Langs de lijn - Shot Online

Geen woorden, maar daden!

Voor de Groen-Zwarte familie en sympathisanten, en niet in het minst voor de vereniging zelf, breekt een, zo niet dé, belangrijkste week uit de 118-jarige geschiedenis van Cercle aan.  De som van twee wedstrijden zal bepalen of Cercle een profploeg blijft of niet.  Zelfs de vrees voor ergere  scenario’s klinkt links en rechts, wat niet onbegrijpelijk is.

Lukt het de spelers om de huidige situatie terug recht te zetten, kunnen bepaalde zaken met de mantel der liefde bedekt worden  en kan het op til zijnde “huwelijk” met AS Monaco voltrokken worden waarbij heel mooie perspectieven zich aandienen.

Maar eerst moet dit varkentje dus gewassen worden.  Ik herinner me, en velen onder ons,  levendig,  hoe we als supporter (in mijn jeugdjaren) in de tribune van het Edgard De Smedtstadion uit volle borst zongen: “ Hand in hand kameraden, hand in hand voor Groen en Zwart, geen woorden maar daden, leve Groen en Zwart”.

Tijdens de interviews die ik voor “SHOT-online” afnam van de spelers de voorbije weken, viel mij op hoe rustig en met zekerheid het antwoord telkens kwam: “dat komt in orde”.  Op zijn Merkels’: “Wir schaffen das”.  Het bewijs moet nu volgen!

Ondanks de “verre” afstand op een vrijdagavond trekken vier bussen naar Limburg.  Bij een wedstrijd op een treffelijk weekenduur zouden dit er wellicht nog meer zijn geweest.    Deze mensen zullen er alles aan doen om de ploeg verbaal te steunen tijdens deze cruciale wedstrijd.

Dit is met voorsprong het kortste redactioneel stukje dat ik in 22 jaar schreef.  Woorden, buiten aanmoedigingen, tellen immers niet meer.  Geen woorden, maar daden!  

Heren spelers, het woord, sorry de daad, is aan u…

 

Leve Cercle!

Georges Debacker
Hoofdredacteur

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×