Langs de lijn - Shot Online

Redactioneel - 2 februari 2017

Spannende ontknoping?

De maand januari zit er op en we staan op zo’n drie weken van het einde van de reguliere competitie.  Het was een vreemde, nieuwe competitie.  

Op dit ogenblik is slechts een zaak vaststaand, nl. dat Lierse, Roeselare en Antwerp zich geen degradatiezorgen hoeven te maken.  Van Lierse en Antwerp viel dit vooraf wel in te schatten gezien de grote investeringen, van Roeselare, dat enkel wegens een gelukje (Brussels) in 1B kon aantreden, niet.  Hoewel ook daar het nieuwe Chinese kapitaal vanzelfsprekend een belangrijke rol speelt.

Groen-Zwart leverde inspanningen om tijdens de wintermercato de ploeg te versterken.  Door de samenwerking met Monaco (4), de huur van Sebastiaan Brebels en de stunt met Ilombe Mboyo, lijkt de ploeg beter gewapend.  Dit leverde aardige prestaties op, maar niet de verhoopte resultaten.  In punten verdiende dit meer.

We zijn niet gespaard gebleven van langdurige blessures dit seizoen.  En het houdt niet op.  Dat Benjamin Lambot een rots in de branding is, is onmiskenbaar.  Dat net hij er tegen Roeselare vulgair uitgetrapt werd door Kehli, met opnieuw een langdurige inactiviteit, is erg.  Erg voor hemzelf (opnieuw), erg voor ons.  Dat de dader er vanaf kwam met slechts geel, is een blaam voor het Nederlandse trio (en waar keek de 4e ref naar ?) dat ondermaats de wedstrijd leidde.  Hou ze voor mijn part over de Moerdijk, dit was alles behalve een meerwaarde.

Desalniettemin zien we positieve punten.  De nieuwelingen, die direct in de ploeg gedropt werden, draaien goed.  Dat kan belangrijk zijn, zeker moesten we Play-downs spelen.  De toekomst van de verenging staat immers op het spel.

Momenteel is het hinken op twee gedachten.  Met nog twaalf punten te verdienen staan we zeven punten achter (Tubize) op de vooraf beoogde vierde plaats die recht geeft op een deelname aan PO2, maar nog belangrijker, aan het niet deelnemen aan de Play-downs.

Pessimisten en “neutralen” houden een metamorfose wellicht voor onmogelijk.  Optimisten, zoals ikzelf, zien mogelijkheden als het (een beetje veel, weliswaar) meezit.  

De bestraffing (3 speeldagen, maar beroep van zijn ploeg) van Camargo (Tubize) via de reviewcommissie opent immers perspectieven voor het bedreigde Lommel.  Door zijn theaterstuk viel Lommel in het onderlinge duel immers met tien en ging het (daardoor ?) de boot in.  De Limburgers vragen bijgevolg om de wedstrijd te herspelen.  Dit komt voor de arbitragecommissie op 11 februari. Mochten zij gelijk halen én de wedstrijd winnen, dan staat Cercle plots geen zeven maar slechts vier punten achter Tubize.  En… de laatste wedstrijd van het seizoen is Tubize – Cercle!

Vergezocht?  Volgens mij niet.

Mocht de vierde plaats uiteindelijk niet haalbaar zijn dan komt het er op aan zo veel mogelijk punten te sprokkelen om zo ver mogelijk weg te blijven van de laatste plaats.  In de Play-downs worden de punten bij aanvang gehalveerd, dus hoe meer reserve voor die zes wedstrijden hoe beter.  Vandaar dat bij een eventuele replay van Tubize  - Lommel winst van Lommel negatief kan zijn voor ons.  De vraag is: kijken we naar boven of naar beneden?  Vandaar: hinken op twee gedachten.

Allemaal speculaties natuurlijk.  Het belangrijkste nu is om morgen (vrijdag 3 februari) de volle buit mee te brengen uit het Soevereinstadion.

Om nog even terug te komen op Tubize.  Met een schorsing van drie speeldagen (1 voorwaardelijk) voor Zenke en drie voor het theaterstuk van Camargo, krijgt die ploeg eindelijk “loon naar werken”.  Het is m.i. in 1B dé ploeg die garant staat voor fouten maken en het ensceneren van fouten.  Hoe de scheidsrechters daar blijven inlopen, is mij een raadsel.  

Ik geef graag nog wat praktische informatie mee.  Rond de wedstrijd tegen Roeselare kreeg ik diverse malen de vraag voorgeschoteld i.v.m. de geldigheid van de abonnementen tijdens ofwel PO2 ofwel de Play-downs.  Het is eenvoudig: uw abonnement blijft geldig gedurende deze wedstrijden (uitgezonderd gebeurlijke testwedstrijden achteraf).

Tot slot wil ik de lezers van SHOT-online danken voor hun interesse.  We doen het immers met enkele vrijwilligers voor U.  We mogen niet klagen over onze start.  In minder dan vier weken telden we zo’n 30.000 raadplegingen, hoewel er nog tal van supporters/sympathisanten  de weg (lees “link”) blijkbaar nog niet gevonden hebben.  

 

Leve Cercle

 

Georges Debacker

Hoofdredacteur

 

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×