koop tickets online
nl fr en

Cercle kan punten niet thuishouden tegen RSCA

Cercle is er niet in geslaagd punten thuis te houden tegen RSC Anderlecht. Ondanks een uitstekende start, vertaald in een vroeg doelpunt, leidden de bezoekers na een half uur via twee doelpunten van Zirkzee. Cercle toonde veel enthousiasme, maar kon de achterstand niet meer ombuigen.

De wedstrijd kon niet beter starten voor Cercle: al in de openingsminuut vond Velkovski centraal Deman, die de bal onder Van Crombrugge schoof. Groen-Zwart koos voor de aanval maar zag de bezoekers al voor het kwartier op gelijke hoogte komen. Sergio Gomez behield het overzicht en bood Zirkzee de gelijkmaker op een schoteltje aan. Cercle toonde zich ook na de gelijkmaker de meest offensieve ploeg maar had een uitstekende tussenkomst nodig van Didillon toen de snelle Raman kon afdrukken. Op het half uur was het wel prijs: Zirkzee zag zijn schot uit de tweede lijn afwijken en de bal over een kansloze Didillon in doel vallen. Anderlecht ging het balbezit intussen steeds meer opeisen en zag hoe Cercle wel probeerde aan te dringen, maar niet altijd de beste keuze maakte in de zone van de waarheid. Zo stond het halfweg 1-2.

Na een rommelige start van de tweede helft, opende Vanhoutte de debatten met een prima afstandsschot waarop Van Crombrugge de nodige moeite had. Onder impuls van het publiek koos de Vereniging voor het offensief en bracht met Rubio en nieuwkomer Millan twee verse krachten tussen de lijnen. Een goed teruggekeerde Delcroix moest zijn doelman bijstaan bij een poging van Deman, maar de goede intenties werden te weinig vertaald in doelrijpe kansen. Cercle ging risico’s nemen en Anderlecht werd steeds gevaarlijker onder leiding van invaller Amuzu. Didillon hield de Vereniging meermaals recht en Cercle had het geluk dat de bezoekers het te laks uitspeelden. Cercle schoof ook Utkus nog vooruit, maar slaagde er niet meer in om doelman Van Crombrugge in de problemen te brengen. Zo bleef Cercle, voor het eerst in deze competitie, met lege handen achter.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Popovic, Utkus, Corryn ('80 Raux-Yao), Velkovski, Vanhoutte,  Da Silva (’74 Van Der Bruggen), Hotic (’57 Rubio), Deman (’74 Denkey)  en Sampers (’57 Millan).

Opstelling Anderlecht: Van Crombrugge, Hoedt, Delcroix, Murillo, Cullen, Olsson, Refaelov (’74 Amuzu), Verschaeren (’66 Ashimeru), Zirkzee (’86 Harwood-Bellis), Gomez, Raman (’74 Thelin).

Doelpunten: 1-0 Deman (1’), 1-1 Zirkzee (13’), 1-2 Zirkzee (29’).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Standard klopt Cercle dankzij 2 penalty's | 2-0

Met een 3 op 6 uit de eerste 2 speeldagen, trok Cercle op verplaatsing naar Sclessin. Standard had na een 1 op 6 de punten nodig. Beide ploegen vochten om elke morzel Luikse grond. Dat leverde vooral veel strijd op. Amallah kroonde zich in de eerste helst met De penalty’s tot matchwinnaar. De creatieve middenvelder van de Rouches zette beide feilloos om.

Dominik Thalhammer bracht Popovic (terug uit schorsing) in plaats van de geblesseerde Utkus en voorin kreeg Denkey de voorkeur op Ueda.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ons programma in augustus

Met Standard en RC Genk staan er in de augustusmaand twee zware verplaatsingen op het programma. Thuis, in het eigen Jan Breydel, neemt Cercle het deze maand op tegen KV Mechelen en Zulte Waregem. Voor die thuiswedstrijden is het bovendien mogelijk om al wedstrijdtickets aan te kopen! Ga snel naar ticketing.cerclebrugge.be en verzeker jouw plaatsen in Jan Breydel!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Wedstrijdverslag: Sterk Cercle wint van RSCA

Na een uitstekende prestatie in eigen huis tegen Anderlecht pakt Cercle een verdiende overwinning. Ondanks verschillende goede mogelijkheden kon Groen-Zwart, dat Anderlecht geen enkele kans gunde, zijn goede eerste helft nochtans niet vertalen in een voorsprong. Pas halfweg de tweede helft, toen een Anderlecht zich steeds meer ging tonen, beloonde Cercle zichzelf via een knap doelpunt van linksachter Torres. 

Na de mindere prestatie op Westerlo zocht Groen-Zwart eerherstel tegen Anderlecht. Groen-Zwart zette de bezoekers meteen onder druk en nam het meeste initiatief. Na een goed kwartier deed Ueda, die eerder al een kans voorlangs mikte, de netten trillen. Scheidsrechter Boterberg had echter een voorafgaande fout gezien. Anderlecht had de grootste moeite met het spel van Cercle en creëerde voor de pauze geen enkele kans. Bovendien werd Ishaq bij de bezoekers uitgesloten. Cercle wist zichzelf echter ook niet te belonen voor het goede spel. Van Crombrugge redde een kopbal van Da Silva en duwde een vrije trap van Hotic maar net in hoekschop. Toen de Anderlechtdoelman toch geklopt was bij een poging van Deman, stond Trebel op de goede plaats om de bal van de doellijn te halen.

Het spelbeeld van de eerste helft bleef ongewijzigd in de aanvangsfase van de tweede helft. Anderlecht, tot dan onmachtig, creëerde plots wel een reuzenkans: een voorzet van Raman werd door Amuzu tegen de onderkant van de lat gekopt. Cercle daarentegen slaagde er niet in om het overwicht om te zetten in grote kansen en leek het in het laatste kwart van de wedstrijd moeilijker te krijgen tegen een opzettend Anderlecht. Tot Torres zijn duivels ontbond. De nieuwkomer vertrok vanop zijn positie links achteraan, rukte op en plaatste het leer na een dubbele combinatie met Deman voorbij Van Crombrugge in doel. Een schitterend doelpunt! Anderlecht probeerde de bakens nog te verzetten, terwijl Cercle te onzorgvuldig omsprong met de beschikbare ruimte in de omschakeling. Echt grote kansen vielen er niet meer te noteren, zodat Cercle de drie punten verdiend thuis hield. 

Opstelling Cercle Brugge: Majecki, Decostere, Utkus (‘38 Ravych), Daland, Torres, Da Silva, Van Der Bruggen (‘78 Vanhoutte), Hotic (‘78 Denkey), Somers, Deman (‘86 Sampers) en Ueda.

Opstelling Anderlecht: Van Crombrugge, Delcroix, Hoedt, Debast, Ishaq, Amuzu (‘84 Angulo), Ashimeru (‘46 Fabio Silva), Trebel, Verschaeren (‘59 Arnstad), Esposito (‘71 Refaelov) en Raman (‘59 Sadiki) 

Doelpunt: ‘76 Torres (1-0, assist Deman)

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Groen-Zwart onderuit in het Kuipje (2-0)

Cercle mocht de openingsspeeldag van het seizoen 2022-2023 afsluiten met een verplaatsing bij promovendus Westerlo. De Kemphanen hadden heel wat ervaring in huis en konden ook rekenen op een enthousiaste thuisaanhang. Popovic kreeg al na een half uur zijn 2de gele kaart en vlak voor rust kon Daci de score openen voor de thuisploeg. Een ideaal scenario, en Groen-Zwart moest achtervolgen na rust. De beste kansen bleven voor de thuisploeg, dat de vrije ruimte goed benutte. Vlak voor affluiten legde Vetokele de 2-0 eindstand vast.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Samen voor een veilige aftrap

Politie Brugge lanceert net voor de start van de Belgische competitie een campagne rond veilig voetbal. Samen met Stad Brugge, Club en Cercle Brugge, Brandweer Zone 1 en Rode Kruis Vlaanderen roept de politie alle voetballiefhebbers op het nieuwe voetbalseizoen veilig in te zetten en het ook het hele jaar veilig te houden. Na de Coronacrisis, met afgewisseld lege en halfvolle stadions, was de knaldrang ook bij voetbalmatchen extra voelbaar. Alle hulpdiensten en ook de Brugse voetbalploegen doen er alvast alles aan om de veiligheid van alle bezoekers -jong én oud- te garanderen. En ze rekenen hierbij uiteraard ook op de supporters zelf.   

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!