Langs de lijn - Shot Online

Optimisme

Amper drie (vakantie)weken scheiden ons van de eerste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 in 1B van het “new look Cercle” .  
Het optimisme dat door de Groen-Zwarte supportersrangen waait is groot.  Nauwelijks enkele maanden terug dienden we te vrezen voor een “worst case scenario” waarbij zelfs de “amateurs liga” niet ondenkbaar was.  Naast het feit dat het “huwelijk” met AS Monaco in dat geval niet zou doorgaan zouden er zich in de zonnige periodes die we weerkundig kenden de voorbije tijd toch lokaal donkere wolken boven een deel van het Jan Breydelstadion samengepakt hebben.

Deze zorgen zijn voorbij.  Groen-Zwart kende intern een metamorfose.  Aanvang juni, tijdens mijn verlof, ontving ik een mail van een bezorgde supporter gezien er op dat tijdstip nauwelijks transfers gerealiseerd waren.  Ik wees de man er op dat onze sportief manager, François Vitali, nog maar net officieel aan de bak was (hij lag voorheen nog onder contract bij Lille) en ik er vertrouwen in had dat alle personen in nieuwe functie bij Cercle (en dat zijn er toch wel wat) de nodige kennis, ervaring en beroepsernst hebben om bij de start van de competitie met een getalenteerd team aan de aftrap te zullen komen en van Cercle een goed geoliede “machine” te maken met een professionalisme waarbij alles zo goed mogelijk verloopt. 

Mijn woorden waren nog niet koud als een pletwals van transfers op de Cerclewebsite verscheen.  Naar verluidt zijn we trouwens nog niet aan het einde van dit verhaal.  Veel transfers, supporters zien dit wel graag, is vanzelfsprekend niet steeds een garantie op succes, maar wie de eerste helft in de oefenwedstrijd tegen Lokeren meemaakte ging alvast met een héél goed gevoel naar huis.

Voor coach José Riga is het wellicht ook niet eenvoudig.  Al schuilt er onmiskenbaar veel talent in het team, je moet de jongens leren kennen en bovendien een basiself kneden uit een hoop nieuwkomers en blijvers.  Opnieuw die eerste helft tegen Lokeren bewijst dat hij op de goede weg is.
Riga beschikt naast zijn secondant Bernard Smeets en keepertrainer  Pieter-Jan Sabbe over een nieuwe , voor hem niet onbekende, T2 nl. José Jeunechamps en als physical coach Jean Akakpo, die de spelers in de voorbije droge periode al aardig wat zweet op de nieuwe oefengrasmat liet druppelen.

Heel wat nieuwe gezichten.  Ook ondergetekende heeft nog niet alle gezichten/namen onder de knie.  Dit moet ik aan de infovergarende supporters bij oefenwedstrijden dan ook bekennen.  Op de fandag, gevolgd door een wedstrijd tegen Willem II, op 29 juli  - waar u vanzelfsprekend verwacht wordt -, kunt u kennismaken met de spelers tijdens de voorstelling en in principe zal ook een fotoboekje beschikbaar zijn.

Vanzelfsprekend zal “SHOT-online”, zoals voorheen met het onvolprezen gedrukte SHOT-magazine, u alle spelers ook diepgaand voorstellen.  Een tweetal kwam reeds aan bod en na de oefenstage in Hoenderloo deze week volgt een ganse rist in willekeurige volgorde.

Van het abonnementenfront komt ook goed nieuws.  De verkoop loopt vlot en ik sprak met mensen die voorheen als abonnee afhaakten, maar het nu opnieuw zien zitten om een seizoenkaart aan te schaffen.  Een abonnement nemen is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar tevens een financiële steun aan uw vereniging bij de start van het seizoen.  Bovendien is uw aanwezigheid in het stadion een stimulans voor de spelers.

Actueel mogen we, in bepaalde kranten, niet klagen over de aandacht.  De vele transfers zitten daar natuurlijk ook voor iets tussen.  Het is echter godgeklaagd dat 1B in de nationale media enkel goed is voor de regionale pagina’s, terwijl, bij wijze van spreken, elke wind die een blauwe of paarse speler laat vliegen goed is voor een halve pagina nationaal nieuws.  Wiens brood men eet, diens woord men spreekt?   Vorig jaar was daar in 1B regelmatig één uitzondering op: FC Antwerp.  Wedden dat deze uitzondering Beerschot-Wilrijk zal zijn dit seizoen?  De vorige denkwijze blijft dezelfde.

Afin, onze sportieve toekomst en voetbalvreugde blijft het belangrijkst.  De uitgesproken ambities liggen hoog, maar de concurrentie is niet min.  Zowat elke 1B ploeg beschikt (noodgedwongen) over de steun van buitenlands kapitaal.  Ik prijs me gelukkig dat het onze via een sportieve, betrouwbare,  partner komt.  Over goed een maand kunnen we een eerste analyse maken.  Ik kijk er naar uit.

U kunt nu reeds uw steentje bijdragen, en het optimisme stofferen, door een abonnement aan te schaffen.  Doen!  Het is heus niet zo duur.  Cercle biedt zijn supporters nog steeds (prijs/kwaliteit accommodatie) zowat de beste tarieven uit 1B aan.  Zoek het online zelf maar even uit mocht u aan mijn woorden twijfelen.

Leve Cercle!

Georges Debacker
Hoofdredacteur SHOT-online

 

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×