koop tickets online
nl fr en

Cercle blijft fysiek (erg) dominant

Na een indrukwekkende 9 op 9 met ruime zeges tegen Eupen (5-1), Seraing (0-1) en Charleroi (4-1) trekt Cercle komende zaterdag naar het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Op de wekelijkse persbabbel met coach Miron Muslic was de fysieke paraatheid en frisheid van Groen-Zwart niet voor het eerst een gespreksonderwerp.

Met vorige week 3 wedstrijden in amper 7 dagen tijd kregen de spelers na de overwinning tegen Charleroi twee dagen verdiend vrijaf. En of dat nodig was: de fysieke conditie werd de voorbije weken danig op de proef gesteld maar van verval was door het drukke programma geen sprake. In termen van ‘fysieke output’ was de wedstrijd tegen Charleroi zelfs de beste. Maar er zijn nog enkele indrukwekkende statistieken: zo liep Cercle de laatste drie wedstrijden in totaal 15,2km meer dan z’n tegenstanders. Groen-Zwart liep ook 6540 meter meer dan z'n opponenten aan een snelheid van boven de 20km/h.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

“Onze indrukwekkende fysieke outputs? Dat is de Cercle manier van spelen, onze identiteit op het veld”, aldus coach Miron Muslic. “Onze typische spelwijze vereist deze intensiteit om het onze tegenstanders moeilijk te maken. Ik beloof alvast dat we op deze manier zullen verder gaan.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Koop vanaf nu tickets voor onze thuismatchen in april tegen KVK en STVV!

Op zaterdag 1 april speelt Cercle om 16u tegen KV Kortrijk. Kom op deze lentemiddag mee genieten van deze West-Vlaamse clash en schreeuw Cercle naar de overwinning! Klik hier om tickets te kopen of kom ze afhalen aan onze loketten. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fotoverslag na het gelijkspel tegen KRC Genk

Cercle speelde vrijdagavond in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen KRC Genk, de leider in het klassement. Ontdek hier alle foto's van het duel!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Emilio Kehrer viert vandaag zijn 21ste verjaardag!

Onze jonge aanvaller Emilio Kehrer is vandaag een jaartje ouder geworden. Emilio genoot zijn jeugdopleiding bij het Duitse Freiburg en schopte het daar tot in het tweede elftal, dat momenteel uitkomt in de derde Bundesliga. Afgelopen zomer maakte de Duitse jeugdinternational de overstap naar Cercle. Emilio mocht in de Jupiler Pro League al 10 keer invallen en wist daarin één keer de weg naar het doel te vinden. Momenteel is hij enkele weken buiten strijd met een gebroken teen. We wensen hem van iedereen bij Cercle een leuke verjaardag en een spoedig herstel toe!

Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag Emilio! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Interlandbreak: deze Cercle-spelers vertegenwoordigen hun land!

Komend weekend wordt er niet gevoetbald in de Jupiler Pro League wegens de interlandbreak. Na de wedstrijd tegen Genk vertrokken vijf Cercle-spelers naar hun thuisland om de nationale kleuren te verdedigen. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gboho en Van Der Bruggen reageren na gelijkspel tegen Genk

Cercle speelde vrijdagavond 1-1 gelijk tegen KRC Genk. Groen-zwart was in de eerste helft de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en kon Genk de bordjes gelijk hangen. Yann Gboho en Hannes Van Der Bruggen reageerden na de wedstrijd.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!