koop tickets online
nl fr en

Cercle licht de aankoopoptie van Rabbi Matondo niet

Cercle Brugge heeft de aankoopoptie voor Rabbi Matondo (21) in de huurovereenkomst met FC Schalke 04 niet geactiveerd. Cercle was lange tijd bereid om dat wel te doen, maar een akkoord met de speler voor een definitieve overgang werd niet gevonden.

Rabbi Matondo kwam afgelopen seizoen 27 wedstrijden in actie voor Cercle Brugge. Hij scoorde daarin 10 goals en leverde 4 assists af. Met een derde plaats als Pro League ‘Youngster of the Year’ en een vierde plaats in de verkiezing voor de Ebbenhouten Schoen kijkt Matondo dan ook terug op een sterk seizoen. Cercle wilde graag met de Welshe international doorgaan, maar een persoonlijk akkoord voor een verlengd verblijf werd niet gevonden. Rabbi, op dit moment actief met de nationale ploeg van Wales, keert dus terug naar FC Schalke 04.

Cercle wenst Rabbi Matondo alle succes toe in z’n verdere carrière!


 

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Rabbi Matondo is genomineerd voor de Ebbenhouten Schoen!

Rabbi Matondo (21) is één van de vijf genomineerden voor de Ebbenhouten Schoen. De voetbaltrofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste speler uit Afrika of van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Rabbi Matondo in The Guardian: “Cercle was voor mij de juiste keuze”

In ‘The Guardian’ verscheen dinsdag een artikel met Rabbi Matondo. De 21-jarige Welshman, die door bondscoach Robert Page voor het eerst in een jaar tijd werd opgeroepen voor Wales, spreekt bij de Britse krant onder andere over hoe belangrijk z’n keuze voor Cercle dit seizoen is.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
7 spelers met interlandverplichtingen

Jesper Daland, Edgaras Utkus, Rabbi Matondo, Silvère Ganvoula, Boris Popovic, Olivier Deman en Kevin Denkey komen tijdens deze interlandbreak in actie voor hun land. Een overzicht van hun speelschema vind je hier terug!

Na een jaar afwezigheid werd Rabbi Matondo opnieuw geselecteerd voor de WK Play-Offs van Wales tegen Oostenrijk. Die wedstrijd wordt donderdag om 20:45 afgewerkt.

Edgaras Utkus heeft met Litouwen twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma staan: vrijdag om 20:45 tegen San Marino en volgende dinsdag om 20:45 tegen Ierland.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Hannes Van Der Bruggen beste middenvelder, Rabbi Matondo beste aanvaller volgens Het Laatste...

Na de midweekspeeldag prijken er met Hannes Van Der Bruggen, Franck Kanouté en Rabbi Matondo opnieuw 3 Cerclespelers in het Topelftal van speeldag 24. Van Der Bruggen werd bovendien uitgeroepen tot beste middenvelder van de speeldag, Matondo tot beste aanvaller!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Opnieuw 2 Cerclespelers in het Eleven Sports TOTW!

Speeldag 21 bracht niet alleen een 2-0 overwinning in de Brugse derby als Kerstgeschenk, Sport/Voetbalmagazine en Eleven Sports hadden een speciale vermelding in petto voor David Sousa en Rabbi Matondo. Beide spelers kregen namelijk een plekje in het Team of the Week.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!