koop tickets online
nl fr en

Bart Plasschaert (coach Jong Cercle): “We hebben het gevoel dat we onze plaats hebben in de reeks”

Ook voor Jong Cercle staat er dit weekend opnieuw competitievoetbal op het programma. De troepen van coach Bart Plasschaert ontvangen zaterdag om 19:00 RFC Wetteren.

De laatste competitiewedstrijd van Jong Cercle dateert ondertussen al van 10 december. Toen namen de youngsters het voor de gelegenheid in Jan Breydel op tegen titelfavoriet Lokeren-Temse. Normaal had een week nadien nog de partij op Sparta Petegem moeten volgen, maar de vriestemperaturen staken daar een stokje voor. “De spelers hebben dan acht dagen vrijaf gekregen”, aldus coach Bart Plasschaert, die positief terugblikt op 2022. “We hebben vrij snel de draad opnieuw opgepikt en onder andere ook een oefenwedstrijd afgewerkt. Met zes wedstrijden tijdens deze januarimaand is het nu opnieuw tijd voor het echte werk. Ik ben benieuwd hoe we de maand zullen verteren, want verschillende spelers kampen ook met examens.”

Cerle Brugge KSV

In de Tweede Afdeling staat Jong Cercle momenteel op een vijfde stek geposteerd, op 5 punten van leider Eendracht Aalst maar wel met nog twee wedstrijden minder op de teller. Cercle bewees de voorbije maanden dat het ook met de U23-ploeg een revelatie kan zijn: “Ik denk dat we het gewoon goed doen. Het is een reeks die heel kort aan elkaar hangt maar eigenlijk valt het beter mee dan eerst gedacht. We hebben het gevoel dat we onze plaats hebben in deze competitie.”

Cerle Brugge KSV

Zaterdag is Wetteren de eerste tegenstander van het nieuwe jaar voor Jong Cercle. Hoe kijken de spelers van Jong Cercle zelf terug op een toch wel nieuwe manier van voetballen? “Vooral mentaal en tactisch is het aanpassen voor de spelers. Tegenstanders geven ons graag de bal en dus moeten wij met oplossingen komen. Mijn groep heeft hier wel al enorme stappen in gezet, maar er zijn vanzelfsprekend nog verbeterpunten. Het is onze bedoeling om de combinatie te vinden tussen verzorgd te spelen en mannenvoetbal te brengen”.

Deze week werd met de 18-jarige Tarick Ximines ook een eerste transfer voor Jong Cercle afgerond. Coach Plasschaert: “Het is taak voor Tarick Ximines om nu de ploeg beter te leren kennen. Er volgen nu veel wedstrijden op korte termijn dus we gaan moeten kijken hoe we hem precies gaan inpassen. Aan potentieel is er denk ik bij Tarick geen gebrek, alleen gaan we moeten kijken hoe hij gewoon raakt aan deze nieuwe omgeving, aan ons voetbal maar ook aan de Europese cultuur. Hij komt van Jamaica, dat is allemaal niet zo evident en we mogen dat niet onderschatten”, besluit Bart Plasschaert.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Carlos Aviña: “We gaan alles doen om onze top acht ambitie waar te maken”

Met nog vier wedstrijden te gaan zit Cercle volop in de race voor een plaats bij de eerste acht. De inzet? Kwalificatie voor Play-Off 2. Nu de interlandbreak ten einde loopt spraken we met sportief directeur Carlos Aviña en peilden we naar de verwachtingen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voordeelpakket voor cruciale thuiswedstrijden tegen Kortrijk en STVV!

De laatste twee thuiswedstrijden van de reguliere competitie tegen Kortrijk en Sint-Truiden komen eraan! Er staat nog heel wat op het spel in de strijd om een plek in de Play-Offs.

Cercle heeft voor deze belangrijke wedstrijden elke supporter nodig en doet daarom een actie waarbij je een voordeelpakket kan kopen met tickets voor beide wedstrijden aan 20% korting. 

Haast je dus naar onze loketten of bestel je voordeelpakket online en kom Cercle naar de top acht schreeuwen. 
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
KOM MET DE FIETS (OF TE VOET) NAAR CERCLE - KV KORTRIJK

Sportwinkel en Cercle-partner Decathlon roept de fans op om massaal met de fiets (of te voet) naar de wedstrijd tegen KV Kortrijk te komen. Waarom? Omdat we elk ons steentje kunnen bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving en omdat het gewoon goed is voor de gezondheid! Denk dus eens aan je tweewieler wanneer je straks je supporterssjaal van Cercle weer aantrekt. Nog een duwtje in de rug nodig? Wanneer je met je fiets stopt bij de Decathlon-stand aan het stadion/fandorp, krijg je een Decathlon-cheque van € 6 in je mailbox.  Meer nog: fietsers maken kans op 10 duotickets voor de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden.

Dit initiatief is een eerste ecologische actie van Decathlon en Cercle met de ambitie om er volgende jaar een extra lap op te geven!  Smeer je koersbenen maar in… We zien elkaar op de fiets!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle is #Morethanfootball en steunt Playing For Succes

Als je op woensdagnamiddag geregeld langs de trainingsvelden van Cercle passeert, bestaat de kans dat je de afgelopen weken op het veldje ernaast de mensen van Playing For Success aan het werk gezien hebt. Playing For Succes is een organisatie die kinderen unieke leerkansen biedt in een topsportomgeving. Aangezien Cercle #Morethanfootball is, steunt Groen-zwart dit initiatief met veel plezier. 

Enkele leerlingen van de scholen De Varens, De Kaproenen, Spermalie en De Kade stonden woensdagmiddag opnieuw gepassioneerd te voetballen in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Deze leerlingen uit het bijzonder onderwijs nemen deel aan Playing For Succes, een initiatief waarbij ze op een leuke sportieve manier wiskunde of taal bijleren.

Cercle draagt ook een steentje bij aan dit hartverwarmend initiatief. De Vereniging voorziet onder andere ballen, hesjes en  gezonde snacks. De lessen zelf worden dan weer voorzien door studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van Howest.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met… Jesper Daland

SHOT sprak met… Jesper Daland

Norge, mitt Norge!

Bij Cercle Brugge voetballen meerdere smaakmakers. Eén daarvan is zonder twijfel Jesper Daland. De 23-jarige Noor vervoegde de Vereniging in mei 2021 en is sindsdien de verdedigende rots in de groenzwarte branding. In Cercles thuishaven spraken we elkaar uitvoerig over leven, voetbal en alles daartussenin. Onze vragen in het Deens en Jespers antwoorden in het Noors… de woorden rimpelden de stille wateren van zijn vaderlandse fjorden.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!