier werkte een penalty in 2 keer voorbij Biebauw, maar die liet zich daarna niet meer verschalken. Zo blijft Groen-Zwart steken op een punt.

Coach José Riga hield vast aan de 11 spelers die Beerschot in eigen huis klopten met 0-3. De vliegende start van die wedstrijd konden de spelers niet herhalen. Het was lang zoeken tegen de Roeselaarse muur die geen krimp gaf.

Cercle zette Roeselare wel vast voor eigen doel, maar moest opletten voor de snelle voeten van Godwin. Maar de bezoekers speculeerden ook op foutjes in de opbouw van Groen-Zwart en na 35 minuten profiteerde Cornet van een ongelukkige bal van Crysan, die Lambot niet kon ontzetten. De spits bleef koel en vloerde Nardi met een laag schot in de verste hoek.

Roeselare kwam met duidelijke intenties uit de kleedkamer. De troepen van Van Wijk deden er alles aan om het spel op te houden en de Groen-Zwarte opbouw te beletten. Scheidsrechter D'Hondt vond het tijdrekken allemaal prima. In de 65ste minuut kreeg Tormin een bal in de 16, waarna hij werd gehaakt. Mercier zette zich achter de strafschop. Biebauw kon in eerste instantie keren, maar op de rebound had hij geen verhaal.

Daarna was het al Cercle dat de klok sloeg, bij Roeselare ging het licht bijna uit, maar Biebauw toonde zich erg secuur op uitbraken van De Belder en Mercier. Beiden geraakten niet voorbij de keeper van Roeselare en Cercle bleeg op 1-1 steken. Een resultaat waar het weinig mee opschiet.

Man of the match & Tombola

Man of the match

Paul Nardi

Doelmannen

nationaliteit
geboortedatum 18-05-1994
lengte 187 cm
gewicht 77 kg
contract sinds juli 2017
contract tot medio 2018
vorige ploegen
  • 2013 - 2014: AS Nancy
  • ​2014 - ...     : AS Monaco
    • 2014-2015: AS Nancy (uitleenbeurt)
    • 2016-2017: Stade Rennais FC (uitleenbeurt)

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
2 -Jérémy Taravel
3 -Wesley Vanbelle
8 -Lloyd Palun
19 -Benjamin Lambot
6 -Christophe Vincent
15 -Johanna Omolo
30 -Xavier Mercier
11 -Guévin Tormin
12 -Queiroz Barcelos Crysan
28 -Dylan De Belder

Geselecteerd

16 -Miguel Van Damme
22 -Benjamin Delacourt
25 -Jordy Gaspar
32 -Aleksandar Sofranac
18 -Gonçalves Nogueira Vagner
5 -Isaac Kone
10 -Stephen Buyl

Geblesseerd

21 -Gaëtan Robail
9 -Gianni Bruno
14 -Irvin Cardona

Geschorst

Niemand

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

0' 0 - 0 Cercle: Nardi, Taravel, Vanbelle, Vincent, Palun, Tormin, Crysan, Omolo, Lambot, De Belder en Mercier.
0' 0 - 0 Roeselare: Biebauw, Schmisser, Van Acker, Brouwers, Lecomte, Godwin, Damman, Zolotic, Lepicier, Cornet en Lemoine.
0' 0 - 0 Scheidsrechters: Lothar D'Hondt, bijgestaan door Jimmy Cremers, Bérengère Piérart en Ben Mesotten.
0' 0 - 0 Bank Cercle: Van Damme, Koné, Buyl, Vagner, Delacourt, Gaspar en Sofranac.
0' 0 - 0 Bank Roeselare: De Winter, Borry, Seoudi, Maletic, Ibou, Dufour of Monteyne en Cerigioni of Brodic.
1' 0 - 0 We zijn vertrokken. Het is Mercier met de aftrap.
2' 0 - 0 Roeselare wil er een eerste keer uitkomen met Godwin op de rechter flank, maar Vanbelle houdt hem van de voorzet.
5' 0 - 0 Crysan met een spectaculair ogende tackle. Damman blijft even liggen maar heeft geen verzorging nodig.
8' 0 - 0 Voorlopig is het nog wat aftasten in het duel dat voor beide ploegen van groot belang is. Mercier met een balletje over de verdediging maar Biebauw komt goed uit voor De Belder erbij kan.
11' 0 - 0 Vincent wil door het centrum voetballen. Hij dropt de bal tussen de 2 centrale verdedigers tot bij Tormin, maar die kan niet genoeg controleren, opnieuw een bal voor Biebauw.
12' 0 - 0 Mercier met een goede voorzet. De Belder kan er net niet bij, Biebauw kan maar half keren, maar niemand kan de rebound oppikken.
13' 0 - 0 Godwin wil Cornet bedienen. Nardi komt uit zijn doel, maar Lambot neemt geen risico en zet de bal buiten.
14' 0 - 0 Cercle breekt uit via Palun, maar de combinatie tussen De Belder en Lambot is niet zuiver en levert balverlies op.
15' 0 - 0 Damman met een flinke tackle op Vanbelle, vlak voor de bank van Cercle. Die veert recht, maar ref D'hondt wuift het protest weg.
16' 0 - 0 Cercle eist de bal op. Bij Roeselare speculeren ze vooral op de snelheid van Godwin om voor gevaar te zorgen.
19' 0 - 0 Vanbelle heeft iets te veel vertrouwen dat een diepe bal buiten gaat, waardoor Taravel vol in de tackle moet op een aanstormende Godwin, de voorzet blokt wel op het been van de verdediger en gaat buiten.
23' 0 - 0 Groen-Zwart zet een lang uitgesponnen aanval op, maar bij Roeselare geven ze geen krimp. De voorzet van Mercier wordt weggekeilt.
23' 0 - 0 Bijna De Belder! Omolo kan in 2 tijden Mercier bereiken die De Belder binnendoor wil lanceren, maar het balletje is net te hard voor de spits.
25' 0 - 0 Palun met een goeie ren langs de flank en ditto pas op De Belder, maar die heeft pech dat zijn geblokkeerde voorzet nog via zijn eigen been buiten gaat. Geen hoekschop dus.
26' 0 - 0 Cercle zet Roeselare voorlopig helemaal vast. Echt gevaarlijk werd het nog niet.
27' 0 - 0 Lemoine met een harde tackle op de enkels van Tormin. Hij beweert de bal nog te spelen en krijgt, raar maar waar, geen kaart.
28' 0 - 0 De vrijschop komt aan de 2de paal bij Omolo die kan terugkoppen, maar de bal caramboleert achter de doellijn, naast het doel.
29' 0 - 0 Opnieuw haalt Lemoine Tormin onderuit. Deze keer minder erg dan de eerste, de kaart blijft nog op zak.
30' 0 - 0 Lemoine wil deze keer zelf gaan lopen. Palun heeft hem een koekje van eigen deeg.
31' 0 - 0 De vrijschop levert wel gevaar op bij Roeselare. De bal geraakt niet weg. Brouwers is het eerst bij het leer, maar Nardi pareert uitstekend.
33' 0 - 1 Crysan met een onzorgvuldige bal achteruit. Lambot kan niet keren en Cornet profiteert. Hij kan alleen op Nardi af en mist niet. Laag in de verste hoek.
37' 0 - 1 Tormin wil voorbij Lemoine de 16 induiken, maar de Franse vleugelspits is te optimistisch en zijn bal gaat buiten.
39' 0 - 1 Alles loopt voorlopig gesmeerd bij de bezoekers. Het tactisch plannetje van Van Wijk klopt. Zijn ploeg speculeert op de foutjes van de thuisploeg, en het is vaak te onzorgvuldig bij Cercle.
42' 0 - 1 Cercle kan uitbreken, maar Palun vindt geen aanspeelpunt en moet terug. Na enkele tussenstationnetjes kan Crysan toch gaan voorzetten, maar iedereen bij Roeselare is al lang terug en de voorzet wordt onschadelijk gemaakt.
45' 0 - 1 Omolo met een kopbal. Vanbelle kan een bal voor doel brengen. Omolo kopt, maar de bal landt in het dak van het doel.
46' 0 - 1 We krijgen er nog 1 minuut bij.
47' 0 - 1 Rust: Cercle moet op zoek naar verse inspiratie om dit Roeselare te verslaan.
46' 0 - 1 De bal rolt weer op Jan Breydel. Voorlopig geen wissels. Buyl en Vagner lopen zich wel warm.
50' 0 - 1 Mercier met een actie langs de linkerflank. De voorzet gaat over De Belder. Cercle houdt balbezit en aan de overkant kan Tormin voorzetten. Deze keer kopt Omolo, maar Biebauw kan makkelijk plukken.
51' 0 - 1 Bij Roeselare is de opdracht duidelijk. Het tijdrekken is begonnen. De scheidsrechter vindt het voorlopig allemaal oké.
53' 0 - 1 De Belder gaat druk zetten op Lemoine, meer dan een inworp voor de verdediger levert zijn actie niet op, maar hij probeert er wel de schwung in te brengen.
53' 0 - 1 Tormin draait weg bij Zolotic, maar die ziet dat niet graag gebeuren en laat zijn been hangen. Het eerste geel is een feit.
54' 0 - 1 De daaropvolgende vrijschop van Vanbelle levert niks op. De bal is te ver en Biebauw kan rustig plukken.
55' 0 - 1 Vanbelle glijdt een bal op de enkel van Godwin. De bal gaat over de achterlijn. Hoekschop tot groot protest van de rechsachter.
56' 0 - 1 Godwin is na de actie blijven liggen. Hoewel hij buiten de lijnen ligt profiteren ze er bij Roeselare van om het spel opnieuw een halve minuut op te houden.
57' 0 - 1 Een gelijkaardige actie aan de overkant. Deze keer gaat de bal via De Belder achter de lijn. Cercle krijgt geen hoekschop, het publiek is woest maar ook dit was een doeltrap.
58' 0 - 1 Omolo met een pas op Crysan die onmiddellijk breed legt. Bij Roeselare aarzelen ze en Omolo kan oppikken, maar uiteindelijk niet trappen.
59' 0 - 1 Langs de lijn krijgt Stephen Buyl intussen instructies van Bernard Smeets.
59' 0 - 1 Wissel bij Cercle. Omolo gaat naar de kant voor Buyl.
61' 0 - 1 Bij Roeselare hebben ze hun handen vol met het shirt van Crysan. Die gaat uiteindelijk liggen in het strafschopgebied, maar het leek iets te licht voor een penalty.
63' 0 - 1 Damman kan een oprukkende Vanbelle nog net beletten om voor te zetten. De geblokkeerde voorzet gaat ver over het doel. Opnieuw geen hoekschop, en dat is niet naar de zin van Vanbelle.
64' 0 - 1 Lecomte aarzelt heel lang om een vrijschop te spelen. Hij krijgt een fluitconcert, maar ook nu vindt de ref het prima.
65' 0 - 1 Penalty! Tormin wordt gehaakt in de 16 en de bal gaat op de stip.
66' 0 - 1 Mercier mag achter de bal gaan staan...
66' 1 - 1 Biebauw stopt de strafschop, maar Mercier mag in de rebound ongehinderd afwerken. OEF!
68' 1 - 1 Het morrende Cerclepubliek is opgeveerd. Kunnen zij de ploeg mee aan de overwinning helpen?
70' 1 - 1 Crysan met een schot uit de 2de lijn. De bal maakt een vreemde curve maar Biebauw gaat goed plat.
71' 1 - 1 De Belder ontsnapt aan de verdediging, maar opnieuw houdt Biebauw zijn ploeg recht.
73' 1 - 1 De bezoekers hebben het moeilijk. Crysan gaat doorjagen bij Schmisser die met de bal over de achterlijn loopt.
75' 1 - 1 Cercle zet de bezoekers vast voor de eigen 16 en de supporters kunnen het wel smaken. Komaan Cercle rolt over de tribunes.
77' 1 - 1 Opnieuw een goeie kans. Via Palun en Crysan komt de bal bij Tormin die laag voorbrengt. Schmisser is er net voor De Belder bij.
77' 1 - 1 Bij Roeselare gaat Godwin naar de kant. De wissel duurt lang, maar uiteindelijk kan Cerigioni het veld op lopen.
79' 1 - 1 De nieuwkomer mag meteen een diepe bal aannemen met de schouder of de arm. De controle is minder en de bal komt bij de verdediging.
80' 1 - 1 Mercier krijgt een vrije trap mee, maar moet lang wachten voor hij die kan nemen. Eerst neemt een Roeselarenaar de bal mee, daarnea komen een-na-een nog 3 spelers voor het leer staan.
80' 1 - 1 Kansje voor de bezoekers. Brouwers legt van ver aan. Nardi neemt geen risico en tikt de bal over.
82' 1 - 1 Weer Biebauw! Na de hoekschop kan Lambot oprukken. Hij speelt perfect in de loop van Mercier, maar diens schot strandt op de tip van de voet van de keeper van Roeselare.
82' 1 - 1 Lemoine krijgt dan toch zijn gele kaart. Opnieuw is het Tormin die neergehaald wordt.
83' 1 - 1 De vrijschop van Mercier komt op het hoofd van Taravel, maar de kopbal gaat over.
84' 1 - 1 Vanbelle kwam bij die actie zwaar in botsing met de inlopende Lambot en heeft even verzorging nodig. De verdediger grijpt naar het hoofd en de kaak.
85' 1 - 1 2de wissel bij Cercle. Vagner maakt zijn debuut. Tormin mag naar de kant.
87' 1 - 1 Vanbelle staat intussen alweer tussen de lijnen. Roeselare heeft nog steeds alle tijd bij elke spelhervatting. Nu is er Lecomte met een nummertje voor hij een hoekschop kan nemen.
87' 1 - 1 De hoekschop zelf levert niks op.
88' 1 - 1 Lecomte met zijn laatste nummertje. Hij mag zijn kapiteinsband aan Biebauw afgeven. Zijn vervanger is Seoudi.
90' 1 - 1 Het publiek en Taravel zijn het gedrag van de bezoekers grondig beu. De verdediger doet zijn beklag bij de ref. Die haalt prompt zijn gele kaart boven. Voor de Cercleverdediger weliswaar.
90' 1 - 1 Heet standje voor het doel van Biebauw. Vagner kan terugkoppen tot bij Mercier, het schot raakt niet door de verdedigende muur.
91' 1 - 1 Het arbitrale kwartet telt 4 minuten bij.
93' 1 - 1 Plots is daar Cerigioni. Als een duiveltje uit een doosje duikt hij op in de 16, Nardi kan zijn schot in hoekschop werken.
94' 1 - 1 Laatste wissel. Van Wijk wil nog een minuutje extra op de toegevoegde tijd. Hij brengt Borry voor Brouwers.
95' 1 - 1 Crysan krijgt ruimte, maar wil nog voorbrengen. Taravel staat nu mee voorin en wil omhalen maar dat is een onmogelijke opdracht.
95' 1 - 1 Einde van de wedstrijd. Cercle blijft steken op een punt.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×