Nieuws

Cercle toont zijn warm, groen hart

Het is geweten dat de vereniging en haar supporters solidariteit hoog in het vaandel dragen.

De vereniging heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil zich inzetten voor een betere maatschappij.

Daarom werd er kledij ter beschikking gesteld voor volgende goede doelen:

  • Vluchtelingenwerk Lier
  • Vrijwilligerswerk Ghana
  • Gemeenschapsinstelling Ruislede
  • Clinidogs

 

  1. Vluchtelingenwerk Lier

Het is bekend dat je overal in Vlaanderen supporters van de Vereniging vindt, zo ook in Lier. Het is ook geweten dat de Vereniging en haar supporters solidariteit hoog in het vaandel dragen.  Het is dan ook helemaal niet eigenaardig dat Cercle uit Lier de vraag kreeg om de vluchtelingenwerking in de regio te steunen met voetbalkledij.

Veel vluchtelingen willen gaan voetballen maar hebben het niet makkelijk om sportkledij te kunnen betalen.

De VZW Mondiale Werken Regio Lier helpt al langer vluchtelingen, zowel kinderen als volwassenen, met het vinden van een voetbalclub .

Vanaf augustus wil de VZW samen met enkele professionele voetballers die zelf gevlucht zijn, voetbaltrainingen organiseren om zo kinderen en hun gezinnen samen te brengen rond toffe activiteiten en wordt voor deze kinderen de stap naar een echte voetbalclub ook verkleind.

De sportkledij die Cercle geschonken heeft aan de vzw Mondiale Werken Regio Lier zal heel goed gebruikt kunnen worden voor deze voetbaltrainingen.

Informatie te verkrijgen op de website: www.vluchtelingenregiolier.be

 

  1. Vrijwilligerswerk Ghana

Emiel De Vestele en Arne Defour (allebei 18 jaar) vertrekken naar Ghana voor een heus avontuur.

Gedurende 3 weken zullen zij daar vrijwilligerswerk verrichten met de organisatie Jobstop.be.

Hun taak bestaat uit voetbaltrainingen geven, huizen opbouwen,.. dit alles in Spirrow Sporting Club in Senya-Beraku. Dit is een opvangcentrum voor weeskinderen. Hier krijgen zij een nieuwe kans om hun talenten te ontwikkelen.

“Aangezien wij daar veel voetballessen zullen geven, hebben wij ook materiaal nodig. Daarvoor heeft Cercle zijn warm, groen hart getoond. Wij zullen alles aan de school doneren. Wij zijn Cercle heel dankbaar en zullen Senya-Beraku omtoveren in een Cercle-Village. “ Aldus Arne Defour, hun avontuur kan gevolgd worden op Facebook via ‘Wij gaan na Ghana’.

 

  1. Gemeenschapsinstelling Ruislede

Gemeenschapsinstelling ‘De Zande’ te Ruislede heeft een capaciteit van 54 plaatsen voor jongeren tussen 12 en 18 jaar die uit een minder stabiele omgeving komen.

Doordat veel jongeren enorm voetbal-minded zijn, maar gezien hun problematiek/achtergrond geen mogelijkheid hebben om zichzelf hierin te profileren, werd er een voetbalproject opgestart.

Ze krijgen niet alleen de kans om leerervaringen op te doen in hun vertrouwde omgeving, maar ook in nieuwe situaties buiten de voorziening.  Uit ervaring merken we dat voetbal op zich voor deze (bij velen reeds afgeschreven) jongeren een deel van hun toekomstperspectief kan worden.

Jaarlijks wordt deze groep klaargestoomd voor het voetbaltornooi, met deelname van verschillende instellingen/scholen/internaten uit gans België.

Topmoment is jaarlijks de uitreiking van voetbaltruitjes, geschonken door heel wat ploegen uit 1A en 1B.

Dit zorgt voor een klein lichtpunt in hun soms miserabele toestand waarin ze zijn terechtgekomen.

“Als Cercle-supporter doet het mij dan ook heel veel plezier telkenmale een positieve respons hierop te ontvangen...

Mede hierdoor draag ik onze vereniging een blijvend warm hart toe!!!” aldus Tom Vereecke, medewerker van ‘De Zande’.

 

  1. Clinidogs

VZW Clinidogs mocht heel wat kledij in ontvangst nemen op het secretariaat van Cercle Brugge.

“We stellen vast  dat de vereniging hetzelfde sociaal-maatschappelijk hart meedraagt als Clinidogs en zich wil inzetten voor een betere gemeenschap.

Het doet altijd deugd om steun te ontvangen uit eigen regio want we bieden onze diensten dan wel op nationaal gebied aan, Clinidogs is ontstaan in Brugge. Het feit dat we een vzw zijn en onze diensten kosteloos aanbieden (omdat we het niet vinden kunnen dat mensen moeten betalen voor geluk en liefde in hun leven) is de schenking van Cercle Brugge  zeer welgkomen.

Clinidogs wenst Cercle Brugge dan ook een succesvol seizoen toe !” aldus Philip Verbrugghe oprichter van clinidogs, terug te vinden op www.clinidogs.be

Cercle toont zijn warm, groen hart
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×