koop tickets online

Beloften openen competitie met 0-2 winst bij Lierse-Kempenzonen!

Ook de beloften zijn goed aan de competitie begonnen. Maandagavond opende Cercle op het veld van Lierse Kempenzonen het nieuwe seizoen. De youngsters konden ook meteen vieren: een verdiende 0-2 overwinning leverde de eerste drie punten op!

De beloften begonnen duidelijk met veel grinta aan de partij: veel balbezit en een duidelijke controle over de wedstrijd was dan ook het algemene spelbeeld tijdens de eerste helft. Er werden ook heel wat kansen bijeen gevoetbald, maar in de zone van de waarheid was het net-niet. Uiteindelijk brak Nicolas Daels na 35 minuten voetballen toch de ban voor Cercle: 0-1. Groen-Zwart scoorde quasi onmiddellijk nadien opnieuw, maar het doelpunt van Mert Kurt werd wegens buitenspel afgekeurd. Rusten werd zo gedaan bij een 0-1 tussenstand.

Cerle Brugge KSV

In de tweede helft was het zaak voor Cercle om de wedstrijd volledig af te maken en de kansen te verzilveren. Cercle kwam goed uit de kleedkamer en een afstandsschot van Aske Sampers spatte onmiddellijk na het fluitsignaal uiteen op de lat. Opnieuw geen geluk dus voor Cercle, dat Lierse Kempenzonen stelselmatig ook beter in de wedstrijd zag komen. De geelhemden voetbalden gretig en voerden de druk op. Cercle bleef compact bijeen en dat loonde. Na 80 minuten werd een mooie aanval door Soren Coens beloond met de 0-2 eindstand.

De beloften waren dus meteen op de afspraak: nu maandag ontvangt Cercle RWDM op speeldag 2 van de beloftencompetitie. Die thuiswedstrijd zal worden afgewerkt op de terreinen van Daring Ruddervoorde waar de Cerclebeloften komend seizoen al hun thuiswedstrijden gaan spelen.


Cercle Brugge: Verwaal – Zutterman, Suffys, Cassaert, Lucker – Vandemaele, Scholaert, Coens – Sampers, Daels (90’ Verstichelen) & Kurt (78’ Vanackere)

Doelpunten: 35’ Daels (0-1); 80’ Coens (0-2)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Bert Put scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard

De Voetbalbond maakte bekend dat Bert Put werd aangeduid als scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard. Put zal worden bijgestaan door assistenten Jeroen Walschap en Philippe Vandecauter. Vierde official is Brent Staessens.

Lawrence Visser werd aangeduid als VAR. Rien Vanyzere & Mario Vanlommel staan Visser hierin bij.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bekijk hier de hoogtepunten uit Beerschot-Cercle Brugge

Alle hoogtepunten uit Beerschot-Cercle nog eens nakijken? Dat kan hier!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Persconferentie van Paul Clement na Beerschot-Cercle

Benieuwd naar de reactie van Paul Clement na het 1-1 gelijkspel tegen Beerschot? Hier ben je aan het juiste adres!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Johanna Omolo naar Erzurumspor

Cercle Brugge en het Turkse Büyüksehir Belediye Erzurumspor hebben een overeenkomst bereikt met betrekking tot de onmiddellijke en definitieve overgang van middenvelder Johanna Omolo.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt op de valreep oververdiend punt op het Kiel

Na de veloren wedstrijd tegen Eupen trok Cercle naar het Kiel met een duidelijke opdracht. Het begon goed tegen Beerschot, maar Holzhauser bediende Suzuki met een knappe assist voor de 1-0 halfweg de eerste helft. Na de rust zocht Groen-Zwart de gelijkmaker, maar Mike Vanhamel hield zijn netten lange tijd schoon. Plots was daar dan toch de gelijkmaker van Musaba, die zo een puntje redde voor Cercle.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!