koop tickets online

Cercle en Brugge door de jaren heen… (deel 215)

(periode van 12-11-1960 -> 19-11-1960)


Cercle


Na de onverwachte zege tegen leider FC Turnhout hoopte elke Cerclefan uiteraard dat er tegen middenmoter SK Sint-Niklaas een verlengstuk aan het succes zou gebreid worden. Maar konden de groen-zwarten ook bevestigen ?  Het gebeurde wel eens meer dat de Bruggelingen wonnen als niemand het verwachtte maar het zou ook niet de eerste keer zijn dat zij de boot ingingen als niemand het voor mogelijk hield.
“Vic Bergh” trok die zondagnamiddag alvast richting Edgard De Smedtstadion om er voor “Het Brugsch Handelsblad” zijn bevindingen aan het papier toe te vertrouwen.   

“Cercle Brugge – S.K. Sint-Niklaas 0-1 : Cercle gaf vroeg Sint-Niklaasgeschenk !” : “Na de memorabele wedstrijd tegen FC Turnhout, waarin de groen-zwarten zich voor eenmaal op hun best toonden, werd het verleden zondag voor de trouwe Cercle-aanhangers weer eens een grote teleurstelling.  Niet zozeer het feit dat Cercle op eigen veld een eerste nederlaag opliep tegen een verrassend goede St-Niklaasploeg, ontstemde de lokale supporters, dan wel de wijze waarop domweg de zo kostbare twee punten als ’t ware werden weggesmeten…  Reeds voor de wedstrijd was er ten alle kante kritiek over de opstelling van de Brugse ploeg waarbij men er niets beter op gevonden had dan de zgz. “zieke” Roje op de backplaats te vervangen door Demey !  Iedereen die de matchen van Cercle van nabij volgt weet immers dat laatstgenoemde speler dit seizoen nog niet boven kwam en zijn vervanging zich reeds een hele tijd opdrong, wat wegens duistere redenen nog niet gebeurde.  Waar de anders zo sympathieke Oostkampenaar als half niet overtuigde, was het op zijn minst onverantwoord hem als achterspeler in lijn te brengen, iets waarmee men zowel de speler in kwestie als Cercle zelf een heel slechte dienst bewees.  De logica eiste in de eerste plaats de onbeschikbare Roje door de reserveback Van Vlaenderen –die de week tevoren tegen Roeselare trouwens goed zijn man had gestaan– te vervangen.  Maar neen, men leende zich liever tot een experiment waarvan men bij voorbaat wist dat er heel wat risico’s aan verbonden waren.  Het matchverloop heeft dat trouwens op treffende wijze bevestigd.  De Brugse verdediging rammelde dat het een aard was en zonder de onvermoeibare activiteit van Perot en Michiels, het brio van Mortier en… het slecht afwerken van de Waaslandse voorspelers, had het best een ramp kunnen worden.  Thans moest men tot 10 minuten voor het einde wachten om de gasten het enige doel van de partij te zien skoren, waarmee zij verdienstelijk de volle inzet wegkaapten.  De grove selectieflater had het hen echter heel wat vergemakkelijkt, zodat we gerust mogen zeggen dat Cercle en trainer Delfour een maand te vroeg aan hun tegenstrevers een St-Niklaasgeschenk uitreikten.”


Technische  krabbels…
Cercle Brugge – S.K. Sint-Niklaas  0-1


- terrein : uiterst glibberig en na de rust modderig.
- weersgesteldheid : betrokken en af en toe felle regenvlagen.
- opkomst : 6.000 toeschouwers.
- leiding : ref. Van Nuffel, goed, maar miste verantwoordelijkheidszin om de flagrante fout
  tegen Perot te bestraffen.
- fair-play : weinig aan te merken.
- corners : Cercle 9, St-Niklaas 6.
- het doelpunt : 80e min. : terwijl Demey en Baas passief lieten begaan, kan Van Dorselaer
  vrij en scherp boven de lichtjes uitgelopen Mortier binnenknallen.
- Cercle : Mortier, Demey, Serru, Perot, Baas, Michiels, Notteboom, Lambert, Bailliu, Daels,
  De Caluwé.
- Sint-Niklaas : Vereecken, Struyf, Janssens, Piessens, Ommeganck, Verleysen, Zaman,
  Beyers, Mariman, Van Dorselaer, Maes.


Na acht wedstrijden stond Kortrijk Sport op de eerste plaats met 11 punten, FC Beringen totaliseerde eveneens 11 punten maar omdat de Limburgers een verlieswedstrijd meer hadden stonden zij pas tweede.  S.K. Sint-Niklaas was na de zege op Cercle opgeklommen naar de derde plaats (10 punten) terwijl de groen-zwarten nu op de zevende stek stonden met negen punten.

De onbegrijpelijke opstelling van Demey als achterspeler zorgde voor heel wat commotie bij de Brugse voetbalsupporters.  Uiteraard was “Dani” er als de kippen bij om een “Bont beeld” van wat leefde bij de Cerclefans in “Het Brugsch Handelsblad” te laten publiceren…
 

Cerle Brugge KSV

Zijn illustratie kreeg volgend onderschrift : “De Cercle-aanhangers die, na de daverende partij tegen Turnhout, zondag hun mannen aan het werk zagen, hebben een koud stortbad gekregen.  Het werd een mager vertoon alhoewel men alle schuld niet op de spelers hun rug dient te schuiven.  Demey als back opstellen mag zeker als een tactische flater beschouwd worden.”

Cercle zat begrijpelijkerwijze in zak en as en het zou er waarschijnlijk niet op verbeteren want de volgende wedstrijd was een verplaatsing naar… leider Kortrijk Sport.  De vraag die leefde bij de supporters was vooral hoe de ploegopstelling er zou uitzien.  Zou Demey, die duidelijk in een mindere periode zat, toch weer in de ploeg staan en zo ja, op welke plaats zou hij uitgespeeld worden ?  Of zorgden de groen-zwarten, na een onverwachte nederlaag, voor een nieuwe stunt ?
Reporter van dienst “Veritas” mocht de trein richting Kortrijk nemen om er ter plaatse getuige van te zijn welke patronen de Bruggelingen op de grasmat zouden uittekenen.
“Kortrijk Sport – Cercle Brugge 1-2 – Het antwoord van Eric Daels !” : “De Cerclesupporters, die de wedstrijd op Lyra hebben gezien en daar de onvermoeibare Eric Daels in zijn element zagen, bij zoverre dat de Wevelgemnaar vast en zeker op de titel “beste transfer van de laatste jaren” mocht aanspraak maken, zullen ongetwijfeld verbaasd hebben opgekeken toen zij vernamen dat Daels uit de ploeg was gezet “omdat er toch één uitmoest… om Demey er in te houden” !  De verwonding van Bailliu –een inwendige bloedstorting in de knie– was echter voor de keuzeheer een welgekomen gelegenheid om Daels in laatste instantie toch terug in het elftal op te nemen.  Hij zal het zich beslist niet beklaagd hebben, want deze beweeglijke speler, die bovendien nog gestimuleerd werd door het feit dat hij in zijn streek optrad, heeft meteen een sportieve weerwraak genomen op degene die hem naar de invallers wilde verwijzen…  Negentig minuten aan een stuk heeft hij zich ingespannen om de prestigestrijd tegen de nieuwe leiders in het voordeel van de groen-zwarte kleuren te beslechten.  Tevens had hij in de twee doelpunten van Cercle een ruim aandeel : het eerste bracht hij aan, terwijl hij voor nummer twee zelf het orgelpunt plaatste.  Hopen wij nu maar dat de Cercle-verantwoordelijken op hun beurt zullen ingezien hebben welk waardevol element Daels voor hen betekent.  Bij het overlopen van de individuele prestaties menen wij de ganse Cercleploeg in éénzelfde hulde te mogen betrekken.  Er viel slechts een minder overtuigend presteren aan te stippen van het Waaltje Lambert, dat misschien wel een gevaarlijk doelschutter is, maar opnieuw te passief en te traag bleek.  In de verdediging, die prima speelde, dienen Mortier, Roje en Baas speciaal vermeld.  Vooraan was Daels de vedette, doch Michiels –in een Robert Somers-rol– en De Caluwé –die heel goed begreep wat van hem verlangd werd– mogen beslist ook met een “zeer goed” gekrediteerd worden.” 


Technische  krabbels…
Kortrijk Sport – Cercle Brugge  1-2


- opkomst : 10.000 toeschouwers.
- leiding : ref. Calonne, goed.
- terrein : glad, doch zeer goed bespeelbaar.
- weersgesteldheid : fris en betrokken.
- fair-play : geen enkele wanklank te noteren.
- corners : Kortrijk 11, Cercle 7.
- doelpunten : 59’ Notteboom 0-1, 76’ Daels 0-2, 79’ Roosen 1-2.
- Kortrijk Sport : Ververcken, Masselis, Vanneste, Vande Wiele, Desimpelaere,
  Haesebroeck, Bekaert, Van Maele, Feys, Losfeld, Roosen.
- Cercle : Mortier, Roje, Serru, Perot, Baas, Demey, Notteboom, Daels, Michiels, Lambert,
  De Caluwé.

Na de waarschijnlijk onverwachte maar welgekomen overwinning op het veld van leider Kortrijk Sport zag de klassering er weer een beetje anders uit.  FC Beringen was de nieuwe leider met 13 punten na negen wedstrijden.  Op de tweede plaats stond FC Turnhout (12 punten) en verder volgden : 3. Kortrijk Sport (11 punten), 4. Cercle (11), 5. UR Namen (11)*, 6. SC Charleroi (10), 7. SK Sint-Niklaas (10), 8. Berchem Sport (10), 9. FC Diest (9), 10. FC Mechelen (9), 11. Racing Doornik (9)*, 12. White Star (9), 13. Olse Merksem (8), 14. Lyra (6), 15. Racing Club Brussel (6), 16. FC Tilleur (2).

(*) UR Namen en Racing Doornik hadden reeds tien wedstrijden afgewerkt. 

De volgende wedstrijden bracht voor de groen-zwarten een nieuwe verplaatsing met zich mee.  Gastheer voor de Bruggelingen was het achtste geklasseerde Berchem Sport dat slechts één puntje minder telde dan Cercle.  Zich niet laten verrassen was andermaal de boodschap !  Ondertussen werd al eens vooruitgeblikt op de komende ontmoeting : “Berchem – Cercle : de groen-zwarten, die te Kortrijk in gunstige zin verrasten, staan morgen opnieuw voor een moeilijke verplaatsing naar de oud-eersteklasser Berchem.  Het betreft hier een vooruitgestelde wedstrijd die voor beide ploegen van kapitaal belang is.  Kunnen de Bruggelingen hun jongste prestatie bevestigen, dan achten we minstens een gelijk spel in hun bereik, hetgeen op zich zelf een flink bevredigend resultaat zou betekenen.  Bailliu nog niet hersteld zijnde, wordt de laatste opstelling niet gewijzigd, zodat volgende groen-zwarten naar Berchem reizen : Mortier, Roje, Serru, Perot, Baas, Demey, Notteboom, Lambert, Michiels, Daels, De Caluwé.”.

Brugge

* In onze vorige bijdrage schreven we reeds dat het onderwijs in de Brugse regio in de lift zat want een week eerder had men de Vrije Middelbare Landbouwschool te Oedelem ingewijd.  Nu was het de beurt aan het Instituut voor Doofstommen en Blinden en aan de nieuwe hotelierschool om feest te vieren :

“Nieuwe gebouwen in Instituut voor Doofstommen en Blinden te Brugge – Ook nieuwe hotelierschool in gebruik genomen” : “Zaterdag jl. wapperde de feestvlag aan het koninklijk instituut voor doofstommen en blinden, en aan de nabijgelegen school voor hoteliersters in de Snaggaardstraat te Brugge, n.a.v. de plechtige inzegening van de nieuwe gebouwen door Mgr. De Smedt.  Vooraleer tot de eigenlijke zegening der prachtige lokalen over te gaan, had in de kapel van de instelling een kerkelijke plechtigheid plaats, waarbij enkele jongens en meisjes van het instituut door Mgr. De Smedt het vormsel kregen toegediend.  Op deze plechtigheid waren verder ook nog aanwezig : gouverneur ridder van Outryve d’Ydewalle, senator Vande Putte, volksvertegenwoordiger Eneman, best. afgev. Storme, schepen De Meester, Mgr. Dhaems, algemeen directeur van het technisch onderwijs, E.H. Kan. Vandenberghe, secretaris van de bisschop van Brugge, terwijl nadien ook Mgr. Vangheluwe zich bij de genodigden kwam voegen.  Na de plechtigheid in de kapel, begaven de genodigden zich naar de school voor hoteliersters, waar de leerlingen van de school in hun keurige uniformen een dubbele rij vormden en waar Mgr. De Smedt overging tot de plechtige inzegening van de bar en de twee restaurants, waarna hij ook het kruisbeeld wijdde, dat door hem zelf in één der ruime en zeer modern opgevatte restaurants werd opgehangen.  Monseigneur hield hierna een korte toespraak, waarin hij zich richtte tot de leraars en de leerlingen van de hotelierschool en waarin hij o.m. de leerlingen aanspoorde opdat ze het beroep van hoteliers zouden uitoefenen in een geest van kristelijke hoffelijkheid en eerbied voor de klanten die ze, eenmaal hun diploma behaald, zullen te bedienen krijgen.  Nadat een kijkje was genomen in de prachtige lokalen van de school, gingen de genodigden naar de ruime gebouwen van het instituut voor doofstommen en blinden.  Hier kunnen de jongens en meisjes lager onderwijs volgen terwijl er ook een beroepsschool voor gehandicapte meisjes is ondergebracht.  De jongens en meisjes van de school stonden, samen met de zusters en de leden van het onderwijzend personeel in de ruime hall van het nieuwe gebouw opgesteld, waar Mgr. De Smedt overging tot het wijden van de kruisen, die naderhand door jongens en meisjes naar de onderscheidene klaslokalen werden gebracht.  Monseigneur hing zelf ook een kruis op, en wel in de hall van het gebouw.  Na het plechtige gedeelte onderhielden de bisschop en de gouverneur zich met de jongens en meisjes waarna in de feestzaal van de instelling een korte feestzitting plaats greep.”   
 

Cerle Brugge KSV

Het Koninklijk Gesticht voor Doofstommen en Blinden werd gesticht door kanunnik Charles Louis Carton. Aanvankelijk gevestigd in het jezuïetencollege aan de Spiegelrei, zou het later grotere naamsbekendheid verwerven als het Spermalieinstituut, gelegen aan de Snaggaardstraat.  Opname van omstreeks 1930 (bron foto : beeldbank Brugge).

* Wij weten allemaal wie er langskomt op 6 december, tenminste, als je het voorbije jaar braaf bent geweest, wat in veel gevallen een uiterst rekbaar begrip blijkt te zijn…  Enkele weken eerder maakt Sinterklaas zijn intrede en zetelt hij, of een hulpsint, in één van de vele speelgoedpaleizen die de kinderen doen dromen van meer.  In Brugge was “Au Bon Marché” in de Steenstraat hiervoor heel goed gekend en werd de derde verdieping er omgetoverd in een aards speelgoedparadijs voor alle brave en ook wel voor de minder brave kinderen.

“Dani” maakte er alvast een prachtig “bont beeld” van :
 

Cerle Brugge KSV

De begeleidende tekst was als volgt : “We zitten terug volop in de Sint-Niklaasperiode.  De Heilige man zetelt in alle grootwarenhuizen en mag zich beslist op een flink bezoek beroemen.  Dat de man in kwestie vaak op zijn tanden moet bijten bij al die jeugdige ontboezemingen zal wel niemand betwijfelen.  Niettemin geloven wij toch dat het toch aangenamer moet zijn de kinderen te horen die u hun dromen en wensen toefluisteren dan bvb. de politieke debatten in de krant te lezen.  Misschien maken die vragende oogjes hem soms weemoedig…  Merkwaardig is alleszins dat wij de Heilige man ieder jaar vroeger te zien krijgen, straks zetelt hij gans het jaar door…” 

Wie de tekst in het “bont beeld” zelf leest ziet dat het kind dat het verst verwijderd is van de Sint aan zijn vader vraagt : “Papa, is da den dien van de lienevasion ze broere ?”.  Wij zouden er een quizvraag van kunnen maken : “Is er iemand die weet wat die kleine bedoelt met “de lienevasion” ?”.
Laat ik maar meteen verklappen dat “de lienevasion” een Brugs grootwarenhuis was in de Kuipersstraat en dat “de lienevasion” de Brugse benaming was voor wat in feite “A l’Innovation” noemde.  Want in die tijd klonk een Franse naam blijkbaar veel beter dan een degelijke Vlaamse naam…  “A l’Innovation” was gevestigd waar wij nu de Brugse hoofdbibliotheek “Biekorf” aantreffen.

Op de plaats waar “A l’Innovation” en later de Brugse hoofdbibliotheek “Biekorf” de deuren openden was het warenhuis van Leonhard Tietz de voorloper.  Op onderstaande foto, die dateert van omstreeks 1910, zien wij de imposante voorgevel van dit warenhuis van Tietz.  Bespaar u de moeite om deze gevel in de Kuipersstraat alsnog te gaan bewonderen, ze is helaas sinds jaar en dag uit het stadsbeeld verdwenen.
 

Cerle Brugge KSV

Het warenhuis Leonhard Tietz in de Kuipersstraat (bron foto : beeldbank Brugge).

A l’Innovation” was de naam van enkele Belgische grootwarenhuizen waarvan het eerste warenhuis in 1897 in de Nieuwstraat in Brussel geopend werd.  In 1901 ontwierp architect Victor Horta een nieuw pand voor “A l’Innovation” in art-nouveaustijl.  De opening van het nieuwe gebouw, dat vooral uit glas en staal bestond, vond plaats op 27 april 1903.  Het dak bestond hoofdzakelijk uit glas zodat er veel daglicht binnenviel en de aangeboden waren er in daglicht konden worden bekeken.  Het gebouw zou pas in 1920 helemaal afgewerkt worden.  Dit warenhuis kwam op een vreselijke manier in het nieuws toen een zware brand er op maandag 22 mei 1967 woedde.  Niet minder dan 323 mensen verloren er het leven en nog eens 150 mensen raakten er gewond, al bestaat er over het exacte aantal slachtoffers nog steeds twijfel.

In “A l’Innovation” kon men bijna alles kopen, van meubels tot kleding, huishoudgerief, cosmetica, werktuigen, juwelen, voeding en nog veel meer.  De meeste warenhuizen van “A l’Innovation” herbergden ook een restaurant en een kapperszaak.  In 1932 lanceerde het warenhuis een nieuw concept onder de naam “Priba” wat een samentrekking was van Prix Bas en uiteraard sloeg op de lage door hen gehanteerde prijzen.  In 1969 vond een fusie plaats tussen de warenhuisketens “A l’Innovation”, “Bon Marché” en Vaxelaire wat leidde tot het ontstaan van “INNO-BM”.  Reeds in 1974 fusioneerde de nieuwe groep met de warenhuisketen “Grand Bazar” (GB) waardoor “GB-INNO-BM” ontstond.  In juni 2001 nam “Galeria Kaufhof” de warenhuizen van “Inno” over, bouwde deze om naar het Galeria-concept en liet ze verder bestaan onder de naam “Galeria Inno”.

Het Brugse filiaal van “A l’Innovation” kwam er in 1920 toen de warenhuisketen het voormalige warenhuis Leonhard Tietz aankocht.  Het filiaal kende een bloeiend bestaan maar mettertijd bleek het warenhuis verouderd en beantwoordde het niet meer aan de vele (hoge) eisen die gesteld werden.  Er werd beslist om het bestaande pand in de Kuipersstraat te verlaten.  Aan een stukje Brugse geschiedenis in de Kuipersstraat was een einde gekomen.  Het pand werd in 1976 gesloopt.
Op de plaats waar het warenhuis Leonhard Tietz en later “A L’Innovation” hun waren aan de Bruggelingen verkochten vond nadien, tot op de dag van vandaag, de Brugse hoofdbibliotheek “Biekorf” een onderkomen.     
 

Cerle Brugge KSV

De gebouwen van “A L’Innovation” in de Kuipersstraat (bron foto : beeldbank Brugge).

(Marnix Knockaert)
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Praatje met een speler - Loïc Badiashile


 ‘Cercle is de juiste stap’


De interlandbreak was het ideale moment om nog eens een speler te interviewen.  De keuze viel op onze goalie Loïc Badiashile.  Ons sluitstuk miste nog geen enkele wedstrijd in de competitie en is de opvolger van Paul Nardi.  Net als Paul wordt ook hij geleend van AS Monaco.  Het relaas van een aangenaam gesprek.  

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle en Brugge door de jaren heen… (deel 216)

(periode van 26-11-1960 -> 10-12-1960)


Cercle

Een verplaatsing naar Berchem Sport was nooit te onderschatten.  De Rooiploeg stond er om bekend over een stugge defensie te beschikken en maakte het, zeker in eigen huis, de meeste tegenstanders zeer moeilijk.  Berchem telde bovendien slechts één puntje achterstand op Cercle zodat Brugs verlies haasje-over in de klassering betekende.  Wilden de Bruggelingen de rol niet lossen dan deden ze er best aan om minstens een gelijkspel te behalen.
“Veritas” was voor “Het Brugsch Handelsblad” de reporter van dienst en spoorde op die bewuste zondag vol goede moed richting Berchem…   

“Berchem Sport -  Cercle Brugge 1-2 : Het groen-zwarte systeem klopte perfect…” : “Het moet zijn dat Gerard Versyp een goede “mascotte” voor Cercle is, want telkens de “Bond” hem een zondagje vrijaf geeft, is onze internationale ref er natuurlijk bij voor de wedstrijden van zijn poulains.  Nu wil het toeval, dat hij twee opeenvolgende zondagen in de gelegenheid was de Brugse groen-zwarten te vergezellen op gevaarvolle verplaatsingen naar Kortrijk en Berchem, en zij dan ook iedere keer met de volle buit terugkeerden.  Nu beweren sommige insiders dat Cercle bij Gerard zal aandringen om verlof aan te vragen, elke keer als Cercle een moeilijke uitwedstrijd te spelen heeft…  Wat er van waar is, dat zal de toekomst wel uitwijzen.  Intussen hebben de groen-zwarten alweer een lastige uitstap tot een goed einde gebracht en meteen hun mogelijke titelambities kracht bijgezet.  En als wij even de film van de match te Berchem opnieuw voor onze ogen laten afrollen, stellen wij vast dat er “iets” bij Cercle veranderd is.  En dit “iets” is voornamelijk het moreel dat Cercle vroeger zo dikwijls parten speelde, de tijd dat zij bij de minste achterstand, en vooral dan op verplaatsing, alle moed verloor, is nog niet zo ver af…  Daar is alvast een ommekeer gekomen : de ploeggeest is uitstekend geworden en de inschakeling van bvb. een Daels en een De Caluwé, om maar deze twee te noemen, werkt beslist stimulerend op hun ploegmakkers.  Ook het thans opgelegde systeem zit er wel voor een deel tussen : in plaats van het vroegere gepingel en het veel te lateraal spel, werd deze spelwijze totaal over boord gegooid.  Het werd een integrale 4-2-4 waarbij het middenveld veelal prijs wordt gegeven en met snelle en verrassende tegenaanvallen wordt uitgepakt.  Dat de vlugge Notteboom en de verbazende Eric Daels hierbij de voornaamste troeven van het nieuwe Cercle worden, laat zich gemakkelijk raden.”

Technische  krabbels…
Berchem Sport - Cercle Brugge  1-2

- opkomst : 2.000 toeschouwers.
- terrein : glad doch goed bespeelbaar.
- weersgesteldheid : regen en daarna overtrokken.
- leiding : ref. Geluck, niet van kritiek vrij te pleiten.
- fair-play : liet van lokale zijde wel wat te wensen over.  Na de wedstrijd leek de Cercle-
  kleedkamer op een ziekenzaal, want de scheenbenen van Lambert, Notteboom, Michiels,
  Daels en Demey vertoonden duidelijk de sporen van de al te harde contacten met de
  Berchemspelers, bij wie vooral Vercammen het mes hanteerde.
- corners : Berchem 5, Cercle 2.
- doelpunten : 7e minuut : na een daverende lokale inzet speelde Verfaillie door aan Van
  Dijck die Lippeveldt met een through-pass bediende ; deze draaide rond Serru en was de
  uitlopende Mortier met een schuiver te vlug af, 1-0 – 23e minuut : bij een aanval langs De
  Caluwé – Michiels spurtte Daels in het gat en hoewel hij foutief ten val gebracht werd, kon
  de Wevelgemnaar toch nog doorspelen naar Lambert, die een eerste keer op de
  Berchemmuur besloot, doch kon hernemen en zijn schot door Vets zag afgeweerd worden op
  het been van Vercammen voorbij de onthutste doelman, 1-1 – 64e minuut : een free-kick
  word door Lambert tot bij De Caluwé geschoven, die van ver zijn kans waagde ; ’t schot
  veranderde enigszins van richting door Degroote, zodat de verraste Van Looy niet meer bij
  de bal kon, 1-2.
- Berchem Sport : Van Looy, Cools, Vercammen, Degroote, Vets, Everaert, Lippeveldt,
  Verfaillie, Rossen, Van Dijck, Pollet.
- Cercle : Mortier, Roje, Serru, Perot, Baas, Demey, Notteboom, Daels, Michiels, Lambert,
  De Caluwé.


Winnen zonder ook maar één doelpunt te scoren, ook dat is een kunst die tot het voetbal behoort.  Berchem Sport had drie doelpunten aangetekend en ging toch met 1-2 de boot in…  “Dani” had dit uiteraard ook opgemerkt en, hoe zou het ook anders kunnen, er een leuk “bont beeld” van gemaakt :

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Praatje met een speler - Yves Dabila


 
‘Wedstrijden spelen en ervaring opdoen bij Cercle’


In de week na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Waasland Beveren was het tijd voor mijn tweede spelersinterview.  Daarbij dacht ik aan Yves Dabila.  Onze Ivoriaanse verdediger miste nog geen minuut van de competitie en scoorde zelfs al op KV Mechelen.  Door de onbeschikbaarheid van Jeremy Taravel is Yves (voluit Kouadia Yves) momenteel ook aanvoerder van de ploeg.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Rominigue Kouamé

“Ooit spelen bij de grootste clubs ter wereld”


Voor mijn eerste opdracht van het nieuwe seizoen besloot ik Romingue Kouamé te interviewen.  De woensdag voor de wedstrijd in eigen huis tegen KV Kortrijk sprak ik hem in de statische beheerraadzaal van KSV Cercle Brugge.  Was de start van groen-zwart met nul op zes niet zo denderend, de jonge Malinese middenvelder kan wel terugblikken op een geslaagd competitiedebuut.  
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Sven Vandendriessche

Teammanager


Marc Van Lysebetten (voorheen bij AA Gent) werd aanvang dit seizoen aangeworven voor de functie van teammanager, na het vertrek van Nicolas Cornu die deze taak twee seizoenen waarnam .  Marc is echter een tijd onbeschikbaar wegens medische redenen en de vierenveertig jarige Sven Vandendriessche, die eerder ook voor deze functie solliciteerde, neemt actueel deze taak waar.
De seizoensaanvang is een zeer drukke periode voor de teammanager.  Vandaar dit artikel.   
Tijd dus om Sven even aan de Cercle-supporters voor te stellen, evenals een overzicht te geven waar hij zich zoal dient mee bezig te houden.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!