koop tickets online

Biancone en Peeters reageren na Waasland-Beveren - Cercle

Giulian Biancone deed met zijn prachtige doelpunt het volle Cerclevak helemaal ontploffen. Het spreekt voor zich dat we de matchwinnaar na de wedstrijd voor onze microfoon haalden. 

Giulian, ben je blij met dat mooie doelpunt? 
"Ja, het is een mooi doelpunt. Maar zoals ik ook al in het tv-interview zei, is het belangrijkste dat het ons een punt oplevert. Ik onthou dan ook liever het belang van het doelpunt dan de schoonheid ervan."

Je doet het met je linker. Heb je daar specifiek op getraind? 
"Neen, ik werk al van bij de jeugd met beide voeten. Bij Monaco hebben we een goede jeugdopleiding en worden we daarop voorbereid. Laat ons zeggen dat ik goed opgelet heb op school (lacht). In het verleden heb ik zelf ook al op de linksachter gespeeld, zoals ook in het begin van het seizoen tegen Oostende." 

Is een punt vandaag genoeg?
"Het is een punt op verplaatsing. Dat hebben we nog niet eerder kunnen pakken dit seizoen en ik denk dat dat belangrijk is. We hebben vandaag niet verloren. Dat moeten we ervan onthouden en het positieve ervan meenemen."

Cerle Brugge KSV

"De kloof met de ploegen voor ons wordt niet groter en we komen een puntje dichter bij Oostende. Als we op deze manier een punt kunnen meenemen is het hoe dan ook beter dan met lege handen naar huis gaan. In de eerste helft waren we niet goed, we zijn slecht aan de wedstrijd begonnen en kwamen niet in ons spel. Na de rust zijn we beter uit de kleedkamer gekomen en hebben we onze wil kunnen opleggen. Dat is wat de coach van ons vraagt. Zo moeten we elke wedstrijd spelen, en een helft volstaat natuurlijk niet." 

Komt dat door nervositeit in de groep dat jullie het in die eerste helft laten afweten? 
"Dat weet ik niet, ik kan het me niet voorstellen. We hebben ervaring genoeg in de ploeg en de jonge spelers hebben intussen toch ook wel enkele belangrijke wedstrijden in hun benen. We weten wat ons te doen staat, Cercle in eerste houden. Dat is waar we voor gaan, en daarom moeten we elke wedstrijd met hetzelfde doel aan de aftrap komen. We willen elke week winnen en daarom moeten we er elke week ook vol voor gaan."

Kan je wat meer vertellen over de viering van je doelpunt? Waarom liep je naar Jérémy? 
"We hadden het er voor de wedstrijd over gehad. Hij zei me: "ik heb het gevoel dat je vandaag iets 'zot' gaat doen." Hij had dus gelijk, en het was belangrijk want het helpt de ploeg, dus vandaar. Taravel is onze kapitein en een echte leider. Met hem hebben we iemand waarmee we naar de oorlog kunnen. Het is niet voor niets dat hij die band draagt. Ook al zat hij dan op de bank in de 2de helft, dan nog is hij belangrijk voor ons."

Het klopt dat Taravel belangrijk is voor de groep, maar jouw rol is toch ook niet te onderschatten de laatste weken? 
"Ik denk dat ik op dit moment de ploeg wel iets bij breng. Mijn rol is een beetje veranderd. Zoals ik al zei, kan ik het goed vinden met Taravel, hij rekent ook vaak op mij om bepaalde boodschappen over te brengen. Ik ben met mijn 19 nog jong, maar op het terrein telt leeftijd niet mee. Ik heb er geen problemen mee om de leiding te nemen als dat nodig is. Ik heb het nooit moeilijk gehad om mijn mening te uiten."

Stef Peeters maakte na zijn blessure in de wedstrijd tegen Charleroi zijn wederoptreden. De aanvallende middenvelder had het aanvankelijk moeilijk om zijn stempel te drukken, maar kwam er in de 2de helft met de hele ploeg beter uit. 

"Ik had het gevoel dat we in de 2de helft inderdaad makkelijker voetbalden en de vrije man vonden. Achteraf bekeken was niet verliezen misschien wel het belangrijkste. Alleen hebben we nu wel een dubbel gevoel, maar hier kunnen we wel op voortbouwen."

In de 1ste helft liep het minder vlot voor je. Je speelde ook op een wat ongewone positie. 
"Ja ik stond meer rechts voorin. Ik kwam heel weinig aan de bal, maar ik had het gevoel dat dat vooral was omdat Beveren heel laag opgesteld stond. Als Ueda indribbelde, kwam die bijna tot bij mij omdat zij zo laag stonden. Daardoor was er weinig ruimte tussen de lijnen."

Cerle Brugge KSV

"In de 2de helft gingen we dan met dubbele flanken spelen, waardoor Koita en Badibanga veel minder gevaarlijk waren en veel achter Panzo en Biancone moesten lopen. Centraal waren we dan met 3, waardoor Schrijvers ook niet meer steeds de vrije man was."

Is een punt vandaag voldoende? 
"Achteraf is het misschien heel belangrijk. Zoals ik al zei is niet verliezen vandaag wel belangrijk. Als we na 20 minuten met 2-0 achter staan, heb je nog weinig te zeggen. Maar je zit wel met het gevoel dat er meer in zat op basis van onze 2de helft. We trainen hard en zijn fysiek heel sterk. Dat zorgt ervoor dat we in de 2de helft wel ons niveau halen."

Jullie komen een punt dichter bij Oostende en het verschil met Waasland-Beveren blijft gelijk. Je pakt ook het eerste punt buitenshuis. Groeit het geloof?
"Ja, dat is zeker. Het verschil met die 2 ploegen voor ons is misshien nog 3 en 4 punten, maar het is pas op het einde van het seizoen dat het beslissend is. We halen nu 4 op 6. 5 weken geleden was dat onmogelijk. We zitten dus in een stijgende lijn."

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CHACER | Dabila in 19-koppige selectie!

19 spelers vertrokken zopas, na de laatste afsluitende middagtraining op Cercle, op afzondering naar een hotel in de buurt van Charleroi. Wie na blessureleed opnieuw z'n opwachting in de selectie maakt, is Yves Dabila! Ook Alimami Gory is opnieuw helemaal fit nadat hij vorig weekend vroegtijdig naar de kant moest. Ontdek alle namen hieronder:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CHACER | "Onze verantwoordelijkheid? Er staan voor de supporters!"

Wat onze coach Bernd Storck deze week op de voorbereidende persconferentie te zeggen had, bekijk je hier! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
MD-2: Update vanop training

De laatste rechte lijn naar Charleroi-Cercle Brugge is ingezet! Vrijdagnamiddag trekken de spelers op afzondering naar Charleroi waar in alle rust het treffen tegen de Carolo's tot in de puntjes zal worden voorbereid. Nu de trainingsweek al goed gevorderd is, kunnen we volgende stand van zaken opmaken:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reserveer nu voor Cercle Brugge-Zulte Waregem

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van 2019 nemen we het op tegen Zulte Waregem. Op zaterdag 21 december ontvangt Groen-Zwart dan Essevee om 20u in Jan Breydel. Reserveer nu jouw feestmaaltijd in Jan Breydel, net vooraleer de feestdagen van start gaan!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Test je kennis over #ChaCer en win een VIP experience tijdens #CerZwa!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!