koop tickets online
nl fr en

Cercle neemt in extremis de scalp van KAA Gent: 3-2!

Groen-zwart verwelkomde KAA Gent op de 23e speeldag van de Jupiler Pro League. De Vereniging kon een goede zaak doen met het oog op de top acht, terwijl de Buffalo’s hun vierde plaats kracht wilde bijzetten. Miron Muslic koos voor exact dezelfde elf namen die Oostende vorige week overmeesterden. Hotic werd bij aanvang van de wedstrijd in de bloemetjes gezet naar aanleiding van zijn 100e wedstrijd in loondienst van Cercle Brugge. 

De eerste helft begon slordig. Ngadeu telefoneerde het leer pardoes in de voeten van Denkey, maar die had geen oog voor de aanstormende Ueda. Na een kleine adempauze probeerde Gent het een paar keer via de lange bal, al zorgde dat niet voor gevaar. Het beste van de eerste helft werd gespaard voor het einde: een onderschepping van Popovic bracht het leer na enkele tussenstations tot bij Vanhoutte, die de achterlijn haalde en de bal achter legde. Te veel volk in de kleine rechthoek zorgde ervoor dat de bal niet tegen de netten vloog. Enkel een veelbelovende tweede helft kon deze partij echt kleur geven.

Cerle Brugge KSV

En zo geschiedde. Ueda was de eerste die voor gevaar zorgde. De Japanner zat tussen een terugspeelbal van Ngadeu en omspeelde Nardi moeiteloos, maar hij kon te weinig kracht achter zijn gekruist schot zetten. Vijf minuten later lukte het onze topschutter wel: Vanhoutte, die in zowel verdedigend als aanvallend opzicht een ijzersterke partij speelde, schilderde de bal op het hoofd van Ueda: 1-0. Geen één zonder twee, besliste Denkey nog geen minuut later. Het was een gelijkaardige fase als de vorige, maar dan nu aan de overkant en via een lage voorzet van Somers. Denkey legde de bal uitstekende in één tijd in het hoekje: de dubbele voorsprong was een feit. 

Cerle Brugge KSV

Groen-zwart nam wat gas terug en bekocht dat een kleine tien minuten later: Cuypers haalde verschroeiend uit, al vloog het leer in eerste instantie tegen de dwarsligger na de tussekomst van Warleson. De Sart was als eerste op de bal en kon zo de aansluitingstreffer tegen de touwen koppen. Zo werd het nog een bibberend slot voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd bood Somers Denkey opnieuw een doelpunt aan, maar de Togolees waagde het niet om in één tijd af te werken. Alle hens aan dek bij de Buffalo’s, en dat loonde: de ingevallen Lemajic kopte een voorzet van Fofana enig mooi over Warleson: 2-2. De eindstand leek vast te liggen, maar dat was buiten Daland gerekend. De Noor onderschepte de worp van Nardi, en schoot de bal vervolgens droog in de korte hoek van op 25 meter: 3-2. Van een climax gesproken. Volgende week zaterdag ontvangt Groen-zwart Standard Luik.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Kijk hier naar de persconferentie na Cercle-KV Kortrijk
Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt verdiende 2-0 zege tegen KV Kortrijk na een ijzersterke eerste helft!

Cercle ontving zaterdagmiddag KV Kortrijk in een natgeregend Jan Breydelstadion. Groen-zwart voetbalde de bezoekers in de eerste helft van het kastje naar de muur. Het goede voetbal werd door Somers en Ueda omgezet in een 2-0 voorsprong aan de rust. In een tweede helft met weinig kansen kwam die voorsprong niet meer in gevaar. Groen-zwart hield op die manier verdiend de drie punten thuis.  

Na de interlandbreak vorig weekend nam Cercle het zaterdagmiddag op tegen KV Kortrijk. Cercle kon opnieuw rekenen op doelman Radoslaw Majecki, die hersteld is van een blessure aan de borstspier. Kevin Denkey was nog steeds geschorst.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ga mee naar Antwerp-Cercle Brugge: check hier alle ticketinfo

Op de 124e verjaardag van Cercle, op zondag 9 april, spelen we om 16h00 op bezoek bij Antwerp. Er zijn 790 combitickets beschikbaar voor Cerclefans. Speciaal voor z'n verjaardag zijn trakteert Cercle met goedkopere prijzen voor het busvervoer. €10 in plaats van de gebruikelijke €16. Premium Twoalve-members betalen €9.

Aangezien de combiregeling van kracht is blijven de loketten voor bezoekende supporters gesloten. Cerclefans moeten de verplaatsing ook verplicht met een supportersbus maken. 9 april is een drukke dag voor veel busmaatschappijen, daarom werken we volgens het principe first come=first served. Inschrijven voor de verplaatsing naar Antwerp is daarom slechts mogelijk tot en met woensdag 5 april om 12h30. Schrijf je later in? Dan kom je op een wachtlijst terecht.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Hannes Van Der Bruggen!

Neen, het is geen grap. Hannes Van Der Bruggen wordt vandaag wel degelijk 30! Als kers op de verjaardagstaart speelt Cercle deze namiddag ook nog tegen zijn vorige ploeg KV Kortrijk. Gefeliciteerd en succes straks Hannes!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!