Wedstrijd

Cercle Brugge 2 - 3 Monaco
Cercle Brugge KSV - AS Monaco
Za 14-07-2018 / 19:00 / Jan Breydelstadion

Verslag

Een aangename galawedstrijd eindigde op een 2-3-overwinning voor AS Monaco. De sterke Monegasken toonden hun kwaliteit en bouwden halfweg de eerste helft een 0-2-voorsprong uit. Cercle kwam met doelpunten net voor en net na de rust terug langszij, maar uiteindelijk bezorgde de 16-jarige Willem Geubbels voor de Monegaskische overwinning.

AS Monaco nam meteen het initiatief in deze galamatch en liet de bal goed rondgaan. Toch kwam het eerste doelgevaar van Cercle. Cardona benutte de ruimte goed en behield het overzicht, maar het schot van Mercier werd door Benaglio gestuit. Via snelle omschakelingen stak Groen-Zwart geregeld haar neus aan het venster, de doelman van AS Monaco moest zo ook gepast tussenkomen op een gekruist schot van Bruno.

Halfweg de eerste helft toonde Monaco haar klasse en bouwde het in een goede vijf minuten een dubbele voorsprong uit. Jovatic kon de bal slim afsnoepen en werkte het leer vervolgens beheerst over Nardi in doel. Diezelfde Jovatic deed de netten minuten later opnieuw trillen met een binnentikker, de vlag van de lijnrechter stak toen echter al in de lucht. Het tweede doelpunt van de Monegasken kwam van de voet van Lopes, die een afvallende bal meteen in doel knalde.

Cercle combineerde niet onaardig in balbezit en probeerde voor dreiging te zorgen, maar in de laatste fase liep het dikwijls mis. Op slag van rust kwam de aansluitingstreffer er wel: na een sterke rush gooide Cardona de bal goed voor doel, waar de ongelukkige Pierre-Gabriel de bal onder druk van Bruno in eigen doel gleed.

Ook na de pauze kwam het eerste gevaar van Cercle en dat leverde meteen een doelpunt op. Cardona kon zich goed doorzetten in de zestien en bezorgde Cercle de gelijkmaker met een overhoeks schot! De bezoekers reageerden al snel via Pierre-Gabriel, maar na een knappe ren was zijn schot niet krachtig genoeg om Nardi te verrassen.

Intussen had AS Monaco haar volledige basiself gewisseld en kregen verschillende jonge talenten de kans om zich te tonen. Grandsir probeerde Nardi te verrassen met een schot vol gevoel, maar zag zijn poging neervallen op de lat. Een kans van Geubbels ging vervolgens maar net boven de linkerbovenhoek.

In de aangename tweede helft ging het goed op en af en stak Groen-Zwart geregeld haar neus aan het venster. Zo toonde Taravel zich enkele keren gevaarlijk op stilstaande fases. Een poging van Bruno, weliswaar uit buitenspel, werd gestopt door invallersdoelman Badiaschile. Toch was het Monaco dat uiteindelijk aan het langste eind trok: na voorbereidend werk van Grandsir kon de 16-jarige Willem Geubbels het leer tussen Nardi en de paal in doel tikken.

Er rest Cercle nu nog 2 weken in de voorbereiding voor de troepen van trainer Guyot de competitie aftrappen op het veld van STVV.

Opstelling Cercle: Nardi; Palun, Lambot, Taravel, Etienne (45’ Nguinda) ; Omolo, Koné, Lusamba (60’ Appin), Mercier (60’ Farias) ; Bruno en Cardona (60’ Vitinho).

Man of the match & Tombola

Selectie

Hier vindt u de dag voor de wedstrijd vanaf 14u de selectie.

Perspraatje

Binnenkort meer!

Ons webteam werkt aan deze pagina

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

0' 0 - 0 Line-up Cercle: Nardi, Palun, Lambot, Taravel, Etienne, Omolo, Kone, Lusamba, Mercier, Bruno en Cardona
0' 0 - 0 Line-up de nos amis de ASM: Benaglio, Boschilia, Jemerson, Jorge, Ghezzal, Jovetic, Lopes, Pierre-Gabriel, Raggi, Sylla et Pele
0' 0 - 0 Bank Cercle: Van Damme, Farias, Nguinda, Decostere, Lopez, Appin, Vitinho, De Belder en Vanhoutte
1' 0 - 0 De bal rolt op Jan Breydel, het is Pele die de 1ste baltoets mag geven.
6' 0 - 0 Bruno kan uitbreken en legt goed diep op Cardona die na een loopactie kan voor doel brengen in de loop van Mercier. Die aarzelt niet, maar Benaglio gaat goed plat en houdt zijn netten schoon.
13' 0 - 0 Het is voorlopig een aangename oefenpot om te volgen. Cercle had de beste kans via Mercier. Monaco krijgt het meeste balbezit, maar stelde Nardi nog niet op de proef.
14' 0 - 0 Palun wint een duel met Boschilia langs de zijlijn en kan Mercier bereiken die van buiten de 16 uithaalt. Het half geblokte schot hobbelt in de armen van Benaglio.
18' 0 - 0 Opnieuw is er een uitbraak van Groen-Zwart. Mercier komt er goed uit door het centrum en speelt door in de loop van Bruno. Benaglio heeft gaat goed plat op het gekruiste schot.
19' 0 - 0 Monaco nu met een prikje. Jovetic krijgt de bal centraal en haalt uit van ruim buiten het doelgebied. De bal gaat ver naast doel.
25' 0 - 1 Lusamba legt de bal achteruit maar Jovetic zit ertussen. De ervaren spits lobt mooi over Nardi in de verste hoek.
27' 0 - 1 Opnieuw Monaco! Na goed samenspel met Jovetic komt de bal terug tot bij Ghezzal die uithaalt, maar Nardi klemt de schuchtere poging.
31' 0 - 1 Sylla legt de bal breed op Ghezzal die nu wel overtuiging in zijn poging steekt. Nardi kan weren maar de bal komt in de voeten van de vrijstaande Jovetic die makkelijk binnentikt. De poging wordt afgekeurd wegens buiten spel.
32' 0 - 2 Deze keer is het wel raakt. Lopes neemt een afvallende bal ineens op zijn slof en fusilleert Nardi.
38' 0 - 2 Mercier dropt een bal over de verdediging in de loop van Cardona. De weg naar doel ligt open, maar Irvin moet helemaal van de flank komen. Hij wil de bal afleggen op Bruno, maar er zit nog een rood-witte voet tussen die een hoekschop toestaat.
41' 0 - 2 Cardona wordt al dan niet foutief afgestopt na een hoekschop. Het spel mag doorgaan en dan komt Monaco plots met 5 tegen 3 verdedigers te staan. Jorge speelt het niet goed uit waardoor de bal ruim naast buiten hobbelt.
42' 0 - 2 Monaco versiert een vrijschop centraal in het halve maantje. Een werkje voor Boschilia die de bal opeist. Zijn poging gaat via de muur in hoekschop.
46' 1 - 2 Cardona haalt het in duel met Raggi langs de rechter flank. Hij brengt laag voor doel waar Pierre-Gabriel voor de aanstormende Bruno komt, maar met zijn sliding de bal over zijn doelman wipt voor de aansluitingstreffer.
47' 1 - 2 Daarmee gaan we rusten na een aangename 1ste helft waarin Cercle het initiatief nam, maar Monaco gaandeweg overnam en de score kon openen.
46' 1 - 2 Start van de 2de helft. Bij Cercle is Nguinda op het veld gekomen voor Etienne. Palun verhuist daardoor naar de linkerflank.
48' 1 - 2 Ook bij Monaco noteren we 5 wissels. De nieuwe namen zijn Geubbels, Grandsir, Serrano, Diallo en Toure. Raggi, Sylla, Ghezzal en Jorge bleven in de kleedkamer.
50' 2 - 2 Cardona krijgt ruimte om de 16 in te snijden. Die moet je de aanvaller niet geven, hij mikt de gelijkmaker in de verste hoek.
57' 2 - 2 Cardona wijkt uit naar de rechterkant en kan gaan voorbrengen. De voorzet zorgt voor wat problemen achterin bij de Monegasken maar Bruno is de enige spits en zo kan Benaglio al bij al makkelijk oprapen.
59' 2 - 2 Cardona, Mercier en Lusamba mogen gaan rusten. De nieuwkomers zijn Farias, Vitinho en Appin.
61' 2 - 2 Mooie dribbel van Pierre-Gabriel die naar binnen komt en aanlegt. Het schot met links is geen probleem voor Nardi.
65' 2 - 2 Bij Monaco staan 6 nieuwkomers klaar: Mboula, Faivre, Sy, Mukinayi, Navarro Munoz en Isidor komen in de ploeg.
68' 2 - 2 Grandsir kan een bal van Nardi oppikken en legt de bal vanuit een scherpe hoek over de doelman. De poging strandt op de lat.
72' 2 - 2 Mboula wil zich tonen bij zijn invalbeurt. Hij komt de bal halen op rechts en snijdt dan naar binnen. Het schot mist richting en zeilt over en naast het doel van Cercle.
76' 2 - 2 Farias kan een diepe bal met de borst meenemen en speelt meteen in de loop van Palun die zo de achterlijn haalt. Hij krijgt de bal echter niet meer voor doel maar sleept er wel een hoekschop uit.
77' 2 - 2 De hoekschop komt op het hoofd van Taravel die naar beneden kopt, maar zijn poging naast ziet gaan.
79' 2 - 3 Grandsir met een scherpe voorzet. Geubbels mikt met zijn teen de bal precies tussen Nardi en de 1ste paal. Zo komt Monaco opnieuw op voorsprong.
84' 2 - 3 Cercle met een goede uitbraak. Het is Lambot die Appin bedient en meegaat. De middenvelder verliest het overzicht en gaat zijn eigen kans, terwijl hier toch aan beide zijden mogelijkheden lagen.
85' 2 - 3 Wissel bij Monaco: Bongiovanni en Panzo komen op het veld.
87' 2 - 3 Farias mag een vrijschop nemen. Vanuit een scherpe hoek brengt de Argentijn de bal goed voor doel waar Taravel lijkt te gaan koppen, maar Mukinayi gaat ook hoog en plukt de bal voor de verdediger.
91' 2 - 3 Bruno kan een bal aannemen met de borst, draait en schiet ineens. Mukinayi gooit zich ertussen. Jammer want de actie was knap, maar de vlag stak ook al de lucht in dus zelfs als de bal binnen was gegaan, ging het feestje niet door.
92' 2 - 3 Einde van de wedstrijd. Na een erg aangename partij, wint Monaco nipt met 2-3 van Cercle.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×