koop tickets online

Bernd Storck trainer van Cercle Brugge

Bernd Storck is de nieuwe trainer van Cercle Brugge. De 56-jarige Duitser ondertekende een contract bij Groen-Zwart tot het einde van dit seizoen. Na een succesvolle passage bij Moeskroen kiest Storck nu voor een nieuwe uitdaging in de Jupiler Pro League bij Cercle Brugge.

Een onbekende in het Belgisch voetbal is Bernd Storck alvast niet. Onder zijn bewind groeide Moeskroen vorig seizoen nog uit tot een ware competitierevelatie. Na een spelerscarrière bij onder meer VfL Bochum en Borussia Dortmund, waarmee hij in 1989 de DFB-Pokal won, ontwikkelde Storck als coach ondertussen een moderne visie op voetbal en kan hij goed overweg met het opleiden van jonge spelers. Nadat hij zijn trainerscarrière, als assistent, bij Hertha BSC nog begon, volgden verder nog passages als co-trainer bij onder meer Wolfsburg en opnieuw Borussia Dortmund. In 2015 promoveerde Bernd Storck vervolgens tot bondscoach van Hongarije, dat zich in 2016 onder zijn bewind voor het eerst sinds 1972 wist te kwalificeren voor een Europees kampioenschap. Dat EK in Frankrijk werd bovendien een succes voor de Hongaren: na het overleven van de groepsfase strandden Storck en co echter tijdens de achtste finales tegen België.

Cerle Brugge KSV

In 2018 ondertekende Storck vervolgens een contract bij eersteklasser Moeskroen. Met een duidelijke voetbalvisie kon hij Les Hurlus al snel uit de gevarenzone halen en gold Moeskroen tijdens de tweede competitiehelft als een ware revelatie. Nu kiest Storck dus voor een gloednieuw project bij Cercle Brugge.

Oleg Petrov, gedelegeerd bestuurder: “Met Bernd Storck doen we beroep op een ware vakman, iemand die perfect in lijn ligt met onze visie voor het project met Cercle. We zijn er dan ook van overtuigd dat Bernd Storck de ideale coach is om de doelstellingen van Cercle Brugge te bereiken.”

Vincent Goemaere, bestuurder Cercle Brugge: “Met de aanstelling van Bernd Storck hebben we een trainer gevonden met kennis van de Belgische competitie en waarbij inzet & discipline als een toonbeeld geldt. We blijven ervan overtuigd dat er voldoende kwaliteit in deze groep aanwezig is en hebben er vertrouwen in dat Bernd Storck, in samenspraak met de technische staf, de juiste formule zal vinden om de benodigde resultaten te bereiken waarmee onze supporters zich opnieuw kunnen vereenzelvigen.”


Welkom Bernd Storck!


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
De persconferentie na Cercle Brugge-STVV

Na de 2-1 winst tegen Sint Truiden verzamelden beide coaches in de perszaal voor de gebruikelijke persconferentie. Herbekijk dat perspraatje hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bernd Storck: "Ik wil dat de energie op de tribunes vanavond overgenomen wordt door de spelers en an...

Naast de voorbeschouwing van coach Bernd Storck in aanloop naar Cercle Brugge-STVV van zaterdagavond, richtte onze oefenmeester zich ook naar de supporters: de energie van de tribunes moet worden overgenomen door de spelers en andersom. De drie punten blijven in Brugge !

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bernd Storck blikt vooruit naar Cercle-STVV

Intensief werd er deze week toegewerkt naar Cercle Brugge-Sint Truiden van zaterdagavond: bekijk hier de voorbeschouwing van onze coach Bernd Storck!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle Brugge-Sint Truiden

Coach Bernd Storck maakte zopas zijn selectie bekend voor de thuiswedstrijd van zaterdagavond tegen Sint Truiden. Vitinho viert, na maandenlang blessureleed, z'n wederoptreden in de kern. Ontdek alle namen hieronder:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Persconferentie na Anderlecht-Cercle Brugge

Na de wedstrijd tussen Anderlecht en Cercle Brugge stonden beide coaches de pers te woord. Bekijk de persconferentie hieronder:
 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!