Nieuws

Verslag Cercle - SVZW

Cercle verliest in slotminuten

We ontvingen vanavond Zulte-Waregem en wat Lorenzo Staelens in de voorbeschouwing al voorspeld had, kwam ook uit: het werd een leuke match met aanvallend voetbal aan beide kanten. Maar ondanks een goede wedstrijd bleef groen-zwart helaas toch met lege handen achter…
Het was nochtans Cercle dat de score opende, met een prachtige krul zette Uchebo de 1-0 op het bord. Net voor het rustsignaal bracht Leye de bezoekers op gelijke hoogte met een wel erg ongelukkig tegendoelpunt.

Na de koffie bleven beide ploegen op zoek gaan naar de winning goal maar het was Zulte-Waregem dat het haalde. In de slotminuut haalde Delaplace uit en zijn afgeweken schot verdween naast Verbist in doel. 1-2 was de eindstand.

Er zat meer in vanavond en dat maakte dat de teleurstelling bij spelers en technische staf groot was achteraf. Anderzijds bleef natuurlijk ook het positieve hangen want we speelden lang niet slecht vanavond.
Boi: “We begonnen goed en aan de rust stond het misschien wel verdiend gelijk, hoewel het zuur voelde omdat het zo’n dwaze tegengoal was. Maar goed, we gingen ervoor. Helaas misten wij dan een penalty en krijg je in de laatste minuut nog die doodsteek, zonde…”
Het had nochtans een mooie avond kunnen zijn voor jou? “Ja, het was mijn eerste thuiswedstrijd terug hier en ik mocht samen met m’n neefje oplopen. Heel de familie was hier, dus ’t was een speciale avond maar helaas ook een echte baal-avond voor ons.”
Het voetbal was wel goed. “Zeker! Spelers, technische staf, iedereen op Cercle blijft er 100% in geloven. Als je ziet wat we hier met momenten op de mat brengen, ook qua inzet, dat is geen degradatievoetbal. Wij gaan hier nooit de handdoek gooien, dat is zeker!”

Nieuwkomer Joey Godee liet een erg goeie indruk na, wij spraken met hem na de match. “Ik vind het jammer want de drie punten waren het allerbelangrijkste vanavond en we waren er dicht bij…”
Wat gebeurde er met de penalty? “Ik werd aangeraakt en dan gaat de bal op de stip. Ik nam vroeger wel eens penalties maar er is zo’n ongeschreven regel: als de fout op jou wordt gemaakt, dan trap je die strafschop niet zelf.”
Hoe verliepen de eerste trainingen hier voor jou? “In het begin was het best wel even de kat uit de boom kijken hoor: hoe gaan ze hier met voetbal om, hoe beleven ze alles hier,... Ik ben heel blij dat ik opnieuw op een hoger niveau kan spelen maar ook op voetbal-technisch vlak is het aanpassen. Hier moet de bal zo snel mogelijk naar de andere kant, in Nederland is het allemaal iets tactischer, wat meer positiespel. Ik ben heel goed opgevangen door de staf, de groep en iedereen hier, ik voelde me meteen erg welkom. En wat me is opgevallen, iedereen is zo positief ingesteld en dat moet ook, anders kan je beter gelijk opgeven. Iedereen is ongelofelijk gemotiveerd en dat zag je ook aan de manier waarop we vandaag de wedstrijd hebben aangepakt. Zo jammer dat we er geen winst voor in de plaats kregen.”
Godee verblijft momenteel nog op hotel, maar is op zoek naar een verblijfplaats in de regio. “Bij voorkeur Middelkerke of Zeebrugge, daar heeft mijn vrouw ook haar zeg in uiteraard! (lacht)”

Onze andere nieuwkomer, Dickoh, werd vervangen wegens een blessure. Foeke Booy gaf op de persconferentie aan dat er gehoopt wordt op enkel verkramping maar aangezien de pijn ‘plots’ was, zal Francis Dickoh morgen toch verder onderzoek ondergaan. Wij houden u uiteraard op de hoogte.

 

Verslag Cercle - SVZW
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×