koop tickets online

Cercle kan punten niet thuishouden tegen RSCA

Cercle is er niet in geslaagd punten thuis te houden tegen RSC Anderlecht. Ondanks een uitstekende start, vertaald in een vroeg doelpunt, leidden de bezoekers na een half uur via twee doelpunten van Zirkzee. Cercle toonde veel enthousiasme, maar kon de achterstand niet meer ombuigen.

De wedstrijd kon niet beter starten voor Cercle: al in de openingsminuut vond Velkovski centraal Deman, die de bal onder Van Crombrugge schoof. Groen-Zwart koos voor de aanval maar zag de bezoekers al voor het kwartier op gelijke hoogte komen. Sergio Gomez behield het overzicht en bood Zirkzee de gelijkmaker op een schoteltje aan. Cercle toonde zich ook na de gelijkmaker de meest offensieve ploeg maar had een uitstekende tussenkomst nodig van Didillon toen de snelle Raman kon afdrukken. Op het half uur was het wel prijs: Zirkzee zag zijn schot uit de tweede lijn afwijken en de bal over een kansloze Didillon in doel vallen. Anderlecht ging het balbezit intussen steeds meer opeisen en zag hoe Cercle wel probeerde aan te dringen, maar niet altijd de beste keuze maakte in de zone van de waarheid. Zo stond het halfweg 1-2.

Na een rommelige start van de tweede helft, opende Vanhoutte de debatten met een prima afstandsschot waarop Van Crombrugge de nodige moeite had. Onder impuls van het publiek koos de Vereniging voor het offensief en bracht met Rubio en nieuwkomer Millan twee verse krachten tussen de lijnen. Een goed teruggekeerde Delcroix moest zijn doelman bijstaan bij een poging van Deman, maar de goede intenties werden te weinig vertaald in doelrijpe kansen. Cercle ging risico’s nemen en Anderlecht werd steeds gevaarlijker onder leiding van invaller Amuzu. Didillon hield de Vereniging meermaals recht en Cercle had het geluk dat de bezoekers het te laks uitspeelden. Cercle schoof ook Utkus nog vooruit, maar slaagde er niet meer in om doelman Van Crombrugge in de problemen te brengen. Zo bleef Cercle, voor het eerst in deze competitie, met lege handen achter.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Popovic, Utkus, Corryn ('80 Raux-Yao), Velkovski, Vanhoutte,  Da Silva (’74 Van Der Bruggen), Hotic (’57 Rubio), Deman (’74 Denkey)  en Sampers (’57 Millan).

Opstelling Anderlecht: Van Crombrugge, Hoedt, Delcroix, Murillo, Cullen, Olsson, Refaelov (’74 Amuzu), Verschaeren (’66 Ashimeru), Zirkzee (’86 Harwood-Bellis), Gomez, Raman (’74 Thelin).

Doelpunten: 1-0 Deman (1’), 1-1 Zirkzee (13’), 1-2 Zirkzee (29’).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Het eerste interview met Silvère Ganvoula

Voor Silvère Ganvoula is het menens: de nieuwe Cerclespits wil zoveel mogelijk speelminuten verzamelen bij Cercle en doelpunten scoren. De Congolese international is er dan ook op gebrand om de positieve lijn van de voorbije weken verder te zetten. Hoe we dat weten? Dat vertelde Ganvoula ons net na z'n contractondertekening!

Bekijk hieronder een eerste interview met Silvère Ganvoula:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ontdek de selectie voor Anderlecht-Cercle Brugge

Woensdagavond trekt Cercle Brugge naar het Lotto Park van RSC Anderlecht. Om 21:00 wordt de partij afgetrapt. Olivier Deman is er al zeker niet bij: de beloftevolle Belg is geschorst na z'n 5e gele kaart in de thuisoverwinning tegen Zulte Waregem. Wie wel de selectie haalde van coach Dominik Thalhammer, vind je hier terug!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Centrumspits Silvère Ganvoula naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Duitse VFL Bochum vonden een akkoord met betrekking tot de tijdelijke overgang van Silvère Ganvoula (25). De Congolese centrumaanvaller wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd.

Voor Silvère Ganvoula (1,91m) is de Jupiler Pro League alvast geen onbekend terrein. Tussen 2016-2018 kwam de aanvaller respectievelijk uit voor Westerlo, RSC Anderlecht en KV Mechelen. “Het doet plezier om terug te zijn”, aldus de kersverse Cerclespits.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
21 op 24 - Hoe lang is dat niet geleden?

In de voorbije acht wedstrijden won Cercle liefst zeven maal. YR KV Mechelen,  KV Kortrijk, STVV, Seraing, de buren, Eupen en Z.-Waregem gingen voor de bijl. Op momenteel ongenaakbaar promovendus Union verloor Cercle ongelukkig in de toegevoegde tijd.

Een prestatie om, zeker met deze jonge ploeg, “U” tegen te zeggen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Business lanceerde tijdens Cercle-Essevee succesvol de Bouwlounge

Na een kick-off event midden januari lanceerde Cercle Brugge zondagavond voor het eerst de Bouwlounge, een gloednieuwe hospitalityformule van bouwondernemers die elke thuiswedstrijd van Cercle elkaars netwerk ontmoeten. “De extra troef zit ‘m in het feit dat iedereen met elkaars netwerk in contact komt en zo zaken kan doen”, vertelt Vanessa Flamez, commercieel directeur van Cercle.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!