koop tickets online

Cercle Brugge brengt toast uit op 2020!

Dinsdagavond vond in het logegebouw van het Jan Breydelstadion de traditionele nieuwjaarsreceptie van Cercle Brugge plaats. Zo’n 500 aanwezigen heften er samen het glas op wat hopelijk een succesvol en positief 2020 wordt. Terwijl Frans Schotte werd geëerd als erevoorzitter, werd Vincent Goemaere voorgesteld als nieuwe voorzitter van Cercle. Ook over de actuele problematiek rond het stadiondossier werd een update gebracht:

Voorzitter Vincent Goemaere: “We mogen fier zijn op alles wat Frans Schotte voor Cercle Brugge heeft gerealiseerd. Aan mij om hier nu op verder te bouwen”
 

Als kersverse voorzitter nam Vincent Goemaere ook het woord op de nieuwjaarsreceptie: “Ik kan niet anders dan stellen dat ik bijzonder fier ben om hier vandaag te mogen staan. Voorzitter worden gaat niet zozeer over de titel, maar wel vooral over het engagement om verder te werken aan de toekomst van onze Vereniging, mét respect voor onze rijke historie”, stak voorzitter Goemaere van wal. “Het gaat vandaag echter niet over mezelf: vooral Frans Schotte moeten we vandaag erkentelijk zijn."

Cerle Brugge KSV

"Frans maakt een belangrijk deel uit van de rijke geschiedenis van Cercle, en verdient het eigenlijk om in sportief betere omstandigheden de fakkel te kunnen doorgeven. Ik kijk dan ook met veel bewondering terug op wat Frans voor Cercle realiseerde: velen mogen het hem nadoen. Het is dan ook een genoegen om Frans Schotte vanaf vandaag door het leven te laten gaan als erevoorzitter van Cercle Brugge: wie aan Frans denkt, denkt aan Cercle en andersom.”

Erevoorzitter Frans Schotte: "Het is voor mij een eer geweest om zoveel jaren de voorzitter van deze mooie Vereniging met veel traditie en een mooie toekomst te mogen zijn"
 


Gedelegeerd bestuurder Oleg Petrov: "Betere resultaten voor Cercle komen er ongetwijfeld aan"
 


Coach Bernd Storck: "Allemaal samen gaan we in onze doelstelling slagen"
 


VZW voorzitter Piet D'Hooghe: "Mijn respect en bewondering voor eenieder die zich dagelijks keihard voor Cercle inzet"
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERANT | Reacties van Chatziisaias & Eppel

Na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen Antwerp sprak het webteam met twee spelers die hun debuut voor Groen-Zwart maakten. Dimitrios Chatziisaias speelde centraal in de verdediging al meteen de volledige wedstrijd, Marton Eppel kwam Cercle in de tweede helft in de aanval versterken.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ticketinformatie voor Cercle-RSCA

Twee absolute topwedstrijden in Jan Breydel om 2020 af te trappen: na Antwerp komt op 26 januari ook recordkampioen RSC Anderlecht naar Brugge. Om 14u30 wordt de partij afgetrapt. De combiregeling is voor thuis- en uitsupporters van kracht, raadpleeg hieronder alle relevante ticketinformatie:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle kan vroege voorsprong niet vasthouden tegen Antwerp: 1-2

Ondanks een uitstekende start van de wedstrijd is Cercle er niet in geslaagd punten thuis te houden tegen Antwerp. Een vroeg penaltydoelpunt van Hoggas en een rode kaart voor Hoedt brachten Groen-Zwart in een droomscenario. Toch kantelde de wedstrijd nog helemaal: Refaelov voor de pauze en De Sart in de tweede helft zorgden ervoor dat de bezoekers nog op en over Cercle gingen.

Voor de eerste competitiewedstrijd van 2020 koos Storck voor twee nieuwe namen in de basis. Verdediger Chatziisaias en flankspeler Hotic maakten hun debuut. Biancone viel op het laatste moment uit en werd vervangen door Donsah.

Letterlijk van bij het eerste fluitsignaal trok Cercle in de aanval. Hazard werd hierbij al na exact negen seconden aangetikt in de zestien en dat leverde meteen een strafschop op. Hoggas liet deze kans niet liggen en bracht Cercle meteen op een 1-0-voorsprong. Enkele minuten later kon De Belder profiteren van een misverstand in de verdediging van de Great Old, waarna Hoedt aan de noodrem trok. De logische rode kaart zorgde ervoor dat de bezoekers 84 minuten met tien verder moesten.

Toch kon Cercle de voorsprong niet lang vasthouden. Nog voor het kwartier belandde de bal via Mbokani bij Refaelov, die het leer van dichtbij in doel kon trappen. Boloni had intussen de opstelling van Antwerp bijgestuurd: een dubbele gordel moest Cercle afhouden, terwijl Mbokani voorin bleef.

Cercle had het meeste balbezit maar miste zuiverheid in en rond de zestien om Bolat het leven zuur te maken. Ook Antwerp maakte nog weinig klaar voor de pauze.

Groen-Zwart vatte de tweede helft aan met debutant Eppel in de spits. De bezoekers toonden zich al snel met meer aanvallende intenties. Toch was de eerste kans voor Cercle: na een mooie draaibeweging mikte Eppel zijn poging echter net naast. Aan de overzijde leidde onzorgvuldig uitverdedigen tot balverlies. De Sart toonde zich onverbiddelijk en knalde de 1-2 van op 25 meter in de verste hoek.

Cercle probeerde het tij de doen keren en speelde met veel volk voor de bal. De organisatie van Antwerp stond echter goed opgesteld, waardoor de Vereniging amper ruimte vond om te combineren. De Great Old had bij balherovering echter wel veel ruimte en brak verschillende keren gevaarlijk uit. Een knal van de laat ging maar net voorlangs.

Cercle ging de bal opnieuw opeisen en versierde heel veel hoekschoppen. Pas in de slotfase kon Groen-Zwart opnieuw dicht bij een doelpunt. Somers kwam iets te kort om een prima voorzet van invaller Foster binnen te glijden en Dabila devieerde de bal net over het doel van Bolat. Gescoord werd er echter niet meer, zodat Cercle ondanks de droomstart met lege handen achterbleef.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERANT | De loketten blijven vandaag gesloten


De combiregeling is voor Cercle Brugge-Antwerp van kracht. Dit betekent dat er deze middag geen tickets te koop kunnen worden aangeboden aan de dagloketten.


 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERANT | Nieuwkomers Chatziisaias, Hotic & Eppel in 19-koppige selectie

Na de afsluitende training op zaterdagmiddag maakte coach Bernd Storck zijn 19-koppige selectie bekend voor het zondagmiddagtreffen tegen Royal Antwerp. Nieuwkomers Chatziisaias, Hotic en Eppel vieren hun eerste selectie. Isaac Christie-Davies heeft last van een blessure aan de knie en ontbreekt. Ook voor Omolo & Taravel komt de partij nog te vroeg.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!