koop tickets online

Cercle onderuit tegen Deinze

Op het veld van Daring Ruddervoorde nam Cercle het op tegen KMSK Deinze, pas gepromoveerd naar 1B. Na 10 minuten noteerden we de eerste kans voor de “thuisploeg”. Dansoko kon zich doorzetten tegen Taravel en Ueda, maar zijn schot was niet krachtig genoeg om voorbij Warleson te geraken. Nadat Dutoit een gekraakt schot van Charles Vanhoutte uit zijn handen liet glippen, was Guy Mbenza alert om binnen te tikken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

Na 20 minuten kwam KSMK Deinze op voorsprong. Challouk kon na mistasten van Velkovski aan de haal en hij bood De Looze de 1-0 op een dienblad aan. Het gevaar bleef over de rechterflank van Deinze komen, waar Challouk vaak onhoudbaar was. Oude bekende Alessio Staelens kwam dicht bij de verdubbeling van de voorsprong met een vrije trap die net naast de kruising zoefde. De 2-0 op het half uur kwam dan ook niet onverwacht. De Looze kreeg teveel ruimte voor een voorzet en Dansoko kopte via de grond binnen. Cercle kon geen kans bij elkaar spelen, de 2-0 achterstand aan de rust was dus volkomen terecht.

Cerle Brugge KSV

Een nieuwe opdoffer vlak na rust toen scheidsrechter Nathan Verboomen na handsspel van Taravel de bal op de stip legde. Mertens stuurde Warleson de verkeerde kant uit. Guy Mbenza kon zich toch eens doorzetten, maar vanuit een schuine hoek besloot hij op de vuisten van Dutoit. Op het uur counterde Deinze via Schils naar de 4-0. Nadien begon coach Clement aan zijn wissels, maar veel leverde dat niet op. Cercle had wel het meeste balbezit, maar kon amper een kans bij elkaar spelen.


Cercle Brugge: Warleson – Decostere (75’ Cassaert), Ueda, Taravel (63’ Raux-Yao), Velkovski (63’ Corryn) – Omolo (63’ Deuro), Vanhoutte (75’ Koshi), Hoggas (75’ Dekuyper) – Hotic, Mbenza (63’ Somers), Gory

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Flits van Bastien velt moedig Cercle

Groen-Zwart mocht op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League op bezoek in de vurige stede. Een leeg Sclessin vormde het decor van de vuurdoop voor coach Paul Clement en zijn team. Geen evidente klus op de openingsspeeldag. Uiteindelijk was het kapitein Samuel Bastien die de thuisploeg vroeg in de 2de helft de zege bezorgde met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na een lange studieronde was het de thuisploeg die het tempo stilaan omhoog trok. Vooral een bedrijvige Lestienne probeerde de forcing te voeren. Cercledoelman Warleson kon zich onderscheiden om schoten van Laifis en Shamir, maar vooral bij een kopbal van Amallah toonde hij zijn kwaliteiten. Cercle liet zich evenwel niet onbetuigd en waar Standarddoelman Bodart niet moest tussenkomen op schoten van Hoggas en Hazard, moest hij zich wel tot het uiterste strekken op een poging van Velkovski die vanaf de rand van de zestien hoog in de verste hoek mikte.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Welkom David Bates!

Cercle Brugge en Hamburg SV bereikten een akkoord met betrekking tot de tijdelijke overgang van David Bates (23). De Schotse rechtsvoetige centrale verdediger (1,93m) wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd. Cercle bedong ook een aankoopoptie in de deal.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
20 spelers geselecteerd voor Standard-Cercle!

Na de laatste training op Brugse bodem vertrok een groen-zwarte delegatie van 20 spelers deze namiddag op afzondering naar Luik. Ontdek hieronder de selectie voor Standard-Cercle Brugge van zaterdag!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cerclespeler in quarantaine na positieve coronatest

Cercle Brugge bevestigt dat er een A-kernspeler positief heeft getest op COVID-19. De speler in kwestie werd hierover onmiddellijk ingelicht en in quarantaine geplaatst voor 7 dagen. De speler zelf vertoont op dit moment geen symptomen en verkeert in goede gezondheid. Alle andere spelers, stafleden en medewerkers testten negatief.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!