Langs de lijn - Shot Online

Vreemde competitie

De reguliere competitie van de eerste uitgave van 1B zit er op.  We mochten die, wat zeker leuk was voor de meegereisde supporters naar Tubize, feestend afsluiten met een doelpunt dat voor een 1-3 overwinning zorgde in zowat de laatste minuut van het reguliere gedeelte.

Leuk, maar ergens was de “prestatie” tegen Union voor enige weken dan ook des te pijnlijker.  Winst in die wedstrijd betekende immers deelname aan PO2 met mogelijks wedstrijden tegen (zoals het er nu voorstaat) pakweg Standard, AA Gent, Rac. Genk, enz…

Vanzelfsprekend was het niet die ene wedstrijd die belangrijk was, maar toch wel tijdens deze eindspurt.  Mijn optimisme uit het vorig redactioneel stukje (2 februari) haalde het dus net niet.

Het was een bewogen en hard bevochten competitie.  Spijtig genoeg liep onze ziekenboeg dan ook vaak vol.  Voor de trainer(s) was het dan ook vaak puzzelen om noodgedwongen telkens een ander type ploeg neer te poten. Heel wat spelers kwamen zo aan spelen toe, maar voor de automatismen was dit zeker niet bevorderlijk.

Een pluim naar het beleid toe waren de winteraankopen/huren, met de “verrassingsact” van Ilombe Mboyo als toetje.

De noodzakelijke zoektocht naar vers kapitaal, met sportieve (en emotionele) garanties, lijkt te slagen.  Daar komen we later vanzelfsprekend nog op terug.

Vreemde competitie: wat eerst als een theoretische mogelijkheid beschouwd werd is realiteit geworden.  SK Lierse eindigde de competitie afgetekend als eerste, maar promoveert niet gezien ze geen van beide periodes won.  Het beste paard krijgt de haver dus niet.  Daarentegen zat KSV Roeselare reeds maanden in een zetel en kon de 2e ronde al fluitend afwerken.  Sportief is dit eigenlijk niet netjes, maar iedereen was blijkbaar akkoord met de formule.  Roeselare en Antwerp zullen dus onder hun beidjes uitmaken wie de stap naar 1A zet.  Fusieploeg Roeselare proefde er in de periode 2005-2010 van.  Antwerp, met een rijke traditie en een supportersschare waarvan de meeste ploegen van zo’n kwantiteit enkel dromen, snakt er reeds 13 jaar naar.  Zij beweren dat er geen problemen zijn, maar hopelijk voor hen vallen er geen juridische (financiële) lijken uit de kast.

Ook bij de play-downs zijn er theoretisch nog mogelijke gekheden.  Ploegen zoals Tubize, Cercle en OHL, die in de reguliere competitie respectievelijk 16, 15 en 12 punten meer tellen  dan Lommel, kunnen nog degraderen naar de 1e Amateurliga.

Deze week genieten onze spelers van een klein weekje (vakantie)rust.  Daarna vatten de trainingen aan in functie van de play-downs. Die vangen aan in het weekend van 25 maart.  Ondertussen hoopt de technische staf quasi alle geblesseerden uit de ziekenboeg te krijgen.

Ik geef u nog graag volgende informatie mee i.v.m. de play-downs:

Bij aanvang van de play-downs worden de punten uit de algemene rangschikking gehalveerd.  Halve punten worden naar boven afgerond.  Dit laatste is in de praktijk enkel van toepassing op Cercle.

Tubize: 17

Cercle: 17

OHL: 15

Lommel: 9

Gezien er zes wedstrijden plaatsvinden in de play-down, zijn er 18 punten bij te verdienen.  Indien er na de slotdag voor een bepaalde plaats een gelijk aantal punten zijn, wordt van de ploeg die een half punt bijkreeg bij aanvang (enkel Cercle dus), dit half punt afgetrokken (dit in tegenstelling tot berichtgeving in sommige media!) om tot de eindrangschikking van de play-down te komen.

Bepaalde geruchten als zou, analoog met de vroegere PO3 in eerste afdeling, eenmaal mathematisch de laatste gekend is, de competitie stoppen, zijn onjuist.

Behalve de eerste wedstrijd vinden alle Cercle-wedstrijden plaats op vrijdagavond.

26 maart 14.30 hr Cercle-Lommel

31 maart 20.30 hr Tubize-Cercle

07 april 20.30 hr OHL-Cercle

14 april 20.30 hr Cercle-OHL

21 april 20.30 hr Lommel-Cercle

28 april 20.30 hr Cercle-Tubize 

Uw abonnement is geldig voor de thuiswedstrijden.

 

Leve Cercle!

 

Georges Debacker

Hoofdredacteur

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×