koop tickets online

Biancone en Peeters reageren na Waasland-Beveren - Cercle

Giulian Biancone deed met zijn prachtige doelpunt het volle Cerclevak helemaal ontploffen. Het spreekt voor zich dat we de matchwinnaar na de wedstrijd voor onze microfoon haalden. 

Giulian, ben je blij met dat mooie doelpunt? 
"Ja, het is een mooi doelpunt. Maar zoals ik ook al in het tv-interview zei, is het belangrijkste dat het ons een punt oplevert. Ik onthou dan ook liever het belang van het doelpunt dan de schoonheid ervan."

Je doet het met je linker. Heb je daar specifiek op getraind? 
"Neen, ik werk al van bij de jeugd met beide voeten. Bij Monaco hebben we een goede jeugdopleiding en worden we daarop voorbereid. Laat ons zeggen dat ik goed opgelet heb op school (lacht). In het verleden heb ik zelf ook al op de linksachter gespeeld, zoals ook in het begin van het seizoen tegen Oostende." 

Is een punt vandaag genoeg?
"Het is een punt op verplaatsing. Dat hebben we nog niet eerder kunnen pakken dit seizoen en ik denk dat dat belangrijk is. We hebben vandaag niet verloren. Dat moeten we ervan onthouden en het positieve ervan meenemen."

Cerle Brugge KSV

"De kloof met de ploegen voor ons wordt niet groter en we komen een puntje dichter bij Oostende. Als we op deze manier een punt kunnen meenemen is het hoe dan ook beter dan met lege handen naar huis gaan. In de eerste helft waren we niet goed, we zijn slecht aan de wedstrijd begonnen en kwamen niet in ons spel. Na de rust zijn we beter uit de kleedkamer gekomen en hebben we onze wil kunnen opleggen. Dat is wat de coach van ons vraagt. Zo moeten we elke wedstrijd spelen, en een helft volstaat natuurlijk niet." 

Komt dat door nervositeit in de groep dat jullie het in die eerste helft laten afweten? 
"Dat weet ik niet, ik kan het me niet voorstellen. We hebben ervaring genoeg in de ploeg en de jonge spelers hebben intussen toch ook wel enkele belangrijke wedstrijden in hun benen. We weten wat ons te doen staat, Cercle in eerste houden. Dat is waar we voor gaan, en daarom moeten we elke wedstrijd met hetzelfde doel aan de aftrap komen. We willen elke week winnen en daarom moeten we er elke week ook vol voor gaan."

Kan je wat meer vertellen over de viering van je doelpunt? Waarom liep je naar Jérémy? 
"We hadden het er voor de wedstrijd over gehad. Hij zei me: "ik heb het gevoel dat je vandaag iets 'zot' gaat doen." Hij had dus gelijk, en het was belangrijk want het helpt de ploeg, dus vandaar. Taravel is onze kapitein en een echte leider. Met hem hebben we iemand waarmee we naar de oorlog kunnen. Het is niet voor niets dat hij die band draagt. Ook al zat hij dan op de bank in de 2de helft, dan nog is hij belangrijk voor ons."

Het klopt dat Taravel belangrijk is voor de groep, maar jouw rol is toch ook niet te onderschatten de laatste weken? 
"Ik denk dat ik op dit moment de ploeg wel iets bij breng. Mijn rol is een beetje veranderd. Zoals ik al zei, kan ik het goed vinden met Taravel, hij rekent ook vaak op mij om bepaalde boodschappen over te brengen. Ik ben met mijn 19 nog jong, maar op het terrein telt leeftijd niet mee. Ik heb er geen problemen mee om de leiding te nemen als dat nodig is. Ik heb het nooit moeilijk gehad om mijn mening te uiten."

Stef Peeters maakte na zijn blessure in de wedstrijd tegen Charleroi zijn wederoptreden. De aanvallende middenvelder had het aanvankelijk moeilijk om zijn stempel te drukken, maar kwam er in de 2de helft met de hele ploeg beter uit. 

"Ik had het gevoel dat we in de 2de helft inderdaad makkelijker voetbalden en de vrije man vonden. Achteraf bekeken was niet verliezen misschien wel het belangrijkste. Alleen hebben we nu wel een dubbel gevoel, maar hier kunnen we wel op voortbouwen."

In de 1ste helft liep het minder vlot voor je. Je speelde ook op een wat ongewone positie. 
"Ja ik stond meer rechts voorin. Ik kwam heel weinig aan de bal, maar ik had het gevoel dat dat vooral was omdat Beveren heel laag opgesteld stond. Als Ueda indribbelde, kwam die bijna tot bij mij omdat zij zo laag stonden. Daardoor was er weinig ruimte tussen de lijnen."

Cerle Brugge KSV

"In de 2de helft gingen we dan met dubbele flanken spelen, waardoor Koita en Badibanga veel minder gevaarlijk waren en veel achter Panzo en Biancone moesten lopen. Centraal waren we dan met 3, waardoor Schrijvers ook niet meer steeds de vrije man was."

Is een punt vandaag voldoende? 
"Achteraf is het misschien heel belangrijk. Zoals ik al zei is niet verliezen vandaag wel belangrijk. Als we na 20 minuten met 2-0 achter staan, heb je nog weinig te zeggen. Maar je zit wel met het gevoel dat er meer in zat op basis van onze 2de helft. We trainen hard en zijn fysiek heel sterk. Dat zorgt ervoor dat we in de 2de helft wel ons niveau halen."

Jullie komen een punt dichter bij Oostende en het verschil met Waasland-Beveren blijft gelijk. Je pakt ook het eerste punt buitenshuis. Groeit het geloof?
"Ja, dat is zeker. Het verschil met die 2 ploegen voor ons is misshien nog 3 en 4 punten, maar het is pas op het einde van het seizoen dat het beslissend is. We halen nu 4 op 6. 5 weken geleden was dat onmogelijk. We zitten dus in een stijgende lijn."

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Reacties van Clement, Taravel en Mbenza na KV Kortrijk-Cercle Brugge

Een doelpunt van Guy Mbenza zorgde zaterdag voor een 0-1 overwinning in de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen KV Kortrijk. Na de wedstrijd sprokkelden we reacties bij coach Paul Clement, Jéremy Taravel & doelpuntenmaker Mbenza!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Welkom bij de Cerclefamilie, Consea!

Het logo van de immo-, verzekerings- en beleggingsmakelaar Consea, met twee kantoren in Aalter en Maldegem, zal al zeker de komende twee seizoenen op het shirt van Cercle prijken. Om onze kersverse partner aan jullie voor te stellen, hebben we onderstaande video in petto!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Eerste transfer voor het nieuwe seizoen

De 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste inkomende transfer van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen. De Fransman is een linksvoetige centrale verdediger van 1m97 en komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Raux-Yao, een rasecht jeugdproduct van de Franse traditieploeg, ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn blij dat Serge-Philippe vandaag voor Cercle Brugge kiest. Hij is een talentvolle centrale verdediger, die beschikt over een profiel dat we zochten. Met de komst van Serge-Philippe is onze transferzomer officieel gestart. We hopen binnenkort met meer transfernieuws te kunnen komen!“

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge Jeugdwerking behoort tot de beste 12 jeugdopleidingen van België!

De Cercle Brugge jeugdwerking komt volgend seizoen uit in de Elite 1 reeks, zijnde de beste 12 jeugdopleidingen van België. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. De Cercle jeugdwerking wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden.

Elite A bestaat volgend seizoen uit volgende teams: RSC Anderlecht, Club Brugge, Cercle Brugge, Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!