koop tickets online
nl fr en

Cercle en Standard verdelen de buit na intense partij: 1-1

Met de nummer 8 tegen de nummer 6 van het klassement had het Jan Breydelstadion op zaterdagnamiddag een mooi affiche in petto. Na de winstpartij tegen KAA Gent vorige week kwam Cercle Brugge op slechts 2 punten van Standard de Liège te staan. Miron Muslic wijzigde zijn basiself op slechts één positie. Doelman Majecki was terug fit en nam zijn vertrouwde plek in tussen de palen. Verder traden de tien vertrouwde namen aan. 

De bezoekers namen het initiatief in de openingsfase. Veel kansen leverde dat evenwel niet op. Groen-Zwart slaagde er lange tijd onvoldoende in de verbinding te maken met de aanval. Het duurde tot halfweg de eerste helft tot Cercle voor dreiging kon zorgen via een kopbal van Ueda. Kort daarna vond Siquet de vrijstaande Deman aan de tweede paal, al kon de Jonge Duivel het leer enkel met de haren raken. Ook Standard werd wakker en liet van zich spreken: een schot van Ohio ging in het zijnet en iets later verslikte Majecki zich bijna in diezelfde bedrijvige Ohio. Met de rust in zicht kreeg Cercle wat meer ruimte en kort voor rust kon het daar bijna van profiteren: er was een prima tussenkomst nodig van Bokadi een schot van Denkey. Halfweg hingen de bordjes onveranderd gelijk.

Het tweede bedrijf had iets weg van de eerste helft. Veel duels, een klein speelveld en weinig open ruimtes. Na een kwartier leek Cercle dan toch de bovenhand te nemen. Denkey, zeer aanwezig maar niet steeds even zuiver, knalde in het zijnet. En toch was het Standard die voor de eerste keer de bal in het mandje legde. Canak bediende Perica via een lage voorzet, maar na enkele VAR-minuten werd het doelpunt afgekeurd. De laatste tien minuten en het moment van de waarheid braken aan. Standard ontsnapte via een tegenaanval met Zinckernagel als eindproduct. Na een geslaagde overstap haalde de Deen uit van dichtbij, maar Daland stak daar een handje voor. Ook nu werd de VAR geraadpleegd, maar dit keer was het de uitploeg die daar voordeel uit puurde. Zinckernagel nam zelf de verantwoordelijkheid en zette de elfmeter om: 0-1 was een hard verdict. Niet dat groen-zwart zoveel meer verdiende, maar de openingsgoal viel toch compleet uit de lucht. Zo viel er niets meer te verliezen voor de Vereniging: Muslic dropte onder meer Marcelin en Kehrer in de ploeg als wederwoord. En dat loonde: net nadat het bord van de 6 toegevoegde minuten verscheen, slaagde Ueda erin om vanuit de draai een afvallende bal droog in de bovenhoek te schieten: 1-1. Voor de tweede week op rij ontplofte het Jan Breydelstadion in de toegevoegde tijd. Beide ploegen kunnen tevreden zijn met een puntje en dat werd ook door beide trainers op de persconferentie bevestigd.Opstelling Cercle: Majecki, Popovic, Ravych (82’ Hotic), Daland, Vanhoutte (87’ Marcelin), Francis (82’ Van Der Bruggen), Siquet, Deman, Somers (75’ Kehrer), Ueda en Denkey. 

Opstelling Standard: Bodart, Dussenne, Ohio (59’ Perica), Donnum, Fossey, Alzate, Bokadi, Melegoni (46’ Canak), Balikwisha (59’ Cimirot), Laifis en Zinckernagel.

Doelpunten: 81’ Zinckernagel (0-1, penalty), 90+1’ Ayase Ueda (1-1)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Kijk hier naar de persconferentie na Cercle-KV Kortrijk
Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt verdiende 2-0 zege tegen KV Kortrijk na een ijzersterke eerste helft!

Cercle ontving zaterdagmiddag KV Kortrijk in een natgeregend Jan Breydelstadion. Groen-zwart voetbalde de bezoekers in de eerste helft van het kastje naar de muur. Het goede voetbal werd door Somers en Ueda omgezet in een 2-0 voorsprong aan de rust. In een tweede helft met weinig kansen kwam die voorsprong niet meer in gevaar. Groen-zwart hield op die manier verdiend de drie punten thuis.  

Na de interlandbreak vorig weekend nam Cercle het zaterdagmiddag op tegen KV Kortrijk. Cercle kon opnieuw rekenen op doelman Radoslaw Majecki, die hersteld is van een blessure aan de borstspier. Kevin Denkey was nog steeds geschorst.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ga mee naar Antwerp-Cercle Brugge: check hier alle ticketinfo

Op de 124e verjaardag van Cercle, op zondag 9 april, spelen we om 16h00 op bezoek bij Antwerp. Er zijn 790 combitickets beschikbaar voor Cerclefans. Speciaal voor z'n verjaardag zijn trakteert Cercle met goedkopere prijzen voor het busvervoer. €10 in plaats van de gebruikelijke €16. Premium Twoalve-members betalen €9.

Aangezien de combiregeling van kracht is blijven de loketten voor bezoekende supporters gesloten. Cerclefans moeten de verplaatsing ook verplicht met een supportersbus maken. 9 april is een drukke dag voor veel busmaatschappijen, daarom werken we volgens het principe first come=first served. Inschrijven voor de verplaatsing naar Antwerp is daarom slechts mogelijk tot en met woensdag 5 april om 12h30. Schrijf je later in? Dan kom je op een wachtlijst terecht.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Hannes Van Der Bruggen!

Neen, het is geen grap. Hannes Van Der Bruggen wordt vandaag wel degelijk 30! Als kers op de verjaardagstaart speelt Cercle deze namiddag ook nog tegen zijn vorige ploeg KV Kortrijk. Gefeliciteerd en succes straks Hannes!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!