koop tickets online
Wedstrijdverslag 17/03/2019
Napoleon Games

Ontvang tot € 500 free bets bij Napoleon Sports & Casino.

Cercle met 3-1 onderuit op Lokeren

Cercle is er op Lokeren niet in geslaagd om de negatieve reeks in 2019 om te keren. Tegen een enthousiast Lokeren stond Groen-Zwart halfweg al 3-0 in het krijt. Na de pauze kon Gakpé nog milderen, maar de nederlaag was dan al onafwendbaar. Lokeren was al enkele weken zeker van degradatie en nam voor eigen supporters afscheid van 1A. Met vijf wissels in de startende elf roteerde Guyot opnieuw bij Cercle, al vielen vooral de eerste basisplaatsen van Alioui en Decostere op.

Cerle Brugge KSV

De thuisploeg begon enthousiast, maar kansen leverde dat niet op. Ook Groen-Zwart, dat Cardona al snel verloor na een spierblessure, slaagde er tijdens schaarse aanvalspogingen niet in om Verhulst op de proef te stellen. Bij de eerste echte kans was het echter meteen raak voor Lokeren: Benchaib glipte door de buitenspelval en tikte de 1-0 in minuut 26 voorbij Nardi. Voor de thuisploeg was het openingsdoelpunt meteen het startsein om het gaspedaal wat dieper in te duwen. Olivier Deschacht tekende voor de tweede kans van de thuisploeg. Zijn schot werd in eerste instantie nog afgeblokt, maar Cevallos stond perfect opgesteld om de herkansing in doel te duwen.

Cercle zag af en moest het spel ondergaan. Nardi stond nu in een schietkraam en moest lijdzaam toezien hoe Skulason Lokeren met een afstandsschot op een 3-0-voorsprong bracht.

Halfweg stuurde Guyot bij: Ueda bleef in de kleedkamer terwijl met De Belder een extra spits in de ploeg kwam. Via een afgeweken vrije trap van Marecek kwam Lokeren al snel dicht bij een vierde doelpunt, maar daarna vielen er lange tijd geen doelkansen te noteren. Groen-Zwart stond achterin beter opgesteld maar ging offensief niet goed om met de beschikbare ruimte en wrong zo mogelijk doelgevaar vroegtijdig de nek om. Toch kon Cercle alsnog milderen: oog in oog met de Verhulst bracht Gakpé Groen-Zwart terug tot 3-1.

Wat voorheen niet lukte, ging na de eerredder plots wel. Cercle begon te voetballen en drukte de thuisploeg nog even terug. Na een scherpe tegenaanval trapte Marecek aan de overzijde voor een leeg doel nog onbegrijpelijk naast de bal, terwijl Bongiovanni en De Belder hun doelpogingen in de slotfase gekeerd zagen door een prima Verhulst. Het offensief van Cercle kwam echter veel te laat om aanspraak te kunnen maken op puntengewin.
 


 

Cerle Brugge KSV

Sporting Lokeren: Verhulst, Tirpan, Filipovic, Deschacht, Ben Harush, Mbayo, Overmeire, Marecek, Skulason, Benchaib, Cevallos

Cercle Brugge: Nardi - Decostere, Ueda (46' De Belder), Marega, Delacourt, Etienne - Koné (61' Omolo), Traoré, Bongiovanni - Alioui & Cardona (15' Gakpé) 

Doelpunten: 27' Benchaib (1-0); 35' Cevallos (2-0); 39' Skulason (3-0); 69' Gakpé (3-1)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle verliest met 3-2 van Zulte Waregem

Op de 24e speeldag trok Cercle naar het Regenboogstadion voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Nieuwkomer Marega kreeg zijn eerste basisplaats toegewezen.

Zulte Waregem was in de openingsfase gevaarlijk via Harbaoui en Bongonda. Bij Cercle waren de eerste kansen voor Gakpé en Mercier. De thuisploeg zat beter in de wedstrijd en Harbaoui zorgde met zijn kopbal na een kwartier voor de voorsprong: 1-0.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle kan dubbele achterstand niet ophalen

Cercle Brugge verloor zondagavond zijn laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie met 1-2 tegen Standard. Emond scoorde tweemaal in de eerste helft voor de Rouches, maar Cardona milderde in de tweede helft voor Cercle. Groen-Zwart probeerde nog een punt uit de brand te slepen, maar moest het onderspit delven tegen een georganiseerd Standard. 

De bezoekers wisten vooraf dat ze zich met een overwinning konden verzekeren van een plek in Play-off 1. In de aanvangsfase was daar weinig van te merken, want het was vooral de thuisploeg die het initiatief nam. Via Gakpé zorgde Cercle zelfs voor het eerste gevaar, toen hij een rebound (weliswaar in buitenspelpositie) van dichtbij op Ochoa besloot.

Uit het niets kwamen de bezoekers op voorsprong, toen Emond aan de tweede paal een hoekschop kon binnentikken. Een antwoord van Cercle bleef uit en op het half uur verdubbelde opnieuw Emond de score na een fraaie combinatie. Cercle kon zich in de eerste helft niet meer herstellen van deze nieuwe opdoffer en de wedstrijd kabbelde rustig verder tot aan de rust.  

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Groen-Zwart gaat in Jan Breydel met 1-2 onderuit tegen STVV

Cercle is er niet in geslaagd om de punten thuis te houden tegen STVV. Groen-Zwart kwam nochtans op voorsprong via Omolo, maar zag Botaka al snel de gelijkmaker binnentikken. Na de pauze creëerde Cercle enkele uitstekende kansen, al slaagden Tormin, Cardona en Hazard er niet in deze te verzilveren. Aan de overzijde scoorde Boli wel, terwijl een nieuwe gelijkmaker van Lusamba in een tumultueuze fase afgekeurd werd. Het aandringen van Cercle leverde niets meer op, zodat STVV de drie punten mee neemt naar Limburg.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle gaat 3-1 onderuit op het veld van Charleroi

Na een knappe 9 op 9 trok Cercle op speeldag 17 van de Jupiler Pro League naar Mambourg, voor de wedstrijd tegen Sporting Charleroi. Coach Guyot bracht drie wissels aan de aftrap in vergelijking met de uitmatch op Genk. Palun, Appin en De Belder verschenen hierdoor in de basiself.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle klopt Charleroi met 2-1!

Na de moeilijke septembermaand knoopt Cercle opnieuw aan met een overwinning. Doelpunten van De Belder en Osihmen zorgden ervoor dat de bordjes tussen Cercle en Charleroi halfweg in evenwicht hingen, dankzij een owngoal van Marinos vroeg in de tweede helft hield Groen-Zwart de drie punten thuis.

Beide ploegen startten de wedstrijd vanuit een goede organisatie, maar namen weinig risico in offensief opzicht. Dat zorgde ervoor dat het erg lang wachten was op noemenswaardig doelgevaar. Een dubbele kans van Charleroi was het startschot van vijf dolle minuten: net voor het halfuur zagen zowel Osimhen als Benavente hun poging gestopt door een goede Nardi. Cercle reageerde via een actie op de linkerflank: Etienne zwiepte de bal voor doel, waar De Belder het leer tussen twee verdedigers perfect in het hoekje binnenknikte.

Toch kon Groen-Zwart de voorsprong niet lang vasthouden. Een deviatie van Niane zorgde ervoor dat een flankvoorzet van de bezoekers de vrijstaande Osihmen bereikte. De spits van de Carolo’s had de bal maar binnen te tikken.

Cercle startte de tweede helft met meer offensieve drang: door de bal sneller te laten rondgaan werd er meer ruimte gevonden en nam Groen-Zwart het initiatief. De Vereniging werd daar ook snel voor beloond. Verdediger Marinos kreeg de bal verkeerd op de voet en verraste zo zijn eigen doelman. Toch slaagden de Carolo’s er bijna in om de bordjes opnieuw snel in evenwicht te brengen, Abud stond zijn doelman echter goed bij op de doellijn.

Naarmate de tijd wegtikte probeerden de bezoekers het initiatief over te nemen en meer druk te creëren door enkele grote mannen naar voor te schuiven. De organisatie van Cercle hield al bij al gemakkelijk stand. Een schot van Gholizadeh uit de tweede lijn ging over. Een paar keer probeerde Groen-Zwart snel uit te breken en gebruik te maken van de beschikbare ruimte, in de beslissende zone liep het echter vaak fout. Grote kansen vielen er zo niet meer te noteren.

Zo eindigde de wedstrijd op een overwinning van Cercle en schuift het dankzij deze driepunter opnieuw wat op in het klassement. Met twaalf punten leidt het momenteel de rechterkolom.

Opstelling: Nardi, Palun, Lambot, Taravel, Abud, Koné, Lusamba, Mercier (84’ Ueda), Gakpé (60’ Tormin), Etienne (77’ Appin) en De Belder.

Lees meer