Nieuws

Jong Cercle verliest nipt van Roeselare

Jong Cercle verliest nipt van Roeselare

Op deze zonnige namiddag waren erg veel supporters naar het veld in Lichtervelde afgezakt voor de partij tussen Cercle Brugge en het KSV Roeselare van Sergiy Serebrennikov.

Cercle startte met een erg jonge ploeg. Met uizondering van doelman Verbist en nieuwkomer Bart Buysse had iedereen geboortejaar 1990 of jonger. Onder leiding van gelegenheidskapitein Van Roose maakte Uchebo zijn rentree.
Ook Roeselare startte niet met de vertrouwde 11, al was Junior Malanda een opvallende naam bij de witzwarten.

Al na twee minuten werd het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd gescoord. Sarrazyn schoof op aangeven van Delannoy de bal voorbij Verbist: 0-1. De jonge elf van Cercle lieten zich niet doen en er kwamen kansen voor Naudts en Uchebo, die tot tweemaal toe doelman Vanderschaeghe niet kon verslaan. Aan de overzijde werd een tweede Roeselaars doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Lorenzo Staelens voerde enkele wissels door bij de rust. Etock kwam in de plaats van Uchebo op de rechterflank en Debaene verving Hendrickx centraal achterin.

Etock toonde zich meteen, zijn schot ging naast. Roeselare ontsnapte aan de gelijkmaker toen Buyl de bal tegen de verste paal krulde. Op het uur zat ook de wedstrijd van Buysse er op. Vidarsson kwam in zijn plaats. Mathieu Maertens nam de plaats van Dewaele in.
 
Cercle had het meeste balbezit, maar afwerken lukte niet meer. De diepgestuurde Arne Naudts kreeg zijn voet niet goed tegen de bal en de plaatsbal van Maertens verdween langs de verkeerde kant van de winkelhaak buiten. 

In de slotfase werd Buyl nog gewisseld door Vandewalle.

Opstelling: Verbist, Goddeeris, Hendrickx (46’ Debaene), Ameye, Buysse (60’ Vidarsson), Van Roose, Dewaele (60’ Maertens), Staelens, Uchebo (46’ Etock), Naudts en Buyl (84’ Vandewalle).

Tenslotte volgt nog een kort interview met Arnar Vidarsson. Hij geeft zijn reactie op de wedstrijd en vertelt wat meer over de voorbereidingsperiode. 

Jong Cercle verliest nipt van Roeselare
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×