koop tickets online

Cercle met kleinste verlies onderuit tegen Standard: 0-1

Cercle heeft het geen vervolg kunnen breien aan het resultaat van de wedstrijd op Beerschot. Een vroeg doelpunt van Standard, na onzorgvuldig uitvoetballen van Groen-Zwart, bleef de ganse wedstrijd op het bord staan. Cercle kende echter haar portie pech en zag haar twee beste kansen, één in elke helft, stranden op het doelhout.

Ondanks een goede start van Groen-Zwart klommen de bezoekers al snel op voorsprong. Na onzorgvuldig uitvoetballen van Cercle werd Lestienne vrijgespeeld bij Standard, die de 0-1 voorbij Didillon in doel schoof. Cercle ging op haar elan verder, maar had pech toen een kopbal van Ugbo tegen de lat ging. Wat later was doelman Bodart er op tijd bij om een beloftevolle aanval van Cercle in de kiem te smoren. De druk van Cercle minderde, maar ook Standard slaagde er niet in om noemenswaardige kansen bij elkaar te voetballen.

Cerle Brugge KSV

Na de pauze was het even wachten op doelgevaar. Standard was wel al snel twee keer gevaarlijk, maar beide keren was er sprake van buitenspel. Rond het uur kwam Groen-Zwart opnieuw dicht bij een doelpunt: na een geweldige actie van Hazard werd Hotic afgezonderd voor doel. Zijn poging stierf echter op de buitenkant van de paal. Een poging van Ugbo ging maar net voorlangs. Ondanks de inbreng van Hoggas en debutant Denkey stokte het aanvallend bij de Vereniging. Het was in tegendeel Standard dat nog voor het grootste gevaar zorgde in de slotfase. Bastien plaatste het leer echter naast. Zo hielden de Rouches de vroege voorsprong vast en bleef Cercle opnieuw puntenloos achter.


Opstelling Cercle: Didillon, Biancone, Bates, Taravel, Vitinho, Kanouté (62’ Hoggas), Vanhoutte, Hotic, Musaba, Hazard (69’ Denkey) en Ugbo.

Opstelling Standard: Bodart, Siquet (46’ Pavlovic), Bokadi, Dussenne, Gavory, Raskin, Bastien, Amallah (82’ Tapsoba), Carcela (74’ Shamir), Lestienne (58’ Balikwisha), Muleka (58’ Klauss). 

Doelpunt: 10’ Lestienne (0-1)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Tienkoppig Cercle wint met ruime cijfers van OHL

Toen Hoggas na een half uur de rode kaart onder de neus geduwd kreeg, leek Cercle zichzelf geweldig in de voet te hebben geschoten tijdens de nieuwe levensbelangrijke wedstrijd in de strijd voor het behoud. Toch toonde Cercle ondanks de numerieke minderheid een geweldige veerkracht en troefde het OHL af met ruime 3-0-cijfers. Zo neemt Cercle een geweldige optie op een verlengd verblijf in 1A.

Groen-Zwart toonde haar offensieve ambities van bij de aftrap en dat resulteerde al snel in gevaar. Romo had al na twee minuten geluk dat zijn uittrap tegen Ugbo naast ging en enkele minuten later geraakten Cercle in meerdere fases niet voorbij Romo.  De Vereniging was gretiger maar moest oppassen voor de gevaarlijke omschakelingen van de bezoekers. Henry krulde het leer halfweg de eerste helft uit het niets maar net naast. Op het halfuur probeerde Hoggas zich los te trekken van Assante, maar de VAR had hierbij een slaande beweging gezien. De scheids haalde de rode kaart uit zijn achterzak. Een hard verdict voor de middenvelder, en zo moest Cercle opnieuw een uur met een numerieke minderheid spelen in deze cruciale weken. Groen-Zwart bleef echter aandringen en werd daar kort voor de rust voor beloond. Ugbo nam over van Deman en knalde de 1-0 binnen.

OHL had voor de rust weinig getoond en kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Een schot van invaller Schrijvers strandde op de binnenkant van de paal. Toch was het de onvermijdelijke Ugbo die Cercle in een gouden uitgangspositie schoot: een schot van Velkovski bleef haperen en de spits van Cercle reageerde het snelst. 2-0. Leuven voerde de druk op en probeerde Cercle vast te zetten. De organisatie hield echter goed stand en op een zeldzame hoekschop plaatste kapitein Taravel de kers op de taart. De verdediger klom het hoogst en knikte de 3-0 tegen de touwen. Cercle verdedigde haar voorsprong succesvol met hand en tand en toen Henry in de slotfase nog dicht bij de eerredder kwam was er een geweldige redding van doelman Didillon.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Decostere (88’ Vitinho), Bates, Taravel (92’ Cassaert), Pavlovic, Velkovski, Vanhoutte, Hoggas, Van Der Bruggen (88’ Corryn), Deman (’88 Hotic) en Ugbo (81’ Denkey).

Opstelling Oud-Heverlee Leuven: Romo (46’ Thamsatchanan), Jemelka (67’ Tshimanga), Ngawa, Hubert (79’ Eppiah), De Norre, Vlietinck (67’ Vlietinck), Tamari, Asante (46’ Schrijvers), Sowah, Mercier en Henry.

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-OHL

Coach Yves Vanderhaeghe selecteerde 20 spelers voor de komst van OH Leuven. Leonardo Da Silva Lopes is daar niet bij. De Portugees raakt niet voldoende fit voor de match en moet verstek laten gaan. Wie wel de selectie haalde, vind je hier terug!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CEROHL | Let's do it again.
Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing van coach Vanderhaeghe voor Cercle-OHL

Zaterdagmiddag om 16h15 neemt Cercle het op tegen Oud-Heverlee Leuven op speeldag 33 van de Jupiler Pro League. Coach Vanderhaeghe blikt hieronder vooruit!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!