koop tickets online

Anthony Musaba op één na jongste speler met al 5 goals in Jupiler Pro League

Leuk weetje na Beerschot-Cercle Brugge van afgelopen woensdag: de gelijkmaker van Anthony Musaba was al het 5e doelpunt dit seizoen voor de Nederlandse flankaanvaller. Musaba is hiermee de op één na jongste speler in de competitie met al 5 doelpunten achter zijn naam. Enkel Ismaïla Coulibaly van Beerschot is nog jonger.

Eigenlijk zijn de statistieken van Musaba nog beter: hij verzamelde ook al 3 assists, terwijl Coulibaly nog geen enkele assist achter zijn naam heeft staan.

Bekijk hieronder het doelpunt van Musaba tijdens Beerschot-Cercle Brugge:

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Nieuwe speeldata voor Jupiler Pro League en Croky Cup

De Pro League maakte maandagnamiddag de speeldata bekend voor speeldagen 29, 31 en 32 in de Jupiler Pro League. Ook de 1/4e finales van de Croky Cup kregen een definitief speelmoment toegewezen. Hieronder een overzicht:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Wim Smet scheidsrechter voor Beerschot-Cercle

Scheidsrechter Wim Smet zal woensdagavond Beerschot-Cercle Brugge leiden. Smet wordt in zijn taak bijgestaan door assistenten Dirk Gilon en Brecht Devriese. Vierde official is Laurent Willems.

VAR is woensdag Bram Van Driessche. Hij wordt bijgestaan door Pieter Becquet, Gerd Bylois en Frank Ponsaerts.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kalenderupdate Jupiler Pro League & Croky Cup

De Pro League maakte dinsdagnamiddag de speelmomenten vast voor speeldagen 24, 26, 27 en 28 van de Jupiler Pro League. Ook de speeldatum voor de 1/16e finales van de Croky Cup in en tegen OH Leuven werd bekend gemaakt. Als Cercle zich op 3 februari kwalificeert, volgt één week later een duel tegen KV Oostende of Waasland Beveren in de 1/8e finales.

Hieronder een overzicht:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle verliest met 1-2 van Eupen

Cercle Brugge trof na de winterstop in het Jan Breydelstadion KAS Eupen. Het ging om de wedstrijd van de 30ste speeldag die in de kalender vooruit geschoven werd. We gingen rusten met een brilscore. In de tweede helft bracht Hoggas Cercle op voorsprong met een knappe lobbal: 1-0. Maar het was invaller Prevljak die de Oostkantonners de overwinning bezorgde met tweede doelpunten.  

 

De bezoekers namen in de openingsfase het initiatief. Cercle kwam een eerste keer goed weg bij een hoekschop. Baby kon net niet bij de bal. Ook Groen-Zwarte dreigde via een hoekschop, maar Defourny bokste de bal zonder problemen weg. Aan de overzijde hield Didillon een schot van ex-Cerclespeler Peeters tegen. Na een aarzelend begin creëerde Cercle betere kansen en had het meeste balbezit. Op het kwartier zette Groen-Zwart een mooie aanval op. Hotic kon net niet bij de voorzet van Hoggas, die vlak erna zelf een doelpoging deed.

Cercle kwam beter in de wedstrijd. Een afstandsschot van Hotic ging een klein metertje naast doel. Het spel verliep nadien minder vlot door enkele verzorgingen. Agbadou kwam slecht neer na contact met Vanhoutte en Poulain moest bekomen bij een luchtduel met Ugbo. Na de onderbrekingen kwamen de Panda’s meer opzetten. Didillon was bij de pinken op een voorzet van Peeters en bij een gevaarlijke trap van Kayembe. Een poging van Baby ging vlak voor rust naast.

 

Na de pauze kreeg Musaba al snel een kansje, die bal ging naast. Hoggas kon met een afstandsschot tot scoren komen, maar Musaba die in de baan van het schot liep, stond buitenspel. Twee minuten na zijn afgekeurd doelpunt, bracht Hoggas Cercle dan toch op voorsprong met een knappe lobbal: 1-0. Door druk te zetten, trapte de Eupense doelman namelijk de bal in de voeten van de Fransman.

Cercle ging op zoek naar een tweede doelpunt. Een plaatsbal van Musaba ging net naast de rechterbovenhoek. Ook Eupen zette meer druk. N’Dri claimde een strafschop, maar scheidsrechter Boterberg ging er terecht niet op in.  Even later kon Marcelin een dichte poging van invaller Prevljak vlak voor de lijn wegkoppen.

Met nog 20 minuten op de klok bracht Prevljak met een lage schuiver Eupen op gelijke hoogte: 1-1. Een poging van Peeters ging in hoekschop. Vijf minuten later kon Prevljak zijn tweede van de avond binnenschieten: 1-2. Aan de overkant kon Defourny een knal van Vanhoutte tegenhouden. In de toegevoegde tijd haalde Hazard uit met een afstandsschot en werd een poging van Somers afgeblokt.  

 

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Taravel, Hazard, Ugbo, Hotic, Musaba (86’ Somers), Vanhoutte (82’ Lopes), Hoggas, Marcelin en Biancone.

KAS Eupen: Defourny, Correia, Amat, Poulain (80’ Koch), Heris (62’ Prevljak), Peeters, Kayembe, Agbadou, N’Dri (89’ Beck),  Baby en Ngoy (80’ Cools).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ons programma voor januari 2021!

Vol aan de bak! Januari belooft een belangrijke maand te worden voor Cercle: met 7 wedstrijden in 23 dagen oogt het programma dan ook zwaar. Bekijk hieronder de speelkalender!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!