Wedstrijd

Cercle Brugge 1 - 0 OH Leuven
Cercle Brugge KSV - Oud-Heverlee Leuven
Vr 05-01-2018 / 20:30 / Jan Breydelstadion

Verslag

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar speelde Cercle thuis tegen ‘zwarte beest’ Oud-Heverlee Leuven. Ex-Cerclespeler Mathieu Maertens stond in de basis bij Leuven. Bij Cercle stonden er geen verrassingen aan de aftrap. De Belder was geschorst wegens vijf gele kaarten en Rodas gekwetst.

In de openingsfase ging het spelbeeld goed heen en weer. De eerste kans op doel kwam voor Cercle via Crysan, maar Gillekens pakte simpel. Bij Leuven kwam het niet meteen tot grote kansen. Na een mooi opgezette aanval van de thuisploeg paste Mercier binnendoor, maar de Leuvense doelman greep de bal voor Tormin en bleef enkele minuten liggen na aanraking met de Cerclespeler. Een gele kaart is het deel voor Tormin. 

Niet lang daarna probeerde diezelfde Tormin het zelf. De bal stuiterde op de handen van Gillenkens weg. Ook Cardona kon niet scoren. Hij schoot op het zijnet. Vlak voor rust ging een schot van Tormin in doel, maar de aanvaller stond buitenspel.

De tweede helft werd aangevat zonder wissels. De eerste poging kwam van Mercier op een voorzet van Cardona. Zijn trap ging over doel. Daarna voltrok zich het slechtst denkbare scenario voor Cercle. Spelmaker Tormin mocht gaan douchen na een tweede gele kaart voor schwalbe. Cercle moest met tien verder proberen.

Het tij leek echter te keren voor Groen-Zwart. Na een duel tussen Omolo en Bagayoko in de zestien, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Cardona twijfelde niet en bracht Cercle zo op voorsprong: 1-0. Leuven ging hierna uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Nardi was bij de pinken bij een goed schot van Aguemon.

Leuven zette veel druk in de laatste 20 minuten. De partij bleef bitsig met gele kaarten langs beide kanten. Taravel is volgend weekend geschorst na zijn vijfde gele kaart. Cercle kreeg het warm aan de kant van Nardi. Maertens knalde hoog over. Aan de overkant ging Vanbelle op wandel, maar hij stuitte op Gillekens. Vlak voor de reguliere speeltijd repte Nardi zich op een nieuwe kans van Maertens.

Na een bange extra vier minuten kwam het verlossende eindsignaal. Cercle won met 1-0 van OH Leuven en komt voorlopig op de eerste plaats in het klassement. 

Man of the match & Tombola

Man of the match

Paul Nardi

Doelmannen

nationaliteit
geboortedatum 18-05-1994
lengte 187 cm
gewicht 77 kg
contract sinds juli 2017
contract tot medio 2018
vorige ploegen
  • 2013 - 2014: AS Nancy
  • ​2014 - ...     : AS Monaco
    • 2014-2015: AS Nancy (uitleenbeurt)
    • 2016-2017: Stade Rennais FC (uitleenbeurt)

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
2 -Jérémy Taravel
3 -Wesley Vanbelle
8 -Lloyd Palun
19 -Benjamin Lambot
22 -Benjamin Delacourt
5 -Isaac Kone
30 -Xavier Mercier
11 -Guévin Tormin
12 -Queiroz Barcelos Crysan
14 -Irvin Cardona

Geselecteerd

16 -Miguel Van Damme
25 -Jordy Gaspar
27 -Emmanuel Imorou
7 -Jonathan Farias
24 -Guillaume De Schryver
15 -Johanna Omolo
9 -Gianni Bruno

Geblesseerd

13 -Héctor Rodas

Geschorst

28 -Dylan De Belder

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

0' 0 - 0 Cercle: Nardi, Taravel, Lambot, Delacourt, Vanbelle, Palun, Kone, Mercier, Cardona, Crysan en Tormin
0' 0 - 0 Bank Cercle: Van Damme, Farias, Bruno, Omolo, De Schryver, Gaspar en Imorou
0' 0 - 0 Leuven: Gillekens, Daeseleire, Schuermans, Moore, Hubert, Aguemon, Casagolda, Storm, Bagayoko, Persoons en Maertens
0' 0 - 0 Bank Leuven: Henkinet, Azevedo, Gorius, Libert, Mertens, Diedhiou en Boulenger
0' 0 - 0 Wedstrijdleiding: Denis Vanbecelaere, Thomas Lesceux, Jordy Vermeire en Raf Eerdekens
1' 0 - 0 We zijn vertrokken voor de 1ste van 8 finales om 2018 mee aan te vatten!
2' 0 - 0 Geen verrassingen in de basis bij Groen-Zwart. Nieuwkomer Hoggas zit niet in de kern na zijn late transfer van gisteren.
4' 0 - 0 Een goede uitbraak van Cercle Mercier en Tormin. Die laatste steekt de bal diep voor Cardona die met een hakje wil terugleggen, maar de bal bereikt niemand en gaat zo naar de Leuvense verdediging.
7' 0 - 0 Opnieuw een aanval van de thuisploeg. Tormin neemt de bal prima mee met een draaibeweging en krijgt zo veel ruimte om op te rukken door het centrum. Via Crysan krijgt hij de bal terug maar zijn trap met links is niet gericht en gaat hoog over.
8' 0 - 0 Cercle maakt goed gebruik van de gaten in de Leuvense defensie. Alweer is er Tormin met een knappe controle op een pas van Mercier, maar de voortzetting is minder en het levert geen gevaar op.
10' 0 - 0 Het eerste schot op doel komt van de voet van Crysan die van net buiten de baklijn aanlegt. De hobbelbal levert geen problemen op voor Gillekens die goed plat gaat.
13' 0 - 0 Tormin zit goed in de wedstrijd en gaat dribbelen op het middenveld. Dat ziet Daeseleire niet zitten en hij houdt de Franse vleugel vast. Het komt de rechtsachter van OHL op geel te staan.
19' 0 - 0 Moore kan centraal achterin een diepe bal op de borst opvangen, maar doet dat wat onhandig waardoor de bal panklaar ligt voor Mercier. Die wil nog gaan dribbelen en zo kan de Engelse verdediger zijn foutje herstellen.
21' 0 - 0 Aan de overkant is er ook een kans voor Leuven. Aguemon kan zich ontdoen van Taravel en legt terug vanop de achterlijn, maar centraal is er niemand van de Leuvenaars om de actie af te werken en zo kan de Groen-Zwarte defensie opruimen.
22' 0 - 0 Het spel heeft even stilgelegen voor een blessurebehandeling van Mercier. De Fransman grijpt naar de arm nadat hij slecht neerkomt in een duel. Hij heeft verzorging nodig maar staat wel weer tussen de lijnen.
25' 0 - 0 Het tempo is wat uit de wedstrijd verdwenen en de acties hebben plaatsgemaakt voor mannelijke duels. Crysan krijgt een waarschuwing van de ref nadat hij te fel inkwam op de enkels van Hubert.
31' 0 - 0 OHL zit steeds beter in de wedstrijd en zorgt nu ook voor meer druk naar voor. Maar dan is er plots wel een snedige aanval via Tormin die na een combinatie oog-in-oog komt met Gillekens.
31' 0 - 0 De Leuvense goalie is eerst op de bal maar krijgt nog een tikje en blijft liggen. Het levert Tormin geel op.
33' 0 - 0 De gemoederen moeten na die actie wat bedaard worden. Het illustreert wel de intensiteit van de wedstrijd.
37' 0 - 0 Tormin is de gevaarlijkste man op het veld. Na een goede actie op rechts komt hij naar binnen en trapt. De bal botst pal op de borstkas van Gillekens die met wat geluk ontzet.
38' 0 - 0 opnieuw een goede kans voor Cercle. Nu is het Cardona die in de 16 komt. Zijn eerste poging wordt afgeblokt maar hij knokt zich weer bij de bal en knalt via een Leuvens been in het zijnet.
45' 0 - 0 Bijna zit het venijn nog in de staart. Storm ontdoet zich van Delacourt en kan oprukken, maar Lambot is er als de kippen bij en voorkomt verder onheil.
46' 0 - 0 We krijgen er nog 1 minuut bij.
48' 0 - 0 Er klinkt gejuich in Jan Breydel, maar het feest gaat niet door. Tormin werkt een afgeweerd schot van Palun in doel maar stond buiten spel. Zo gaan we rusten met een 0-0 op het bord.
46' 0 - 0 De 2de helft is begonnen. Dezelfde 22 spelers staan tussen de lijnen.
50' 0 - 0 Cardona krijgt wel heel veel tijd van de Leuvense verdediging en mag zomaar door het centrum lopen. Hij legt af voor Mercier, maar het schot gaat over het doel van Gillekens.
51' 0 - 0 Tormin met een actie in de 16. De fransman gaat liggen. Schwalbe oordeelt ref Vanbecelaere en hij geeft de 2de gele kaart aan Tormin.
56' 0 - 0 Aguemon gaat kermend neer in duel met Vanbelle die niet kan geloven dat de ref ingaat op het appel. Net daarvoor was er een goeie actie van Mercie die Cardona in het straatje stuurde maar de Fransman werd onterecht afgevlagd...
57' 0 - 0 Bij Leuven gaan Hubert en Casagolda naar de kant voor Diedhiou en Gorius. Ook Cercle wisselt, Vercauteren brengt Omolo voor Crysan.
60' 0 - 0 Aguemon gaat bovenop de enkel staan van een tackelende Vanbelle die zijn pijn uitschreeuwt. Dit heeft geen van de scheidsrechters gezien zo lijkt.
64' 0 - 0 De bal gaat op de stip!!! Leuven krijgt het leer niet weg en Bagayoko gaat wat klunzig in duel met Omolo. Strafschop!
64' 1 - 0 GOAALLLLL!!!!! Cardona faalt niet vanop 11 meter.
66' 1 - 0 Nardi houdt Cercle recht! Aguemon kan een voorzet van Bagayoko aannemen, maar Nardi duikt als een kat naar de harde schuiver.
69' 0 - 0 Cardona krijgt een open doekje als hij de bal perfect uit de voeten van een oprukkende Aguemon haalt.
69' 0 - 0 Pearson gooit zijn laatste troef op tafel. De coach van Leuven haalt Bagayoko naar de kant en brengt Boulenger in de plaats.
72' 0 - 0 Cercle kruipt terug in de organisatie. Voorlopig houdt die wel zonder veel moeite stand tegen de Leuvense druk.
73' 0 - 0 Storm haalt uit vanuit een scherpe hoek. Nardi met de redding. In de herneming kan Aguemon nog trappen, maar de bal gaat ver over.
75' 1 - 0 Omolo stuurt Palun met een prima pas in de diepte. Boulenger heeft de nodige moeite om gelijke tred te houden, maar kan de Cercleflank net van de bal houden.
76' 1 - 0 Het regent gele kaarten. Taravel trapt een bal weg nadat er al gefloten was. Dat komt hem op een schorsing te staan voor zijn 5de geel. Aan de overkant komt Persoons te laat met een tackle op Kone. Ook hij krijgt geel.
81' 1 - 0 Gorius gaat met veel theater neer en claimt een penalty maar krijgt ze niet. Deze keer echter ook geen kaart voor de schwalbe...
82' 1 - 0 Leuven probeert het te forceren met zijn torens. Gorius mag een vrijschop nemen na een licht foutje van Omolo. De Leuvense spelmaker krijgt de bal niet over de verdediging.
83' 1 - 0 Na een hoekschop kan Aguemon de doorschietende bal oppikken. Hij legt prima terug op Maertens die over mikt.
84' 1 - 0 Nardi krijgt geel voor tijdrekken.
86' 1 - 0 Kone krijgt een bal aan de middellijn en vindt niet meteen een afspeelpunt. De middenvelder maakt zich sterk en lokt de fout uit van Maertens.
90' 1 - 0 Leuven blijft met man en macht druk zetten. Maertens met een listige lob. Nardi moet zich helemaal strekken maar tikt de bal net over zijn lat.
91' 1 - 0 De 90 minuten zitten erop. Xavier Mercier wordt vervangen door Gaspar.
91' 1 - 0 We krijgen er nog 4 minuten bij.
92' 1 - 0 Komaan Cercle rolt over de tribunes!!!
93' 1 - 0 Het is al lang niet meer academisch. Delacourt knalt een bal ver weg over de zijlijn.
94' 1 - 0 Een voorzet komt op het hoofd van Moore, maar de kopbal komt pal in de handen van Nardi. Oef!
94' 1 - 0 Gaspar kan oprukken, maar zijn schot gaat in de handen van Gillekens.
95' 1 - 0 Het zit erop! Wat een wedstrijd!!!!! KOMAAN CERCLE!!!!
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×