koop tickets online

Aangekomen in Genk!

Zo meteen wordt in de Luminus Arena de aftrap gegeven voor Genk-Cercle Brugge. Ondertussen zijn beide ploegen in het stadion aangekomen. Bekijk hieronder enkele foto's van de aankomst van Cercle!

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Persconferentie na Genk-Cercle Brugge

Na een goede collectieve prestatie van Cercle Brugge werd zaterdagavond met het kleinste verschil verloren op het veld van landskampioen RC Genk. Na de wedstrijd kwamen beide coaches samen in de perszaal voor de gebruikelijke persconferentie. Herbekijk dat persmoment hieronder:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle vergeet te scoren in Genk

Een vroeg tegendoelpunt bezegelde al snel het lot van Cercle op het veld van KRC Genk. Groen-Zwart kan nochtans terugblikken op een sterke prestatie met goede kansen voor en na de pauze, al was het een uitstekende Hubert die Cercle meermaals rechthield in het slotkwartier van de eerste helft. Cercle kreeg na de pauze twee uitstekende kansen om de bordjes verdiend in evenwicht te brengen, maar slaagde er niet in de netten te doen trillen. Het keert zo opnieuw met lege handen terug naar Brugge.

Bij de Vereniging zat de ziekenboeg goed vol. Storck moest zijn basiself deels noodgedwongen op maar liefst vijf posities wijzigen.  Serrano, Dabila, Dekuyper, Gory en Biancone kwamen Omolo, Taravel, Kouamé, Foster en Bongiovanni vervangen. Serrano kwam zo voor het eerst aan de aftrap sinds zijn blessure, voor de jonge middenvelder Dekuyper was het meteen zijn debuut in het eerste elftal.

Genk begon het sterkst aan de wedstrijd en bekroonde die start al snel met een doelpunt. Dewaest kreeg ruimte in de zestien en verschalkte doelman Hubert met een lage schuiver. Groen-Zwart reageerde en creëerde meteen enkele kansen. Serrano had echter iets te veel tijd nodig in de zestien en een goede poging van Gory werd uit de hoek geduwd door Coucke. De organisatie van Cercle hield de thuisploeg goed af, al was een uitstekende tussenkomst nodig van Hubert op een poging van Samatta. De doelman onderscheidde zich opnieuw met een knappe reflex na een kopbal van Onuachu en ook in de slotfase van de eerste helft hield hij Cercle meermaals recht.

Na de pauze was het Cercle dat het best uit de startblokken schoot. Via Hazard en Gory kreeg de Vereniging meteen twee kansen in de openingsminuten, maar beide pogingen gingen net naast. Genk had ook in het eerste deel van de tweede helft het meeste balbezit, maar Groen-Zwart deed het helemaal niet onaardig: de organisatie stond er en via snelle omschakelingen probeerde het de thuisploeg pijn te doen. Op het uur kreeg Hazard dé kans om de bordjes in evenwicht te brengen, maar de spits mikte zijn schot van dichtbij over.

De thuisploeg kon amper druk ontwikkelen in de tweede helft en zag hoe Cercle er in het slotkwartier steeds meer in ging geloven. Een schot van Peeters ging maar net over. Ook in de slotseconden wilde het niet lukken. Gory tikte het leer van dichtbij op Coucke. Jammer, want een heel verdienstelijk Cercle had zeker een punt verdiend.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ontdek hier de 19-koppige selectie voor Genk-Cercle Brugge!

Coach Bernd Storck maakte na de laatste training voor Genk-Cercle Brugge zijn 19-koppige selectie bekend. De spelers, met daarbij de terugkerende Julien Serrano, zijn zopas al op afzondering naar Genk vertrokken. Vind hieronder de namen terug!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bernd Storck: "Wat ik deze week op training zag, geeft me vertrouwen. Nu moeten we dat zaterdag beve...

In aanloop naar KRC Genk-Cercle Brugge stond coach Bernd Storck op donderdag de pers te woord. Bekijk hieronder zijn voorbeschouwing op het zaterdagavondtreffen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Schrijf je in voor de supportersbus naar KRC Genk!

Zaterdagavond trekt Cercle Brugge naar landskampioen RC Genk. De partij tegen de Limburgers wordt afgetrapt om 20u30. Supporters die mee komen supporteren in de Luminus Arena kunnen hun tickets deze week aankopen aan de dienst Ticketing van het secretariaat. Ook zaterdag is er een mogelijkheid om tickets aan te kopen aan de bezoekersloketten. Deze zijn vanaf 19u geopend.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!