Wedstrijd

Westerlo 2 - 3 Cercle Brugge
K VC Westerlo - Cercle Brugge KSV
Za 16-12-2017 / 20:30 / Het Kuipje

Verslag

Cercle kon een prima zaak doen op de 20ste speeldag, de laatste in het jaar 2017. Dat deed het ook, al kwam Westerlo al na 3 minuten op voorsprong. Via Mercier en Tormin stond het na 10 minuten spelen al 1-2. Op het uur counterde Cercle dodelijk via Cardona die er 1-3 van maakte. Net voor het einde werd het nog even spannend toen Annys er 2-3 van maakte, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

In de line-up was maar 1 wijziging in vergelijking met de match op Roeselare. De geblesseerde Rodas werd vervangen door Taravel die terugkeerde in de ploeg na 2 wedstrijden schorsing. Van het goede gevoel na Roeselare was na 3 minuten geen sprake meer toen Westerlo bij de 1ste tegenprik al de 1-0 lukte. Osaguona kopte een perfecte pas van De Ceulaer overhoeks in doel.

Groen-Zwart bleek niet onder de indruk. Nog voor de wedstrijd 10 minuten bezig was, had het de achterstand omgebogen in een voorsprong. Mercier viseerde eerst nog de vuisten van Westerlodoelman Van Hout. In de herneming zette de Franse spelmaker de bordjes gelijk met een laag schot. Een minuut later vond Cardona de vrijstaande Tormin die Dewaele uitkapte en Van Hout een 2de keer vloerde.

Cercle bleef de beste ploeg op het veld en de 1-3 leek dichterbij dan de gelijkmaker. Na 23 minuten kwam De Belder goed voor zijn man na een lage voorzet van Palun die door Cardona nog verlengd werd. De harde deviatie ging een metertje naast. Even later bleef Imorou geblesseerd zitten. De linker vleugelspeler kon niet verder en zo moest Wesley Vanbelle al vroeg depaneren.

Na een sterk 1ste halfuur van Groen-Zwart, kwam de thuisploeg stilaan beter in de wedstrijd. Voor de rust leverde dat nog 1 kans op voor de Kemphanen. Een hoekschop kwam op het hoofd van Annys die voorlangs kopte.

Het begin van de 2de helft had veel weg van de wedstrijd van een week eerder. Westerlo zette meer druk naar voor en kreeg ook een goede kans via Osaguona. Aan de overkant kreeg Tormin meteen een gelijkaardige mogelijkheid. Beide pogingen leverden niets op. Op het uur bracht Vercauteren opnieuw Omolo in het veld. De Belder mocht naar de kant om zo opnieuw de overhand te halen op het middenveld. En meteen daarop verstuurde Mercier een diepe bal in de loop van Cardona. De Cerclespits miste niet en zette de 1-3 op het bord.

Bob Peeters zette alles op alles en bracht met Vaessen een extra spits om samen met De Ceulaer en Osaguona de bakens te verzetten. De Cercleverdediging leek onvermurwbaar tegen de lange ballen van de Kemphanen. Nardi moest op een enkele hoge bal na niet meer tussenbeide komen.

In minuut 88 leek de wedstrijd stilaan gespeeld, maar toen nam Annys plots een afvallende bal ineens op de slof op zo'n 30 meter van het doel. Het leer verdween oerend hard in de hoek en zo kwam er in extremis toch nog even spanning in de 4 minuten extra tijd. Die speelde Cercle volwassen uit en met de 6 op 6 komt het net voor nieuwjaar tot op 1 punt van Lierse dat als leider de winterstop ingaat.

Man of the match & Tombola

Man of the match

Xavier Mercier

Middenvelders

nationaliteit
geboortedatum 25-07-1989
lengte 174 cm
gewicht 64 kg
contract sinds juli 2017
contract tot medio 2017
vorige ploegen

2009-2010: Lesquin
2010-2012: EA Guingamp
2012-2014: Beauvais
2014-2015: Boulogne
2016-2017: KV Kortrijk

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
2 -Jérémy Taravel
8 -Lloyd Palun
19 -Benjamin Lambot
22 -Benjamin Delacourt
27 -Emmanuel Imorou
5 -Isaac Kone
30 -Xavier Mercier
11 -Guévin Tormin
14 -Irvin Cardona
28 -Dylan De Belder

Geselecteerd

16 -Miguel Van Damme
3 -Wesley Vanbelle
25 -Jordy Gaspar
24 -Guillaume De Schryver
15 -Johanna Omolo
7 -Jonathan Farias
12 -Queiroz Barcelos Crysan

Geblesseerd

13 -Héctor Rodas
32 -Aleksandar Sofranac

Geschorst

Niemand

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

0' 0 - 0 Westerlo trapt de match op gang! Komaan Cercle! #levecercle Cercle: Nardi, Taravel, Kone, Palun, Tormin, Cardona, Lambot, Delacourt, Imorou, De Belder & Mercier. Bank: Van Damme, Vanbelle, Farias, Crysan, Omolo, De Schryver & Gaspar Westerlo: Van Hout,
5' 1 - 0 De eerste kans voor de thuisploeg is meteen ook raak. Osaguana kopt de 1-0 overhoeks voorbij Nardi binnen.
6' 1 - 0 Cercle blijft niet bij de pakken zitten en probeert te reageren. Een vrije trap van Mercier zorgde echter voor geen concreet gevaar.
9' 1 - 1 Mercier haalt verschroeiend uit! Eerst behoedt Van Hout Mercier van de gelijkmaker, maar de rebound wordt door de Fransman onhoudbaar tegen de touwen getrapt!
12' 1 - 2 GOAL! Cardona met een actie doorheen het centrum en speelt op rechts Tormin aan. Guévin draait naar binnen en schiet de bal knap voorbij Van Hout in doel!
14' 1 - 2 Cercle blijft alomtegenwoordig in de beginfase van deze match. Westerlo geraakt nauwelijks nog doorheen de groen-zwarte defensie
19' 1 - 2 Snelle omschakeling van Cercle na een vrije trap voor de thuisploeg. Mercier geraakte echter niet tussen 4 spelers uit.
20' 1 - 2 Ook de groen-zwarte fans zijn alomtegenwoordig in Westerlo. De vocale steun is enorm! #WesCer #levecercle #ollemolletope
21' 1 - 2 Knappe diepe pass van Lambot op Palun. Lloyd probeert voor te zetten, maar ziet deze poging in hoekschop verdwijnen
23' 1 - 2 Bijna 1-3! Palun met de voorzet tot bij De Belder, die de bal in één tijd maar net naast de kooi van Van Hout ziet belanden!
26' 1 - 2 Pfeffer omzeilt 2 groen-zwarte verdedigers en zet dan voor, waar Lambot maar net de inkomende Rommens het scoren kan beletten.
28' 1 - 2 Imorou kan na een duel met een Westelse verdediger niet verder en wordt gewisseld. Vanbelle komt in zijn plaats
31' 1 - 2 Cercle neemt nu wat gas terug, maar het belet de Kemphanen om in hun spel te komen. Groen-Zwart blijft de match controleren.
33' 1 - 2 De Belder krijgt geel na een duel met een Westelse verdediger
40' 1 - 2 Westerlo probeert wel, maar geraakt niet doorheen een goed georganiseerd Cercle. Groen-Zwart wacht op zijn beurt geduldig af om af en toe tegen te prikken
41' 1 - 2 Plots is Westerlo daar! Osaguona met het schot, maar Lambot werkt in hoekschop.
41' 1 - 2 Oef! De daaropvolgende hoekschop wordt door Annys maar net naast het doel van Nardi gekopt!
44' 1 - 2 Hoekschop voor Cercle: Delacourt kan net niet bij de bal!
46' 1 - 2 We krijgen 2 minuten bij in deze eerste helft!
48' 1 - 2 Cercle kwam vroeg op achterstand, maar kon rap orde op zaken stellen. 1-2 is dan ook de verdiende stand na 45 minuten voetballen!
46' 1 - 2 De bal rolt opnieuw in 't Kuipje! Slaagt Cercle erin de score verder uit te diepen in de tweede helft?
49' 1 - 2 Tormin snelt ervan door en steekt de bal in de loop van Cardona. Van Hout is echter rapper op de bal.
51' 1 - 2 Opnieuw Cardona! De Fransman snelt ervan door, lobt het balletje voorbij Van Hout maar wordt dan teruggefloten voor buitenspel
52' 1 - 2 Onmiddellijk na de buitenspelfase van Cardona kan De Ceulaer alleen op Nardi afgaan. De groen-zwarte doelwachter heeft echter een goede voetreflex in petto en vermijdt zo de gelijkmaker
57' 1 - 2 Wat een rush! Tormin wandelt doorheen de Westelse defensie maar kan net niet afdrukken! Jammer!
58' 1 - 2 Christensen wordt bij de thuisploeg vervangen door Osah
60' 1 - 2 Kone krijgt geel na een duel met een Westelse verdediger
61' 1 - 3 GOAAAAAL!!! Mercier stuurt Cardona diep, die alleen op van Hout kan afgaan. De Fransman blijft koel en schiet de bal in doel!
63' 1 - 3 Tweede wissel bij Cercle. De Belder mag gaan rusten, Omolo komt in zijn plaats
67' 1 - 3 Annys krijgt bij de thuisploeg een gele kaart voor protest
73' 1 - 3 Goeie kans! Een snelle actie op het middenveld waarbij opnieuw Mercier een hoofdrol opeist. De Fransman past tot bij Cardona, die op zijn beurt voorzet. Mercier kan echter niet genoeg kracht zetten achter de poging waardoor Van Hout tussenbeide kan komen.
74' 1 - 3 Cercle vergeet het helemaal af te maken! Tormin legt terug tot bij Mercier. In plaats van zelf af te werken, past hij tot bij Cardona, wiens schot wordt afgeblokt. Hier zat meer in!
76' 1 - 3 Met nog 15 minuten op de klok heeft Cercle de match volledig onder controle. Meer zelfs miste Mercier nog de kans op 1-4!
80' 1 - 3 De Ceulaer kan schieten maar zijn poging gaat een meter naast het doel van Nardi
83' 1 - 3 Een schot van Peffer vormt geen gevaar voor Nardi die de bal gecontroleerd buiten laat gaan.
84' 1 - 3 Doelpuntenmaker Tormin mag gaan rusten, Gaspar vervangt hem!
85' 1 - 3 Gaspar meteen met een eerste actie. De jonge Fransman zet zich door op rechts en zet voor tot bij Omolo, die over schiet.
86' 1 - 3 Een vrije trap voor Westerlo wordt door Annys over het doel van Nardi gekopt
89' 2 - 3 Annys mildert voor de thuisploeg. Met een verschroeiend schot verschalkt hij Nardi.
91' 2 - 3 Taravel krijgt geel voor een fout op De Ceulaer
91' 2 - 3 We krijgen 4 minuten toegevoegde tijd. Volhouden Cercle!
94' 2 - 3 De Ceulaer krijgt bij de thuisploeg verdiend geel na een overbodige overtreding op Omolo
98' 2 - 3 Een goed georganiseerd Cercle wint met 2-3 bij Westerlo! #WesCer #levecercle #ollemolletope
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×