koop tickets online

Carlos Aviña met een stand van zaken

17 wedstrijden gespeeld, nog eens 17 te gaan. Beerschot is de enige ploeg tegen wie Cercle dit seizoen nog niet speelde maar toch vonden we het moment opportuun om, net voor Kerstmis en net voor de match tegen Essevee, een stand van zaken op te maken met technisch directeur Carlos Aviña. “We willen op alle vlakken een winnaarsmentaliteit.”

Goeie start, maar dan kwam COVID

“Eigenlijk is het al een erg interessant seizoen gebleken. Een seizoen met heel wat ups & downs ook. Zo is er in prestatie een duidelijk verschil te zien tussen de eerste 9 wedstrijden en de laatste 8. Na 9 speeldagen (nvdr: na de 5-2 winst tegen AA Gent) stonden we 1 wedstrijd verwijderd van de top 5, maar die flow werd doorbroken toen de wedstrijd tegen Moeskroen door corona werd uitgesteld. Vervolgens kregen we zelf ook te maken met COVID. Luister, ik wil hier geen excuses zoeken, maar ik ben ervan overtuigd dat er voldoende kwaliteit in de huidige kern aanwezig is om beter te doen, maar de situatie heeft wel een duidelijke impact gehad op de prestaties van het team.”

In welke mate heeft het coronavirus dan een impact gehad?
“De coronagevallen betekenden een kantelmoment voor de volledige groep. Enerzijds waren er de besmettingen zelf maar anderzijds moesten er hierdoor ook specifieke trainingsprotocollen gevolgd worden. Hoe geraken we van het virus af? Dat is ook wat ons heeft beziggehouden. Nogmaals: geen excuses. Het is en het blijft aan ons om ons aan te passen aan hoe het virus in de samenleving evolueert.”

Winnaarsmentaliteit

“Heel wat nieuwe mensen kwamen in het tussenseizoen aan boord, dat zorgde voor een verandering in de strategie. Op dit moment zorgt dat voor een kleine transitieperiode. Onze hoofddoelstelling blijft om consistenter te zijn en stabiel te blijven, zowel in prestaties als in de ranking. We willen een stevige middenmotor zijn en de bedoeling is nog steeds om dit seizoen top-half te eindigen. Talentontwikkeling is daarbij onze andere doelstelling: daar denk ik dat we dit seizoen al enkele boeiende zaken van hebben gezien.”

Cerle Brugge KSV

“Natuurlijk is het frustrerend om een wedstrijd te verliezen. Maar als we los van de eerste emoties, de wedstrijden analyseren, zien we ook heel wat positieve punten: de individuele vooruitgang van de spelers bijvoorbeeld. Iké Ugbo: 10 goals in 15 wedstrijden. Anthony Musaba, betrokken bij 7 doelpunten waarvan 4 goals. Thomas Didillon, voor mij persoonlijk de beste doelman van de competitie. Ook Vitinho bijvoorbeeld, die dit seizoen helemaal herleeft. Gisteren had ik het nog met Vitinho over z’n vooruitgang sinds ik hier ben. Toen ik hier pas was, was hij ontgoocheld dat hij niet speelde en kijk nu, nu is hij één van de belangrijkste spelers binnen de groep én speelt hij zich in de kijker. Ik noem nu slechts een aantal voorbeelden, uiteraard waren het allemaal goede spelers toen ze hier aankwamen, en als je dan ziet hoe ze zich tijdens de eerste 17 wedstrijden hebben geprofileerd, is dat fantastisch om zien.”

Cercle is ook de enige ploeg in de Jupiler Pro League die tot dusver nog niet gelijkspeelde. “Als je een wedstrijd niet wint, moet je vooral maken dat je hem ook niet verliest. We hebben met het team en met de technische staf al verschillende gesprekken gehad over hoe we onze wedstrijden beter moeten managen en onze momenten beter moeten verzilveren. Pas op, dat is niet gemakkelijk. Met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar zijn we één van de jongste ploegen in eerste klasse. Ook dat maakt deel uit van het leerproces dat onze jonge, talentvolle spelers moeten doormaken. We willen consistenter zijn en ons talent nog meer benutten. Uiteraard kunnen individueel en collectief bepaalde zaken beter, maar we doen samen met de technische staf en coach Paul Clement in het bijzonder, de zaken die nodig zijn. We hebben hoge verwachtingen in alle departementen. We moeten een echte winning mentality erop nastreven. De strategie is duidelijk: we blijven investeren en het team uitbreiden: recent nog hebben we met Dylan Vanhaeren een nieuwe analyst assistant aan boord. Hij verrast ons enorm positief met duidelijke, to-the-point rapportages. In het performance department kwam Nick Van Ransbeeck er als assistent van physical coach Eddie Lattimore bij. Nick heeft ervaring in de Jupiler Pro League en zijn expertise komt van pas om de individuele opvolging van de spelers in detail te gaan uitwerken. En binnenkort, begin januari, start er een full time scout. Luciano Murchio, iemand die ik persoonlijk erg goed ken van in mijn periode in Mexico. Iemand met een grondige kennis over de Europese en Latijns-Amerikaanse markt. Dat gaat ons enorm veel bijbrengen.”

Cerle Brugge KSV

De wintermercato komt eraan: wat mogen we verwachten?
“We zijn van plan om ons in elke linie te versterken. Met de komst van Sébastien Bruzzese hebben we dat bij de doelmannen al gedaan. Investeren is evenwel niet alleen spelers aantrekken, maar ook de spelers houden die je op dit moment hebt. De contractverlengingen van onze 3 youngsters, onze eigen jeugdspelers Robbe Decostere, Thibo Somers en Charles Vanhoutte was een krachtig signaal en gewoon een juiste beslissing. Maar ook de contractverlenging van Kevin Hoggas was belangrijk: Kevin is de speler met de meeste minuten in onze kern, hij is voor ons belangrijk op en naast het veld en daarom was het belangrijk om met hem verder te gaan.

We beseffen ook dat er bepaalde spelers niet de minuten hebben gekregen die ze hier zochten. Ook voor hen zoeken we oplossingen tijdens deze transferperiode.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Bedankt Liantis!

Maandag overhandigde voorzitter Vincent Goemaere een gesigneerd shirt van Kévin Denkey aan Liantis. Met de attentie wil Cercle de dienstengroep bedanken voor het aanbieden van de livestream tijdens het Croky Cup duel van vorige maand tegen KV Oostende.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Sébastien Bruzzese!

De voltallige Cerclefamilie wenst Sébastien Bruzzese een fantastische verjaardag toe. Onze doelman wordt vandaag 32 jaar!

Proficiat Sébastien!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
David Bates: "6 op 6 pakken is een opsteker, maar we zijn er nog niet"

Achterin gaf Cercle erg weinig weg tegen Waasland-Beveren. In de achterlijn maakt David Bates de laatste weken een erg goede indruk: “We wisten dat de wedstrijden tegen Moeskroen en Waasland-Beveren erg belangrijk waren in onze strijd om het behoud. De 6 op 6 is een opsteker, maar we beseffen uiteraard dat we er nog lang niet zijn. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en proberen gewoon iedere wedstrijd opnieuw punten te sprokkelen. De 2 clean sheets op 3 wedstrijden tonen aan dat we goed georganiseerd zijn en dus moeilijk te verslaan zijn. “

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt ook drie punten in tweede degradatiekraker

Cercle heeft ook de tweede levensbelangrijke wedstrijd in de degradatiestrijd tot een goed einde gebracht. Da Silva en invaller Denkey bezorgden Groen-Zwart met twee knappe doelpunten de drie punten, waardoor de Vereniging haar voorsprong op Waasland-Beveren uitbreidt tot vier punten.

Op een vroege kans van bezoeker Frey na, die Didillon bovendien niet veel last bezorgde, was het lang wachten op gevaar. Groen-Zwart begon niet te best aan de wedstrijd en liet zich in balbezit op de nodige schoonheidsfoutjes betrappen. Net voor het half uur was Cercle een eerste keer echt dreigend en dat leverde meteen een doelpunt op. Vanop ruim 25 meter knalde Da Silva Lopes de bal heerlijk in de linkerbovenhoek. Een minuutje later was Cercle daar opnieuw, maar de poging van Deman strandde in het zijnet. Waasland-Beveren kwam in de slotfase van de eerste helft opzetten, al konden de bezoekers dat niet omzetten in grote kansen.

Ike Ugbo, de topschutten van Groen-Zwart, kreeg al vroeg in de tweede helft de kans om Cercle op 2-0 te brengen. Na een vlotte combinatie kon de spits uithalen. De poging strandde op de paal. Aan de overzijde duwde Frey het leer van dichtbij over. Qua voetbal schotelden Cercle en Waasland-Beveren niet de beste pot voetbal voor, maar de spanning bleef groot. Nochtans kreeg Cercle enkele uitstekende kansen. Biancone, Ugbo en vooral Hotic slaagden er niet in de opgelegde kansen af te werken. Invaller Denkey toonde zich meteen erg actief en zag zijn inspanningen, net zoals vorige week op Moeskroen, al snel beloond worden. Na een goede dribbel plaatste hij de bal buiten het bereik van Gabriël in doel. Denkey deed de netten nog een tweede keer trillen, maar stond in deze actie net buitenspel. De bezoekers konden geen vuist meer maken, de Groen-Zwarte defensie wist wel raad met de hoge ballen die hun richting uitkwamen. Zo levert deze wedstrijd, naast de drie levensbelangrijke punten, ook een nieuwe clean sheet op.

Opstelling Cercle: Didillon, Biancone, Marcelin, Bates, Pavlovic, Vitinho, Da Silva Lopes (’70 Van der Bruggen), Hoggas (’70 Vanhoutte), Hotic (’87 Decostere), Deman (’77 Denkey) en Ugbo (’87 Musaba).

Opstelling Waasland-Beveren: Gabriël, Bastians, Vukotic, Wuytens, Leuko, Bertone, Faucher (’65 Heymans), Albanese (’22 Cijntje), Wuytens, Nilsen (’65 Heymans), Koita (’83 Schryvers) en Frey.

Doelpunten: ’30 Da Silva Lopes (1-0), 82’ Denkey (2-0)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERWBE | We Beat As One!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!