koop tickets online

Cercle onderuit tegen Deinze

Op het veld van Daring Ruddervoorde nam Cercle het op tegen KMSK Deinze, pas gepromoveerd naar 1B. Na 10 minuten noteerden we de eerste kans voor de “thuisploeg”. Dansoko kon zich doorzetten tegen Taravel en Ueda, maar zijn schot was niet krachtig genoeg om voorbij Warleson te geraken. Nadat Dutoit een gekraakt schot van Charles Vanhoutte uit zijn handen liet glippen, was Guy Mbenza alert om binnen te tikken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

Na 20 minuten kwam KSMK Deinze op voorsprong. Challouk kon na mistasten van Velkovski aan de haal en hij bood De Looze de 1-0 op een dienblad aan. Het gevaar bleef over de rechterflank van Deinze komen, waar Challouk vaak onhoudbaar was. Oude bekende Alessio Staelens kwam dicht bij de verdubbeling van de voorsprong met een vrije trap die net naast de kruising zoefde. De 2-0 op het half uur kwam dan ook niet onverwacht. De Looze kreeg teveel ruimte voor een voorzet en Dansoko kopte via de grond binnen. Cercle kon geen kans bij elkaar spelen, de 2-0 achterstand aan de rust was dus volkomen terecht.

Cerle Brugge KSV

Een nieuwe opdoffer vlak na rust toen scheidsrechter Nathan Verboomen na handsspel van Taravel de bal op de stip legde. Mertens stuurde Warleson de verkeerde kant uit. Guy Mbenza kon zich toch eens doorzetten, maar vanuit een schuine hoek besloot hij op de vuisten van Dutoit. Op het uur counterde Deinze via Schils naar de 4-0. Nadien begon coach Clement aan zijn wissels, maar veel leverde dat niet op. Cercle had wel het meeste balbezit, maar kon amper een kans bij elkaar spelen.


Cercle Brugge: Warleson – Decostere (75’ Cassaert), Ueda, Taravel (63’ Raux-Yao), Velkovski (63’ Corryn) – Omolo (63’ Deuro), Vanhoutte (75’ Koshi), Hoggas (75’ Dekuyper) – Hotic, Mbenza (63’ Somers), Gory

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle Brugge-Standard

Paul Clement maakte zaterdagmiddag z'n 22 koppige selectie bekend voor Cercle-Standard van zondagmiddag om 16h. Nieuwkomer Kévin Denkey behoort voor het eerst tot de wedstrijdselectie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bert Put scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard

De Voetbalbond maakte bekend dat Bert Put werd aangeduid als scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard. Put zal worden bijgestaan door assistenten Jeroen Walschap en Philippe Vandecauter. Vierde official is Brent Staessens.

Lawrence Visser werd aangeduid als VAR. Rien Vanyzere & Mario Vanlommel staan Visser hierin bij.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bekijk hier de hoogtepunten uit Beerschot-Cercle Brugge

Alle hoogtepunten uit Beerschot-Cercle nog eens nakijken? Dat kan hier!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Persconferentie van Paul Clement na Beerschot-Cercle

Benieuwd naar de reactie van Paul Clement na het 1-1 gelijkspel tegen Beerschot? Hier ben je aan het juiste adres!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Johanna Omolo naar Erzurumspor

Cercle Brugge en het Turkse Büyüksehir Belediye Erzurumspor hebben een overeenkomst bereikt met betrekking tot de onmiddellijke en definitieve overgang van middenvelder Johanna Omolo.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!