Wedstrijd

Lierse 3 - 2 Cercle Brugge
K Lierse SK - Cercle Brugge KSV
Za 21-10-2017 / 17:00 / Herman Vanderpoortenstadion

Verslag

Cercle Brugge trok op de twaalfde speeldag van de Proximus League naar Het Lisp. Voor Vercauteren startte zijn eerste wedstrijd als trainer van Cercle met een 3-2 verlies tegen K Lierse SK. Joachim, Frans en Bourdin scoorden voor de thuisploeg. Bij Cercle zorgden Taravel en Crysan voor de doelpunten.

 

Na nog geen kwartier spelen kreeg Lierse al een goede mogelijkheid bij een vrijschop. De trap van Yagan kwam tot bij Joachim, die aan de tweede paal binnenschoot: 1-0. Vijf minuten later was de thuisploeg daar opnieuw. Frans kopt bij een hoekschop de bal voorbij Nardi: 2-0.

Bij Cercle waren het Tormin en Buyl die probeerden de doelopeningen te vinden. De thuisploeg kwam nog het dichtste bij een derde doelpunt via Joachim met een knal vanop 40 meter. De bal raakte de bovenkant van de lat. Vlak voor rust haalde Vanbelle nog uit, maar kersverse Liersedoelman Rakovsky kende geen moeite.

Cercle moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen. Al snel kwam er verandering na een hoekschop van Mercier, die bij Taravel kwam. Met een kopbal zorgde de Fransman voor de aansluitingstreffer: 2-1. Palun en Taravel deden daarna elk een poging om Cercle op gelijke hoogte terug te brengen.

Maar Groen-Zwart kreeg het deksel op de neus bij een hoekschop van Lierse die niet weggeraakte in het geharrewar in de zestien. Bourdin, ex-Cerclist, bezorgde de Pallieters zo de 3-1. Bij Cercle belandde een schot van Buyl in de handen van Rakovsky.

Vercauteren reageerde met een dubbele vervanging. Met nog een kwartier te voetballen maakten Vincent en Buyl plaats voor Koné en Crysan. Dit loonde meteen. De net ingevallen Crysan trapte een voorzet van De Belder simpel binnen: 3-2. Toch kon de Vereniging geen vuist meer maken. De Belder kopte een kans nog over en Palun werd vijf minuten voor tijd vervangen door Gaspar.

 

Cercle staat op een voorlopige derde plaats, Roeselare kan daar morgen nog over springen. De eerste periodetitel lijkt ver weg voor Groen-Zwart. Volgend weekend wacht de verplaatsing naar Tubeke. 

Man of the match & Tombola

Man of the match

Queiroz Barcelos Crysan

Aanvallers

nationaliteit
geboortedatum 07-07-1996
lengte 0 cm
gewicht 0 kg
contract sinds juli 2017
contract tot medio 2017
vorige ploegen

2013-2015: Atlético Paranaense

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
2 -Jérémy Taravel
3 -Wesley Vanbelle
8 -Lloyd Palun
19 -Benjamin Lambot
6 -Christophe Vincent
15 -Johanna Omolo
30 -Xavier Mercier
10 -Stephen Buyl
11 -Guévin Tormin
28 -Dylan De Belder

Geselecteerd

16 -Miguel Van Damme
22 -Benjamin Delacourt
25 -Jordy Gaspar
32 -Aleksandar Sofranac
21 -Gaëtan Robail
5 -Isaac Kone
12 -Queiroz Barcelos Crysan

Geblesseerd

23 -Brian Vandenbussche
27 -Emmanuel Imorou
9 -Gianni Bruno
14 -Irvin Cardona

Geschorst

Niemand

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

0' 0 - 0 Cercle: Nardi, Taravel, Vanbelle, Vincent, Palun, Buyl, Tormin, Omolo, Lambot, De Belder, Mercier.
0' 0 - 0 Reservespelers Cercle: Van Damme, Kone, Crysan, Robail, Delacourt, Gaspar, Sofranac.
0' 0 - 0 Lierse: Rakovsky, Frans, Laurent, Buysens, Bourdin, Wils, Joachim, Camargo, Ntambwe, Janssens, Yagan.
0' 0 - 0 Wisselspelers Lierse: De Busser, Elgabas, Yakubu, Weuts, Bougrine, Diarra, Binst.
1' 0 - 0 De aftrap is gegeven op het Lisp.
2' 0 - 0 Een goeie cross van Vincent komt op rechts voor de voeten van Mercier die laag voorbrengt. Frans zet de bal in hoekschop.
4' 0 - 0 Ook Lierse heeft een eerste uitbraak. Joachim kan de flank aflopen op rechts en legt de bal dan terug. Lambot is eerst op de bal voor Yagan kan aannemen.
8' 0 - 0 Na een duel op het middenveld is De Belder blijven liggen. Hij heeft verzorging nodig. De Liersesupporters vinden het gedrag van hun ex-spits maar niks.
9' 0 - 0 Langs de lijn zijn Crysan en Kone wel naar de opwarming gestuurd. De Belder staat alweer tussen de lijnen. Hij lijkt verder te kunnen.
10' 0 - 0 Lambot wil een aanval van Lierse onschadelijk maken, maar verrast daarbij zijn eigen doelman. Gelukkig is er niemand van de thuisploeg centraal te vinden. Taravel kan de bal makkelijk oppikken en uitverdedigen.
11' 0 - 0 Lambot kan aan de middellijn een afvallende bal oppikken na een hoekschop. Hij wil de bal onmiddellijk over de verdediging leggen en vindt Tormin, maar die staat buiten spel.
14' 1 - 0 Na een korte combinatie wil Yagan naar binnen snijden. Vincent kent de beweging van zijn oud ploegmaat, en belet hem dat. Het levert een vrijschop op. Aan de 2de paal kan Joachim de bal ongehinderd binnentrappen.
16' 1 - 0 Tormin met een lange dribbel. Het schot is geen probleem voor Rakovsky die debuteert in doel bij Lierse.
20' 2 - 0 Lierse is op dreef. Frans kopt een hoekschop voorbij Nardi voor de 2-0.
21' 2 - 0 Groen-Zwart is nog niet in de wedstrijd kunnen komen. De Liersedefensie houdt het spel heel compact en gesloten.
22' 2 - 0 De Belder wint een duel met Frans. Wils zit er onmiddellijk bij om met een stevige maar faire tackle de bal afhandig te maken.
27' 2 - 0 Buyl zit voorlopig niet in de wedstrijd. Nu krijgt hij toch een bal. Hij bereikt ook Mercier, maar die verliest het duel van 2 Lierseverdedigers die er kort op zitten.
30' 2 - 0 Cercle moet vooruit en trekt naar voor. Bij Lierse vangen ze voorlopig goed op. Een goede voorzet van Palun wordt vrij makkelijk weggekopt.
32' 2 - 0 Schot van Buyl. Een vlotte combinatie tussen Buyl en Mercier en Stephen legt aan vanop de rand van de 16. Rakovsky moet een 2de keer plat in de wedstrijd, maar de bal is pal op hem en vormt geen probleem.
34' 2 - 0 Bourdin gaat heel graag over het been van Palun. Het komt de rechtsachter van Cercle op geel te staan.
37' 2 - 0 Taravel krijgt tot zijn onsteltenis een vrijschop tegen. Joachim profiteert van de verwarring bij Cercle om snel te spelen. Hij trapt de bal vanop 40 meter over Nardi, maar bovenkant lat.
39' 2 - 0 Buyl kan naar binnen snijden vanop zijn linker flank. Hij stift het balletje achter de verdediging maar Rakovsky is nog fris en is sneller op de bal dan De Belder.
40' 2 - 0 Janssens met een poging tot omhaal maar de bal heeft geen snelheid en vormt geen gevaar voor Nardi.
40' 2 - 0 Aan de overkant steekt Mercier De Belder in de ruimte, maar opnieuw is Rakovsky er als eerste bij.
42' 2 - 0 Tormin speelt kort op Mercier, maar die is verrast met de snelle pas en mist zijn controle. Rakovsky gooit zich op de bal.
43' 2 - 0 Nieuwe aanval van Groen-Zwart. Omolo speelt breed op Vanbelle die ineens voor doel brengt. Het is een plukbal voor de Liersedoelman.
45' 2 - 0 Buyl met een diepe bal voor De Belder die er alles uitperst, maar Wils houdt de spits af en Rakovsky kan de bal in de tribunes knallen.
48' 2 - 0 De 1ste helft zit erop. Cercle werd 2 keer te makkelijk gepakt op stilstaande fase. Daarna combineerde het beter, maar een attente Rakovsky moest nog geen wonderen verrichten.
46' 2 - 0 Start van de 2de helft. Voorlopig zijn er geen vervangingen.
48' 2 - 0 Omolo met een gevaarlijke voorzet. De Belder kan er net niet bij. Aan de 2de paal wordt de bal in hoekschop gekopt.
50' 2 - 0 De Belder kan een bal met de borst afleggen tot bij Mercier, maar Camargo zit er nog niet tussen. Het levert een nieuwe hoekschop op. Cercle is met veel druk naar voor uit de kleedkamer gekomen.
51' 2 - 0 De hoekschop levert niets op. De bal blijft wel even hangen en Omolo claimt in de fase ook een strafschop voor vermeend handspel. Het is onmogelijk op te maken of hij gelijkt heeft.
51' 2 - 0 Ook de hemelsluizen boven het Lisp zijn opengegaan.
52' 2 - 1 Taravel kopt een vrijschop van Mercier voorbij Rakovsky. De aansluitingstreffer is een feit. Nog 2 goals te gaan...
53' 2 - 1 Schotje van Tormin. De vleugelspeler mag even op en af dribbelen voor het strafschopgebied. Zijn schot mist kracht en richting en glijdt rustig buiten. Rakovsky mag de bal weer in het spel brengen.
55' 2 - 1 Tormin wordt duidelijk neergehaald als hij wil wegdraaien van zijn man. Ref De Cremer laat het spel doorgaan, maar de tegenaanval van Yagan levert niets op.
56' 2 - 1 Langs de lijn lopen 3 Cerclespelers zich warm. Het zijn Robail, Kone en Crysan.
58' 2 - 1 Een hoekschop van Mercier wordt weggekopt. De bal raakt niet ver en Palun twijfelt niet. Zijn volley komt in de handen van Rakovsky terecht.
59' 2 - 1 Ook Lierse kan nog eens dreigen. Vanbelle kan een voorzet van Yagan net voor Janssens ontzetten.
60' 2 - 1 Kopbal van Taravel. De lange verdediger torent hoog boven iedereen uit, maar deze keer is zijn kopbal niet genoeg gericht. Rakovsky gaat goed plat.
62' 2 - 1 Ntambwe kan een pas van Vanbelle onderscheppen en oprukken. Via Janssens komt de bal terug bij hem, maar Vincent duelleert goed. De bal gaat buiten, maar op het Lisp willen ze een penalty. Niets aan de hand vindt de ref.
64' 2 - 1 Cercle is de controle over de wedstrijd een beetje kwijt. Er zijn te veel passen die verloren gaan en Lierse kan het middenveld op die manier vast zetten.
65' 2 - 1 Lierse profiteert bijna van slecht inspelen bij Cercle. De voorzet van Camargo wordt weggewerkt.
66' 2 - 1 1ste wissel van de wedstrijd. Wolke Janssens mag gaan rusten. Elgabas komt in zijn plaats.
70' 3 - 1 Het is Pierre Bourdin die juicht. Een hoekschop geraakt niet meteen weg en wordt aan de overkant terug in het pak gedropt. De bal raakt niet weg en Bourdin raakt de bal als laatste om Cercle 3-1 achter te brengen.
73' 3 - 1 Tormin kan Buyl lanceren. Rakovsky gooit zich voor het schot en klemt in 2 keer.
74' 3 - 1 Dubbele wissel bij Cercle. Crysan komt in de plaats van Buyl.
75' 3 - 1 En Kone komt voor Vincent.
76' 3 - 1 Cercle heeft nog een kwartier om iets terug te doen.
77' 3 - 2 De Belder legt de bal prima af op Crysan die simpel binnen legt. Zit er toch nog iets in deze wedstrijd?
80' 3 - 2 Crysan met een afstandsschot. Aannemen, draaien en trappen denkt de Braziliaan, maar deze bal gaat ruim naast.
81' 3 - 2 Bij Lierse zijn ze er toch niet gerust in. Yagan gaat naar de kant voor een extra middenvelder. Diarra komt in zijn plaats.
83' 3 - 2 Diarra meteen met een hard duel op Omolo. Maar de Liersemiddenvelder heeft wel de bal mee en mag doorlopen. Het wordt uiteindelijk een hoekschop.
84' 3 - 2 Diarra snoept een bal af van Tormin, maar deze keer legt hij af op Crysan die de doorgelopen Tormin bedient. De voorzet koomt op het hoofd van De Belder, maar die kopt over en maakt ook een duwfout volgens de ref.
86' 3 - 2 Nog 5 minuten resten Cercle om een punt uit de brand te slepen. Gaspar maakt zich klaar.
86' 3 - 2 Het is Palun die naar de kant gaat voor de jonge Fransman.
87' 3 - 2 Bij Lierse gaan de bonkige middenvelders Diarra en Ntambwe toveren, maar het afstandsschot van die laatste gaat huizenhoog over doel.
89' 3 - 2 Wissel bij Lierse. Megan Laurent krijgt applaus. Yakubu komt in zijn plaats.
90' 3 - 2 De Belder gaat naar een hoge bal en loopt daarbij Buysens aan. Hij vindt het onbegrijpelijk dat hij daarbij de fout tegen krijgt, wat hem op een gele kaart komt te staan. Buysens blijft intussen voor dood liggen ook al leek er weinig aan de hand.
91' 3 - 2 De Lierseverdediger krijgt even verzorging, maar mag op het veld blijven van de ref.
93' 3 - 2 Een voorzet van Crysan komt op het hoofd van De Belder, maar die kan geen kracht in zijn kopbal steken. Rakovsky plukt.
95' 3 - 2 Einde van de wedstrijd.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×