koop tickets online
nl fr en

Bart Plasschaert coach van Cercle Brugge U23

Cercle Brugge verwelkomt Bart Plassschaert (31) als U23 coach. Bart komt over van AA Gent en was eerder ook al actief voor Beerschot en Zulte Waregem: “Voor de spelers wordt het een schitterende leeromgeving om in Nationale te voetballen”.

Vanaf komend seizoen treedt Cercle met de U23-ploeg aan in Tweede Nationale. De thuiswedstrijden zullen net zoals de voorbije seizoenen worden afgewerkt op de terreinen van Daring Ruddervoorde. Na het vertrek van Wouter Artz was Groen-Zwart de voorbije weken op zoek naar een coach voor de U23-ploeg, en dat vond het nu met de aanstelling van de 31-jarige Bart Plasschaert. Haris Apostolidis (30) wordt z’n assistent.

Bart Plasschaert: “De U23 van Cercle trainen wordt voor mij een interessante uitdaging. In de gesprekken die ik voerde kreeg ik onmiddellijk een goede en professionele indruk. Je voelt aan alles en iedereen dat er veel ambitie heerst. Het wordt een schitterende leeromgeving om als jonge ploeg in Tweede Nationale te voetballen.”

Cerle Brugge KSV

Met al 15 seizoenen als coach op de teller was Bart Plasschaert afgelopen seizoen actief als U15 coach van AA Gent. Voor het eerst in meer dan 25 jaar slaagde hij erin om kampioen te spelen met een Gentse jeugdploeg. Voordien was Bart al coach bij Standaard Wetteren en Zulte Waregem. Bij Beerschot was hij al video-analist van de A-kern. “Na 2 seizoenen bij Wetteren trok ik naar Zulte Waregem waar ik doorgroeide tot U18-coach en assistent van de U21. Bij Beerschot kon ik dan weer proeven om te werken met een A-kern, maar dat deed me tegelijk ook beseffen dat ik in die functie de voeling met het gras te veel miste”, aldus Bart. Nadien werd het dus AA Gent, om nu als U23 coach bij Cercle Brugge een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Op 13 juni zal Bart z’n eerste training als U23-coach leiden. Daarbij zal hij de hulp krijgen van assistent-coach Haris Apostolidis (30 jaar). In het kader van het educatieve partnership dat Cercle vorig jaar afsloot met Football Science Institute, was Haris afgelopen seizoen al actief voor de A-kern en de beloften. Nu wordt hij dus de vaste assistent van Bart Plasschaert bij de U23.

Veel succes, Bart en Haris!


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Louis Torres op uitleenbasis naar Rodez AF

Cercle Brugge en het Franse Rodez AF vonden een akkoord met betrekking tot de tijdelijke transfer van Louis Torres. De 21-jarige linksachter wordt tot het einde van dit seizoen verhuurd aan de Franse tweedeklasser.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Aske Sampers naar Lierse Kempenzonen

Cercle Brugge en Lierse Kempenzonen vonden een akkoord met betrekking tot de transfer van aanvaller Aske Sampers. Het 21-jarige jeugdproduct van Cercle, dat sinds z’n 12 jaar uitkomt voor Groen-Zwart, trekt definitief naar de huidige nummer vijf uit de Challenger Pro League.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Groen-Zwart Varsenare viert 45-jarig bestaan

Op vrijdag 27 januari vierde de supportersvereniging GZ Varsenare het 45-jarig bestaan. Zoals gewoonlijk vierden ze op hun vaste feeststek ’t Oosthof te Snellegem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alle foto's na Cercle Brugge-AA Gent

Ayase Ueda, Kevin Denkey en in extremis Jesper Daland zorgden zondagmiddag voor een verdiende driepunter tegen AA Gent. Onze aanwezige fotografen legden alles vast in onderstaand fotoverslag:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-Standard: raadpleeg alle ticketinfo

Zaterdag 4 februari om 16h00 neemt Cercle het op tegen Standard. Er geldt een aangepaste ticketregeling waarbij de loketten op de wedstrijddag gesloten blijven. Ontdek hier alle info:

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!