Wedstrijd

Cercle Brugge 2 - 2 Union St-Gilloise
Cercle Brugge KSV - R Union St -Gilloise
Za 02-12-2017 / 20:30 / Jan Breydelstadion

Verslag

Cercle ontving op speeldag 4 van de 2de ronde Union Saint-Gilloise. De Brusselaars startten het sterkst aan de wedstrijd en kwamen op voorsprong via Peyre. Rodas maakte op het half uur gelijk, maar in de 2de helft was het Julien Vercauteren die de bezoekers opnieuw op voorsprong bracht. Pas in de 85ste minuut kon Delacourt terug gelijk stellen. Ook 2 rode kaarten brachten daarna geen zoden meer aan de dijk.

Na de 1 op 6 op verplaatsing bij Lierse en Tubeke, moest Cercle thuis op zoek naar punten tegen Union. Geen evidente opdracht tegen de mannen van Marc Grosjean, die ondanks veel blessures een week geleden ook OHL op 0-0 hielden. Frank Vercauteren recupereerde daarvoor Cardona en Imorou die allebei een basisplaats kregen. Xavier Mercier zakte een rijtje achteruit en moest samen met Guévin Tormin en Johanna Omolo het middenveld beheersen.

Op het kwartier ging het mis voor Cercle. Peyre was het eerst bij een vrijschop van Kis en bracht de bezoekers op voorsprong. Cercle moest op zoek naar openingen, maar had het niet makkelijk op een moeilijk bespeelbaar veld. Voetballend lukt het niet, dan maar op een andere manier. Op het half uur kopte Lambot een verre inworp van Delacourt door en Rodas tikte de gelijkmaker onder Kudimbana in doel.

Groen-zwart slaakte een zucht van verluchting. Het kwam met goede intenties uit de kleedkamer en trok naar voor onder impuls van een bedrijvige Cardona die zich geregeld liet opmerken bij zijn wederoptreden. In de 55ste minuut ging het echter weer mis. El Banouhi zag Julien Vercauteren slim oprukken in de rug van de Groen-Zwarte defensie. De topschutter van Union nam de voorzet perfect aan en klopt Nardi voor een 2de keer.

Groen-Zwart leek niet aangeslagen en forceerde kansen via Cardona en Tormin, maar Union doelman Kudimbana speelde attent mee en kon het gevaar vaak voortijdig onschadelijk maken.

Trainer Frank Vercauteren bracht daarop Crysan en Buyl in de plaats van de moegestreden Cardona en Imorou. Het bleef spannend tot het einde. Tormin viseerde tot 2 keer toe het doelhout, al zat Kudimbana er telkens eerst met een handje tussen.

5 minuten voor tijd zette Rodas zich door op het middenveld. De centrale verdediger vond de vrijstaande Buyl op de linker flank. De voorzet geraakte niet helemaal weg en aan de 2de paal ramde Delacourt de bal hard tegen de netten.

Groen-Zwart perste er nog een laatste offensief uit en met het ingaan van de extra tijd moest Union nog met 9 verder na een 2de gele kaart voor Perdichizzi en El Banouhi in 2 opeenvolgende fasen. Door dat oponthoudt lag het spel ook lange tijd stil en zo lukte het niet meer om het numerieke overtal in extremis nog te benutten. Cercle blijft achter met een punt en moet bijgevolg nog harder achtervolgen op de leiders in de 2de periode.

Man of the match & Tombola

Man of the match

Héctor Rodas

Verdedigers

nationaliteit
geboortedatum 07-03-1988
lengte 190 cm
gewicht 80 kg
contract sinds juli 2017
contract tot medio 2017
vorige ploegen

2007-2009: UD Levante B
2009-2015: UD Levante
2015         : Real Betis
2015-2017: Cordoba CF

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
8 -Lloyd Palun
13 -Héctor Rodas
19 -Benjamin Lambot
22 -Benjamin Delacourt
27 -Emmanuel Imorou
15 -Johanna Omolo
30 -Xavier Mercier
11 -Guévin Tormin
14 -Irvin Cardona
28 -Dylan De Belder

Geselecteerd

23 -Brian Vandenbussche
16 -Miguel Van Damme
25 -Jordy Gaspar
3 -Wesley Vanbelle
5 -Isaac Kone
6 -Christophe Vincent
10 -Stephen Buyl
12 -Queiroz Barcelos Crysan

Geblesseerd

Niemand

Geschorst

2 -Jérémy Taravel

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

0' 0 - 0 Cercle: Nardi, Palun, Tormin, Rodas, Cardona, Omolo, Lambot, Delacourt, Imorou, De Belder en Mercier.
0' 0 - 0 Union: Kudimbana, Perdichizzi, Kis, Da Silva, Fixelles, Morren, Houdret, Luvumbu, Peyre, Mboko-Sambeya en Vercauteren
0' 0 - 0 Bank Union: Saussez, Neels, Hermansson, Ferber, Leers, El Banouhi en Hamzaoui
0' 0 - 0 Bank Cercle: Van Damme, Vanbelle, Kone, Vincent, Buyl, Crysan en Gaspar
0' 0 - 0 Wedstrijdleiding: Ben Mesotten, bijgestaan door Tom Vanpoucke, Nick Senecaut en Wesli Cremer.
1' 0 - 0 Start van de wedstrijd.
2' 0 - 0 Zoals gemeld krijgt Cardona meteen een basisplaats bij zijn wederoptreden. Hij staat samen met De Belder en Tormin in de voorlinie. Mercier lijkt een rijtje achteruit te schuiven.
3' 0 - 0 Meteen een schot van De Belder die Kudimbana wil verrassen. Die heeft even moeite met de bots na zijn interceptie, maar kan net op tijd herstellen voor de neus van Cardona.
7' 0 - 0 Het eerste schotje van de bezoekers komt van de voet van Vercauteren die centraal mag aanleggen van buiten de 16. Nardi kan makkelijk oprapen.
9' 0 - 0 Cardona combineert goed met De Belder die de bal meteen terug speelt, maar Peyre is attent en werkt in hoekschop.
12' 0 - 0 Na een hoekschop van de bezoekers wil Groen-Zwart er snel uitbreken via Mercier en Omolo, maar Palun kan de doorgelopen Mercier net niet bereiken en zo gaat de aanval verloren.
16' 0 - 1 Peyre brengt de bezoekers op voorsprong. Hij devieert een vrijschop van dichtbij in doel.
19' 0 - 1 Tormin krijgt een tik van Fixelles in een duel. Hij gaat neer. De scheidsrechter fluit en roept de Unionspeler bij zich, maar hij houdt het bij een waarschuwing.
24' 0 - 1 Ei zo na is daar de gelijkmaker. Cardona kan door het centrum oprukken en legt de bal breed op De Belder die de verste hoek viseert, maar de vingertoppen van Kudimbana kunnen er net bij.
28' 0 - 1 Tormin legt aan vanop ruim 30 meter. Het schot wijkt nog af maar verdwijnt nipt naast het doel.
29' 0 - 1 Mercier speelt de hoekschop eerst kort en krijgt de bal terug. Zijn 2de is wel lang en richting verste paal, maar Kudimbana bokst weg met 1 vuist.
30' 0 - 1 Het heeft even geduurd, maar Cercle lijkt wakker geschrokken. Coach Vercauteren heeft Crysan en Kone naar de opwarming gestuurd. Misschien zit dat er voor iets tussen.
31' 1 - 1 Daar is de gelijkmaker. Lambot kopt een inworp door en Rodas tikt binnen onder Kudimbana.
37' 1 - 1 Op stilstaande fasen is het uitkijken voor Union. Kis verstuurt een diepe bal naar de 2de paal. De bal wordt teruggelegd op Peyre die kan trappen, maar zijn schot gaat naast.
39' 1 - 1 Heerlijke actie van Mercier die een 1-2 terugkrijgt van Cardona. Kudimbana kan het schot nog net tegen de buitenkant van de paal tikken. Pech voor Mercier die meer verdiende met zijn actie.
41' 1 - 1 Opnieuw Mercier. Deze keer met een vrije trap vanop 30 meter. De trap gaat een paar meter naast.
41' 1 - 1 1ste wissel al bij de bezoekers. Het is Luvumba die naar de kant moet. El Banouhi komt erop.
42' 1 - 1 Cardona zit goed in de wedstrijd. De spits breekt uit op links en wil terugkappen, maar Peyre blokt hem af. Jammer want centraal stonden twee groenhemden te wachten.
44' 1 - 1 Het is even warm als Delacourt een hoekschop slecht ontzet. De bal van de verdediger valt op de lat en levert een nieuwe hoekschop op.
45' 1 - 1 Het eerst geel is een feit. Fixelles is de ontvanger.
46' 1 - 1 We krijgen er nog een minuut bij voor de rust.
47' 1 - 1 Einde van de eerste helft.
46' 1 - 1 We zijn begonnen aan de 2de helft. Er zijn voorlopig geen wissels te melden.
52' 1 - 1 Imorou ziet De Belder een goede loopbeweging maken en wil de spits aanspelen in de rug van de verdediging. Maar die loopt helaas een dikke meter buiten spel.
54' 1 - 1 Omolo pikt een kortgenomen hoekschop op en kapt verrassend voorbij zijn verdediger tegen de achterlijn. Hij brengt hard en laag voor doel waar De Belder net niet binnen kan tikken.
55' 1 - 2 Julien Vercauteren ontglipt aan de defensie van Cercle en legt koel binnen. Het publiek roept om buitenspel, maar dat leek het niet te zijn in de herhaling.
60' 1 - 2 Bij Union krijgen ze de bal even niet weg achterin. Uiteindelijk kan Cardona ermee aan de haal gaan. Hij wil voorzetten op De Belder, maar dat heeft Kudimbana doorzien en hij maakt de voorzet onschadelijk.
62' 1 - 2 Tormin kan naar binnen komen vanop de rechter flank. Hij legt de bal in de loop van Cardona die niet aarzelt. De bal eindigt in het zijnet.
63' 1 - 2 Imorou kan de bal onderscheppen op links en via Mercier komt de bal bij De Belder die draait, maar het schot raakt niet over de armen van Kudimbana die klemt.
66' 1 - 2 Het wil voorlopig niet lukken voor Cercle. Intussen heeft Crysan zijn shirt aangetrokken.
70' 1 - 2 Plots is er een schot van Julien Vercauteren die iedereen verrast. Nardi zit er nog net genoeg bij om via de paal te kunnen weren.
70' 1 - 2 Daar is de wissel. Het is Cardona die naar de kant gaat voor Crysan.
71' 1 - 2 Ook Stehen Buyl krijgt nu instructies.
72' 1 - 2 Het is Imorou die naar de kant gaat voor de flankspeler.
77' 1 - 2 Een flits van Tormin! De winger kapt in zijn gekende stijl naar binnen en vuurt een schot af. Kudimbana kan de bal nog net tegen de kruising zetten.
78' 1 - 2 Ref Mesotten is het gedrag van Union moe. Hij heeft El Banouhi geel als die de bal nog wegtikt nadat er al werd gefloten.
80' 1 - 2 Cercle zet alles op alles. Een voorzet van Tormin komt iets te ver voor Kudimbana die plat gaat en klemt.
82' 1 - 2 Buyl gooit een bal die buiten ging naar Mboko-Sambeya die knullig naast de bal grijpt. Duidelijk met opzet volgens de ref die de Rechtsachter van Union een gele kaart geeft.
85' 2 - 2 Het zijn de verdedigers die het moeten doen. Rodas zet zich door en bereikt Buyl die kan voorzetten. Delacourt tikt de 2de bal binnen!
88' 2 - 2 Perdichizzi moet gaan douchen. De verdediger pakt zijn 2de gele kaart.
88' 2 - 2 Wissel bij Union. Fixelles gaat eruit voor Neels.
88' 2 - 2 De vrijschop na de rode kaart is nog steeds niet gegeven. De Bal ligt op de rand van de 16...
89' 2 - 2 De trap is van Tormin, maar de bal gaat via de muur recht op de paal en kaatst terug in het veld.
90' 2 - 2 Ook El Banouhi had al geel en krijgt nu zijn 2de. Union moet de extra tijd ingaan met 9 man.
91' 2 - 2 Het spel zit nu helemaal op de wagen. Buyl krijgt geel na een schermutseling.
92' 2 - 2 Laatste wissel bij Union. Vercauteren sjokt op het gemak naar de kant. Hamzaoui komt nog in zijn plaats.
93' 2 - 2 Ondanks alle oponthoudt komen er maar 3 minuten bij.
93' 2 - 2 Bij Union maken ze amper aanstalten om de bal nog in het spel te brengen. De wedstrijd lijkt gespeeld.
94' 2 - 2 Einde! Cercle moest tot 2 keer toe een achterstand ophalen, maar kwam niet verder dan een 2-2
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×