koop tickets online

Cercle Brugge brengt toast uit op 2020!

Dinsdagavond vond in het logegebouw van het Jan Breydelstadion de traditionele nieuwjaarsreceptie van Cercle Brugge plaats. Zo’n 500 aanwezigen heften er samen het glas op wat hopelijk een succesvol en positief 2020 wordt. Terwijl Frans Schotte werd geëerd als erevoorzitter, werd Vincent Goemaere voorgesteld als nieuwe voorzitter van Cercle. Ook over de actuele problematiek rond het stadiondossier werd een update gebracht:

Voorzitter Vincent Goemaere: “We mogen fier zijn op alles wat Frans Schotte voor Cercle Brugge heeft gerealiseerd. Aan mij om hier nu op verder te bouwen”
 

Als kersverse voorzitter nam Vincent Goemaere ook het woord op de nieuwjaarsreceptie: “Ik kan niet anders dan stellen dat ik bijzonder fier ben om hier vandaag te mogen staan. Voorzitter worden gaat niet zozeer over de titel, maar wel vooral over het engagement om verder te werken aan de toekomst van onze Vereniging, mét respect voor onze rijke historie”, stak voorzitter Goemaere van wal. “Het gaat vandaag echter niet over mezelf: vooral Frans Schotte moeten we vandaag erkentelijk zijn."

Cerle Brugge KSV

"Frans maakt een belangrijk deel uit van de rijke geschiedenis van Cercle, en verdient het eigenlijk om in sportief betere omstandigheden de fakkel te kunnen doorgeven. Ik kijk dan ook met veel bewondering terug op wat Frans voor Cercle realiseerde: velen mogen het hem nadoen. Het is dan ook een genoegen om Frans Schotte vanaf vandaag door het leven te laten gaan als erevoorzitter van Cercle Brugge: wie aan Frans denkt, denkt aan Cercle en andersom.”

Erevoorzitter Frans Schotte: "Het is voor mij een eer geweest om zoveel jaren de voorzitter van deze mooie Vereniging met veel traditie en een mooie toekomst te mogen zijn"
 


Gedelegeerd bestuurder Oleg Petrov: "Betere resultaten voor Cercle komen er ongetwijfeld aan"
 


Coach Bernd Storck: "Allemaal samen gaan we in onze doelstelling slagen"
 


VZW voorzitter Piet D'Hooghe: "Mijn respect en bewondering voor eenieder die zich dagelijks keihard voor Cercle inzet"
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Welkom bij de Cerclefamilie, Consea!

Het logo van de immo-, verzekerings- en beleggingsmakelaar Consea, met twee kantoren in Aalter en Maldegem, zal al zeker de komende twee seizoenen op het shirt van Cercle prijken. Om onze kersverse partner aan jullie voor te stellen, hebben we onderstaande video in petto!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voor een gezonde toekomst van ons voetbal - update 02/07/2020

In navolging van Cercle’s voorstel (8/06/2020) om vanaf volgend seizoen met 20 teams aan te treden in 1A – een voorstel waar Groen-Zwart nog steeds achter staat, stuurde Cercle na uitgebreid overleg met verschillende clubs een aangepast voorstel in als agendapunt voor de Algemene Vergadering van de Pro League van 7 juli 2020.

Concreet vraagt Cercle Brugge om het bestaande agendapunt te amenderen naar een competitieformat van 18 ploegen. Een reguliere competitie van 34 speeldagen en nadien mini-Play Offs tijdens 2 nacompetities: de Champions Play-Off voor clubs 1 tot en met 4 en European Play-Offs voor clubs 5 tot en met 8. De winnaar van de Champions Play-Off kroont zich tot landskampioen terwijl de winnaar van de European Play-Off het opneemt tegen de nummer 4 uit de Champions Play-Off in de strijd om het laatste Europa League ticket. In het voorstel degradeert het nummer 18 uit 1a naar 1b, één ploeg stijgt naar 1a. Aanvullend speelt de voorlaatste uit 1a barrages met de nummer 2 uit 1b om het behoud of de promotie in/naar 1a.

Voor 1b pleit Cercle Brugge voor een reguliere competitie zonder periodekampioenen. Eén ploeg uit ‘Eerste Amateur’ stijgt hierdoor naar het professioneel voetbal, en in totaal worden 28 speeldagen afgewerkt.

Cercle Brugge is ervan overtuigd dat het aangepaste agendapunt een einde kan maken aan alle lopende juridische, sportieve en extra-sportieve procedures. Bovendien zorgt het voorstel voor meer duidelijkheid en zekerheid voor elke profclub in de voorbereidingen naar het nieuwe seizoen. “Want duidelijkheid is wat we nu nodig hebben. Net zoals vorige maand willen we een duidelijk signaal geven en hopen we om een compromis te vinden dat een oplossing biedt voor de vele problemen die ons voetbal op vandaag teisteren”, aldus Cerclevoorzitter Vincent Goemaere.

Naast een voorstel tot wijziging van het competitieformat vraagt Cercle Brugge ook om op de Algemene Vergadering het meervoudig stemrecht op te heffen. “De Pro League verenigt op vandaag de belangen van de 24 individuele profploegen en samen vertegenwoordigen we het Belgisch voetbal”, zegt voorzitter Goemaere. “Het meervoudig stemrecht werd in België opgeheven in 1919, het wordt tijd dat de Pro League meegaat met zijn tijd”, besluit de Cerclevoorzitter.


 • Klik hier om het initiële voorstel van 8 juni 2020 te raadplegen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge verbaasd over idee om 30e speeldag alsnog te spelen

Cercle Brugge neemt verbaasd nota van de mogelijke piste die wordt geopperd om speeldag 30 van de Jupiler Pro League 2019-2020 alsnog af te werken. Dit idee komt er nadat de Pro League zou willen anticiperen op een mogelijke veroordeling inzake de klacht van Waasland-Beveren tegen de degradatie naar 1b.

Dat de beslissingen van de Algemene Vergadering van de Pro League van 15 mei 2020 de voorbije weken al de nodige stof deden opwaaien, is duidelijk. Op dit moment lopen er verschillende juridische procedures die deze beslissingen contesteren. 

Daarom had Cerclevoorzitter Vincent Goemaere in een mail van 6 juni 2020, gericht aan alle leden van de Pro League, onder meer voorgesteld om volgend seizoen met 20 teams aan te treden in 1a. Een constructief voorstel, in het belang van het Belgisch voetbal, dat de zekerheid biedt dat de Jupiler Pro League 2020-2021 in het weekend van 7, 8 en 9 augustus kan opstarten.

Cercle Brugge is er dan ook van overtuigd dat het alsnog spelen van speeldag 30 geen oplossing biedt voor alle lopende problemen. Op dit moment zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen volop bezig en komt de transfermarkt op gang. Terugkeren naar de oude sportieve situatie is dus onmogelijk om een faire oplossing te bieden voor de problemen die er op vandaag zijn. Eén grote, sterke competitie met 20 teams zonder play-offs, daarentegen, is wel een oplossing.
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voor een gezonde toekomst van ons voetbal


De extra agendapunten die Cercle Brugge wil toegevoegd zien aan de Algemene Vergadering van de Pro League

Cercle Bruggevoorzitter Vincent Goemaere verstuurde afgelopen zaterdag (06/06/2020) een e-mail gericht aan de voorzitter van de Pro League, met in kopie alle vertegenwoordigers van de 24 profteams, met het verzoek tot inschrijving van extra agendapunten op de Algemene Vergadering van nu vrijdag 12 juni. Aangezien de inhoud van die mail vroegtijdig in de media terechtkwam en aardig wat reacties teweegbracht, deelt Cercle nu die inhoud met alle voetbalfans. 

De mail van de Cerclevoorzitter kwam er nadat op de Algemene Vergadering van 15/05/2020 was beslist om volgend seizoen met 16 teams in 1A aan te treden, met aangepaste play-offs. Het voorstel werd toen goedgekeurd; Cercle stemde tegen, omdat dit voorstel niet in belang van alle Pro League ploegen was.

Aangezien die beslissing van 15/05 op vandaag verscheidene juridische procedures in gang heeft gezet, wil Cercle het risico niet lopen dat de competitie moet worden bijgestuurd/gewijzigd in de loop van augustus of zelfs september, wanneer die competitie al volop bezig is. 

In het voorstel van Cercle komt Groen-Zwart op voor de belangen van alle Belgische profploegen, net om de continuïteit van alle Belgische profploegen te garanderen. Niet alleen wijzen enquêtes bij voetbalfans uit dat een competitieformat zonder play-offs de absolute voorkeur geniet, Cercle vestigt ook de aandacht op het feit dat de vijf grootste voetbalcompetities geen Play Offsysteem gebruiken.

Daarom vroeg Cercle om, in overeenstemming met de voorwaarden uit artikel 18, lid 2 van de statuten van de Pro League VZW, volgende topics toe te voegen aan de agenda:

 1. Stemming om vanaf het seizen 2020-2021 met 20 profclubs in 1A te spelen. Dat betekent met Waasland-Beveren, Beerschot, Oud-Heverlee Leuven, Westerlo en Union in een competitie ZONDER play-offs en dit voor minstens twee seizoenen.
  • 1 degradant, voorlaatste speelt een barragewedstrijd om het behoud
  • Format 1b: 14 ploegen, inclusief 8 beloftenteams.
    
 2. Stemming ter opheffing van het meervoudig stemrecht. We vragen dat de Pro League meegaat met z’n tijd, aangezien het meervoudig stemrecht in België al in 1919 werd afgeschaft.
   
 3. Stemming tot de toevoeging van 3 onafhankelijke bestuurders aan de Raad van Bestuur van de Pro League VZW.

 

Groen-Zwart benadrukt dat het met dit voorstel constructief mee wil nadenken over de toekomst van het Belgisch voetbal.
 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!