koop tickets online

Cercle bekert verder na winst in en tegen OHL: 2-3!

Groen-Zwart is er woensdagavond in geslaagd om zich te kwalificeren voor de 1/8e finales van de Croky Cup. In het King Power at Den Dreef stadion won Cercle met 2-3 na goals van Hotic, Marcelin en Taravel.

Voor Cercle, met het kersverse trainersduo Vanderhaeghe en Buffel als aandachtige toeschouwers in de tribune, kon de wedstrijd niet beter beginnen. Olivier Deman werd door De Norre neergehaald in de zestien en ref. Smet wees onmiddellijk naar de stip. Dino Hotic ging achter de bal staan en schoot Cercle met een hard laag schot op voorsprong. Even snel als de voorsprong kwam, stond de thuisploeg weer op gelijke hoogte toen Maertens een afvallende bal geplaatst voorbij Bruzzese in doel kon schieten. Een wervelend begin van de match dus, beide ploegen hadden er duidelijk zin in, maar op echte kansen bleef het wachten. Op het halfuur was er wel een goeie: Denkey kapte zich mooi vrij maar trof de paal.

Cerle Brugge KSV

Ondertussen begon het hevig te regenen in het King Power at Den Dreefstadion, maar beide teams bleven de aanval opzoeken: Denkey kon voor Cercle net niet bij een voorzet van Somers en een bedrijvige Lopes Da Silva controleerde. Echt kansen leverde dat niet op, maar de inzet was wel aanwezig. Net voor de rust kon Marcelin oprukken, tot z’n grote verbazing geraakte hij tot in de zestien en kon de bal gekruist voorbij Romo in doel werken: Cercle terug op voorsprong en in tegenstelling tot het begin van de wedstrijd, scoorde de thuisploeg nu niet onmiddellijk tegen. De withemden gingen wel nog op zoek, maar verder dan een vrije trap in het zijnet geraakte het team van Marc Brys niet. Cercle mocht zo met een kleine voorsprong rusten.

Geen wijzigingen bij de start van de tweede helft, althans bij Cercle. Brys dropte met Henry en Hubert twee ervaren rotten in de ploeg ten nadele van Allemeersch en Malinov. Op een moeilijk bespeelbaar veld zocht Leuven naar openingen in de groen-zwarte defensie, maar Cercle was goed georganiseerd. Toen een bedrijvige Deman na contact met Hubert in de zestien opnieuw neerging, wees Smet opnieuw naar de stip: captain Taravel ging achter de bal staan en trapte hard in de linkerbenedenhoek voorbij Romo: 1-3. Opschudding even later toen Marcelin door Maertens werd gehaakt. Een discussie ontstond en in het tumult ging een Leuvense speler neer: Smet gaf Marcelin een rood karton en de Fransman mocht gaan douchen. Het interimduo De Wulf/Artz greep tactisch onmiddellijk in en haalde een verdienstelijke Denkey naar de kant voor een verdedigende injectie met Cassaert. En dat was nodig, want Leuven was volop met z’n slotoffensief begonnen: Hubert scoorde al snel de 2-3 en het bleef nog even heet voor het doel voor Cercle. Scoren werd er evenwel niet meer gedaan en zo kwalificeert Cercle zich voor de 1/8e finales van de Croky Cup. Tegenstander volgende week wordt dan KV Oostende of Waasland Beveren.


OH Leuven: Romo – Jemelka, Sowah, Schrijvers, Bese, Kotysch, De Norre, Eppiah (67’ Myny), Malinov (46’ Hubert), Maertens & Allemeersch (46’ Henry)

Cercle Brugge: Bruzzese – Vitinho (60’ Dekuyper), Taravel, Hotic (60’ Koshi), Denkey (84’ Cassaert), Deman (74’ Musaba), Marcelin, Corryn, Van Der Bruggen, Somers & Lopes Da Silva

Doelpunten: 1’ Hotic (0-1); 3’ Maertens (1-1); 39’ Marcelin (1-2); 72’ Taravel (1-3); 93' Hubert (2-3)

Gele kaarten: 17’ Eppiah; 45’ Corryn; 56’ Vitinho; 67’ Bruzzese; 77’ Musaba; 84’ Denkey

Rode kaarten: 81’ Marcelin

Scheidsrechter: Wim Smet

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle en Brugge door de jaren heen… (deel 228)

(periode van 03-06-1961 -> 10-06-1961)

  • Cercle

Grote vreugde en bijgevolg ook een groot feest in het groen-zwarte deel van Brugge waar op zondag 4 juni 1961 de lang verwachte promotie van Cercle naar Eerste Klasse gevierd werd.  Het feestprogramma begon met een ontvangst op het gemeentehuis van Sint-Andries want tenslotte situeerde het Edgard De Smedtstadion zich in deze gemeente, gevolgd door een optocht door de Brugse straten en een hulde in het Brugs stadhuis omdat Cercle toch vooral een Brugse ploeg was en, zoals de Bourgondische mens in de Vlaming het graag heeft, afgesloten met een lekker promoveringsbanket dat gevolgd werd door een luisterrijk Cerclebal in de Stadshallen om toch nog enigszins, in de mate van het mogelijke natuurlijk, wat calorieën te verbranden.  Het gedacht maakt ook reeds veel goed…

En, zoals gebruikelijk is bij dergelijke festiviteiten, vloeide er niet enkel veel inkt op voorhand maar vloeide er ook nog eens veel inkt na het feest want toen moest de krantenlezer nog alles, in geuren en kleuren beschreven, voorgeschoteld krijgen.  Wij starten alvast met een artikeltje dat voor de viering gepubliceerd werd :

Het is er dan toch van gekomen…” : “Inderdaad het is er van gekomen…  Groen-Zwart mag feest vieren, want “Cercle” speelt toekomend seizoen weer in Eerste Afdeling !  Dat het morgen zondag een Hoogdag wordt voor alle Cercle-fans, lijdt alvast niet de minste twijfel.  Naar wij vernamen werden voor het groot feestbanket reeds meer dan 250 inschrijvingen geboekt, en dat belooft !  Voor het Promoveringsbal zal het enthousiasme zeker en vast worden ten top gedreven, en terecht.  André Deschepper, de grote werker en bezieler van de feestelijkheden, verzekerde ons dat alles tot in de minste puntjes zal verzorgd zijn, zodat de Hoogdag van morgen zondag tot een echte en ware groen-zwarte vreugdedag zal uitgroeien.  Wij zijn er trouwens a priori van overtuigd.  Wij wensen van nu reeds alle Cercle-komitards, spelers en supporters gulhartig proficiat en vooral veel Cercle-pret op het groots feest !

Als vreugdevolle gebeurtenissen, zoals een promotie, je favoriete ploeg ten deel vallen kan dat ongetwijfeld de creativiteit van het individu prikkelen.  André Deschepper, in bovenstaand artikel reeds omschreven als de grote werker en bezieler van de feestelijkheden, beantwoordde aan die beschrijving en had dit bewezen door het “mannetje-met-de-ladder” te ontwerpen.  Het briljante idee was vrij simpel maar vaak is dat de beste garantie om het nodige succes te hebben.  Zijn ontwerp stelde een mannetje voor dat een ladder vasthield.  Onderaan de ladder kon je de tekst “Wij klimmen” lezen, bovenaan de ladder aangevuld met de sinds lang gekoesterde verzuchting “naar Eerste Nationale”.  Rond de ladder stonden de hoofden van trainer Delfour en de elf spelers die de promovering gerealiseerd hadden, afgebeeld.  Met andere woorden : een gegeerd hebbedingetje voor de echte groen-zwarte supporters !  Al zouden die supporters zich wel moeten tevreden stellen met een postkaart van het “mannetje-met-de-ladder”…

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Zdenko Vukasovic overleden

We vernamen het overlijden van oud-Cercledoelman Zdenko Vukasovic (79 jaar). “Vuka” startte zijn voetballoopbaan bij RNK Split maar stapte al gauw over naar topclub Hajduk. Op zijn vijfentwintigste, wat toen niet evident was komende uit een “Oostblokland”, kwam hij in België terecht bij “La Gantoise”. Vervolgens ging het richting Anderlecht. Daarna trok hij naar het ambitieuze Cercle dat onder Urbain Braems de remonte van 3e naar 1e afdeling aan het bewerkstelligen was. Het/zijn eerste seizoen in 2e (69/70) lukte dit niet, het seizoen erna wel. Vuka vestigde toen een record door slechts vier doelpunten in vijftien wedstrijden toe te staan. Tijdens het eerste jaar terug in de hoogste afdeling miste Cercle nipt een Europees ticket. Na drie seizoenen en 91 officiële Cercle-wedstrijden (én 1 doelpunt) trok Zdenko op 31-jarige leeftijd naar Lokeren waar hij zijn oud-Anderlecht ploegmaat Jef Jurion als trainer vond. In Lokeren sloot hij ook zijn carrière af. Zdenko baatte tot voor enige tijd een pension uit op een eiland voor Split.

Zdenko is en blijft een memorabele Cercle-doelman. De voltallige Cerclefamilie wil de vrienden en familie van Zdenko Vukasovic heel erg veel sterkte toewensen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Naomichi Ueda definitief naar Nîmes Olympique

Na een uitleenbeurt eerder dit seizoen neemt Nîmes Olympique Naomichi Ueda definitief over.

De 26-jarige Ueda kwam in de zomer van 2018 aan bij Cercle. In totaal speelde hij 55 wedstrijden voor Groen-Zwart, maar het voorbije halfjaar voetbalde de Japanse international al op uitleenbasis voor Nîmes. Die uitleenbeurt krijgt nu dus een vervolg: Nîmes Olympique neemt Ueda definitief over van Cercle.

Cercle Brugge wil Ueda veel succes toewensen in z’n verdere carrière!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Charles Vanhoutte

“ Ik wil altijd winnen”

De tweeëntwintigjarige Kortrijkzaan speelt sinds zijn veertiende bij Cercle.  Na afloop van het voorbije seizoen mag hij zonder blozen terugblikken op een echt doorbraakseizoen in de A-kern.  De supporters beloonden hem met “de gouden schoen van Cercle”, de Pop-poll van d’Echte.  Als toetje mocht hij in de slotwedstrijd op KVO met de aanvoerdersband opdraven.  Als ik me niet vergis is dit de eerste eigen jongere na Denis Viane.
Ik had, tijdens het spelersverlof en net na zijn terugkeer uit Tenerife (met een aardig kleurtje), een zeer uitgebreid gesprek - van enkele uren - (ook over meer dan voetbal) met deze jongeman die duidelijk met beide voeten op de grond staat.  In onderstaand verslag leest u de voornaamste voetbal- en persoonsgerelateerde items uit ons gesprek.

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
AS Monaco opnieuw naar de Champions League!

Een 0-0 gelijkspel op het veld van RC Lens volstond zondagavond voor AS Monaco om de 3e plaats in de Ligue 1 Uber Eats vast te houden. De Monegasken zijn hiermee zeker van de voorrondes van de Champions League. Het kampioenschap in Frankrijk ging naar Lille OSC, dat eindigde voor Paris Saint-Germain en dus AS Monaco.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!