Nieuws

Relaas eerste training

Grote publieke belangstelling voor eerste training ondanks regenweer

Vanmorgen hervatte Cercle Brugge de trainingen in de gietende regen.  Ondanks het snertweer was er een opvallend grote publieke belangstelling. De aanwezige supporters konden naast veel vertrouwde gezichten ook enkele nieuwe  begroeten.

Vernieuwe technische staf.
Het voelde toch wat vreemd aan vanmorgen, om na zovele jaren geen Ronny Desmedt meer op het oefenveld te zien. Hoofdtrainer Lorenzo Staelens - luid aangemoedigd door een aantal jeugdspelertjes  - wordt nu omringd door assistent Bart Van Lancker en de nieuwe keepertrainer Eric De Leu.  Ook fysicalcoach Wim Langenbieck tekende uiteraard present.  Arnar Vidarsson, die andere assistent van Lorenzo Staelens, sluit morgen aan.

Opvallende aan- en afwezigen
De 2 nieuwkomers in de spelerskern op dit moment zijn middenvelder Thibaut Van Acker en doelman Miquel Van Damme.  Maar daar zal het vanzelfsprekend niet bij blijven.
Twee aanvallers krijgen de komende dagen de kans om de technische staf te overtuigen van hun mogelijkheden.

De bijna 20 jarige Kameroense aanvaller Gael Etock kan als voormalig jeugdspeler van FC Barcelona en Sporting Clube de Portugal mooie adelbrieven voorleggen.  Hij scoorde onder meer in de Next Gen Series enkele fraaie doelpunten.
 
Junior Kabananga Kalonji is een 24 jarige aanvaller die jaren voor RSC Anderlecht uitkwam.  Hij werd vorig seizoen, na een ernstige blessure, door de landskampioen uitgeleend van KSV Roeselare.

Frederik Boi, wiens contract bij Cercle op 30 juni afloopt, traint gewoon mee.  Zowel Cercle als Boi willen met elkaar verder, maar tot een overeenkomst kwam het nog niet.

Afwezig was Rudy.  De Portugees zoekt, met instemming van Cercle, een nieuwe sportieve uitdaging. Mogelijks komt Rudy dus niet meer in actie voor Groen-Zwart.

Ook Uchebo stond niet op het oefenveld.  Onze Nigeriaan bleef binnen voor verzorging.


Veel jong geweld.
Vijfentwintig spelers waren aanwezig op de eerste training.  Met Jilke Deconcinck, Thomas Goddeeris, Gilles Dewaele, Jasper Ameye, Thomas Debaene, Alessio Staelens, Arne Naudts, Niels Mestdagh en Stephen Buyl mogen een tiental jonge spelers uit de eigen jeugdopleiding hun kunnen te tonen.  Cercle blijft dus kansen geven aan jongeren !

Morgen eerste oefenwedstrijd

Op het veld van SVV Damme staat zondagvaond om 19u de eerste oefenwdestrijd van de voorbereiding op het programma.  Benieuwd of Gael Etock en Junior Kabanange de netten kunnen laten trillen...

Relaas eerste training
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×