koop tickets online

Cercle is klaar voor 2020!

Na een succesvolle winterstage in Malta zette Cercle Brugge zaterdagavond rond 22u30 terug voet op Belgische bodem. 8 dagen lang bereidde Groen-Zwart er op het eiland in de Middellandse zee de 9 aankomende finales in de Jupiler Pro League in optimale omstandigheden voor. 

Een goede oefenpot afgelopen vrijdag tegen het Duitse FC Augsburg was voor Groen-Zwart een mooie apotheose van een succesvolle winterstage in het Maltese Mellieha. Op het nationale oefencomplex van Malta werd dagelijks tot tweemaal toe intensief getraind, afgewisseld met teambuilding en andere groepsactiviteiten, zoals een toeristisch bezoek aan de historische steden Valletta en Mdina. Vrijdagavond stond er een groepsdiner op het programma in een plaatselijk visrestaurant.

Cerle Brugge KSV

Nieuwkomers Hotic & Christie-Davies moesten, zoals dat gebruikelijk is, voor de groep een zelf gekozen nummer zingen. Ook Guillaume Hubert, die afgelopen zaterdag zijn 26ste verjaardag vierde, werd in de bloemetjes gezet met een leuke attentie bij het nagerecht.

Zaterdagmorgen stond er voor de afreis naar België nog een recuperatietraining op het programma. De gymzaal bleek de voorkeursplaats bij uitstek, terwijl nadien nog een groepswandeling langs de Maltese kust op het programma stond. Na een kleine lunch in het hotel stapte Cercle vervolgens de bus op richting luchthaven voor de vlucht die de spelersgroep via Frankurt naar Brussel bracht.

Zondag en maandag genieten de spelers vervolgens van twee dagen vrijaf. Vanaf dinsdag start Cercle dan de finale voorbereiding richting de komst van FC Antwerp, nu zondag om 14u30 in Jan Breydel.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#MOUCER | Onze voorbereiding op Moeskroen

Na twee dagen vrijaf beginnen de spelers dinsdagmorgen met hun voorbereiding op Moeskroen-Cercle Brugge. Benieuwd naar het trainingsschema? Raadpleeg het hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#STVCER | De reacties

Doelpuntenmaker Kevin Hoggas was duidelijk gelukkig met zijn mooie winning goal na de overwinning tegen Sint-Truiden. 
"Het was misschien een mooi doelpunt, maar in de eerste plaats was het een belangrijk doelpunt. Dat doet me nog het meeste plezier. Ik scoorde op een goed moment in de wedstrijd. We konden de voorsprong vasthouden en de drie punten meenemen naar huis."

Is het voor jou persoonlijk een soort revanche na de gemiste penalty in Eupen?
"Ja, natuurlijk maar dat is voetbal. Ik was heel teleurgesteld toen omdat ik de mogelijkheid had om een punt op te leveren, misschien zelfs meer. Ik ben dus heel ontgoocheld teruggekeerd. Maar dan ben ik gewoon weer aan de slag gegaan en is ons geluk ook gekeerd. En kijk, vandaag scoor ik weer en levert dat drie punten op. Dat is voetbal."

Speelden jullie vandaag ook wat terughoudender dan in de voorgaande wedstrijden?
"Misschien wel. We speelden goed, en vaak beter dan de tegenstanders. Maar zij konden ons dan opwachtten en zo eindigden we tekens zonder punten. Vandaag hebben we geprobeerd om net zoals anders ons spel te spelen, maar het defensieve niet uit het oog te verliezen."

Waren jullie op de hoogte van het resultaat van Waasland Beveren voor de wedstrijd?
"Ja dat waren we. Dat was een extra motivatie omdat we wisten dat ze op het laatste moment nog een doelpunt hadden tegen gekregen. Ze staan maar op enkele punten van ons en net voor het einde leek het erop dat ze een punt gingen pakken, maar uiteindelijk zagen we dat ze dan toch nog verloren hadden, des te beter voor ons dat we nu op 3 punten komen maar er resten nog 4 wedstrijden. De moeilijkste stap moeten we nog zetten."

Voor Stef Peeters was het een terugkeer naar zijn voormalige werkgever. Toen speelde hij elke thuiswedstrijd op kunstgras, nu trainde het team een hele week in Varsenare om aan het gras te wennen. 
"Dat klopt, maar nu is het wel een andere mat dan toen. Ik vind ze veel slechte dan toen ik hier speelde. Toen was het veel langer en stond het ook echt recht. Nu is het veel korter en je voelt dat er een parking onder ligt. In Varsenare lag de mat wel veel beter en was het heel anders. Misschien dat de wind er ook wel een beetje mee te maken hadden, en dat zij daardoor ook wel minder voordeel haalden uit het veld."

Mentaal is deze overwinning heel belangrijk.
"Ja, toen ik bij Caen speelde hebben we ook in een positie gezeten waarbij de trainer zei dat we gered waren, maar dat we daarna toch nog om het behoud moesten spelen. Ik denk dat bij Oostende en Waasland ook wel elke speler gedacht had dat ze gered waren. Als je die klik nu nog moet maken en ervoor moet gaan spelen is dat moeilijker dan de situatie waaruit wij komen. We komen uit een geslagen positie en het kan alleen nog maar beter."

En dus kan alles nog, want vorige week scoren jullie op het einde, vanavond verliest Waasland Beveren op het einde. 
"Ja maar dat zijn kleine dingen die wel meespelen. Kortrijk heeft eigenlijk niets meer te winnen in de competitie maar gaat vorige week winnen op Beveren en vandaag op Oostende. Daar verwacht je toch dat die ploegen punten kunnen pakken. Maar 't is voetbal en uiteindelijk komt het toch allemaal in een trechter samen. Ik denk dat het tot de laatste speeldag spannend zal worden. Ik ben ook wel eens het geloof verloren dit seizoen, bijvoorbeeld in de thuismatch tegen Anderlecht. Daar had ik echt het gevoel dat het niet mocht zijn. Dan die strafschop tegen Eupen in de laatste minuut. Maar goed, nu pakken we 6 op 6 en gaan we er vol voor."

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#STVCER | Trainen op kunstgras

De voorbereidingsweek op Sint-Truiden ging dinsdagvoormiddag van start met een groepstraining. Niet zoals gebruikelijk op de oefenvelden rond het Jan Breydelstadion, maar wel op de terreinen van KFC Varsenare. STVV werkt zijn thuiswedstrijden op kunstgras af, en daarom wijkt Cercle deze week naar Varsenare uit om zich op de nieuw aangelegde kunstgrasvelden in ideale omstandigheden voor te bereiden op de belangrijke verplaatsing naar Stayen.

Bekijk hieronder een fotoreportage! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#STVCER | Deze week training in Varsenare

Omdat Sint-Truiden, onze tegenstander nu zaterdag, z'n thuiswedstrijden op kunstgras afwerkt, bereidt coach Bernd Storck zijn troepen deze week voor op het kunstgrasveld van KFC Varsenare. Benieuwd naar het trainingsschema? Dat vind je hier terug!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Onze voorbereiding in aanloop naar STVV – Cercle Brugge

Een nieuwe week, een nieuwe finale. Nu zaterdag trekt Groen-Zwart naar het kunstgras van Stayen om er STVV partij te geven. Onze voorbereiding? Die vind je hieronder terug!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!