koop tickets online
nl fr en

Cercle beëindigt intense week met 9 op 9 na ruime zege tegen Charleroi

Cercle heeft de drukke voetbalweek, met 3 wedstrijden op 6 dagen, feilloos overleefd. Met een nieuwe ruime overwinning trakteerde Groen-Zwart haar fans op een prachtige avond: Charleroi werd met 4-1-cijfers huiswaarts gestuurd.

Op vrijdagavond ontving Groen-Zwart Charleroi in de strijd om een plek in de linkerhelft van het klassement. De Carolo’s telden vooraf één puntje meer dan de Bruggelingen. Bij Cercle wijzigde oefenmeester Muslic zijn basiself op twee plaatsen: Daland kwam opnieuw in de ploeg ten koste van Ravych en Francis kreeg zijn kans na enkele sterke invalbeurten. Zo kreeg Vanhoutte wat rust.

Na een rustige openingsfase was er voor het eerst opschudding aan de kant van de bezoekers. Benbouali dook succesvol in de rug van Daland en werkte netjes af tussen de benen van Majecki, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens offside. Groen-zwart reageerde via Francis: die haalde uit vanop afstand nadat hij wat ruimte kreeg. Charleroi zocht op zijn beurt opnieuw Benbouali: ook deze keer stormde hij af op Majecki, maar Marcelin haalde de Algerijn in extremis terug. Op het halfuur kwamen de Carolo’s opnieuw het dichtst bij een eerste treffer: Nkuba haalde de achterlijn en vond de ongedekte Morioka, maar een attente Marcelin voorkwam vanop de doellijn opnieuw een Waalse voorsprong. Het was vijf voor twaalf en dat beseften ze ook bij Cercle: eerst haalde Denkey uit met een volley, niet veel later probeerde Ueda te scoren via een kopbal. Bij de corner die daarop volgde was het wel raak: Marcelin kopte de bal slim terug tot aan het penaltypunt, waarna Ueda knap wegdraaide en zonder twijfel de openingstreffer binnen ramde: 1-0. Twee minuten voor tijd was het nog even bibberen voor de thuisploeg: scheidsrechter Visser wees naar de stip wegens hands nadat Popovic zich voor het schot van Hosseinzadeh gooide. Weg sfeer, maar dat was buiten Majecki gerekend: de Pool sprong naar de juiste hoek en voorkwam de gelijkmaker. 

Na de pauze kwam Groen-Zwart scherper uit de kleedkamer en dat leverde meteen de nodige kansjes op. Toch was het Charleroi dat het dichtst bij een doelkans kwam. Benbouali was de Cercledefensie te snel af en speelde de vrijstaande Nbuka aan, maar de flankspeler knalde het leer van dichtbij over. Dan was Cercle een stuk efficiënter. Met een prachtig hakje bediende Denkey zijn maatje Ueda in de zestien, waarna de Japanse spits de bal perfect in het hoekje plaatste. Charleroi leek van slag en Groen-Zwart had haar zaakje perfect onder controle. Tot ref Visser naar het televisiescherm werd geroepen. Enkele minuten eerder had Marcelin de bal met de hand geraakt in de eigen zestien. Een tweede strafschop voor de Carolo's, en deze keer miste Heymans niet. Wie echter dacht dat Charleroi vertrokken was voor een remonte, was aan het verkeerde adres. Invaller Gboho liet zich al snel opmerken, en was er als de kippen bij om een rebound van dichtbij in doel te trappen. En nog was het niet gedaan. In de slotfase kon Kehrer profiteren van getreuzel in de defensie van Charleroi. Enkele dagen na zijn afgekeurde doelpunt op Seraing kon de jonge Duitser dan toch zijn rekening openen bij Groen-Zwart. Zo haalt Cercle 9 op 9 in deze intense week, en dankzij een 12 op 15 schuift Groen-Zwart langzaam maar zeker op in het klassement.


Opstelling Cercle: Majecki, Daland, Popovic, Marcelin (85’ Ravych), Hotic (68’ Gboho), Francis, Da Silva, Somers, Deman (85’ Velkovski), Ueda (68’ Kehrer) en Denkey

Opstelling Charleroi: Patron, Zorgane, Gholizadeh, Andreou, Kayembe (76’ Mbenza), Nkuba, Wasinski (84’ Badji), Boukamir, Morioka (76’ Tchatchoua), Benbouali en Hosseinzadeh (59’ Heymans).

Doelpunten: Ueda (32', 1-0), Ueda (57', 2-0), Heymans (P) (67', 2-1), Gboho (73', 3-1), Kehrer (90', 4-1)

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met… Jesper Daland

SHOT sprak met… Jesper Daland

Norge, mitt Norge!

Bij Cercle Brugge voetballen meerdere smaakmakers. Eén daarvan is zonder twijfel Jesper Daland. De 23-jarige Noor vervoegde de Vereniging in mei 2021 en is sindsdien de verdedigende rots in de groenzwarte branding. In Cercles thuishaven spraken we elkaar uitvoerig over leven, voetbal en alles daartussenin. Onze vragen in het Deens en Jespers antwoorden in het Noors… de woorden rimpelden de stille wateren van zijn vaderlandse fjorden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Koop vanaf nu tickets voor onze thuismatchen in april tegen KVK en STVV!

Op zaterdag 1 april speelt Cercle om 16u tegen KV Kortrijk. Kom op deze lentemiddag mee genieten van deze West-Vlaamse clash en schreeuw Cercle naar de overwinning! Klik hier om tickets te kopen of kom ze afhalen aan onze loketten. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fotoverslag na het gelijkspel tegen KRC Genk

Cercle speelde vrijdagavond in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen KRC Genk, de leider in het klassement. Ontdek hier alle foto's van het duel!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Emilio Kehrer viert vandaag zijn 21ste verjaardag!

Onze jonge aanvaller Emilio Kehrer is vandaag een jaartje ouder geworden. Emilio genoot zijn jeugdopleiding bij het Duitse Freiburg en schopte het daar tot in het tweede elftal, dat momenteel uitkomt in de derde Bundesliga. Afgelopen zomer maakte de Duitse jeugdinternational de overstap naar Cercle. Emilio mocht in de Jupiler Pro League al 10 keer invallen en wist daarin één keer de weg naar het doel te vinden. Momenteel is hij enkele weken buiten strijd met een gebroken teen. We wensen hem van iedereen bij Cercle een leuke verjaardag en een spoedig herstel toe!

Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag Emilio! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Interlandbreak: deze Cercle-spelers vertegenwoordigen hun land!

Komend weekend wordt er niet gevoetbald in de Jupiler Pro League wegens de interlandbreak. Na de wedstrijd tegen Genk vertrokken vijf Cercle-spelers naar hun thuisland om de nationale kleuren te verdedigen. 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!