koop tickets online

Cercle in slotfase voorbij Winkel Sport

Winkel Sport (uitkomend in 1ste Nationale) kwam al na enkele minuten op voorsprong door een kopbaldoelpunt van Michiel Clyncke. Cercle zocht geduldig naar openingen, maar had het moeilijk om de goed georganiseerde en technisch meer dan behoorlijke thuisploeg in de problemen te brengen. De eerste dreiging kwam er na een individuele actie van Guy Mbenza, maar hij krulde de bal een metertje over de kruising. Even later was hij iets te zelfzuchtig en besloot hij zelf vanuit een schuine hoek te trappen in plaats van een medemaat aan te spelen. Op slag van rust was het Thibo Somers die het dichtst bij de gelijkmaker kwam, maar zijn deviatie strandde op de deklat.

Geen wissels aan de rust bij Cercle, dat langzaam op gang kwam in het tweede bedrijf. Enkel Calvin Dekuyper kon voor wat dreiging zorgen met een afstandsschot dat naast ging. Op het uur kwamen er met de inbreng van Dino Hotic, Kevin Hoggas, Robbe Decostere, Naomichi Ueda en Alimani Gory nieuwe impulsen van de bank. Kevin Hoggas kon zich al snel achter een vrije trap zetten en krulde die knap binnen

Cerle Brugge KSV

Dino Hotic kreeg enkele minuten later al de mogelijkheid om Cercle op voorsprong te trappen, maar hij strandde op de benen van de thuisdoelman. Na een actie van Gory kreeg Hotic een nieuwe schietkans, maar de thuisdoelman ging goed plat.

De thuisploeg kreeg het lastiger naarmate de wedstrijd vorderde, maar de thuisverdediging bleef wel scherp acteren en stond zo onder andere pogingen van Hoggas en Mbenza in de weg. Guy Mbenza kwam aan de tweede paal net te laat om een vluchtschot van de ingevallen Velkovski in de doel te verlengen. Diezelfde Velkovski lag aan de basis van het winnende doelpunt. Na een goeie combinatie met Gory drong hij diep door in de zestien. Zijn lage voorzet kwam bij Hotic terecht, die rustig kon binnenleggen en zo Cercle in de slotfase nog de logische winst bezorgde.


Opstelling Cercle Brugge: Goblet, Suffys (59’ Decostere), Cassaert (59’ Ueda), Raux-Yao, Corryn (75’ Velkovski) – Deuro (75’ Omolo), Dekuyper (59’ Hoggas), Koshi (67’ Vanhoutte) – Somers (59’ Hotic), Mbenza, Sampers (59’ Gory).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
De medische testen van Thomas Didillon in beeld

Onze fotograaf was erbij toen Thomas Didillon eerder deze week z'n medische testen ging afleggen. Bekijk hieronder een fotoverslag!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle neemt Thomas Didillon definitief over van RSC Anderlecht

Cercle Brugge en RSC Anderlecht zijn tot een akkoord gekomen met betrekking tot de onmiddellijke en definitieve overgang van doelman Thomas Didillon naar Cercle. De 24-jarige Franse doelman ondertekent een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Onze voorbereiding op de komst van Antwerp

Zondag ontvangt Cercle Brugge kersvers bekerwinnaar Antwerp in Jan Breydel voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Die match wordt om 13u30 achter gesloten deuren afgewerkt. Bekijk hieronder onze voorbereidende trainingsweek!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Aboubakary Kanté!

Een mooie dag vandaag voor Aboubakary Kanté! De Franse aanvaller viert vandaag z'n 26ste verjaardag.

Kanté kwam in 2019 aan bij Cercle Brugge, maar vervolledigde afgelopen seizoen bij het Franse FC Le Mans uit de Ligue 2. 

Gelukkige verjaardag Kanté!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Flits van Bastien velt moedig Cercle

Groen-Zwart mocht op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League op bezoek in de vurige stede. Een leeg Sclessin vormde het decor van de vuurdoop voor coach Paul Clement en zijn team. Geen evidente klus op de openingsspeeldag. Uiteindelijk was het kapitein Samuel Bastien die de thuisploeg vroeg in de 2de helft de zege bezorgde met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na een lange studieronde was het de thuisploeg die het tempo stilaan omhoog trok. Vooral een bedrijvige Lestienne probeerde de forcing te voeren. Cercledoelman Warleson kon zich onderscheiden om schoten van Laifis en Shamir, maar vooral bij een kopbal van Amallah toonde hij zijn kwaliteiten. Cercle liet zich evenwel niet onbetuigd en waar Standarddoelman Bodart niet moest tussenkomen op schoten van Hoggas en Hazard, moest hij zich wel tot het uiterste strekken op een poging van Velkovski die vanaf de rand van de zestien hoog in de verste hoek mikte.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!