koop tickets online

Cercle opent oefencampagne met 0-0 gelijkspel op RWDM

Woensdagavond trapte Cercle Brugge de oefencampagne in voorbereiding op seizoen 2019-2020 op gang. In het befaamde Edmond Machtensstadion werd RWDM als tegenstander partij gegeven. Na een tropische pot voetbal eindigde de match identiek zoals hij begon, met een 0-0 gelijkspel.

In een zonnig Sint-Jan Molenbeek trapte Groen-Zwart de match op gang. De gebruikelijke studieronde was echter van lange duur. Wachten was het tot de zesde minuut toen De Belder foutief aan de rand van de zestien werd gehaakt. Taravel ging achter de bal staan maar zijn poging ging over het doel van de thuiswachter. Cercle probeerde voetballend de sleutel naar het Brusselse doel te vinden, maar een enthousiast en duidelijk gemotiveerde thuisploeg voetbalde goed mee en liet Cercle niet in de zone van de waarheid komen. De eerste helft hobbelde zo naar z’n eind: 0-0 was ook de ruststand.

Cerle Brugge KSV

10 nieuwe namen bij Cercle voor de start van de tweede helft, maar dat was bij RWDM evenzeer zo. Bij de eerste kans voor de thuisploeg, een hard schot van een opgerukte RWDM speler, ging Goblet goed plat. Cercle probeerde combinerend het spel te maken, maar RWDM gaf niet af. Bassong moest nog met een gescheurde lip van het veld. De match eindigde zo net zoals ze begon: 0-0 werd de eindstand in de eerste oefenpot van Cercle Brugge in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Zaterdag staat opnieuw een oefenmatch op het programma voor Cercle: om 19u wordt dan in Damme tegen KV Oostende gevoetbald.


Cercle Brugge eerste helft: Goblet - Vitinho, Cassaert, Taravel, De Wulf - Vanhoutte, Deuro, Koshi - Somers, Hazard en De Belder

Cercle Brugge tweede helft: Goblet - Decostere, Wackers, Broos, Bassong (86’ De Wulf) - Hoggas, Dekuyper - De Baets, Gakpé (65’ Suffys), Deman & Klimov

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Fabien Mercadal: “We moeten onze prestaties meer verzilveren en punten pakken“

Komend weekend trekt Cercle Brugge naar de mythische Bosuil waar op zaterdagavond Royal Antwerp FC wacht. De wedstrijd wordt om 20u afgetrapt. Na de derby vorig weekend en de Croky Cup match volgende dinsdag opnieuw een belangrijke wedstrijd dus. Coach Mercadal blikt zoals gewoonlijk vooruit!
 

Coach, welk gevoel overheerste na een toch wel goede prestatie in de derby?
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kevin Van Damme scheidsrechter voor Antwerp-Cercle Brugge

Zaterdagavond wordt Antwerp-Cercle Brugge geleid door de 29-jarige Kevin Van Damme. Van Damme leidde eerder dit seizoen al de wedstrijd op bezoek bij KV Oostende (3-1).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Adrien Bongiovanni!

Adrien Bongiovanni is jarig! De Belgische middenvelder wordt vandaag 20 jaar.

Proficiat Adrien!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reserveer uw diner voor Cercle Brugge-Eupen!

Op zaterdag 28 september staat de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Om 20u ontvangt Cercle Brugge dan Eupen in het Jan Breydelstadion. Reserveer hieronder jouw diner in ons restaurant!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-US Rebecquoise: alle ticketinfo!

Op dinsdag 24 september neemt Cercle Brugge het op tegen US Rebecquoise tijdens de 1/16e finales van de Croky Cup. De wedstrijd wordt om 20u afgewerkt in het Jan Breydelstadion. Gezien het om een Bekerwedstrijd gaat, is de toegang voor abonnees NIET inbegrepen in het seizoensabonnement. In samenspraak met US Rebecquoise besliste Cercle Brugge echter om de ticketprijzen zéér democratisch te houden en de volledige recette achteraf aan de amateurploeg te schenken.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!