koop tickets online

#CERANT | Reacties van Chatziisaias & Eppel

Na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen Antwerp sprak het webteam met twee spelers die hun debuut voor Groen-Zwart maakten. Dimitrios Chatziisaias speelde centraal in de verdediging al meteen de volledige wedstrijd, Marton Eppel kwam Cercle in de tweede helft in de aanval versterken.

De Griek Chatziisaias mocht het meteen opnemen tegen Dieumerci Mbokani, één van de beste spitsen uit de Jupiler Pro League: “Mbokani is een uitstekende speler, maar ik denk wel dat ik persoonlijk mag terugblikken op een goed debuut. Het is natuurlijk jammer dat dit niet gepaard ging met een goed resultaat.” Dimitrios wordt geleend van het Turkse Caykur Rizespor. “Ik kwam daar niet aan de bak en was dus vooral op zoek naar speelgelegenheid. Mijn eerste indruk is dat Belgische voetbal een stuk tactischer is dan het Turkse. Ik hoop met mijn kwaliteiten de komende maanden bij te dragen aan het behoud van Cercle.”

Cerle Brugge KSV

Coach Storck pakte bij de start van de tweede helft uit met een offensieve wissel. De Hongaarse spits Marton Eppel kwam in de plaats van Jonathan Panzo en mocht in het centrum van de aanval op zoek gaan naar een doelpunt. “Ik wou na mijn verblijf in Kazachstan graag terug in centraal-Europa aan de slag. De Belgische competitie kan een mooie stap zijn in mijn carrière. Bovendien ken ik Bernd Storck al van toen hij bondscoach was van Hongarije.”

Cerle Brugge KSV

“Onze start was heel goed met een vroege voorsprong. Dat we hier niet verder op konden bouwen, is natuurlijk erg teleurstellend. We hadden geduldiger moeten zijn tegen een sterk en sluw Antwerp. Ik ben hier nog maar kort, dus het was logisch dat ik op de bank startte. Fysiek ben ik wel in orde, maar ik moet mijn medespelers en hun loopbewegingen nog leren kennen. Het was een hectische wedstrijd en dat maakte het niet eenvoudig om als invaller voet aan de grond te krijgen. Eenmaal was ik dicht bij mijn eerste doelpunt, maar ik knalde net naast. Hopelijk lukt het de komende weken wel om te scoren en leveren mijn goals dan ook punten op.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERCLERETRO | Kurt Soenens en Yves Feys

Vrijdagavond om 20u streamen we een echte klassieker op onze mediakanalen: dan gaan we zo'n 23,5 jaar terug in de tijd naar 12 september 1996, toen Cercle Brugge het in de 1/16e finales van de Europacup 2 opnam tegen Brann Bergen! 

Oud-spelers Yves Feys en Kurt Soenens kijken alvast reikhalzend uit naar de partij: Terwijl Soenens een foto, in Cercleshirt nota bene, met zijn zoon instuurde, stuurde Yves Feys een videoboodschap in. Bekijk beide berichtjes hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Marton Eppel: "Gezond zijn is het allerbelangrijkste"

In deze coronatijden doen onze spelers er alles aan om met jullie in contact te blijven. Vandaag stuurde Marton Eppel ons een filmpje door! Bekijk de boodschap van Eppel hieronder:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vele onzekerheden, één zekerheid


Een bericht van voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov:
 

Beste fans en sympathisanten van Groen-Zwart,

2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Die uitbraak zorgt ook op sportief vlak voor vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer zullen mogen voetballen, we weten niet onder welke omstandigheden dat zal zijn, we weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn.

Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staff en de spelerskern. Maar zodra we daarover nieuws hebben, zijn jullie de eersten om dat te vernemen. 

Er is alvast wel één zekerheid: we blijven samen hard werken aan de toekomst van onze vereniging. Meer dan ooit geldt de slogan ‘Never give up’. Leve Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
COVID-19 update

Ook deze week werken onze spelers thuis een individueel trainingsprogramma af. Nog zeker tot en met 5 april vinden er op Jan Breydel geen groepstrainingen plaats en vorige week nog liet de ‘crisiscel corona’ van de Koninklijke Belgische Voebalbond weten dat er vóór 1 mei geen enkele competitiewedstrijd wordt afgewerkt.

Hoe het verder moet met de Jupiler Pro League, is op dit moment nog onduidelijk. Alles hangt uiteraard af van hoe de overheidsmaatregelen de verdere verspreiding van het virus kunnen afremmen. Cercle blijft alert en zal elk advies strikt opvolgen.

Er kwam wel positief nieuws uit medische hoek: de persoon bij wie op 13 maart 2020 COVID-19 werd vastgesteld, is genezen!
 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!