koop tickets online

Cercle opent oefencampagne met 0-0 gelijkspel op RWDM

Woensdagavond trapte Cercle Brugge de oefencampagne in voorbereiding op seizoen 2019-2020 op gang. In het befaamde Edmond Machtensstadion werd RWDM als tegenstander partij gegeven. Na een tropische pot voetbal eindigde de match identiek zoals hij begon, met een 0-0 gelijkspel.

In een zonnig Sint-Jan Molenbeek trapte Groen-Zwart de match op gang. De gebruikelijke studieronde was echter van lange duur. Wachten was het tot de zesde minuut toen De Belder foutief aan de rand van de zestien werd gehaakt. Taravel ging achter de bal staan maar zijn poging ging over het doel van de thuiswachter. Cercle probeerde voetballend de sleutel naar het Brusselse doel te vinden, maar een enthousiast en duidelijk gemotiveerde thuisploeg voetbalde goed mee en liet Cercle niet in de zone van de waarheid komen. De eerste helft hobbelde zo naar z’n eind: 0-0 was ook de ruststand.

Cerle Brugge KSV

10 nieuwe namen bij Cercle voor de start van de tweede helft, maar dat was bij RWDM evenzeer zo. Bij de eerste kans voor de thuisploeg, een hard schot van een opgerukte RWDM speler, ging Goblet goed plat. Cercle probeerde combinerend het spel te maken, maar RWDM gaf niet af. Bassong moest nog met een gescheurde lip van het veld. De match eindigde zo net zoals ze begon: 0-0 werd de eindstand in de eerste oefenpot van Cercle Brugge in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Zaterdag staat opnieuw een oefenmatch op het programma voor Cercle: om 19u wordt dan in Damme tegen KV Oostende gevoetbald.


Cercle Brugge eerste helft: Goblet - Vitinho, Cassaert, Taravel, De Wulf - Vanhoutte, Deuro, Koshi - Somers, Hazard en De Belder

Cercle Brugge tweede helft: Goblet - Decostere, Wackers, Broos, Bassong (86’ De Wulf) - Hoggas, Dekuyper - De Baets, Gakpé (65’ Suffys), Deman & Klimov

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Voorstelling van Mboula, Dabila & Peeters

Ontdek alle foto's na de voorstelling van Jordi Mboula, Yves Dabila en Stef Peeters hieronder dankzij een handig overzicht per nieuwkomer!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ontdek het programma voor de Fandag op 7 juli!

Op zondag 7 juli is het Jan Breydelstadion opnieuw het toneel voor de jaarlijkse Fandag van Cercle Brugge. Net zoals vorig jaar zal de Oostparking (O1) omgetoverd worden tot een waar festivalterrein en zal er doorheen de dag heel wat op het programma staan. We beloven een volledige dag vol plezier & amusement, ontdek hiernaast het programma!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle verslaat Zulte Waregem met 3-1!

Op de vierde speeldag trof Cercle Brugge thuis Zulte Waregem. Met 5 op 9 had Cercle zijn competitiestart niet gemist en ook nu zette Groen-Zwart de goede resultaten voort. Het werd 3-1. In de eerste helft was Omolo bij de pinken na een flater van de Waregemse keeper Bossut: 1-0. Zulte kwam in de tweede helft terug tot 1-1, maar daarna kon Bruno nog tweemaal de bal tegen de netten knallen. Bongiovanni en De Belder stonden in de basis en vervingen Tormin en Mercier. Voor Cercle was er voorts het weerzien met ex-speler Thomas Buffel, die nu bij Zulte Waregem zijn carrière wellicht afsluit.

In de eerste helft kwam de eerste mogelijkheid voor Groen-Zwart er via Bongiovanni, maar die kon Bruno niet bereiken. Aan de overzijde probeerde Essevee het een paar keer met Harbaoui. Cercle kreeg nog enkele kansjes met Taravel en De Belder, maar voor de thuisploeg was het wachten op het halfuur. Omolo lanceerde een schot en werd afgeblokt door een Waregemse verdediger. Het resulteerde in een hoekschop voor Bongiovanni. De hoekschop belandde bij Bossut, maar de doelman loste al snel de bal uit zijn handen. Omolo profiteerde van de blunder en knikte simpel binnen: 1-0 voor Cercle.

In het begin van de tweede helft probeerde De Belder het met een verre knal. Toch waren het de bezoekers die op gelijke hoogte kwamen via Harbaoui: 1-1. Met nog een groot halfuur te gaan, wisselde Guyot een eerste keer. Mercier mocht Bongiovanni aflossen. Even later werd ook Omolo vervangen door Hoggas.
Na het doelpunt kreeg Zulte Waregem herwonnen zelfvertrouwen en probeerde op voorsprong te komen via Derijck en Bongonda. Maar het was Cercle die de score kon uitdiepen. Na een penaltyfout op De Belder, mocht Bruno de 2-1 binnentrappen.                                                                                                  

Als laatste wissel kwam Ueda in de plaats van De Belder. Vijf minuten voor tijd kreeg Mercier een reuzekans op aangeven van Hoggas, maar hij trapte op Bossut. In de extra tijd maakte Bruno het via een counter af voor Cercle: 3-1!

Cercle pakt zo zijn tweede zege van het seizoen én een knappe 8 op 12.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Merveille Goblet naar Cercle Brugge

Doelman Merveille Goblet ondertekende een contract bij Cercle Brugge voor de volgende twee seizoenen (+ 1 seizoen optie). De 24-jarige Belgische ex-jeugdinternational komt transfervrij over naar de Vereniging.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Klaar voor de Fandag 2019? Ontdek hier de plattegrond!

Zondag trappen we samen het nieuwe seizoen af: op de jaarlijkse Fandag voorzien we net zoals ieder jaar opnieuw een dag vol Groen-Zwart amusement. Ontdek hieronder de plattegrond en de aanwezige partnerstanden! Het volledige programma? Dat vind je hier

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws per mail!