Langs de lijn - Shot Online

Wir haben es geschaft!

Het is gelukt.  Bloed, zweet, tranen en veel ploegliefde kostte het de supporters.  De ontlading na de winst op Lommel was groot op vrijdagavond 21 april.  Daags nadien, tegen 19.00 uur,  kon elk thuis zijn vreugdekreten uiten toen het resultaat van Tubeke – OHL vaststond.  Cercle verzekerde zich op dat ogenblik van een verlengd verblijf in 1B.

De oorspronkelijke doelstelling, bij aanvang van het seizoen, was een plaats bij de eerste vier en de daaraan verbonden deelname aan PO2.  We strandden na een knappe remonte tijdens de 2e seizoenshelft op één overwinning van dat objectief.  Dat met de gereduceerde acht punten voorsprong op Lommel bij de aanvang van de Play Downs het nog zo’n vaart zou lopen, ook voor twee andere ploegen trouwens, was quasi niet te voorzien, zelfs ongeloofwaardig.  Merkwaardig in deze toch wel speciale competitievorm is dat we met slechts één (cruciale) overwinning en twee gelijke spelen, toch het behoud verzekeren.  “Het behoud verzekeren”, het klinkt me nog steeds vreemd in de oren…

De, uiteindelijk beslissende, overwinning op Lommel van vorige zaterdag was van levensbelang.  Zo niet moesten we zelfs de laatste wedstrijd (figuurlijk) niet meer spelen…  De snode gesmede plannen (lees “samenzwering”), kon bijgevolg niet doorgaan (u leest het goed!).  Dit tot spijt van wie het benijdt… 

Afin, we gaan niet zaniken, maar vieren.  Komende vrijdag kunnen we zowaar voor het eerst sinds jaren onbezorgd naar Jan Breydel.  Ongeacht het resultaat, feestje gegarandeerd na de wedstrijd.

Wat de toekomst brengt moeten we afwachten.  Het op stapel zijnde samengaan met AS Monaco biedt alvast heel wat bemoedigende perspectieven.  De competitie van het volgende seizoen zullen we wellicht met gerust gemoed kunnen aanvatten.  

In principe vindt eind volgende week de Algemene Vergadering plaats.  Tijdens deze vergadering moet de goedkeuring gegeven worden vanuit de vzw om het wederzijds engagement aan te gaan.  Daar vloeit eveneens een nieuwe samenstelling van de beheerraad uit voort.  Het leidt geen twijfel dat vanuit Monegaskische hoek daar een input zal zijn.  Wellicht zal in, of kort na, het weekend van 6/7 mei meer duidelijkheid volgen.

De resultaten van dit alles, het is immers de bedoeling het budget van Cercle op te schroeven en de ambitie te bekrachtigen om naar 1A te promoveren, zullen in principe in het tussenseizoen reeds zichtbaar worden.

Voor de echte supporter kostte dit seizoen symbolisch alweer enkele uren van zijn/haar leven, maar “wir haben es geschaft”.  Ze krijgen onze 118-jarige niet klein.  Sterk “groen ras”, onze supporters (in de rand verwijs ik hierbij graag naar een artikel dat komende donderdag in “SHOT-online” verschijnt) die al jarenlang optornen tegen de invloed en het populisme van de “grote” ploegen (om van het populisme van de media niet te spreken) en sommige concurrenten die zich, zacht uitgedrukt, op dubieuze manier kunnen blijven handhaven.

Op naar de toekomst.

Leve Cercle!

 

Georges Debacker

Hoofdredacteur

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×