Wedstrijd

Cercle Brugge 0 - 1 Racing Genk
Cercle Brugge KSV - KRC Genk
Wo 20-09-2017 / 20:00 / Jan Breydelstadion

Verslag

Een doelpunt van Pozuelo na twintig minuten besliste de bekerwedstrijd tussen Cercle en Genk. Groen-Zwart groeide in de wedstrijd en kreeg vooral na de pauze enkele prima kansen. Bij zijn rentree hield Van Damme Genk met enkele knappe reddingen van een tweede doelpunt. Het mocht echter niet baten: de score halfweg bleef op het bord. Zo is Cercle uitgeschakeld in deze Croky Cup.

Trainer José Riga bracht in deze bekerwedstrijd verschillende nieuwe namen tussen de lijnen: Sofranac, Gaspar, Vincent, Mercier en Robail kwamen in de ploeg. De opvallendste nieuwkomer in de basis was echter doelman Miguel Van Damme, die voor het eerst aan de aftrap kwam sinds zijn ziekte.

Opstelling Cercle: Van Damme ; Gaspar, Sofranac, Taravel, Imorou ; Vincent, Omolo, Mercier (’68 Tormin); Bruno (’56 Crysan), Robail (’80 Buyl) en De Belder.

Na een lange studieronde, waarin vooral de bezoekers het balbezit opeisten, bracht Pozuelo Genk bij de eerste noemenswaardige kans op voorsprong. De Spanjaard verraste de Cercledoelman met een boogbal uit een scherpe hoek. Groen-Zwart groeide na een aarzelende start en probeerde tegen te prikken. De Vereniging speelde enkele kansjes bij elkaar via De Belder, Bruno en Mercier, maar scoren lukte niet. Samatta en Schrijvers zagen hun pogingen gestuit door de defensie van Groen-Zwart, zodat Genk met een kleine voorsprong de rust in ging.

De tweede helft startte een stuk snediger. Na een goede combinatie plaatste Mercier de bal net naast het doel van Vukovic, Aidoo buffelde voor Genk een hoekschop op de deklat. Het was de voorbode van een boeiende tweede helft waarin beide ploegen hun kans gingen. Vukovic onderscheidde zich op een plaatsbal van Mercier, Van Damme hield Pozuelo aan de overzijde met een uitstekende tussenkomst van een tweede doelpunt hield.

Het geloof groeide bij Cercle en toen Robail Crysan voor Vukovic afzonderde kreeg de Vereniging een uitgelezen kans de bordjes op gelijke hoogte te brengen. De afwerking van de Braziliaan was echter onvoldoende. Ook Benson kreeg een prima kans, maar Van Damme ging goed plat en duwde de poging uit de hoek. Beide ploegen kregen nog enkele kansjes en toen Omolo een stevige duw kreeg in de bezoekende zestien ging de bal niet op de stip. Gescoord werd er niet echter meer. Cercle is zo uitgeschakeld in de Croky Cup, maar mocht op basis van de tweede helft dromen van meer.

Man of the match & Tombola

Man of the match

Miguel Van Damme

Doelmannen

nationaliteit
geboortedatum 25-09-1993
lengte 180 cm
gewicht 78 kg
contract sinds juli 2017
contract tot medio 2019
vorige ploegen

Maldegem

Selectie

Startende 11

16 -Miguel Van Damme
2 -Jérémy Taravel
25 -Jordy Gaspar
27 -Emmanuel Imorou
32 -Aleksandar Sofranac
6 -Christophe Vincent
15 -Johanna Omolo
21 -Gaëtan Robail
30 -Xavier Mercier
9 -Gianni Bruno
28 -Dylan De Belder

Geselecteerd

1 -Paul Nardi
8 -Lloyd Palun
19 -Benjamin Lambot
24 -Guillaume De Schryver
12 -Queiroz Barcelos Crysan
10 -Stephen Buyl
11 -Guévin Tormin

Geblesseerd

23 -Brian Vandenbussche
3 -Wesley Vanbelle
13 -Héctor Rodas
22 -Benjamin Delacourt
4 -Tristan Muyumba
14 -Irvin Cardona

Geschorst

Niemand

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

0' 0 - 0 Cercle: Van Damme, Taravel, Vincent, Bruno, Omolo, Robail, Gaspar, Imorou, De Belder, Mercier en Sofranac
0' 0 - 0 Genk: Vukovic, Brabec, Khammas, Samatta, Schrijvers, Pozuelo, Berge, Mata, Heynen, Benson en Aidoo
0' 0 - 0 Bank Cercle: Nardi, Palun, Buyl, Tormin, Crysan, Lambot en De Schrryver
0' 0 - 0 Bank Genk: Jackers, Wouters, Zhegrova, Ingvartsen, Malinovskyi, Buffel en Uronen
0' 0 - 0 Wedstrijdleiding: Christof Dierick, Jimmy Cremers en Tom Dens
1' 0 - 0 De aftrap is gegeven. De eerste voet die de bal raakte was die van Xavier Mercier.
3' 0 - 0 Een goede uittrap van Van Damme komt op het hoofd van Bruno die kan verlengen, maar Brabec kan Mercier beletten om de actie te maken.
4' 0 - 0 Voorlopig is het nog windstil in de wedstrijd. Genk speelt de bal achterin rond, terwijl Cercle de ruimtes klein houdt.
7' 0 - 0 Beide ploegen willen duidelijk niets weggeven. Gaspar mag een vrije trap nemen, maar vindt na lang aarzelen enkel een aanspeelpunt bij Taravel.
9' 0 - 0 Na een kopduel blijft De Belder op de grond liggen. De spits lijkt slecht neergekomen te zijn en heeft verzorging nodig.
11' 0 - 0 Het heeft even geduurd maar De Belder staat weer tussen de lijnen. Voorlopig lijkt hij verder te kunnen.
12' 0 - 0 Robail wil een sprintduel aangaan met Mata van Genk. Beide spelers tonen dat ze snelheid hebben, de Genkverdediger wint het.
14' 0 - 0 Akakpo loopt tot bij Crysan die zich langs de lijn warmloopt en doet teken om zijn opwarmbeurt intensiever te maken. Dat wijst erop dat De Belder toch niet verder kan.
15' 0 - 0 Taravel zet zijn voet in een duel en krijgt een vrijschop tegen. Het is zo'n 35 meter naar het doel van Van Damme, maar de bal ligt wel op een mooie plaats.
16' 0 - 0 De trap gaat over de muur. Miguel Van Damme is daar erg dankbaar voor hij duikt de hoek in en klemt de bal. De supporters kunnen zo een eerste keer juichen.
17' 0 - 0 Robail wil opbouwen en speelt De Belder aan. Schrijvers profiteert ervan om de Cerclespits nog eens op de enkels te tikken, de ref keek net weg en laat doorspelen.
19' 0 - 1 De studieronde duurde lang genoeg voor Pozuelo. Hij neemt een bal aan op de hoek van het strafschopgebied en trapt ineens over iedereen in de verste hoek binnen.
21' 0 - 1 Het doelpunt kwam uit de lucht vallen en Cercle moet nu reageren. Robail en Gaspar proberen dat met een goede combinatie. De voorzet van Gaspar bereikt geen van de spitsen. Aidoo kan wegwerken.
26' 0 - 1 Aidoo verslikt zich in het stoorwerk van De Belder en Bruno. De Belder kan zo de bal onderscheppen en een kans opzetten. Via Robail en Brabec komt het leer uiteindelijk tot bij Vukovic die kan oprapen.
27' 0 - 1 Na een misverstand achterin kan Samatta ervandoor gaan. Taravel gooit zich nog voor het schot van de spits en voorkomt erger.
28' 0 - 1 Robal met een goede voorzet. Aidoo kan nog net in hoekschop werken voor de neus van Mercier.
30' 0 - 1 De Belder staat no steeds tussen de lijnen en lijkt geen last meer te ondervinden. Hij speelt een bal achter het steunbeen tot bij Bruno die diep steekt. Vukovic komt net voor de sprintende De Belder en ontzet.
31' 0 - 1 Nieuwe actie van Groen-Zwart. Vincent onderschept de bal op het middenveld en rukt op. Zijn pass op Mercier is precies op maat. Vukovic kan het gekruiste schot in twee keer klemmen.
34' 0 - 1 Ook Genk komt er nog eens uit. Na een goede actie op rechts haalt Mata de achterlijn. Van Damme is als eerste bij de lage voorzet.
36' 0 - 1 Opnieuw Genk. Berge kan lang met de bal lopen en dan breed leggen op Schrijvers die wil plaatsen maar Gaspar zit er nog tussen. Hoekschop.
37' 0 - 1 Genk combineert zich de 16 van Cercle in maar krijgt een fout tegen omdat Samatta teveel ging hangen aan Sofranac.
39' 0 - 1 Benson met een dribbel, de kwieke middenvelder legt aan van buiten de 16, maar het schot gaat naast het doel.
41' 0 - 1 Een hoekschop van Mercier komt op het hoofd van Sofranac, maar die kan niet richting doel koppen. In de herneming staat Bruno net geen buitenspel, maar zijn schot van dichtbij wordt ternauwernood opnieuw in hoekschop geblokt.
42' 0 - 1 Groen-Zwart tankt moed uit de actie want het komt opnieuw opzetten. Een afstandsschot van Vincent gaat via een Genkse arm in hoekschop. Geen handspel volgens scheidsrechter Dierick.
47' 0 - 1 Benson neemt een bal aan in een duel met Vincent en gaat dan makkelijk liggen. Vrijschop voor Genk.
47' 0 - 1 Schrijvers draait de bal richting doel, maar de bal die gaat niet over de eerste verdedigers.
47' 0 - 1 Rust! Na een lange studieronde scoorde Pozuelo uit het niets het openingsdoelpunt. Cercle probeerde daarna druk vooruit te zetten, maar het kon Genk nog niet in de verlegenheid brengen.
46' 0 - 1 We zijn begonnen aan de 2de helft. Er zijn geen wissels.
47' 0 - 1 Benson is even blijven liggen bij Genk en tast naar zijn rug.
48' 0 - 1 Zonder al te veel erg kan de Genkse flankspeler na een korte onderbreking terug het veld oplopen.
50' 0 - 1 Goede aanval van Cercle. Eerst is er een een-twee tussen Imorou en Robail, maar de voorzet komt te ver achteruit. Aan de overkant komt Gaspar met een nieuwe voorzet. Na half ontzetten kan Mercier aanleggen, maar het schot mist richting en hobbelt naast.
51' 0 - 1 Er wordt hard geduelleerd op een hoekschop van Genk. De bal komt op het hoofd van Aidoo die hard inkopt. Zijn kopbal strandt op de lat.
53' 0 - 1 Op de tegenaanval van Cercle gebruikt Schrijvers duidelijk zijn arm om De Belder neer te duwen. Ref Dierick vindt het te licht en laat doorspelen.
54' 0 - 1 Schotje van Schrijvers die te gemakkelijk aan de bal komt. Van Damme heeft geen probleem met de lage trap.
56' 0 - 1 Mercier kan De Belder diep sturen. Ook Aidoo is niet traag en hij kan de bal terugleggen tot bij zijn doelman.
57' 0 - 1 Robail met een actie, zijn pass is op Mercier die knap wegdraait en het schot richting de tweede paal draait. Vukovic moet zich voor het eerst helemaal strekken.
57' 0 - 1 1ste wissel bij Cercle. Crysan komt op het veld voor Bruno.
60' 0 - 1 Geweldige save van Van Damme. Pozuelo en Samatta zetten Taravel onder druk, die vindt geen aanspeelpunt en verliest de bal. De aflegger komt tot bij Pozuelo maar Van Damme gooit zich voor het schot en ontzet.
61' 0 - 1 Ook een goede kans voor Cercle. Na een goede actie op links mist Mercier op een haar na een lage voorzet van Robail.
62' 0 - 1 Opnieuw een kans voor Cercle. Deze keer komt Robail centraal in balbezit. Hij kan verlengen in de loop van Crysan die ineens uithaalt. Vukovic kan met een goede reflex pakken.
63' 0 - 1 Ref Dierick helpt even een handje met de bezoekers. Samen met een Genkse verdediger neemt hij De Belder in de sandwich. Geen fout van het dode voorwerp. Op de daaruitvolgende tegenaanval trapt Samatta via de voet van Omolo in hoekschop.
64' 0 - 1 Aidoo verdedigt hard door op de enkel van Crysan die neergaat. De eerste kaart van de match is voor de Genkse verdediger.
65' 0 - 1 Omolo kan na de vrije trap oprukken maar is dan even het overzicht kwijt en trapt opportunistisch op doel. Een makkelijke bal voor Vukovic.
68' 0 - 1 Na een diepe bal van Mercier krult Crysan de bal over Vukovic in doel. Het feestje gaat niet door want de spits vertrok uit buitenspel.
68' 0 - 1 Tweede wissel voor Cercle. Mercier mag naar de kant, Tormin komt in zijn plaats.
71' 0 - 1 Cercle probeert er voetballend uit te komen, maar het is telkens oppassen voor de scherpe tegenaanvallen van Genk dat dichter bij een 2de doelpunt lijkt dan Groen-Zwart bij de gelijkmaker.
75' 0 - 1 Omolo met een schot uit de tweede lijn. Vincent ziet zijn maatje op het middenveld vrijstaan en speelt de bal tot bij de Keniaan die met links aanlegt, maar de bal gaat ruim over en naast.
75' 0 - 1 Aan de overkant kan Samatta 2 man aan de praat houden. Het lage schot is een kolfje naar de hand van Miguel die makkelijk klemt.
76' 0 - 1 Eerste wissel bij Genk dat van wat verwarring profiteert om veel tijd te rekken. Pozuelo en Samatta gaan naar de kant voor Ingvartsen en Malinovskyi.
78' 0 - 1 Na een lang uitgesponnen aanval over heel wat stationnetjes, mag Benson aanleggen van buiten de 16. Van Damme werkt in hoekschop.
80' 0 - 1 Een actie van Tormin komt tot bij De Belder die niet twijfelt. Brabec keert de bal in hoekschop.
80' 0 - 1 De hoekschop van Tormin komt tot bij Omolo die aan het penaltypunt draait en trapt. Een metertje naast.
81' 0 - 1 Terecht applaus voor Robail die in veel aanvallen van Cercle betrokken was. Stephen Buyl komt hem aflossen.
82' 0 - 1 Een voorzet komt bij Omolo die een flinke duw krijgt net voor hij kan koppen. Geen strafschop vindt de scheidsrechter.
84' 0 - 1 Imorou maakt zich kwaad als Genk op een inworp geen enkele poging doet om het spel te hervatten. De scheidsrechter maant hem aan tot kalmte en wijst naar zijn klok.
85' 0 - 1 Bij de bezoekers gaat Benson naar de kant. Buffel komt in de ploeg.
88' 0 - 1 Tormin rukt op en drukt af. Vukovic heeft de nodige moeite om de botsende bal te weren. Kan Cercle nog uitpakken met een slotoffensief?
90' 0 - 1 Bij een duel is Gaspar blijven liggen. De rechtsachter heeft verzorging nodig.
91' 0 - 1 Het spel ligt lang stil. Intussen is ook de reguliere speeltijd opgebruikt. Benieuwd hoeveel tijd we bij krijgen.
92' 0 - 1 We kunnen weer voetballen en Gaspar staat ook weer tussen de lijnen.
94' 0 - 1 Bij Genk zijn ze slim. Ze versieren de ene na de andere inworp en doden zo de tijd.
94' 0 - 1 Bij Groen-Zwart lijkt het stilaan op. Een lange bal van Taravel waait over Tormin buiten.
96' 0 - 1 Het zit erop. Genk had aan een flits van Pozuelo genoeg om de match te beslissen.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×