Nieuws

Tornooi Brugge Kaas

Verslag van het tweedaagse tornooi Brugge Kaas

Afgelopen maandag 30 april en dinsdag 1 mei vond de eerste editie plaats van het Brugge Kaas tornooi. Op de eerste tornooidag van maandag 30 april werd, ondanks een grijze en regenachtige hemel, de dag gekleurd door de eindfase van de Beker voor Duiveltjes. Uit gans West-Vlaanderen bekampten 44 teams elkaar doorheen het afgelopen seizoen om zich te plaatsen voor de halve finales op Jan Breydel.

De vier sterkste teams van West-Vlaanderen streden op Jan Breydel tegen elkaar om de Beker voor Duiveltjes binnen te halen. Om de finale te bereiken speelde in de eerste halve finale Daring Brugge tegen VVC Beernem, een wedstrijd die in het voordeel van VVC Beernem werd beslecht. De andere halve finale op het programma was tussen FC Gullegem en KE Wervik waarbij de eerstgenoemde aan het langste eind trok en samen met VVC Beernem doorstootte naar de finale. In een fel betwiste finale moest VVC Beernem toch hun meerdere erkennen en was het FC Gullegem die de Beker voor Duiveltjes 2017-2018 in de wacht wist te slepen.

In de late namiddag ging het internationale U15 driehoekstornooi tussen Cercle Brugge, AS Monaco en Club Brugge van start. De openingswedstrijd Cercle Brugge - AS Monaco eindigde op 2-1. De tweede wedstrijd Club Brugge - AS Monaco werd 2-2. Het burenduel tussen Cercle Brugge en Club Brugge was de afsluiter van het tornooi en eindigde op een 1-1 gelijkspel waardoor de thuisploeg de eindzege van het tornooi naar zich toe kon trekken.

De tweede dag van het tornooi was de zon wel van de partij en vond op het kunstgrasveld van Jan Breydel de eerste uitgave van het TORNOOI BRUGGE KAAS plaats. Dit is een specifiek tornooi voor eigen spelers van de voetbalschool en onderbouw van Cercle Brugge waarin gemengde teams het tegen elkaar opnamen. De onderlinge sfeer was geweldig met maar liefst 250 personen die zich inschreven voor de BBQ. De twee eindwinnaars van het tornooi waren het Manchester City van trainer Dries Dolphen en Real Madrid geleid door trainer Ruben Ballegeer, maar we onthouden vooral de leuke sfeer rond het tornooi met dank aan alle spelers, ouders, sponsors, het oudercomité en al degenen die het mogelijk hebben gemaakt dit tornooi tot een goed einde te brengen.

Tornooi Brugge Kaas
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×