Wedstrijd

Tubize 1 - 1 Cercle Brugge
A FC Tubize - Cercle Brugge KSV
Zo 29-10-2017 / 16:00 / Stade Leburton

Verslag

Cercle bleef in Tubeke steken op een 1-1-gelijkspel. Groen-Zwart nam het initiatief en creëerde zowel voor als na de pauze verschillende goede mogelijkheden. Het was echter Tubeke dat vroeg in de tweede helft op voorsprong kwam. Via een strafschopdoelpunt van Mercier kwam de Vereniging verdiend langszij, maar pogingen om de drie punten binnen te halen leverden niks meer op. De ultieme poging van De Belder strandde in de absolute slotfase op het doelhout.

Bij Cercle verschenen na de nederlaag in Lierse vorige week drie nieuwe namen aan de aftrap: Delacourt, Gaspar en Crysan maakten deel uit van de basiself. Vanbelle, Vincent en Buyl namen plaats op de bank.

De Vereniging startte gretig en creëerde meteen een dubbele kans. Defourny kon een vroege poging van De Belder in hoekschop duwen en haalde bij die corner een kopbal van Delacourt van onder zijn lat. Ook Mercier en Gaspar waagden in het eerste deel van de wedstrijd hun kans, maar mikten het leer naast het doelkader.

Groen-Zwart had doorlopend het meeste balbezit en werd hier kort voor het half uur bijna voor beloond toen De Belder zijn hoofd tegen een voorzet van Gaspar zette. Defourny was geklopt, de paal hield Cercle van een voorsprong. Toen Tormin wat later tegen de grond gewerkt werd claimde Groen-Zwart een strafschop, de scheids ging er echter niet op in. Diezelfde scheidsrechter zag nadien geen graten in een overduidelijke trekfout op Crysan, die alleen op doel afging. Ondanks het overwicht voor de Vereniging stond halfweg de brilscore bijgevolg nog op het bord. 

Het eerste gevaar na de pauze kwam van de thuisploeg. Videmont kreeg ruimte om te trappen, maar mikte het leer net voorlangs. Bij de tweede poging van Tubeke was het wel raak: Zenke vond Stevance voor doel, die het leer eenvoudig binnen kon duwen. Cercle reageerde een eerste keer via Delacourt, Defourny stond pal. Toen Tormin gemaaid werd in de zestien ging de bal wel op de stip. Mercier liet de kans niet onbenut en knalde de Vereniging verdiend langszij.

Groen-Zwart stelde zich niet tevreden met een punt en ging op zoek naar een tweede doelpunt. Defourny hield een listige poging van Crysan tegen en had geluk dat een volley van Taravel net naast ging. Ook een uithaal van Lambot ging maar net over. In de absolute slotfase kreeg Cercle nog twee ultieme kansen. Defourny hield Buyl van een doelpunt en een kopbal van De Belder strandde op het doelhout. Met een punt werd Cercle karig bedeeld voor haar prestatie en is het definitief uitgeschakeld in de strijd voor de eerste periode.

Man of the match & Tombola

Man of the match

Xavier Mercier

Middenvelders

nationaliteit
geboortedatum 25-07-1989
lengte 174 cm
gewicht 64 kg
contract sinds juli 2017
contract tot medio 2017
vorige ploegen

2009-2010: Lesquin
2010-2012: EA Guingamp
2012-2014: Beauvais
2014-2015: Boulogne
2016-2017: KV Kortrijk

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
2 -Jérémy Taravel
8 -Lloyd Palun
19 -Benjamin Lambot
22 -Benjamin Delacourt
25 -Jordy Gaspar
15 -Johanna Omolo
30 -Xavier Mercier
11 -Guévin Tormin
12 -Queiroz Barcelos Crysan
28 -Dylan De Belder

Geselecteerd

16 -Miguel Van Damme
3 -Wesley Vanbelle
32 -Aleksandar Sofranac
6 -Christophe Vincent
21 -Gaëtan Robail
5 -Isaac Kone
10 -Stephen Buyl

Geblesseerd

27 -Emmanuel Imorou
17 -Jonathan Mexique
9 -Gianni Bruno
14 -Irvin Cardona

Geschorst

Niemand

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

0' 0 - 0 Startende 11 Cercle: Nardi, Taravel, Gaspar, Palun, Delacourt, Lambot, Mercier, Omolo, De Belder, Crysan en Tormin.
0' 0 - 0 Tubize: Defourny, Laurent, Dudouit, Stevance, Zenke, Videmont, Hwang, Ba, Schuster, Nirisarike en Toure
0' 0 - 0 Wisselspelers Cercle: Van Damme, Vanbelle, Robail, Kone, Vincent, Buyl en Sofranac
0' 0 - 0 Wisselspelers Tubize: Rausin, Garlito Y Romo, Babic, Traore, Weymans, Armenakas en Lee
0' 0 - 0 Wedstrijdleiding: Jasper Vergoote, Michael Geroolf, Kristof Borms en Ben Mesotten
1' 0 - 0 We zijn eraan begonnen in het Stade Leburton.
2' 0 - 0 Cercle speelt met 3 achterin. Kapitein Lambot wordt bijgestaan door Delacourt en Taravel. op links speelt Palun en Gaspar staat op de rechter flank geposteerd.
4' 0 - 0 Een goeie actie van Mercier die palun achter het steunbeen vrijspeelt. De flankverdediger mag een eerste keer voorzetten met links, maar de bal is net te hoog voor De Belder.
5' 0 - 0 Mercier stond randje buiten spel, maar hij mag doorgaan. De pas is prima in de lijn van De Belder. Defourny kan nog net in hoekschop ontzetten.
6' 0 - 0 Ook de hoekschop is prima, het is Delacourt die kan koppen. Defourny zit er met een handje bij, opnieuw hoekschop.
9' 0 - 0 De Belder speelt goed door in de loop van Tormin die met zijn eerste controle 2 verdedigers omspeelt, maar dan is de bal net te ver en kan hij niet richting doel besluiten. Opnieuw een goede combinatie van Groen-Zwart.
10' 0 - 0 Bij de thuisploeg mag Toure lang lopen met de bal. Hij vindt uiteindelijk Stevance, maar het schot wordt afgeblokt.
11' 0 - 0 De zon is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een herfstige regenbui. Voorlopig kijken we wel naar een heel aangenaam wedstrijdbegin.
12' 0 - 0 De combinaties gaan heel vlot bij Cercle. Via Crysan en Tormin komt de bal bij Mercier die met zijn linker aanlegt van net buiten de 16. Het gekraakte schot gaat anderhalve meter naast.
16' 0 - 0 Snelle tegenstoot van Cercle nu. Tubize verliest het duel na een vrijschop en aan de overkant is het Gaspar die na een voorzet van Crysan de afvallende bal oppikt. Het schot mist richting en gaat ruim naast.
20' 0 - 0 Een verre bal bij Tubize gaat over de verdediging van Cercle. De bal schiet door op het natte veld en zo kan Nardi makkelijk oprapen voor de bal bij Zenke komt.
23' 0 - 0 Gaspar kan een bal oppikken die doorschiet uit de Tubeekse verdediging. Hij legt de voorzet slim in de rug van de verdediging. De Belder krijgt net niet genoeg tijd om voor Nirisarike te komen die ontzet.
26' 0 - 0 De Belder wil ontsnappen aan zijn belager, maar daar heeft Nirisarike geen zin in. Hij haalt de Cerclespits onderuit en vangt een logische gele kaart.
27' 0 - 0 Mercier legt de vrijschop aan de verste paal op het hoofd van Taravel die terugkopt, maar niemand kan richting doel besluiten.
28' 0 - 0 Goede uitbraak nu van de thuisploeg. De bal komt centraal bij de sterke Stevance, maar Lambot kan hem net genoeg hinderen, zodat het schot afgeblokt wordt. In de herneming pikt Zenke nog op, maar de bal gaat in hoekschop.
29' 0 - 0 Op de paal! Gaspar haalt de achterlijn op rechts en zet voor. De bal komt perfect op het hoofd van de vrijstaande De Belder. De kopbal is goed maar hij strand net op de 2de paal.
30' 0 - 0 We zijn een half uur ver. Cercle is veruit de meest dreigende ploeg met 3 grote kansen. Het staat voorlopig wel nog 0-0
33' 0 - 0 Het spel ligt even stil voor een blessurebehandeling bij Taravel. De sterke verdediger is bij een vrijschop pal op het stevige lijf van Zenke gebotst, en voelt daar duidelijk nog de gevolgen van.
34' 0 - 0 De Franse verdediger laat zich niet kennen, hij staat alweer tussen de lijnen.
36' 0 - 0 Geen strafschop voor Cercle: Tormin met een snelle actie in de 16. Hij kapt zich voorbij Laurent die nadrukkelijk zijn arm gebruikt. Tormin gaat neer, maar de bal gaat niet op de stip.
41' 0 - 0 Gele kaart voor Omolo die zich nochtans terecht woest maakt op de ref. Crysan lobt doelman Defourny, maar wordt dan neergetrokken door Laurent die mag blijven staan. Niets aan de hand volgens ref Vergoote.
48' 0 - 0 Einde van de 1ste helft. Benjamin Lambot gaat nog even praten met de ref die een duidelijke strafschop en het neerhalen van een doorgebroken Crysan ongemoeid liet in een sterke 1ste helft van Groen-Zwart.
46' 0 - 0 Start van de 2de helft met onmiddellijk een lange bal op Crysan, maar Defourny is eerder bij de bal.
49' 0 - 0 Bij Groen-Zwart worstelen ze even met de bal Videmont kan bijna profiteren van de aarzeling. Hij zet de bal vanuit een scherpe hoek hard naast het doel van Nardi.
49' 0 - 0 Bij Groen-Zwart worstelen ze even met de bal Videmont kan bijna profiteren van de aarzeling. Hij zet de bal vanuit een scherpe hoek hard naast het doel van Nardi.
50' 0 - 0 Crysan kan profiteren van balverlies achterin bij Tubize. Zijn pas op De Belder wijkt af en zo kan Defourny oprapen.
51' 1 - 0 Zenke is efficiënt. Hij legt voor op Stevance die aan de 2de paal te veel ruimte krijgt en makkelijk kan binnen leggen.
52' 1 - 0 Bij het doelpunt was er even aarzeling bij de scheidsrechter, maar de vlag blijft beneden hoewel Stevance in de herhaling buitenspel lijkt te lopen.
56' 1 - 0 Een vrijschop van Mercier kom voor de voeten van Delacourt die alles goed doet, maar Defourny gooit zich ervoor en bokst weg.
56' 1 - 0 Nirisarike haalt Tormin onderuit. Nu gaat de bal wel op de stip.
57' 1 - 1 Het duurde lang, maar Mercier kan toch de strafschop nemen. Geen probleem, hard in de rechter hoek. Onhoudbaar voor Defourny.
58' 1 - 1 Zo is alles te herdoen na 2 doelpunten op korte tijd.
60' 1 - 1 Het spel ligt even stil. Tormin ligt te kronkelen van de pijn. In een duel met Laurent zette de verdediger zijn voet vol op de wreef van de Cerclespeler.
61' 1 - 1 Tormin lijkt voorlopig wel verder te kunnen.
62' 1 - 1 Snelle uitbraak van Cercle. Nardi gooit de bal perfect in de loop van Mercier die kan sprinten. De nummer 10 bedient Tormin op het perfecte moment, maar Defourny gooit zich er weer tussen.
63' 1 - 1 Wissel bij de thuisploeg. Schuster gaat naar de kant voor Armenakas.
63' 1 - 1 Bij Cercle lopen Robail, Kone en Buyl zich intussen warm.
67' 1 - 1 Kansje voor Tubize. Na een hoekschop zijn ze bij Groen-Zwart even Videmont vergeten. Die legt terug op Hwang die aanlegt, maar het schot is te slap en Nardi kan makkelijk klemmen.
69' 1 - 1 De Belder met een goede loopactie. Hij komt te ver om zelf te besluiten en legt breed op Tormin, maar de pas is niet goed en de bal wordt in hoekschop gezet.
70' 1 - 1 Mercier met een scherpe hoekschop. De bal komt aan de eerste paal gevaarlijk indraaien, maar Stevance met een atletische beweging. De aanvaller keilt het leer weg.
71' 1 - 1 Knappe dribbel van Crysan die met een listig balletje Defourny wil verrassen. De keeper van Tubize moet zich flink strekken, maar zet de bal in hoekschop.
73' 1 - 1 2de wissel bij de thuisploeg. Het is Videmont die naar de kant gaat. Babic is zijn vervanger.
75' 1 - 1 We gaan het laatste kwartier in met een leuke actie van De Belder en Mercier. Die eerste krijgt de bal terug maar wil nog breed leggen terwijl er eigenlijk ruimte lag om te trappen.
78' 1 - 1 Crysan nog eens met een actie. Hij legt breed op Mercier maar die is te wild en besluit hoog over.
78' 1 - 1 Einde van de wedstrijd voor Jordy Gaspar die verdienstelijk speelde op de rechter flank. Robail komt hem vervangen.
80' 1 - 1 Robail met een eerste actie. Crysan ziet de flankspeler vrijstaan op links. De actie is goed, maar het schot wijkt nog af en verdwijnt in hoekschop.
80' 1 - 1 Laatste wissel bij Tubize. Hwang gaat naar de kant voor Garlito.
81' 1 - 1 Robail zit meteen goed in de match. Hij dropt een voorzet aan de 2de paal bij Taravel die de bal ineens op de slof neemt. De streep gaat over en naast het doel van Defourny.
82' 1 - 1 Cercle blijft zoeken naar het 2de doelpunt. Nu is het De Belder die Laurent aan de praat houdt en dan toch uithaalt, maar opnieuw zit er een voetje tussen en Defourny kan rustig oprapen.
85' 1 - 1 Defourny is ver uit zijn doel gekomen om een diepe bal te ontzetten, maar hij krijgt de bal niet meteen onder controle en Crysan kan het leer afsnoepen. De hoek is scherp en intussen is een verdediger teruggekeerd, waardoor het schot ontzet wordt.
86' 1 - 1 Het blijft spannend. Cercle is de meest dreigende ploeg, maar het is ook opletten voor de tegenstoten van de thuisploeg.
89' 1 - 1 Het bobijntje van Mercier lijkt al een tijdje op. Hij gaat naar de kant voor Buyl.
91' 1 - 1 De laatste minuten zijn voor Tubize dat Groen-Zwart voorlopig vast zet op de eigen helft.
91' 1 - 1 We krijgen er nog 3 minuten bij.
92' 1 - 1 Benjamin Lambot krijgt de afvallende bal bij een hoekschop van Cercle. De kaptein haalt uit, maar zijn schot zeilt ruim over.
92' 1 - 1 Bij Tubize zijn ze tevreden met het punt, Garlito neemt alle tijd om een vrijschop te nemen.
94' 1 - 1 Buyl krijgt plots heel veel ruimte op links. Maar hij raakt de vuisten van Defourny.
94' 1 - 1 En nog is het niet gedaan. De Belder kopt een voorzet op de kruising...
94' 1 - 1 Het zit erop. Cercle pakt een punt in Tubize, al verdiende het meer op basis van de gekregen kansen.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×