koop tickets online

3 punten voor de beloften in Moeskroen

Onze beloften hebben maandagavond hun competitieduel in en tegen Moeskroen met 1-2 gewonnen. Scholaert en Vandemaele scoorden voor Groen-Zwart. Een zege ook voor Miguel Van Damme: zowel voor als na de wedstrijd staken onze beloften de doelman symbolisch een hart onder de riem.

Cercle begon onmiddellijk goed aan de partij: een open kans voor Wolf Ackx, oog in oog met de thuisdoelman, werd op miraculeuze wijze uit doel gepareerd. Die actie gaf duidelijk vertrouwen: goed combinatievoetbal van Cercle en dito loopacties zorgden voor de nodige dreiging, maar aanvankelijk vielen er geen goals. Uiteindelijk was het Olivier Scholaert die de ban brak voor Cercle: een knap schot van de jonge aanvaller belandde in de verse hoek van het doel. 0-1 was meteen ook de ruststand.

Cerle Brugge KSV

In de tweede helft veranderde Moeskroen succesvol van tactiek: op kracht lukte het ook vrij snel de gelijkmaker te scoren, maar Cercle bleef de controle houden & met volwassen voetbal naar voren ging het opnieuw op zoek naar de voorsprong. Succesvol ook, toen 6 minuten voor tijd een knappe voorzet van Zutterman op het hoofd van Vandemaele belandde die binnenkopte: 1-2 voor Groen-Zwart.

Opnieuw een belangrijke driepunter voor Cercle, dat zo samen met STVV aan de leiding blijft van het klassement. Volgende week mandag ontvangt Cercle om 20u KV Kortrijk. Die wedstrijd vindt zoals steeds plaats in Ruddervoorde.


Cercle Brugge: Langenbick – Zutterman, Broos, Cassaert, Lucker, Suffys, Scholaert, Coense, Sampers (78’ Kurt), Vanackere (63’ Vandemaele) & Ackx
Doelpunten: 27’ Scholaert (0-1); 63’ X (1-1); 84’ Vandemaele (1-2)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Bert Put scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard

De Voetbalbond maakte bekend dat Bert Put werd aangeduid als scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard. Put zal worden bijgestaan door assistenten Jeroen Walschap en Philippe Vandecauter. Vierde official is Brent Staessens.

Lawrence Visser werd aangeduid als VAR. Rien Vanyzere & Mario Vanlommel staan Visser hierin bij.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bekijk hier de hoogtepunten uit Beerschot-Cercle Brugge

Alle hoogtepunten uit Beerschot-Cercle nog eens nakijken? Dat kan hier!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Persconferentie van Paul Clement na Beerschot-Cercle

Benieuwd naar de reactie van Paul Clement na het 1-1 gelijkspel tegen Beerschot? Hier ben je aan het juiste adres!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Johanna Omolo naar Erzurumspor

Cercle Brugge en het Turkse Büyüksehir Belediye Erzurumspor hebben een overeenkomst bereikt met betrekking tot de onmiddellijke en definitieve overgang van middenvelder Johanna Omolo.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt op de valreep oververdiend punt op het Kiel

Na de veloren wedstrijd tegen Eupen trok Cercle naar het Kiel met een duidelijke opdracht. Het begon goed tegen Beerschot, maar Holzhauser bediende Suzuki met een knappe assist voor de 1-0 halfweg de eerste helft. Na de rust zocht Groen-Zwart de gelijkmaker, maar Mike Vanhamel hield zijn netten lange tijd schoon. Plots was daar dan toch de gelijkmaker van Musaba, die zo een puntje redde voor Cercle.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!