koop tickets online

Biancone en Peeters reageren na Waasland-Beveren - Cercle

Giulian Biancone deed met zijn prachtige doelpunt het volle Cerclevak helemaal ontploffen. Het spreekt voor zich dat we de matchwinnaar na de wedstrijd voor onze microfoon haalden. 

Giulian, ben je blij met dat mooie doelpunt? 
"Ja, het is een mooi doelpunt. Maar zoals ik ook al in het tv-interview zei, is het belangrijkste dat het ons een punt oplevert. Ik onthou dan ook liever het belang van het doelpunt dan de schoonheid ervan."

Je doet het met je linker. Heb je daar specifiek op getraind? 
"Neen, ik werk al van bij de jeugd met beide voeten. Bij Monaco hebben we een goede jeugdopleiding en worden we daarop voorbereid. Laat ons zeggen dat ik goed opgelet heb op school (lacht). In het verleden heb ik zelf ook al op de linksachter gespeeld, zoals ook in het begin van het seizoen tegen Oostende." 

Is een punt vandaag genoeg?
"Het is een punt op verplaatsing. Dat hebben we nog niet eerder kunnen pakken dit seizoen en ik denk dat dat belangrijk is. We hebben vandaag niet verloren. Dat moeten we ervan onthouden en het positieve ervan meenemen."

Cerle Brugge KSV

"De kloof met de ploegen voor ons wordt niet groter en we komen een puntje dichter bij Oostende. Als we op deze manier een punt kunnen meenemen is het hoe dan ook beter dan met lege handen naar huis gaan. In de eerste helft waren we niet goed, we zijn slecht aan de wedstrijd begonnen en kwamen niet in ons spel. Na de rust zijn we beter uit de kleedkamer gekomen en hebben we onze wil kunnen opleggen. Dat is wat de coach van ons vraagt. Zo moeten we elke wedstrijd spelen, en een helft volstaat natuurlijk niet." 

Komt dat door nervositeit in de groep dat jullie het in die eerste helft laten afweten? 
"Dat weet ik niet, ik kan het me niet voorstellen. We hebben ervaring genoeg in de ploeg en de jonge spelers hebben intussen toch ook wel enkele belangrijke wedstrijden in hun benen. We weten wat ons te doen staat, Cercle in eerste houden. Dat is waar we voor gaan, en daarom moeten we elke wedstrijd met hetzelfde doel aan de aftrap komen. We willen elke week winnen en daarom moeten we er elke week ook vol voor gaan."

Kan je wat meer vertellen over de viering van je doelpunt? Waarom liep je naar Jérémy? 
"We hadden het er voor de wedstrijd over gehad. Hij zei me: "ik heb het gevoel dat je vandaag iets 'zot' gaat doen." Hij had dus gelijk, en het was belangrijk want het helpt de ploeg, dus vandaar. Taravel is onze kapitein en een echte leider. Met hem hebben we iemand waarmee we naar de oorlog kunnen. Het is niet voor niets dat hij die band draagt. Ook al zat hij dan op de bank in de 2de helft, dan nog is hij belangrijk voor ons."

Het klopt dat Taravel belangrijk is voor de groep, maar jouw rol is toch ook niet te onderschatten de laatste weken? 
"Ik denk dat ik op dit moment de ploeg wel iets bij breng. Mijn rol is een beetje veranderd. Zoals ik al zei, kan ik het goed vinden met Taravel, hij rekent ook vaak op mij om bepaalde boodschappen over te brengen. Ik ben met mijn 19 nog jong, maar op het terrein telt leeftijd niet mee. Ik heb er geen problemen mee om de leiding te nemen als dat nodig is. Ik heb het nooit moeilijk gehad om mijn mening te uiten."

Stef Peeters maakte na zijn blessure in de wedstrijd tegen Charleroi zijn wederoptreden. De aanvallende middenvelder had het aanvankelijk moeilijk om zijn stempel te drukken, maar kwam er in de 2de helft met de hele ploeg beter uit. 

"Ik had het gevoel dat we in de 2de helft inderdaad makkelijker voetbalden en de vrije man vonden. Achteraf bekeken was niet verliezen misschien wel het belangrijkste. Alleen hebben we nu wel een dubbel gevoel, maar hier kunnen we wel op voortbouwen."

In de 1ste helft liep het minder vlot voor je. Je speelde ook op een wat ongewone positie. 
"Ja ik stond meer rechts voorin. Ik kwam heel weinig aan de bal, maar ik had het gevoel dat dat vooral was omdat Beveren heel laag opgesteld stond. Als Ueda indribbelde, kwam die bijna tot bij mij omdat zij zo laag stonden. Daardoor was er weinig ruimte tussen de lijnen."

Cerle Brugge KSV

"In de 2de helft gingen we dan met dubbele flanken spelen, waardoor Koita en Badibanga veel minder gevaarlijk waren en veel achter Panzo en Biancone moesten lopen. Centraal waren we dan met 3, waardoor Schrijvers ook niet meer steeds de vrije man was."

Is een punt vandaag voldoende? 
"Achteraf is het misschien heel belangrijk. Zoals ik al zei is niet verliezen vandaag wel belangrijk. Als we na 20 minuten met 2-0 achter staan, heb je nog weinig te zeggen. Maar je zit wel met het gevoel dat er meer in zat op basis van onze 2de helft. We trainen hard en zijn fysiek heel sterk. Dat zorgt ervoor dat we in de 2de helft wel ons niveau halen."

Jullie komen een punt dichter bij Oostende en het verschil met Waasland-Beveren blijft gelijk. Je pakt ook het eerste punt buitenshuis. Groeit het geloof?
"Ja, dat is zeker. Het verschil met die 2 ploegen voor ons is misshien nog 3 en 4 punten, maar het is pas op het einde van het seizoen dat het beslissend is. We halen nu 4 op 6. 5 weken geleden was dat onmogelijk. We zitten dus in een stijgende lijn."

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Vele onzekerheden, één zekerheid


Een bericht van voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov:
 

Beste fans en sympathisanten van Groen-Zwart,

2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Die uitbraak zorgt ook op sportief vlak voor vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer zullen mogen voetballen, we weten niet onder welke omstandigheden dat zal zijn, we weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn.

Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staff en de spelerskern. Maar zodra we daarover nieuws hebben, zijn jullie de eersten om dat te vernemen. 

Er is alvast wel één zekerheid: we blijven samen hard werken aan de toekomst van onze vereniging. Meer dan ooit geldt de slogan ‘Never give up’. Leve Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
COVID-19 update

Ook deze week werken onze spelers thuis een individueel trainingsprogramma af. Nog zeker tot en met 5 april vinden er op Jan Breydel geen groepstrainingen plaats en vorige week nog liet de ‘crisiscel corona’ van de Koninklijke Belgische Voebalbond weten dat er vóór 1 mei geen enkele competitiewedstrijd wordt afgewerkt.

Hoe het verder moet met de Jupiler Pro League, is op dit moment nog onduidelijk. Alles hangt uiteraard af van hoe de overheidsmaatregelen de verdere verspreiding van het virus kunnen afremmen. Cercle blijft alert en zal elk advies strikt opvolgen.

Er kwam wel positief nieuws uit medische hoek: de persoon bij wie op 13 maart 2020 COVID-19 werd vastgesteld, is genezen!
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Samen tegen het coronavirus!

Cercle Brugge gaat de strijd aan tegen COVID-19 (coronavirus). Vorige week al besliste Groen-Zwart de groepstrainingen op Jan Breydel tot nader order, en al tot zeker 5 april, te staken. De spelers kregen van de technische staf een individueel trainingsprogramma en hun gezondheidstoestand wordt door onze medische staf dagelijks opgevolgd.

Cercle Brugge blijft te allen tijde waakzaam: nadat een lid van de medische staf vorige week nog positief testte op het virus, zijn er op vandaag nog geen bijkomende gevallen te melden. Handen ontsmetten en contact zoveel mogelijk mijden is en blijft de kernboodschap.

Ook op administratief vlak geldt er een minimumbezetting: thuiswerken wordt zoveel mogelijk aanbevolen en alle meetings worden indien mogelijk digitaal georganiseerd. De fysieke Ticketingdienst en Fanshop blijven tot minstens 5 april gesloten. Online merchandising bestellen kan natuurlijk wel, gewoon via www.cerclebruggeshop.be.

Ook enkele businessevents worden uitgesteld: zo zal de tweede editie van de Cercle Soirée, gepland op zaterdag 28 maart 2020, niet doorgaan. Heb je vragen? Contacteer dan bk12@cerclebrugge.be

Cercle Brugge vraagt z’n supporters om alle overheidsmaatregelen op te volgen en strikt na te volgen. Samen is wat ons bindt en samen gaan we de strijd aan. WE BEAT AS ONE!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVO | Onze voorbereiding op de komst van KV Oostende

Op de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie ontvangen we nu zondag om 18u KV Oostende. De spelers, die begonnen dinsdag al aan hun voorbereiding op die match. Bekijk hieronder het volledige trainingsschema voor deze week!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!