koop tickets online

Beloften openen competitie met 0-2 winst bij Lierse-Kempenzonen!

Ook de beloften zijn goed aan de competitie begonnen. Maandagavond opende Cercle op het veld van Lierse Kempenzonen het nieuwe seizoen. De youngsters konden ook meteen vieren: een verdiende 0-2 overwinning leverde de eerste drie punten op!

De beloften begonnen duidelijk met veel grinta aan de partij: veel balbezit en een duidelijke controle over de wedstrijd was dan ook het algemene spelbeeld tijdens de eerste helft. Er werden ook heel wat kansen bijeen gevoetbald, maar in de zone van de waarheid was het net-niet. Uiteindelijk brak Nicolas Daels na 35 minuten voetballen toch de ban voor Cercle: 0-1. Groen-Zwart scoorde quasi onmiddellijk nadien opnieuw, maar het doelpunt van Mert Kurt werd wegens buitenspel afgekeurd. Rusten werd zo gedaan bij een 0-1 tussenstand.

Cerle Brugge KSV

In de tweede helft was het zaak voor Cercle om de wedstrijd volledig af te maken en de kansen te verzilveren. Cercle kwam goed uit de kleedkamer en een afstandsschot van Aske Sampers spatte onmiddellijk na het fluitsignaal uiteen op de lat. Opnieuw geen geluk dus voor Cercle, dat Lierse Kempenzonen stelselmatig ook beter in de wedstrijd zag komen. De geelhemden voetbalden gretig en voerden de druk op. Cercle bleef compact bijeen en dat loonde. Na 80 minuten werd een mooie aanval door Soren Coens beloond met de 0-2 eindstand.

De beloften waren dus meteen op de afspraak: nu maandag ontvangt Cercle RWDM op speeldag 2 van de beloftencompetitie. Die thuiswedstrijd zal worden afgewerkt op de terreinen van Daring Ruddervoorde waar de Cerclebeloften komend seizoen al hun thuiswedstrijden gaan spelen.


Cercle Brugge: Verwaal – Zutterman, Suffys, Cassaert, Lucker – Vandemaele, Scholaert, Coens – Sampers, Daels (90’ Verstichelen) & Kurt (78’ Vanackere)

Doelpunten: 35’ Daels (0-1); 80’ Coens (0-2)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle behaalt de Belgische en Europese licentie voor volgend seizoen!

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft Cercle zopas laten weten dat de Belgische en Europese licentie voor seizoen 2021-2022 werd toegekend.

Dat is zeer goed nieuws, want dat betekent dat Groen-Zwart voldoet aan alle vereisten die door de licentiecommissie worden opgelegd.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kinderen met autisme wonen Cercle-OH Leuven bij

Naar aanleiding van de Wereld Autisme Dag van 2 april mochten alle Pro League teams op speeldagen 32 en 33 van de Jupiler Pro League kinderen met autisme uitnodigen. Het bijwonen van een match is voor (bepaalde) kinderen met autisme (ASS) vaak niet mogelijk wegens te veel prikkels. Een leeg stadion geeft de mogelijkheid om dat wel te beleven.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Tienkoppig Cercle wint met ruime cijfers van OHL

Toen Hoggas na een half uur de rode kaart onder de neus geduwd kreeg, leek Cercle zichzelf geweldig in de voet te hebben geschoten tijdens de nieuwe levensbelangrijke wedstrijd in de strijd voor het behoud. Toch toonde Cercle ondanks de numerieke minderheid een geweldige veerkracht en troefde het OHL af met ruime 3-0-cijfers. Zo neemt Cercle een geweldige optie op een verlengd verblijf in 1A.

Groen-Zwart toonde haar offensieve ambities van bij de aftrap en dat resulteerde al snel in gevaar. Romo had al na twee minuten geluk dat zijn uittrap tegen Ugbo naast ging en enkele minuten later geraakten Cercle in meerdere fases niet voorbij Romo.  De Vereniging was gretiger maar moest oppassen voor de gevaarlijke omschakelingen van de bezoekers. Henry krulde het leer halfweg de eerste helft uit het niets maar net naast. Op het halfuur probeerde Hoggas zich los te trekken van Assante, maar de VAR had hierbij een slaande beweging gezien. De scheids haalde de rode kaart uit zijn achterzak. Een hard verdict voor de middenvelder, en zo moest Cercle opnieuw een uur met een numerieke minderheid spelen in deze cruciale weken. Groen-Zwart bleef echter aandringen en werd daar kort voor de rust voor beloond. Ugbo nam over van Deman en knalde de 1-0 binnen.

OHL had voor de rust weinig getoond en kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Een schot van invaller Schrijvers strandde op de binnenkant van de paal. Toch was het de onvermijdelijke Ugbo die Cercle in een gouden uitgangspositie schoot: een schot van Velkovski bleef haperen en de spits van Cercle reageerde het snelst. 2-0. Leuven voerde de druk op en probeerde Cercle vast te zetten. De organisatie hield echter goed stand en op een zeldzame hoekschop plaatste kapitein Taravel de kers op de taart. De verdediger klom het hoogst en knikte de 3-0 tegen de touwen. Cercle verdedigde haar voorsprong succesvol met hand en tand en toen Henry in de slotfase nog dicht bij de eerredder kwam was er een geweldige redding van doelman Didillon.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Decostere (88’ Vitinho), Bates, Taravel (92’ Cassaert), Pavlovic, Velkovski, Vanhoutte, Hoggas, Van Der Bruggen (88’ Corryn), Deman (’88 Hotic) en Ugbo (81’ Denkey).

Opstelling Oud-Heverlee Leuven: Romo (46’ Thamsatchanan), Jemelka (67’ Tshimanga), Ngawa, Hubert (79’ Eppiah), De Norre, Vlietinck (67’ Vlietinck), Tamari, Asante (46’ Schrijvers), Sowah, Mercier en Henry.

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-OHL

Coach Yves Vanderhaeghe selecteerde 20 spelers voor de komst van OH Leuven. Leonardo Da Silva Lopes is daar niet bij. De Portugees raakt niet voldoende fit voor de match en moet verstek laten gaan. Wie wel de selectie haalde, vind je hier terug!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CEROHL | Let's do it again.
Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!