koop tickets online

Cercle klopt KV Mechelen (3-1)

Ploeg in vorm, KV Mechelen kwam als 4de in de stand op bezoek in Brugge voor speeldag 16 in de Jupiler Pro League. Groen-Zwart ging vanaf het startsein op zoek naar doelpunten en zag Utkus de score openen op hoekschop. Storm bezorgde de thuisploeg een koude douche door vlak voor rust gelijk te maken, maar in de 2de helft stoomde Cercle door en Hotic bracht vanop de stip Cercle weer op voorsprong. De Bosniër gaf daarna nog een knappe assist voor de 3-1 van Rabbi Matondo. Eindelijk was de 1ste thuiszege van het seizoen een feit.

Coach Yves Vanderhaeghe stuurde achterin met Utkus, Decostere en Velkovski 3 nieuwe namen het veld op na het debacle tegen Charleroi. Voorin kreeg Deman de voorkeur op Millàn.

Groen-Zwart begon met goede intenties aan de wedstrijd. Utkus verlengde een vrijschop van Van der Bruggen, maar zijn kopbal viel net voorbij de 2de paal waardoor Coucke niet moest tussenkomen. Op het kwartier kon Matondo zich voorbij Walsh draaien en oprukken. Zijn pass op Somers was goed en die bracht vanop links laag voor doel tot bij Deman die kon besluiten. Van Hoorenbeeck koen er nog net een voetje tussen steken, waardoor de poging in hoekschop ging. Even later draaiden de spitsen van Cercle de rollen om. Deman kapte zich vanop rechts naar binnen en bracht voor op Somers die voor zijn man dook en op doel besloot. Maar ook die poging miste het doel van Coucke op een haar na.

Cerle Brugge KSV

Het kon niet blijven duren, want Mechelen gaf weinig weerwerk. Net voorbij het half uur gooide Hotic een hoekschop in het pak. Daland ging aan de 1ste paal net onder de bal door, maar die viel perfect op het hoofd van Utkus die Coucke kansloos liet met een rake kopbal. Meteen daarop deed hij dat ei zo na nog eens over, maar Coucke zat er nu wel tussen en in de herneming kon Deman er niet goed genoeg bij om de score meteen te verdubbelen.

Het venijn zat in de staart van de 1ste helft. Plots kon Storm centraal voor doel een bal ineens op de slof nemen. Zijn gekruist schot verdween in de verste hoek voorbij Didillon. En meteen na de plotse tegentreffer was er ook nog Mrabti die vanop rechts de zestien in kon duiken en op de paal besloot. Zo gingen we bij een 1-1 rusten.

Groen-Zwart bleef ook na rust onverminderd door drukken. Coucke had een prima voetreflex in huis op een poging van Matondo. Op het uur kreeg Cercle een zoveelste hoekschop. Bateau ging daarbij zwaar hangen aan het lijf van Daland. Dat was ook Wesli De Cremer niet ongaan en die wees resoluut naar de stip. Een kolfje naar de hand van Hotic die de bal in de rechter benedenhoek plaatste. Coucke zat in de buurt, maar de strafschop was prima in de hoek en zo kwal Groen-Zwart opnieuw op voorsprong.

Cerle Brugge KSV

Wouter Vrancken stuurde daarna bij met 3 wissels. De invallers leverden haast meteen iets op. Mechelen kreeg een huizenhoge kans maar Van der Bruggen haalde de inzet van Shved van de lijn. Aan de overzijde was er op de tegenaanval dan weer een kans voor Lopes Da Silva die Coucke zag uitpakken met een mooie parade op zijn harde schot.

Een prangend slotkwartier zat eraan te komen, maar daar dacht Hotic anders over. Hij dropte een bal over de Mechelse achterhoede in de loop van Matondo die de 3-1 voorbij Coucke in doel schoof. Daarmee smoorde Groen-Zwart een Mechels slotoffensief in de kiem en hield het de 3 punten thuis.

Cerle Brugge KSV

Cercle: Didillon - Daland, Utkus, Decostere, Velkovski - Lopes Da Silva (Vanhoutte 83'), Van der Bruggen, Hotic (Vitinho 89') - Matondo (Waldo 89'), Deman (Sousa 89') en Somers (Millàn 83 ')

Mechelen: Coucke, Bijker (Swers 69'), Bateau, Walsh, Hairemans (Oum Gouet 30'), Storm, Cuypers (Shved 69'), Schoofs (Engvall 69'), Van Hoorenbeeck, Mrabti (De Camargo 81') en de Souza

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Premium Twoalve | Win een gesigneerd shirt van Jesper Daland!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jesper Daland uitgeroepen tot beste verdediger van speeldag 22!

Jesper Daland werd door Eleven Sports en Sport/Voetbalmagazine opgenomen in het Team of the Week. Bij HLN werd de centrale verdediger zelfs uitgeroepen tot de beste verdediger van speeldag 22!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Bekijk hier de hoogtepunten na de overwinning tegen Eupen (0-2)

Na de mooie 0-2 overwinning op bezoek bij KAS Eupen pakte Cercle de voorbije weken een knappe 18/21 in de Jupiler Pro League. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de partij:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers: “Hopelijk kunnen we snel opnieuw vieren met de supporters”

Thibo Somers was opnieuw een volledige wedstrijd een gesel voor de Eupense defensie en uiteindelijk kon het Cercle jeugdproduct ook de ban breken door Cercle een kwartier voor tijd op voorsprong te zetten: “Het was een zeer lastige wedstrijd voor ons, zeker de eerste helft. De wedstrijd bleef lang gesloten en we creëerden niet zoveel kansen. Eupen speelde in een erg laag blok en verwachtte enkel maar lange ballen. In de tweede helft kwamen we fysiek sterker uit de kleedkamer en gelukkig kunnen we daardoor alsnog de drie punten meenemen naar Brugge. We hopen wel dat de supporters snel opnieuw naar het stadion mogen komen, want hen missen we wel.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Senna Miangue: “6 van onze laatste 7 wedstrijden winnen is toch wel een mooie statistiek”

Senna Miangue had met een verre inworp een aandeel in de openingstreffer van Thibo Somers tijdens Eupen-Cercle, maar de Belg beseft ook dat Cercle niet z’n beste wedstrijd speelde: “Het was geen evidente match voor ons, maar uiteindelijk moeten we ook leren om vieze wedstrijden te winnen. Vandaag was het perfecte voorbeeld: geen mooie wedstrijd, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!