koop tickets online

Cercle bekert verder na winst in en tegen OHL: 2-3!

Groen-Zwart is er woensdagavond in geslaagd om zich te kwalificeren voor de 1/8e finales van de Croky Cup. In het King Power at Den Dreef stadion won Cercle met 2-3 na goals van Hotic, Marcelin en Taravel.

Voor Cercle, met het kersverse trainersduo Vanderhaeghe en Buffel als aandachtige toeschouwers in de tribune, kon de wedstrijd niet beter beginnen. Olivier Deman werd door De Norre neergehaald in de zestien en ref. Smet wees onmiddellijk naar de stip. Dino Hotic ging achter de bal staan en schoot Cercle met een hard laag schot op voorsprong. Even snel als de voorsprong kwam, stond de thuisploeg weer op gelijke hoogte toen Maertens een afvallende bal geplaatst voorbij Bruzzese in doel kon schieten. Een wervelend begin van de match dus, beide ploegen hadden er duidelijk zin in, maar op echte kansen bleef het wachten. Op het halfuur was er wel een goeie: Denkey kapte zich mooi vrij maar trof de paal.

Cerle Brugge KSV

Ondertussen begon het hevig te regenen in het King Power at Den Dreefstadion, maar beide teams bleven de aanval opzoeken: Denkey kon voor Cercle net niet bij een voorzet van Somers en een bedrijvige Lopes Da Silva controleerde. Echt kansen leverde dat niet op, maar de inzet was wel aanwezig. Net voor de rust kon Marcelin oprukken, tot z’n grote verbazing geraakte hij tot in de zestien en kon de bal gekruist voorbij Romo in doel werken: Cercle terug op voorsprong en in tegenstelling tot het begin van de wedstrijd, scoorde de thuisploeg nu niet onmiddellijk tegen. De withemden gingen wel nog op zoek, maar verder dan een vrije trap in het zijnet geraakte het team van Marc Brys niet. Cercle mocht zo met een kleine voorsprong rusten.

Geen wijzigingen bij de start van de tweede helft, althans bij Cercle. Brys dropte met Henry en Hubert twee ervaren rotten in de ploeg ten nadele van Allemeersch en Malinov. Op een moeilijk bespeelbaar veld zocht Leuven naar openingen in de groen-zwarte defensie, maar Cercle was goed georganiseerd. Toen een bedrijvige Deman na contact met Hubert in de zestien opnieuw neerging, wees Smet opnieuw naar de stip: captain Taravel ging achter de bal staan en trapte hard in de linkerbenedenhoek voorbij Romo: 1-3. Opschudding even later toen Marcelin door Maertens werd gehaakt. Een discussie ontstond en in het tumult ging een Leuvense speler neer: Smet gaf Marcelin een rood karton en de Fransman mocht gaan douchen. Het interimduo De Wulf/Artz greep tactisch onmiddellijk in en haalde een verdienstelijke Denkey naar de kant voor een verdedigende injectie met Cassaert. En dat was nodig, want Leuven was volop met z’n slotoffensief begonnen: Hubert scoorde al snel de 2-3 en het bleef nog even heet voor het doel voor Cercle. Scoren werd er evenwel niet meer gedaan en zo kwalificeert Cercle zich voor de 1/8e finales van de Croky Cup. Tegenstander volgende week wordt dan KV Oostende of Waasland Beveren.


OH Leuven: Romo – Jemelka, Sowah, Schrijvers, Bese, Kotysch, De Norre, Eppiah (67’ Myny), Malinov (46’ Hubert), Maertens & Allemeersch (46’ Henry)

Cercle Brugge: Bruzzese – Vitinho (60’ Dekuyper), Taravel, Hotic (60’ Koshi), Denkey (84’ Cassaert), Deman (74’ Musaba), Marcelin, Corryn, Van Der Bruggen, Somers & Lopes Da Silva

Doelpunten: 1’ Hotic (0-1); 3’ Maertens (1-1); 39’ Marcelin (1-2); 72’ Taravel (1-3); 93' Hubert (2-3)

Gele kaarten: 17’ Eppiah; 45’ Corryn; 56’ Vitinho; 67’ Bruzzese; 77’ Musaba; 84’ Denkey

Rode kaarten: 81’ Marcelin

Scheidsrechter: Wim Smet

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Beloften winnen met 2-1 van RSC Anderlecht

Geen competitievoetbal meer dit seizoen voor onze beloften: wegens de coronacrisis werd de competitie vervroegd stopgezet. De youngsters van coaches De Wulf en Artz mogen wel nog oefenwedstrijden afwerken tegen ploegen die, net zoals onze beloften, getest worden op het virus. En dat gebeurt ook:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gratis bedrukking & handtekening van je favoriete speler in de webshop!

Actie in de online Fanshop! Maak je klaar voor de sportieve eindsprint in de Jupiler Pro League: bij aankoop van een wedstrijdshirt ontvang je nu tijdelijk gratis bedrukking én je shirt wordt ondertekend door je favoriete Cerclespeler!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Koop nu jouw Paaspakket ten voordele van de jeugdwerking!

In aanloop naar Pasen, dit jaar op 4 april, organiseert de Cercle Brugge Jeugdwerking ook dit seizoen een heuse Paasactie ten voordele van de jeugdwerking. De pakketten, die naast een 24cm grote Paashaas in chocolade ook vergezeld worden door verschillende chocolade paaseitjes, kosten slechts €10 en zijn al binnen de acht dagen na bestelling beschikbaar.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Regenboogweekend in Pro League voor diversiteit en respect

Komend weekend houden de Pro League en haar teams opnieuw de Football for ALL-campagne. De regenboogcampagne maakt een statement voor diversiteit en inclusie op en rond de velden, tegen homofobie en racisme en andere vormen van discriminatie en ongelijkheid. Met de slogan “Football for All” benadrukt de Pro League haar engagement: Voetbal is er voor iedereen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Yves Vanderhaeghe: “Verschil tussen eerste en tweede helft was groot”

Coach Yves Vanderhaeghe blikte met gemengde gevoelens terug op de bekeruitschakeling tegen Anderlecht: “We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd”, stak de groen-zwarte oefenmeester van wal. “We namen in de eerste helft te weinig initiatief en wanneer we de bal in de ploeg hadden, vergaten we te voetballen.”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!