Nieuws

Cercle blijft in eerste klasse !

Cercle blijft in eerste klasse !

Na een slopend seizoen met heel wat teleurstellingen maar een fenomenale eindsprint in POIII en de eindronde is Cercle Brugge er toch in geslaagd zich te handhaven in eerste klasse.

Groen-Zwart begon gedecideerd tegen Moeskroen-Péruwelz en kreeg meteen 2 uitstekende kansen.  Boi knalde op doelman Oukidja en Godee knalde tegen de lat.  Maar daarna trok twijfel in het groenzwarte spel. Cercle begon slordig te voetballen en liet de bezoekers in de match komen.
De Waalse fusieploeg kreeg een aantal kansen en Ruiz knalde de fusieploeg na 24 minuten op voorsprong.  Cercle bleef de rest van de eerste helft op zoek naar zichzelf.

Lorenzo Staelens greep tijdens  de rust in en bracht met Mushaga Bakenga en Lukas Van Eenoo vers bloed tussen de lijnen.  De dubbele wissel rendeerde meteen.  Cercle zette hoog druk en dwong meteen een strafschop af.  Smolders zette de 11 meter feilloos om.
Cercle speelde een pak beter die tweede helft en kreeg daarna nog enkele kansen.  Onder meer een stifter van D'Haene werd van de lijn gered.

In de slotminuut van de wedstrijd, toen al wat Groen-Zwart kleurt al in feeststemming was, scoorde Ruiz nog de 1-2.  Doch deze kleine nederlaag kon niets veranderen aan het feit dat Cercle in eerste klasse blijft !


Sven Jacques:  "Cercle hoort in eerste klasse thuis".

Er valt vandaag enorm veel druk weg, maar ik zal pas vanaf morgen ten volle alles beseffen.  Deze eindronde is een samenvatting van ons seizoen: we zijn goed genoeg om in eerste te spelen, maar we zijn niet top en compenseren dit met heel veel mentaliteit, inzet en werkkracht.  In Woluwe prezen de supporters ons de hemel in, vandaag werd er gemopperd.  Alles moet in perspectief bekeken worden.
Morgen beginnen we hard te werken aan het Cercle van volgend seizoen.


Hans Cornelis: "Altijd in onszelf blijven geloven".

We hebben een heel jaar met heel veel druk op onze schouders gespeeld.  Maar deze groep is ondanks alles toch in elkaar blijven geloven en we hebben er ons doorgeknokt en met een positieve noot geëindigd.   Nu gaan we een srieus feestje bouwen !


Overlijden vader Jo Coppens domper op de feestvreugde.

Vanavond overleed de papa van doelman Jo Coppens ten gevolge van A.L.S.  De papa van Jo was al geruime tijd ziek maar bleef zijn zoon zo goed en zo kwaad als hij kon volgen.
Cercle Brugge biedt aan Jo en zijn familie haar diepste gevoelens van medeleven aan.

Cercle blijft in eerste klasse !
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×