Nieuws

KMSK Deinze-Cercle: 3-4

Cercle verslaat derdeklasser Deinze met 3-4

Voor de derde oefenwedstrijd in aanloop naar de start van het seizoen 2014-2015 trok Cercle naar het veld van Zeveren Sportief. Hier namen ze het op tegen derdeklasser KMSK Deinze, waar met Arne Naudts een oude bekende tussen de lijnen liep. Ondanks het druilerige weer werd het toch een aangenaam kijkstuk.

Het eerste schot tussen de palen kwam van Deinze, maar Bacelic-Grgic reageerde meteen aan de overkant met een mooie slalom door de verdediging. Daarna botste hij echter op doelman Ronse, die even later ook een schot van Kabananga wist af te stoppen en een kopbal van Smolders ternauwernood over de lat kon tikken. Amper enkele tellen later dook Naudts op voor het doel van Werner, maar Cornelis was goed gevolgd en gleed de bal naast het doel.

Vooraan bij Cercle leken Kabananga en D’Haene elkaar gevonden te hebben. Er was een goeie reflex van de keeper nodig om D’Haene het scoren te verhinderen op een voorzet van Kabananga. Even voorbij het halfuur werd diezelfde tandem echter opnieuw op gang getrapt, deze keer wel met succes: D’Haene met de voorzet en Kabananga schoot de bal van dichtbij via de lat binnen. 0-1 na een goed half uur spelen.

De rest van de eerste helft bleef Cercle de gevaarlijkste ploeg, maar Smolders werkte na een mooie actie te hoog af en Kabananga stootte wederom op een sterk keepende Ronse. Deinze speelde goed mee, maar kwam vaak dat tikkeltje tekort bij de laatste pas. Dat werd op het einde van de eerste helft dan ook afgestraft, want op slag van rust maakte Smolders er met een laag afstandsschot nog 0-2 van.

Na de rust leek de wedstrijd op hetzelfde elan verder te gaan. Doelman Ronse bokste een schot van Valcke weg, Bacelic-Grgic schoot de rebound over. Na een goeie 5 minuten in de tweede helft was het dan wel raak voor Bacelic-Grgic, die als een bliksemschicht kwam aangelopen en een voorzet van Bourdin loeihard tegen de netten knalde: 0-3. De bal leek te geloven dat het zo wel genoeg was en verdween even later in een aanpalend maïsveld.

Na alweer een goeie redding van Ronse na een 1-2’tje van D’Haene en Smolders kantelde de wedstrijd. Tot nu toe had Deinze goed meegevoetbald, maar echt veel dreiging kwam er niet van uit. Tot Schamp in de 58ste minuut een verrassend schot uit de tweede lijn lanceerde. Iedereen ging uit van een voorzet, maar de bal verdween via Mezine voorbij Werner tegen de netten. Deze 1-3 gaf Deinze moed. De thuisploeg rukte serieus op en zorgde voor de meeste dreiging. Mezine schoot een vrijetrap vanop een mooie plaats in de muur en Werner had 2 tijden nodig om een vervaarlijk botsende bal te klemmen.

Ook nadat er een zo goed als volledig nieuwe ploeg van Cercle op het veld was verschenen, bleef Deinze het gevaarlijkst. De 2-3 van Naudts was dan ook geen echte verrassing. Werner bokste de bal weg tot bij Vanwalle, die de bal tegen de lat stiftte. Naudts stond goed gepositioneerd en kon de rebound binnen trappen.

Nog geen 5 minuten later dan toch nog eens Cercle: Via de binnenkant van de paal verdween een schitterende omhaal van Van Eenoo in doel. 2-4 op een kwartier van affluiten. 5 minuten later kreeg Cercle een strafschop, nadat Valcke vastgehouden werd in de zestien. Van Acker trapte de bal echter op de paal. In plaats van 2-5 werd het zelfs nog 3-4 dankzij Schamp, die een sterke partij speelde. Van Acker had iets minder geluk in de afwerking, want vlak voor affluiten trof hij voor een tweede keer de lat. Ook Buysse kwam niet meer tot scoren en trapte de rebound ver over. De 3-4 eindstand was een feit.

 

Doelpunten:

32’ Kabananga (0-1)

45’ Smolders (0-2)

51’ Bacelic-Grgic (0-3)

58’ Mezine (1-3)

73’ Naudts (2-3)

77’ Van Eenoo (2-4)

85’ Schamp (3-4)

KMSK Deinze-Cercle: 3-4
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×