koop tickets online

Cercle in slotfase voorbij Winkel Sport

Winkel Sport (uitkomend in 1ste Nationale) kwam al na enkele minuten op voorsprong door een kopbaldoelpunt van Michiel Clyncke. Cercle zocht geduldig naar openingen, maar had het moeilijk om de goed georganiseerde en technisch meer dan behoorlijke thuisploeg in de problemen te brengen. De eerste dreiging kwam er na een individuele actie van Guy Mbenza, maar hij krulde de bal een metertje over de kruising. Even later was hij iets te zelfzuchtig en besloot hij zelf vanuit een schuine hoek te trappen in plaats van een medemaat aan te spelen. Op slag van rust was het Thibo Somers die het dichtst bij de gelijkmaker kwam, maar zijn deviatie strandde op de deklat.

Geen wissels aan de rust bij Cercle, dat langzaam op gang kwam in het tweede bedrijf. Enkel Calvin Dekuyper kon voor wat dreiging zorgen met een afstandsschot dat naast ging. Op het uur kwamen er met de inbreng van Dino Hotic, Kevin Hoggas, Robbe Decostere, Naomichi Ueda en Alimani Gory nieuwe impulsen van de bank. Kevin Hoggas kon zich al snel achter een vrije trap zetten en krulde die knap binnen

Cerle Brugge KSV

Dino Hotic kreeg enkele minuten later al de mogelijkheid om Cercle op voorsprong te trappen, maar hij strandde op de benen van de thuisdoelman. Na een actie van Gory kreeg Hotic een nieuwe schietkans, maar de thuisdoelman ging goed plat.

De thuisploeg kreeg het lastiger naarmate de wedstrijd vorderde, maar de thuisverdediging bleef wel scherp acteren en stond zo onder andere pogingen van Hoggas en Mbenza in de weg. Guy Mbenza kwam aan de tweede paal net te laat om een vluchtschot van de ingevallen Velkovski in de doel te verlengen. Diezelfde Velkovski lag aan de basis van het winnende doelpunt. Na een goeie combinatie met Gory drong hij diep door in de zestien. Zijn lage voorzet kwam bij Hotic terecht, die rustig kon binnenleggen en zo Cercle in de slotfase nog de logische winst bezorgde.


Opstelling Cercle Brugge: Goblet, Suffys (59’ Decostere), Cassaert (59’ Ueda), Raux-Yao, Corryn (75’ Velkovski) – Deuro (75’ Omolo), Dekuyper (59’ Hoggas), Koshi (67’ Vanhoutte) – Somers (59’ Hotic), Mbenza, Sampers (59’ Gory).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle Brugge-Standard

Paul Clement maakte zaterdagmiddag z'n 22 koppige selectie bekend voor Cercle-Standard van zondagmiddag om 16h. Nieuwkomer Kévin Denkey behoort voor het eerst tot de wedstrijdselectie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bert Put scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard

De Voetbalbond maakte bekend dat Bert Put werd aangeduid als scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard. Put zal worden bijgestaan door assistenten Jeroen Walschap en Philippe Vandecauter. Vierde official is Brent Staessens.

Lawrence Visser werd aangeduid als VAR. Rien Vanyzere & Mario Vanlommel staan Visser hierin bij.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bekijk hier de hoogtepunten uit Beerschot-Cercle Brugge

Alle hoogtepunten uit Beerschot-Cercle nog eens nakijken? Dat kan hier!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Persconferentie van Paul Clement na Beerschot-Cercle

Benieuwd naar de reactie van Paul Clement na het 1-1 gelijkspel tegen Beerschot? Hier ben je aan het juiste adres!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Johanna Omolo naar Erzurumspor

Cercle Brugge en het Turkse Büyüksehir Belediye Erzurumspor hebben een overeenkomst bereikt met betrekking tot de onmiddellijke en definitieve overgang van middenvelder Johanna Omolo.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!