koop tickets online

Bernd Storck trainer van Cercle Brugge

Bernd Storck is de nieuwe trainer van Cercle Brugge. De 56-jarige Duitser ondertekende een contract bij Groen-Zwart tot het einde van dit seizoen. Na een succesvolle passage bij Moeskroen kiest Storck nu voor een nieuwe uitdaging in de Jupiler Pro League bij Cercle Brugge.

Een onbekende in het Belgisch voetbal is Bernd Storck alvast niet. Onder zijn bewind groeide Moeskroen vorig seizoen nog uit tot een ware competitierevelatie. Na een spelerscarrière bij onder meer VfL Bochum en Borussia Dortmund, waarmee hij in 1989 de DFB-Pokal won, ontwikkelde Storck als coach ondertussen een moderne visie op voetbal en kan hij goed overweg met het opleiden van jonge spelers. Nadat hij zijn trainerscarrière, als assistent, bij Hertha BSC nog begon, volgden verder nog passages als co-trainer bij onder meer Wolfsburg en opnieuw Borussia Dortmund. In 2015 promoveerde Bernd Storck vervolgens tot bondscoach van Hongarije, dat zich in 2016 onder zijn bewind voor het eerst sinds 1972 wist te kwalificeren voor een Europees kampioenschap. Dat EK in Frankrijk werd bovendien een succes voor de Hongaren: na het overleven van de groepsfase strandden Storck en co echter tijdens de achtste finales tegen België.

Cerle Brugge KSV

In 2018 ondertekende Storck vervolgens een contract bij eersteklasser Moeskroen. Met een duidelijke voetbalvisie kon hij Les Hurlus al snel uit de gevarenzone halen en gold Moeskroen tijdens de tweede competitiehelft als een ware revelatie. Nu kiest Storck dus voor een gloednieuw project bij Cercle Brugge.

Oleg Petrov, gedelegeerd bestuurder: “Met Bernd Storck doen we beroep op een ware vakman, iemand die perfect in lijn ligt met onze visie voor het project met Cercle. We zijn er dan ook van overtuigd dat Bernd Storck de ideale coach is om de doelstellingen van Cercle Brugge te bereiken.”

Vincent Goemaere, bestuurder Cercle Brugge: “Met de aanstelling van Bernd Storck hebben we een trainer gevonden met kennis van de Belgische competitie en waarbij inzet & discipline als een toonbeeld geldt. We blijven ervan overtuigd dat er voldoende kwaliteit in deze groep aanwezig is en hebben er vertrouwen in dat Bernd Storck, in samenspraak met de technische staf, de juiste formule zal vinden om de benodigde resultaten te bereiken waarmee onze supporters zich opnieuw kunnen vereenzelvigen.”


Welkom Bernd Storck!


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
"WITH YOUR SUPPORT, EVERYTHING IS POSSIBLE!"

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#KVKCER | Kerstwensen van coach Bernd Storck

Coach Bernd Storck had op Kerstmis uiteraard zijn Kerstwensen in petto voor de fans, maar vanzelfsprekend wordt ook vooruit gekeken naar het treffen op Tweede Kerstmis tegen KV Kortrijk. Bekijk zijn unieke 'Kerstbeschouwing' hier!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERZWA | De persconferentie na de wedstrijd

Na de deugddoende overwinning tegen Zulte Waregem verzamelden beide coaches in de perszaal voor de gebruikelijke persconferentie. Herbekijk dat persmoment hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERZWA | De voorbeschouwende persconferentie

Voor de voorbeschouwende persconferentie trokken we deze week naar Hotel Velotel, waar coach Bernd Storck in een waar Kerstdecor de pers te woord stond. Bekijk hieronder wat onze oefenmeester te zeggen had!

Ontdek hier de 19-koppige selectie.
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CHACER | "Onze verantwoordelijkheid? Er staan voor de supporters!"

Wat onze coach Bernd Storck deze week op de voorbereidende persconferentie te zeggen had, bekijk je hier! 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!