Nieuws

De beloften verkopen hun vel duur in de kwartfinale van de Beker U21

Beloften verliezen in de allerlaatste minuut tegen Standard

Woensdagavond speelden onze beloften voor een plek in de halve finales van de Beker van de Pro League U21. Tegenstander was Standard. De groen-zwarte youngsters legden nipt de duimen tegen hun leeftijdsgenoten uit Luik en verloren met 1-2. Door deze nederlaag zijn de beloften uitgeschakeld in het toernooi.

De talrijk opgedaagde fans zagen de beloften sterk aan de wedstrijd beginnen. Dat resulteerde al snel tot enkele kansen voor Groen-Zwart, maar Olivier Deman kwam tot tweemaal toe niet tot scoren. In een aangenaam om volgen wedstrijd zagen de toeschouwers het spel goed op en neer gaan. Halfweg de eerste periode was de eerste kans voor de Luikenaars meteen ook raak. Een omschakeling via de flank resulteerde in de 0-1 ruststand.

Met hernieuwde moed begon Cercle aan de tweede helft van de wedstrijd. Een bedrijvige Farias probeerde tot tweemaal toe met een schot van zo’n 25 meter het spel te forceren maar de bezoekende doelwachter werd niet in verlegenheid gebracht. Cercle ging daarna actief opzoek naar de gelijkmaker, maar op enkele halve kansen na kwam die er niet. De bezoekers, die enkel gevaarlijk waren via de counter, slaagden er dan ook niet in om vat te krijgen op de tweede helft. De aanvallende impulsen van Groen-Zwart werden halfweg de tweede helft dan toch eindelijk beloond. De doorgelopen Cathenis nam een crossbal mooi aan en kwam zo alleen voor de doelman te staan. De jonge flankverdediger twijfelde niet en trapte staalhard binnen. Na de gelijkmaker wou Cercle meer. Er volgden nog enkele kleine kansen, ook aan de overzijde maar maar concreet doelgevaar kwam er niet meer. Tot de allerlaatste minuut. Een corner voor de bezoekers werd niet goed weggewerkt, en na wat geharrewar voor het Brugse doel leidde dat dan ook de onfortuinlijke 1-2 op. Een jammer verlies in de absolute slotfase van de wedstrijd.

Cercle Brugge: Carré, Willem, Decostere, Vandewiele, Cathenis, Vanhoutte, Puskas (60’ Somers), Muyumba, Farias, Decock (83’ Swennen), Deman (82’ Behaeghel)

De beloften verkopen hun vel duur in de kwartfinale van de Beker U21
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×