Retro - Shot Online

In deze rubriek interviewen we geregeld een oud-speler.  Tussendoor grabbelen we ook even in ons archief om voorheen in de gedrukte versie van SHOT verschenen artikels uit deze reeks terug boven te halen.  “Retro-Retro”, zeg maar.
Ook gebeurtenissen die precies x-aantal jaar geleden voorvielen, kunnen hier aan bod komen.

 

“Niet uit de lucht gegrepen…” Hans Gerard geïnterviewd

In deel 204 van “Cercle en Brugge door de jaren heen” (zie elders op SHOT-online) staat het merkwaardige verhaal hoe aanvaller Hans Gerard buitenspel gezet werd door zijn toenmalige trainer Delfour.  Niet in het minst bij de kapitale testwedstrijd tegen Patro Eisden (1960) met de  promotie naar 1e afdeling als inzet.

Wij laten de thans 82-jarige Hans zelf aan het woord.  Hij licht een tipje van de sluier, maar als gentleman noemt hij geen namen of diepgaande details.


Lees het volledige artikel

Kampioen in 2003

Op 21 april 2018 vindt de huldiging van de Groen-Zwarte kampioenen plaats in Brugge.  Als opwarmertje even een korte (beeld)terugblik op mei 2003.


Lees het volledige artikel

Laatste koploper van heerlijke reeks? - Frederik Boi geïnterviewd

Een Cercle product zoals ze er waarschijnlijk nog nauwelijks maken, een historisch derby-doelpunt, Bruggeling in hart en nieren, maar … eentje die stopt met voetballen.

Tijd dus voor een “Retro-gesprek” met Frederik Boi, of is het Bio …?


Lees het volledige artikel

Alles op zijn tijd… - Anthony Portier geïnterviewd

Anthony Portier is nog niet zolang weg bij ons en nog vrij jong.  Gezien hij echter de voetbalschoenen aan de haak hangt komt hij, met bijna acht “dienstjaren” en ruim 200 wedstrijden op het hoogste niveau bij Cercle, zeker in aanmerking voor deze rubriek.  Anthony, een recht voor de raap man, geeft dan ook vrijuit zijn mening over zijn goede en soms minder goede herinneringen bij Groen-Zwart. 


Lees het volledige artikel

Han Grijzenhout 85 jaar!

Vorige vrijdag, 22 december, werd oud-Cercletrainer Han Grijzenhout 85 jaar.  Hij vierde dit samen met o.a. “Cercle-speler van de eeuw” Julien Verriest, Patrick Wyns (kantoor Summum) en dochters Tine en Nancy.

(Jo)Han was tijdens vier periodes liefst tien jaar trainer van Cercle!  

Bij SHOT-online vonden we dit een uitgelezen moment om een SHOT-interview uit april 2004 van onder het stof te halen en een “retro-retro” te publiceren.  De iets ouderen onder u zullen er, zowel sportief als extra-sportief, tal van memorabele namen in terugvinden.

Veel leesgenot ruim dertien jaar na datum.

 


Lees het volledige artikel

Wat nu? - Willy Craeye geïnterviewd.

Willy Craeye, een jong talent midden de jaren vijftig, maar in zijn talenten “gedwarsboomd”.


Lees het volledige artikel

‘Cijfers zeggen niet alles’ Kristof Arys geïnterviewd

Pierre Hanon - Tienmaal kampioen…

‘Zetelsupporter’, maar écht Cercle… - Charles Geernaert geïnterviewd

“Voetbal is emotie” - Sergiy Serebrennikov geïnterviewd

Bwalya Kalusha, the king of Zambia

Bij Cerclesupporters hoeft hij nauwelijks geïntroduceerd te worden. Wie die Bwalya Kalusha ooit in het mooie groen-zwarte shirt heeft zien spelen, zou hem vergeten kunnen zijn?

Wij haalden een SHOT-interview van exact 11 jaar geleden van onder het stof. 


Lees het volledige artikel

“Such things happen. That’s life…” Honour Gombami geïnterviewd

2 november 2009.   2-0 nederlaag voor Cercle op het veld van Racing Genk.  Niet alleen de wedstrijd draait uit op verlies voor Cercle.  Groen-Zwart verliest ook één van zijn top-spelers.  Twintig minuten voor affluiten loopt Honour Gombami een drievoudige kniebreuk op. De pijn is hard te verduren, ‘excruciating’ noemt hij die.


Lees het volledige artikel
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×