koop tickets online
nl fr en

Cercle beëindigt intense week met 9 op 9 na ruime zege tegen Charleroi

Cercle heeft de drukke voetbalweek, met 3 wedstrijden op 6 dagen, feilloos overleefd. Met een nieuwe ruime overwinning trakteerde Groen-Zwart haar fans op een prachtige avond: Charleroi werd met 4-1-cijfers huiswaarts gestuurd.

Op vrijdagavond ontving Groen-Zwart Charleroi in de strijd om een plek in de linkerhelft van het klassement. De Carolo’s telden vooraf één puntje meer dan de Bruggelingen. Bij Cercle wijzigde oefenmeester Muslic zijn basiself op twee plaatsen: Daland kwam opnieuw in de ploeg ten koste van Ravych en Francis kreeg zijn kans na enkele sterke invalbeurten. Zo kreeg Vanhoutte wat rust.

Na een rustige openingsfase was er voor het eerst opschudding aan de kant van de bezoekers. Benbouali dook succesvol in de rug van Daland en werkte netjes af tussen de benen van Majecki, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens offside. Groen-zwart reageerde via Francis: die haalde uit vanop afstand nadat hij wat ruimte kreeg. Charleroi zocht op zijn beurt opnieuw Benbouali: ook deze keer stormde hij af op Majecki, maar Marcelin haalde de Algerijn in extremis terug. Op het halfuur kwamen de Carolo’s opnieuw het dichtst bij een eerste treffer: Nkuba haalde de achterlijn en vond de ongedekte Morioka, maar een attente Marcelin voorkwam vanop de doellijn opnieuw een Waalse voorsprong. Het was vijf voor twaalf en dat beseften ze ook bij Cercle: eerst haalde Denkey uit met een volley, niet veel later probeerde Ueda te scoren via een kopbal. Bij de corner die daarop volgde was het wel raak: Marcelin kopte de bal slim terug tot aan het penaltypunt, waarna Ueda knap wegdraaide en zonder twijfel de openingstreffer binnen ramde: 1-0. Twee minuten voor tijd was het nog even bibberen voor de thuisploeg: scheidsrechter Visser wees naar de stip wegens hands nadat Popovic zich voor het schot van Hosseinzadeh gooide. Weg sfeer, maar dat was buiten Majecki gerekend: de Pool sprong naar de juiste hoek en voorkwam de gelijkmaker. 

Na de pauze kwam Groen-Zwart scherper uit de kleedkamer en dat leverde meteen de nodige kansjes op. Toch was het Charleroi dat het dichtst bij een doelkans kwam. Benbouali was de Cercledefensie te snel af en speelde de vrijstaande Nbuka aan, maar de flankspeler knalde het leer van dichtbij over. Dan was Cercle een stuk efficiënter. Met een prachtig hakje bediende Denkey zijn maatje Ueda in de zestien, waarna de Japanse spits de bal perfect in het hoekje plaatste. Charleroi leek van slag en Groen-Zwart had haar zaakje perfect onder controle. Tot ref Visser naar het televisiescherm werd geroepen. Enkele minuten eerder had Marcelin de bal met de hand geraakt in de eigen zestien. Een tweede strafschop voor de Carolo's, en deze keer miste Heymans niet. Wie echter dacht dat Charleroi vertrokken was voor een remonte, was aan het verkeerde adres. Invaller Gboho liet zich al snel opmerken, en was er als de kippen bij om een rebound van dichtbij in doel te trappen. En nog was het niet gedaan. In de slotfase kon Kehrer profiteren van getreuzel in de defensie van Charleroi. Enkele dagen na zijn afgekeurde doelpunt op Seraing kon de jonge Duitser dan toch zijn rekening openen bij Groen-Zwart. Zo haalt Cercle 9 op 9 in deze intense week, en dankzij een 12 op 15 schuift Groen-Zwart langzaam maar zeker op in het klassement.


Opstelling Cercle: Majecki, Daland, Popovic, Marcelin (85’ Ravych), Hotic (68’ Gboho), Francis, Da Silva, Somers, Deman (85’ Velkovski), Ueda (68’ Kehrer) en Denkey

Opstelling Charleroi: Patron, Zorgane, Gholizadeh, Andreou, Kayembe (76’ Mbenza), Nkuba, Wasinski (84’ Badji), Boukamir, Morioka (76’ Tchatchoua), Benbouali en Hosseinzadeh (59’ Heymans).

Doelpunten: Ueda (32', 1-0), Ueda (57', 2-0), Heymans (P) (67', 2-1), Gboho (73', 3-1), Kehrer (90', 4-1)

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Miron Muslic langer bij Cercle Brugge!

Cercle Brugge heeft het contract van Miron Muslic (40) opengebroken. De Oostenrijker plaatste z’n handtekening onder een nieuwe verbintenis tot juni 2024.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Trainingsstage Benidorm: “Verder werken aan de Cercle mentaliteit”

Op de tweede stagedag in Benidorm stonden er twee trainingen op het programma. Beide sessies werden voorafgegaan door een opwarming in de fitness. Ook na de veldtrainingen konden de spelers in de gym terecht om bijkomende oefeningen te doen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] De eerste stagedag op Spaanse bodem in beeld

Zondagmiddag arriveerde Cercle op trainingskamp in Benidorm en maandag stond onmiddellijk de eerste training op het programma. Hoe die verliep kan je in onderstaande video terugvinden:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle goed en veilig aangekomen op trainingsstage in Benidorm

Cercle is zondagmiddag goed aangekomen op trainingsstage in Benidorm waar het tot zondag zal verblijven. Maandag werd er voor het eerst op Spaanse bodem getraind. Komende vrijdag om 15h00 wordt een oefenwedstrijd afgewerkt tegen AS Monaco.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cyber Monday: nog 24h lang 25% korting in de Cercle webshop!

Na het Black Friday-weekend is het vandaag de beurt aan Cyber Monday: nog tot 23h59 scoor je 25% korting in de Cercle webshop. De korting is geldig op het volledige gamma.

Gebruik de kortingscode BF2022 bij het afrekenen om jouw korting te verkrijgen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!